canım çatlatma iğnesinden önce bana klomen verdi doktor yumurtalar çatlamadığı için çatlatma iğnesi verdi göbektende vurulubiliyor kalçadan da bana kalçadan vurdular ama malesef hiç bir sonuç alamadım hasretle hamile olabileceğim bebişlerimi kucağıma alacağım günleri bekliyorum Rabbim hepimize nasib eder inşallah.
canım çatlatma iğnesinden önce bana klomen verdi doktor yumurtalar çatlamadığı için çatlatma iğnesi verdi göbektende vurulubiliyor kalçadan da bana kalçadan vurdular ama malesef hiç bir sonuç alamadım hasretle hamile olabileceğim bebişlerimi kucağıma alacağım günleri bekliyorum Rabbim hepimize nasib eder inşallah.
bende bu ay çatlatma iğnesine başlıcam.adet olunca gel dedi doktorum
ama korktum ben şimdi .
daha şimdiye kadar hiç iğne vurulmadım
bide göbekten nasıl vurulurum ben ya..
pei arkadaşım hem göbekten hem kalçadan demişsin
ikisi arasında bi fark varmı???
bende bu ay çatlatma iğnesine başlıcam.adet olunca gel dedi doktorum
ama korktum ben şimdi .
daha şimdiye kadar hiç iğne vurulmadım
bide göbekten nasıl vurulurum ben ya..
pei arkadaşım hem göbekten hem kalçadan demişsin
ikisi arasında bi fark varmı???
Selam ben sitede yeniyim..Elazığdan yazıyorum 24 yaşında hemşireyim bende 1 senedir bebek için uğraşıyorum ama malesef pco li olduğum için bebişim olmuyor tabi artı bi durumumuz daha vardı eşim varikosel ameliyatı oldu onunda değerlerini yükseltmeye çalışıyoruz henüz ameliyattan sonra sayım yaptırmadık korkudan.Ama bu ay klomen kullandım ve çatlatma iğnesi yaptırdım..Nöbetlerimden dolayı tam doktorumun önerdiği günlerde baraber olamadım ama psikoloji olarakmı bilmiyorum kendimi hamile gibi hissediyorum ayın 15 ine kadar belli olacak ama göğüslerim çok sert ve ağrıyor artı çok sık idrara çıkıyorum ve ara ara tam olmasada hafif bulantılarım oluyor sizce psikolojikmidir geçen aylardada böyle duygular yaşamıştım ama olmadı...Çok yaknızım ve bebeğim olmasını istiyorum gurbette tek başıma çok sıkıldım eşim emniyetten ve sürekli çalışıyor bunalımdayım..Neyse çok uzattım sanırım ama birikmiş duygularımı kısmen yazdım.Umarım aranıza benide alırsınız..Hoşçakalın!!
ben de yeni üyeyim tesatüfen mesajını okudum merak etme daha yeni evlisiniz benim sekiz sene olmadı ve şimdi ikizlerim var ve cok yorgunum ama tatlı yorgunluk sen anlatırken ben kendimi hayal ettim ben de senin gibi oldum ama cok yenisiniz ben ce okadar kafana takma benim gibi, en kötüsü diyemicem ikizlerin olur.
Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.
Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı
BU YAZIYI SıZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BıR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GıTTıM ORADAKı DR SÖZ ETTı EĞER BU GENELGE KABUL EDıLıRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DıYOR ) TÜP BEBEK TEDAVıLERıNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DıYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPıK AÇALIM DıYORUM VE BıRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BıLMıYORUM