- 7 Mayıs 2014
- 817
- 1.449
herkese merhaba. 29 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim. geçen yıl çocuk sahibi olmaya karar verdik ve ne yazıkki 9. haftada kalp atışı durdu. cesaretimi toplayıp 2. çocuğa karar verdim ama öncesinde nedenini araştırdım ve pıhtılaşma problemim olduğunu öğrendim. ayrıca bendeki bu gen (pai 4g/5g heterozigot) gebelik zehirlenmesi riskini arttıran bir genmiş ama önlemlerini alıcaz merak etme dedi doktorum. bu ay ilk denemelere başladık. doktorum muayenede yumurtamın çok sağlıklı olduğunu ovülasyon döneminde olduğumu söyledi ve çatlatma iğnesi yaptırmamı istedi. sanırım daha çabuk olsun diye. bir de her ay adetten 2 gün önce kan testi yaptırmam gerekiyormuş çünkü hemen iğneye başlayacakmışız, reglimi beklememeliymişim. bugün benim iğneden sonraki 10. günüm. ve aylardır adetim düzensiz yani bi ay gününde, diğer ay 5 gün erken, öbür ay 5 gün geç falan oluyor. ayın kaçında olacağını bilmiyorum o nedenle daha önce çatlatma iğnesi olan arkadaşlardan ricam, iğneden kaç gün sonra regl olmam gerekiyor? kaçıncı gün kan tahlili yaptırmalıyım? geç kalmamam lazım. şimdiden teşekkür ederim.