Malesef kolay bir sey yok. Önce rahim filmi çekerler. Benim tup bebek merkezi ilacli rahim filmi cektiriyordu. Muayene eder gibi islem oluyor. Hafif adet kramplari gibi sancilarim olmustu ama oyle bir kanama olmadi. Lekelenme belki yasamis olabilirim yumurtaliklarima bakarken. Baya oldu hatirlamiyorum.
Yunusemre D.H Eskisehir Tup bebek merkezinde:
Doktor once ilacli rahim filmi cekti.
Sonra femara recete etti ve adetin 21. Gunu progesteron hormonuna baktı. Benim yumurtalar tepki vermedi. Daha geç yumurtladim 21. Gun falan ama malesef o dikkate alınmıyor.
Sonra aşılama yapcaz dedi. Ona gore ilac raporu cikarttirip 2 asilama oldum. Kullanilan ilac gonalf,ovitrelle gobekten yapılan bir igne hic canin yanmiyor. Asilama da muayene eder gibi hic agri sizi olmuyor.
2 basarisiz asilama sonrasi tup bebege geçebiliyorsun. Bunun için evrak topluyorsun kuruldan geciyorsun. Ilac raporu cikariyorsun şartlara uygunsan. Sonra surec başlıyor.
Gene gonalf iğne ve yaninda ekstra cetrotide,ovitrelle. Bunlar hep gobekten yapılıyor ve agri sizi bir durum yok. Opu islemi zaten narkozla yapiliyor. Benim en cok canim opudan sonra yanmıştı. Uyandigimda egilip kalkmakta cok zorlaniyordum. Butun yumurtalari toplamislardi. Pcos hastasiyim belki o yuzden o kadar sancim oldu. Yanimdaki kadindan 3 yumurta toplamislar onun o kadar sancisi olmadigi söyledi. Zaten uyandiginda soruyorlar tuvaletini yaparken kanama falan oldu mu diye. Herhangi bir problem yaşamadım. Opuyu atlatirsan zaten geriye transfer kalıyor. Onu da doğal transfer olursan ilac kullanmana gerek kalmıyor.