Çaya gelmeden yarım saat önce haber vermek..

Ya ben şunu anlamadım 3 aylık evlilikte nasıl bir dağınıklık oluyor, ben 3 aylık evliyken ev hep düzenliydi kim dağıtacak ki bulaşık falan iki kişilik çıkıyor çıkar çıkmaz makineye koyuluyor. Oturma odasında yerlerde oyuncak vs. yok. Herşey yerli yerinde duruyordu. Nasıl bir dağınıklık oluyor onu anlamadım da?
Ev küçükse bi kere dağınıklık için bir sebep. Üstelik kitaplar kıyafetler sevgilimden hediye gelen küçük oyuncaklar saksılar yediğim içtiğim şeylerin kapları ve evdeki diğer eşyalar... Zaten topluyken kalabalık karışık görünen dağılınca iyice Allah' emanet oluyordu. Üniversite de evimde dersin başında uyuduğum zamanlar özellikle o kadar dağılırdı ki ev yani mis gibi dağılırdı öyle diyim😂😂 gece zaten masadan yatağa zor atmışım asla toplayamam, sabah erkenden okula gidiyorum o zaman da olmaz.. Hanımefendi okuyormuş onun dağınıklığı eşi de muhtemelen dağınıktır.. Ya bide insan çıkardığı tişörtü donu istediği yere koyamıyorsa evden çıkarken kıyafet bulmak için tüm dolabını yatağa sermiyorsa öyle ev de ne biliyim misafir evi gibi gelir bana 😂😂

3 aylık evlinin de evi dağınık olabilir. Ayrıca ev çok düzenli olsa da misafir ağırlayacak durumda olmayabilirsin. yarım saat önce haber vermek yola çıkıp haber vermek gibi bişey yazdıklarını hiç yadırgamadım. Evlendikten sonra iki tarafın ailesi elbette gelecek ama o evde bir kişinin daha yaşadığının idrakinde olmak lazım. Habersiz gelmek, odalara dalmak saygısızlıktan başka bişey değil bunu savunmak bile saçma. Samimiyetle kişisel alana saygı kavramlarını karıştırmamak lazım

Ay çok sinir oluyorum evlilik süresiyle evin kirliliğini dağınıklılığını kıstaslayanlara. Ne yani 10 sene evli olup çocuk olmasa bile daha mı çok ev işi çıkmalı.

Banada çok dediler. Kızartma yapınca evdeki kişi sayısına göre sıçramıyor o yağlar duvara ocağa. Bi salata yaparken evde ki kişi sayısına göre bıçak, kesme tahtası kullanmıyorsun. 2 kişi yaşadığımız halde hergün bulaşık makinesi çalıştırıyorum. Katı koca olarak yemesini içmesini seviyoruz. E birazda dağınız valla kızdım yine 🤣🤣🤣

3 aylık evlinin de evi dağınık olabilir. Ayrıca ev çok düzenli olsa da misafir ağırlayacak durumda olmayabilirsin. yarım saat önce haber vermek yola çıkıp haber vermek gibi bişey yazdıklarını hiç yadırgamadım. Evlendikten sonra iki tarafın ailesi elbette gelecek ama o evde bir kişinin daha yaşadığının idrakinde olmak lazım. Habersiz gelmek, odalara dalmak saygısızlıktan başka bişey değil bunu savunmak bile saçma. Samimiyetle kişisel alana saygı kavramlarını karıştırmamak lazım
Bide ek olarak yeni evlinin evine öyle kafana estiği gibi gelemezsin ki. Belki onlar aradığında o esnada sevişiyosun yani çok düşüncesizlik

Seninki gene iyi soruyorlarmış müsaitmisin diye. Ben ilk evlendiğimde çat kapı. 😂 Bende senin gibi daha önce hiç iş yapmamış biri olarak evim düzenli tertipli olmazdı hiç. Gerçi 6 yıl oldu evleneli hala aşamadım bu durumu pek 😀 eve annemde gelse heryeri tertemiz yapmam lazım. Eşimin ailesi yle bu yüzden çok kavga ettik. Oğlumun evine randevu alıp mı gelecem olayları oldu. Bi keresinde sinirlenip kapı açmadım.bir süre konuşmadılar. Ama şu an aramadan gelmezler şükür.

Ben yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Ama herkesi tek tek yemeğe çağırdım,çoğu kez de çaya geldiler.Başımın üstünde yerleri var.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Elim hızlı değil henüz.Ve alttan derslerim var okula gidiyorum.Eşimin ailesinin,akrabalarının şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik gerçekten de değildik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda

Beni yanlış anlayanlar oldu açıklama yapmak istedim.3 aylık evlisin ne dağınıklığı diyorlar ama konu sadece dağınıklık değil ki.O gün toz alamamış oluyorsun mesela ya da bulaşığın kalıyor,tuvalet banyo müsait olmayabiliyor.Her defasında da illa giren oluyor çünkü.Eşimin kılları çok dökülür özellikle banyoya her gün süpüremeyebiliyorsun.
Ne guzel musait degiliz diyebilmen ben diyemiyorum esimde oyle. O evdeyse beraber toplardik yoksa ben islak mendille gorunen yerleri kabaca siler ortaligin daginikligini gozden bi kaldirirdim. Ikram da kek kurabiye hazir seylerle gecistirirdim. Annem asla inanmazdi iki kisisiniz ne daginikligi derdi birgun onu cagirdim ve hak verdi. Bizim hala daha ev daginik hergun topluyorum ertesi gun sabah bakiorm yine ayni. Suan bebegimde var ve suan elim daha pratik oldu 1.5 senelik evliyim inan seninde elin alisacak hizli olacaksin suan elinin agir olmasi cok normal ve hersey goze hos gorunsun istiyorsun ozeniyorsun. Odalara girmelerine sinir oldum ama anahtar varsa kilitle kapiyi salon hadi mutfaga da girilirde baska odaya girmeleri sacma.

Bende ani misafir sevmeyenlerdenim
Çok misafir gelip gitmez ama bunun bereketsizkiğini hissediyorum :( kendimi alıştırmam lazm misafir ağırlamaya
Misafir gerçekten evin bereketi

Seninki gene iyi soruyorlarmış müsaitmisin diye. Ben ilk evlendiğimde çat kapı. 😂 Bende senin gibi daha önce hiç iş yapmamış biri olarak evim düzenli tertipli olmazdı hiç. Gerçi 6 yıl oldu evleneli hala aşamadım bu durumu pek 😀 eve annemde gelse heryeri tertemiz yapmam lazım. Eşimin ailesi yle bu yüzden çok kavga ettik. Oğlumun evine randevu alıp mı gelecem olayları oldu. Bi keresinde sinirlenip kapı açmadım.bir süre konuşmadılar. Ama şu an aramadan gelmezler şükür.
Utanılmasa mahremiyet bölgesi denen şeyede müdahale edecekler. Gerçi vardır edenleride

Yanlış düşünmüyorsunuz.
Ben günlük temizlik yapmama rağmen ev uygun olmayabiliyor. Eşim iş saatinden dolayı geç uyanıp geç çıkıyor evden. O uyanana kadar bir şey yapamıyorum süpürge vs.
Banyoyu temizliyorum, uyanıp duş alıyor, yine temizlemek gerekiyor. Ve inanın çok iyi anlıyorum, eşimin tüyleri de inanılmaz derecede dökülüyor. Her yerde varlar.
Kv bile gelse hep temiz olsun istiyorum. Kendi ailem uzaktan yatılı gelir, gün içinde sürekli banyo tuvalet oda kontrol ederim içim rahat etmez.
Eşiniz de müsait değiliz diyebiliyorsa hiç takmayın bence. Yaptığınız yanlış değil.

Utanılmasa mahremiyet bölgesi denen şeyede müdahale edecekler. Gerçi vardır edenleride
Emrivakiyi hiç sevmem
Kapıyı açmadığım günde afedersiniz duşa girmemişim daha uyuyorum sabahın körü eşim işe gitti. Ne üst müsait ne bişey kapı çalıyor yeni evliyim daha. Açmadım. Gitmiş oğluna ağlamış açmadı diye. Bende dedim ağlayacağına arasaydı akşamdan. Kaç kere söyledim eşime o zmn söyle arasınlar. Anasının korkusuna diyememiş tabi. Ben dedim randevu olayı çıktı işte 😀 kavgalar küsmeler. Şu an iyiyiz şükür. Aramadan gelmez.🤗

Ev küçükse bi kere dağınıklık için bir sebep. Üstelik kitaplar kıyafetler sevgilimden hediye gelen küçük oyuncaklar saksılar yediğim içtiğim şeylerin kapları ve evdeki diğer eşyalar... Zaten topluyken kalabalık karışık görünen dağılınca iyice Allah' emanet oluyordu. Üniversite de evimde dersin başında uyuduğum zamanlar özellikle o kadar dağılırdı ki ev yani mis gibi dağılırdı öyle diyim😂😂 gece zaten masadan yatağa zor atmışım asla toplayamam, sabah erkenden okula gidiyorum o zaman da olmaz.. Hanımefendi okuyormuş onun dağınıklığı eşi de muhtemelen dağınıktır.. Ya bide insan çıkardığı tişörtü donu istediği yere koyamıyorsa evden çıkarken kıyafet bulmak için tüm dolabını yatağa sermiyorsa öyle ev de ne biliyim misafir evi gibi gelir bana 😂😂
Benim kadar dağınıklık ruhuna işlemiş bir insanın bile yeni gelinken evi düzenliydi ya 😅 belki de o yüzden ben anlamlandıramadım ne kadar dağınık olabilir ki diye 😀

Eşimin aileside akrabaları da yarım saat once haber verseler ev temiz düzenli değilse kabul edemem. Çünkü geneli cok titiz insanlar ve benim yanimda bile gözleriyle her tarafı tariyorlar temiz mi diye. Kendi ailemi çat kapıda olsa kabul ederim, çünkü onlar benim açığımı aramazlar ve sadece beni görmeye gelirler. Arada çook büyük bir fark var yani. Ayrica 3 aylık evli diye illa duzenli tertemiz mi olacak evi? O evde yaşanıyor 1 2 gun toz almayip wc temizlemeyin, elinize geleni oraya buraya koyun bakalım nasil oluyor ev. Konu sahibi cok haklısın sıkma canını

Doğru düşünüyosunuz müsait değilseniz kabul etmezsiniz ki etmemişsiniz de. Siz müsait olunca arayıp çağırırsınız. Ayrıca diğer odaların kapısını kapatabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Hiç sevmem evimde başka yerlere girilsin. Misafir salonda oturur çayını içer gider dicem ama burda bikaç kv ciler onlar misafir değil oğlunun evi diyecek ehehe :KK71:
Çünkü onlar geleceğin kvsi. :D

Eger sadece caya geliyorlarsa yarim saat onceden degil hic haber vermelerine gerek yok bence. Allahin cayini 10 dkda demlerim. Aniden geldikleri icin de daginiklik gozlerine batmaz. Bence sorun edilecek bisey degil. Artik aile oldunuz esinizin ailesiyle.
Bence çok saçma çat kapı gidilmeleri hiç doğru bulmuyorum. Yarım saat önceden haber verilmesi de bence terbiyesizlik bana göre. Kendi ailem bile gelecekse ya birkaç saat öncesinden haber verir ya da bir gün öncesinden haber verir.

Ben yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Ama herkesi tek tek yemeğe çağırdım,çoğu kez de çaya geldiler.Başımın üstünde yerleri var.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Elim hızlı değil henüz.Ve alttan derslerim var okula gidiyorum.Eşimin ailesinin,akrabalarının şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik gerçekten de değildik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda

Beni yanlış anlayanlar oldu açıklama yapmak istedim.3 aylık evlisin ne dağınıklığı diyorlar ama konu sadece dağınıklık değil ki.O gün toz alamamış oluyorsun mesela ya da bulaşığın kalıyor,tuvalet banyo müsait olmayabiliyor.Her defasında da illa giren oluyor çünkü.Eşimin kılları çok dökülür özellikle banyoya her gün süpüremeyebiliyorsun.
Kimseye açıklama yapmak zorunda degilsinki sana yeni evliyim ne dağınıklığı diyenlere misafirliğe gidilirken yarim saat once degil en az 1 gun onceden haber verilir de kapat konuyu

Bence çok saçma çat kapı gidilmeleri hiç doğru bulmuyorum. Yarım saat önceden haber verilmesi de bence terbiyesizlik bana göre. Kendi ailem bile gelecekse ya birkaç saat öncesinden haber verir ya da bir gün öncesinden haber verir.
Ben kendi dusuncemi belirttim.

ansızın gelen misafiri bende sevmem ve yarım saat benim içinde ansız gelen misafire eşit. çalışıyorum evim her zaman temiz toplu olmayabiliyor. haftasonu gelene lafım yok çünkü haftasonu temizliyorum her yeri ama hafta içi aynı oluyor her yer..

3 aylik evliyken, bal gibi de daginiklik olur, bir de okulun varmis, kisaca bosta gezen biri ya da full time ev kadini da degilsin, biryerlerin pis daginik kalmasi gayet normal. Kimin ne dusundugu umurunda olmasin.
Iyi kadin olmayi, devamli temizlik yapip, guzel yemekler yapmaktan ibaret sanan kadinlar gibi olma, cidden bosver.
Musait degilsen de degilsindir. Illa da elin hizli olup, herseyi yapacaksin diye birsey yok. Musait oldugunda davet edersin, onlar da musaitlerse gelirler, yoksa disarda bulusursun olur biter.
Hayatinin, evliliginin tadini cikar ve kafayi temizlikle bozmus kisileri de hic dinleme bile.

Back
X