Çaya gelmeden yarım saat önce haber vermek..

Kimin geleceğine bağlı. Bazı misafir eve kusur aramaya gelir. Yarım saat önceden haber verir sonra gelir kusurları aklında tutup dedikodu yapar. Lavaboda bulaşık vardı, önümüze sadece çay bisküvi koydu vs. Böyle olduğunu düşündüğüm insanlar bir gün önceden haber versin isterim.

Bazı misafirler de yakın görür bir anda karar verip gelir. Tek derdi oturup biraz sohbet etmektir yani. Yok bulaşık varmış yok şurada toz varmış demez ev hali işte der geçer. Gelsin istediği zaman takılırız :KK53:

Aynen yahuuu
2 lafin belini kirmaya dost arar olduk millet bulasik temizlik diyor valla gozumuzde degil :eek:Soyle kopuklu bir Turk kahvesi varsa ikram olarak lokuma fitim yeter ki dedikodu bol olsun:KK200:

Ben yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Ama herkesi tek tek yemeğe çağırdım,çoğu kez de çaya geldiler.Başımın üstünde yerleri var.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Elim hızlı değil henüz.Ve alttan derslerim var okula gidiyorum.Eşimin ailesinin,akrabalarının şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik gerçekten de değildik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda

Beni yanlış anlayanlar oldu açıklama yapmak istedim.3 aylık evlisin ne dağınıklığı diyorlar ama konu sadece dağınıklık değil ki.O gün toz alamamış oluyorsun mesela ya da bulaşığın kalıyor,tuvalet banyo müsait olmayabiliyor.Her defasında da illa giren oluyor çünkü.Eşimin kılları çok dökülür özellikle banyoya her gün süpüremeyebiliyorsun.
Bende bunu doğru bulmjyorun ama annemde kendi ailesine iste kardeşlerinin evlerine falan böyle bir saat önceden arar giderdi hatta bazen haber vermeden tartışırdık bisey hazırlamasınlar yorumlasınlar diye aramiyorum diyordu başka tanıdıklarıma vardı 1 saat önceden falan haber veren sırf ev sahibi hazırlık yapmasin yorulmasın diye banada çok yanlış geliyor ama art niyetli değiller olsalar cat kapı gelirler

Ben de yeni evliyim, 5 ay olacak evleneli. Çok şükür çat kapı gelen misafirim olmadı bir tek babam geldi çatkapı oda gelmeden önce arayıp sordu. Babam, annem, kv,kp dışında çat kapı misafir gelmesi hoşuma gitmez. Dün bu konuyu okuduktan sonra eşime telefon geldi akrabasından ama biz eşimin işi dolayısıyla gündüzleri uyuyoeuz akşamdan sabaha kadar ayaktayız yani gece sabaha kadar uyumuyoruz. Akşama doğru uyandık telefon grldi eşim bana sen bakar mısın dedi, baktım müsait misiniz, uyuyor muydunuz, çaya gelmek istiyorduk dediler, bende deidmki eşim uyuyor ama müsaitiz bekleriz dedim, tamam biz zten yemek yiyip öyle geleceğiz vs dedi akrabası birde çok yakında oturuyorlar, hemen kalkıp evi topladım. Allahtan önceki gün evi süpğrmüştüm, bir odam çamaşıe doluydu, balkondan topladığım çamaşırlaeı vs sepete doldurup yatak odasına attım 🤣 üstün körü ortalığı topladık eşimle 2 saat sonra geldiler. Bende onlar gelene kadar çayın yanına çerezlerle birlikte bir çok şey hazırladım. Günü kurtardım.

Bakın, ne olursa olsun sevmiyorum ben bu biz caya gelmek istiyoruz muhabbetini. Ben zaten istersem seni cagiririm. E madem cay icesiniz ve bizi goresiniz var o zaman sen cagirirsin bize gelin hadi cay icelim dersin. Ben de en son ben sana gelmissem yok ya siz gelin hadi derim, olay bu sekilde vuku bulur. Simdi ben yeni hamileyim ve bu ilk haftalarim (ozellikle ilk 12 hafta) bebek tutunmasi, yerlesmesi acisindan cok muhim. Benim suan hic bjr sekilde misafir cagirmam zaten mumkun degil. Kaldi ki ilk haftalar kritik ve daha kalp sesini dahi duymadik diye ailelelere bile haber vermeme karari aldik. Kayinvalidem ariyor beni "mahalleden arkadaslarim sana cay icmeye gelmek istiyorlar, cok israr ediyorlar, bahcende oturup cay icmek istiyorlar." O an rahatsizim diye bir yalan uydursam bu gecici sureligine idare edecek bu insanlari, e iyilesmedi mi hala neden cagirmiyor moduna girilecek. Kaldi ki k.validem zaten bu kisilerin bana gelmek istedigini bana daha onceden soylemisti ben de tamam demistim. Ama cagiramadim, onlari davet edene kadar bnm evime (3 ay once tasindik henuz) gelmek gormek isteyen arkadaslarim varken, onceligi bu insalara verdim tabiki. Yani bana daha onceden iki kez dedigi halde bir de bu israr niye? Mantik cok basit degil mi? Cagirmak istemiyorum ya da musait degilim demektir bu. Ben de icinde bulundugum durumu aciklamak zorunda kaldim. Cunku soylemesen idarelik bi yalan uydursam ne biz size gelelim muhabbetleri bitecekti ne de hadi bize gelin muhabbetleri bitecekti. Soyledim kurtuldum. Ama insana rahat rahat gebe oldugunu saklama lüxünün taninmiyor olmasi gercekten cok gıcık edici bir durum. Zaten insanlar evinde gormek istedigi, varligindan haz duydugu insanlari evlerine davet ederler ve de giderler. Bu akrabalarin devamli icli disli olmak istemeleri beni rahatsiz ediyor acikcasi ve ben dogru bulmuyorum (kim ne dersin). Tabi ki benim icinde bulundugum durumun istisnaî olmasi bunu degistirmez. O gün regl olmus olabilirim ya da sadece esimle basbaska tvde film izlemek istemis olabilirim. Telefon caliyor: size gelmek istitoruz!! Ya bana cok dusuncesizce geliyor bu durum. Ben suana kadar kimseye size gelmek istiyoruz demedim sahsen. Cagrilmadan gitmeye kalkismak ne bileyim sacma yani. Bunu yapan sevdigin arkadaslarin olsa canima minnet. Bir motivasyonla kalkip toplarsin evini, buyur etmekten de gocunmazsin. Gerci burdaki konu akrabalardan cok kocanin ailesini kapsiyor gibi. En azindan acilan konudaki mevzuda bu kisiler var. Orda da durum degismez, gelmek istiyorsa bana yazar, arar ya da ogluna soyler size gelmek istiyoruz diye. Biz de ilk musait animda buyur ederiz. Olmasi gereken bu bence

Son düzenleme:
Haber veriyorlarsa iyi eşimin annesiyle ablası kapıya gelip asagıdayız otomatiğe basarmısınız diye arıyorlar kafalarına göre geliyorlar
Eşinizde ne güzel kabul etmiyormuş benimki hayır demeyi bilmiyor mesela işimiz oluyor kapıda dışarı cıkacak bile olsak aa tabi buyrun gelir demiştir kac kere
Misafire yok müsait değiliz demekle haklısınız ancak tavsiyem baska bi güne yönlendirin bu aksam işimiz var dilerseniz pazartesi aksam gelin gibi süreci siz yönetin
Birde nacizane tavsiyem yeni evlisiniz nasıl başlarsa öyke gider eviniz her zaman temiz olsun. Alıskanlık haline getirin hazır evdeymişsinizde her an misafir gelecek gibi temiz bırakın sonra cocuk olunca emin olun istediginiz kadar toplasanızdq dagılacak

Bakın, ne olursa olsun sevmiyorum ben bu biz caya gelmek istiyoruz muhabbetini. Ben zaten istersem seni cagiririm. E madem cay icesiniz ve bizi goresiniz var o zaman sen cagirirsin bize gelin hadi cay icelim dersin. Ben de en son ben sana gelmissem yok ya siz gelin hadi derim, olay bu sekilde vuku bulur. Simdi ben yeni hamileyim ve bu ilk haftalarim (ozellikle ilk 12 hafta) bebek tutunmasi, yerlesmesi acisindan cok muhim. Benim suan hic bjr sekilde misafir cagirmam zaten mumkun degil. Kaldi ki ilk haftalar kritik ve daha kalp sesini dahi duymadik diye ailelelere bile haber vermeme karari aldik. Kayinvalidem ariyor beni "mahalleden arkadaslarim sana cay icmeye gelmek istiyorlar, cok israr ediyorlar, bahcende oturup cay icmek istiyorlar." O an rahatsizim diye bir yalan uydursam bu gecici sureligine idare edecek bu insanlari, e iyilesmedi mi hala neden cagirmiyor moduna girilecek. Kaldi ki k.validem zaten bu kisilerin bana gelmek istedigini bana daha onceden soylemisti ben de tamam demistim. Ama cagiramadim, onlari davet edene kadar bnm evime (3 ay once tasindik henuz) gelmek gormek isteyen arkadaslarim varken, onceligi bu insalara verdim tabiki. Yani bana daha onceden iki kez dedigi halde bir de bu israr niye? Mantik cok basit degil mi? Cagirmak istemiyorum ya da musait degilim demektir bu. Ben de icinde bulundugum durumu aciklamak zorunda kaldim. Cunku soylemesen idarelik bi yalan uydursam ne biz size gelelim muhabbetleri bitecekti ne de hadi bize gelin muhabbetleri bitecekti. Soyledim kurtuldum. Ama insana rahat rahat gebe oldugunu saklama lüxünün taninmiyor olmasi gercekten cok gıcık edici bir durum. Zaten insanlar evinde gormek istedigi, varligindan haz duydugu insanlari evlerine davet ederler ve de giderler. Bu akrabalarin devamli icli disli olmak istemeleri beni rahatsiz ediyor acikcasi ve ben dogru bulmuyorum (kim ne dersin). Tabi ki benim icinde bulundugum durumun istisnaî olmasi bunu degistirmez. O gün regl olmus olabilirim ya da sadece esimle basbaska tvde film izlemek istemis olabilirim. Telefon caliyor: size gelmek istitoruz!! Ya bana cok dusuncesizce geliyor bu durum. Ben suana kadar kimseye size gelmek istiyoruz demedim sahsen. Cagrilmadan gitmeye kalkismak ne bileyim sacma yani. Bunu yapan sevdigin arkadaslarin olsa canima minnet. Bir motivasyonla kalkip toplarsin evini, buyur etmekten de gocunmazsin. Gerci burdaki konu akrabalardan cok kocanin ailesini kapsiyor gibi. En azindan acilan konudaki mevzuda bu kisiler var. Orda da durum degismez, gelmek istiyorsa bana yazar, arar ya da ogluna soyler size gelmek istiyoruz diye. Biz de ilk musait animda buyur ederiz. Olmasi gereken bu bence
aynen size katılıyorum. var böyle gezenti tipler. sürekli bir yere gideyim diye arayıp rahatsız edenler.
ayrıca 3 aylık ne dağınıklığı denmiş de. sanki bir haftalık deniyor. ha 3 ay ha 3 sene ne farkederki sonuçta yine insan yaşıyor.
kimse kimseyi ağırlamak zorunda değil. cağrıldığın yere gidersin bu kadar basit.

aynen size katılıyorum. var böyle gezenti tipler. sürekli bir yere gideyim diye arayıp rahatsız edenler.
ayrıca 3 aylık ne dağınıklığı denmiş de. sanki bir haftalık deniyor. ha 3 ay ha 3 sene ne farkederki sonuçta yine insan yaşıyor.
kimse kimseyi ağırlamak zorunda değil. cağrıldığın yere gidersin bu kadar basit.

Üf evet, hep bi kendilerini ağırlatma telaşları. Ya hadi gelsinler gelmesine de ortada kaliteli zaman namına bir şey de yok. Ne tvdeki maçtan ne de dizilerinden feragat ederler. Tv acik bir sekilde herkes agzini acmis bir sekilde dizi ya da mac takip ederken sen kimin cayi bitti, onlerine cerez mi koysam meyve mi soysam diye dusunursun. Disarda piril piril mis gibi hava vardir misal, hadi cocuklar disarda bi cay icelim temiz bi hava alalim modumuz degissin demez kimse. Hep bi evde oturma telası (tv açık bunun altini cizmek istiyorum 😂)

Bende hiç sevmem. Sana gelmek istiyoruz desinler, buyurun şu gün gelin diyeyim. İçime sinmiş şekilde ağırlayayım, yok beni çok görmek isterlerse çaya gelin desinler gidelim. Arayıp çay koy yarım saate oradayız emrivaki. Annem yapabilir ancak.

Bende 18 aylık bebek var, ev her zaman darma duman. Geçen komşum hadi sana çıkıp çay içelim dedi parktayken. Olmaz ev uygun değil deyip kestim direk. Yani aile komşu arkadaşlar falan farketmiyor hepsi aynı.

Back
X