çatlatma iğnesi ve pıhtılaşma sorunu

miramasal

Rabbim seni başımdan ve yüreğimden eksik etmesin.
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
817
1.449
herkese merhaba. 29 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim. geçen yıl çocuk sahibi olmaya karar verdik ve ne yazıkki 9. haftada kalp atışı durdu. cesaretimi toplayıp 2. çocuğa karar verdim ama öncesinde nedenini araştırdım ve pıhtılaşma problemim olduğunu öğrendim. ayrıca bendeki bu gen (pai 4g/5g heterozigot) gebelik zehirlenmesi riskini arttıran bir genmiş ama önlemlerini alıcaz merak etme dedi doktorum. bu ay ilk denemelere başladık. doktorum muayenede yumurtamın çok sağlıklı olduğunu ovülasyon döneminde olduğumu söyledi ve çatlatma iğnesi yaptırmamı istedi. sanırım daha çabuk olsun diye. bir de her ay adetten 2 gün önce kan testi yaptırmam gerekiyormuş çünkü hemen iğneye başlayacakmışız, reglimi beklememeliymişim. bugün benim iğneden sonraki 10. günüm. ve aylardır adetim düzensiz yani bi ay gününde, diğer ay 5 gün erken, öbür ay 5 gün geç falan oluyor. ayın kaçında olacağını bilmiyorum o nedenle daha önce çatlatma iğnesi olan arkadaşlardan ricam, iğneden kaç gün sonra regl olmam gerekiyor? kaçıncı gün kan tahlili yaptırmalıyım? geç kalmamam lazım. şimdiden teşekkür ederim.

Yarın 12. Günüm. Sabah idrar testi yapıcam. Cuma günü de kanda baktırcam. Hayırlısı artık.

Kan testi yaptirdim negatif cikti. Bir dahaki aya insallah. Yazan yok ama belki takip eden vardir diye haber vermek istedim.

meraba canim ayni sikinti benzese var yumurta catlatma tedavisi görüyoruz bu ay üçüncü ama doktorum kan pihtilasmasi icin hiçbirşey vermedi çoğu yerde okuduğum yazılara göre kan pihtilasmasi varsa aspirinle yada başka ilaçla kan sulandirilmazsa çocuk tutmaz diyor ilk andan itibaren bebek icin tehlikeliymis benim doktorda yok öyle birşey diyor vermiyor ilaç bu ayda olmazsa aşılamaya gecicez sen kan sulandırmak icin ilaç feln kullaniyormusun.

meraba canim ayni sikinti benzese var yumurta catlatma tedavisi görüyoruz bu ay üçüncü ama doktorum kan pihtilasmasi icin hiçbirşey vermedi çoğu yerde okuduğum yazılara göre kan pihtilasmasi varsa aspirinle yada başka ilaçla kan sulandirilmazsa çocuk tutmaz diyor ilk andan itibaren bebek icin tehlikeliymis benim doktorda yok öyle birşey diyor vermiyor ilaç bu ayda olmazsa aşılamaya gecicez sen kan sulandırmak icin ilaç feln kullaniyormusun.
Gebelik oluşmadan ıgne kullanılması uygun degıl canım hiç bir doktor veremiyor.

ben bebe aspirini ve folbiol kullanıyorum 3 aydır canım. hamile kalınca iğne başlıcaz. benim de bu ay 2. denemem. bildiğim kadarıyla pıhtılaşma problemi olan herkes asprin kullanıyor. bence başka bir doktora danış.

Bende aynı sorun var ve doktorum banada adet olmadan 3-4 gün önce test yap demişti. Bu ay klomen ve çatlatma iğnesi kullanıcımam. Ve aspirine adetim biter bitmez başlıcam. İnşallah tutar bu ay. Benim ikinci ayım klomenle. Bu arada kan pıhtılaşması bende üç gende varmış. Senin ki sanırım bi tane

ben bebe aspirini ve folbiol kullanıyorum 3 aydır canım. hamile kalınca iğne başlıcaz. benim de bu ay 2. denemem. bildiğim kadarıyla pıhtılaşma problemi olan herkes asprin kullanıyor. bence başka bir doktora danış.
Ya ben normalde kullanıyordum bu doktor biraktirdi bana kafam karıştı

Bende aynı sorun var ve doktorum banada adet olmadan 3-4 gün önce test yap demişti. Bu ay klomen ve çatlatma iğnesi kullanıcımam. Ve aspirine adetim biter bitmez başlıcam. İnşallah tutar bu ay. Benim ikinci ayım klomenle. Bu arada kan pıhtılaşması bende üç gende varmış. Senin ki sanırım bi tane

Yok canım benim 2 genimde var. Bu ay 3. Denemem olacak hala hamile kalamadim.

merhaba arkadaşlar bende de pıhtılaşma , hamile kalamam sorunları var. çatlatma iğnesi olacağım ama aynı zaman tatile çıksam sorun olur mu ki? fikriniz var mıdır?yani çatlatma iğnesinden sonra tatil kötü bir fikir midir

merhaba arkadaşlar bende de pıhtılaşma , hamile kalamam sorunları var. çatlatma iğnesi olacağım ama aynı zaman tatile çıksam sorun olur mu ki? fikriniz var mıdır?yani çatlatma iğnesinden sonra tatil kötü bir fikir midir
Hayır canım neden kötü bir fikir olsun. Bir çok insan tatilde hamile kalıyor zaten stres olmayınca inan daha rahat hamile kalırsın. İyi eğlenceler :)

merhaba kızlar tatile çıkamıyorum , gonal f iğnesini kullandım , bugün çatlatma iğnesi verilecek iki tane , ben de MTHFR 1298 A>C HOMOZİGOT MUTANT, bir de , EPCR G 4978 C homozigot mutant , olmak üzere nur topu gibi iki genim mutasyona uğramış,

X