Çayı böyle için, kaloriyi yüzde 80 azaltın..

Beyhatun

Bin zulme uğrasan da bir zulüm yapma...
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
2.510
57
363

Çayı böyle için, kaloriyi yüzde 80 azaltın

Üzüm diyarı Manisa'da, şeker kullanımını azaltmak ve obeziteyle mücadele etmek amacıyla çayın yanında şeker yerine kuru üzüm verilmeye başlandı.
Artık kafelerde vatandaşlar çayın yanında şeker yerine kuru üzüm kullanıyor. Bu sayede alınan kalori de yüzde 80 oranında azaltılmış oluyor. Her çayda iki şeker kullanıldığını var sayarak yola çıkan Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, başlattığı kampanyada çayın yanına şeker yerine kuru üzüm kullanılmasını tavsiye ediyor.

"Sağlığınız için çayı kuru üzümle içmeyi deneyin" sloganıyla yola çıkılan uygulamada kuru üzüm tüketimi arttırılırken fazla kilolardan da kurtulunması bekleniyor.

Manisa'da tarihi Aynı Ali Kahvehanesi İşletmecisi Levent İşhanlar, aslında bu uygulamayı dedelerinden bu yana sürdürdüklerini belirterek, "Dedelerimiz şeker kıtlığında kuru üzüm kullanırlardı. Şimdi ise vatandaşlar sağlık açısından çayın yanına şeker yerine kuru üzümü kullanıyor. Vatandaşlara şeker kullanmamalarını öneriyoruz. Bizim müşterilerimizin yüzde 60 zaten şeker hastası. Sağlık açısından üzüm şekerden daha faydalı." dedi.

Vatandaşlar ise uygulamadan memnun. Sağlık açısından kuru üzümün şekerden daha faydalı olacağını düşünen vatandaşlar, çayın yanında kuru üzüm yemeyi tavsiye ediyor.

Son düzenleme:

bir deneyeceğim bakalım ama kaç tane yiyebiliriz en fazla bir çayın yanına

bir deneyeceğim bakalım ama kaç tane yiyebiliriz en fazla bir çayın yanına

Ben çayı çok severim , yanına 2,5 çay kaşığı şeker atardım ama baktım gidişat iyi değil ( ) bir de bir aralar şekerim yüksek çıkınca mecburen bırakmam gerektiğini anladım. Önce tamamen şekersiz içmeye çalıştım tadı çok kötü olduğundan çayı bıraktım ama çay içmeyince çok mutsuz olduğumu farkettim. Şimdi bu yöntemi uyguluyorum, sabah çayında en fazla 9-10 tane, akşamları da 20- 25 gibi kuru üzüm tüketiyorum.

Hem çay ihtiyacımı gideriyorum hem de şeker yerine gereksiz kalori almaktansa daha faydalı beslenerek günlük almam gereken kaloriyi düşürüyorum çok şükür.

Bir avuç dolusu yani bir yemek kaşığı kadar yaklaşık 50 tane kuru üzümde 45 kalori var. Oysaki sadece bir çay kaşığı şekerde 45 kalori var. Şeker hem zararlı hem de aşırı bir kalori kaynağı olmuş oluyor haliyle yani.

Kuru üzüm ise folik asit, potasyum, magnezyum, demir, fosfor, lif açısından zengindir. 2 yemek kaşığı kuru üzüm 1 adet meyve yerine tüketilebilir. Kolay taşınabilir olduğundan ara öğünler için iyi bir seçenektir.

Önceden diyet yapmak da zorlanırken şimdi daha rahat yapabiliyorum çok şükür.

Şimdi lahana diyetine de giriştim bakalım inşallah başarırım fazlalıklarımı atmayı. Bu diyet çabucak hızla kilo vermesi gereken kişilerde uygulanıyormuş özellikle. Ben diyet yapalı 2 ay olmasına rağmen çok yavaş kilo verdiğimi görüyorum bir de bunu deneyeyim bakalım, Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler

Son düzenleme:

1,5 aydır spor ve diyet yapmama rağmen ancak tam olarak 3 kilo verdim yani gram gram gidiyordu kilolar, lahana suyu ve çorbasını 3 gündür içiyorum
içmeden önce 69.9 iken içtikten bir gün sonra 69.500, iki gün sonrası ise yani bugün 68.8 olmuşum , gerçekten bu lahananın işi mi yoksa sadece tesadüf mü bilemedim:44:

Başka topiclerde de lahana ile çok daha çabuk kilo verildiğini okumuştum ama yine de varsa bunu yapan bi görüşlerinizi yazsanız:44:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…