Cefayı biz çekiyoruz sefasını ikinci eşler mi sürecek

Merhaba hanımlar. İkinci evliliğini yapmış hangi erkeği görsem ikinci hanımını el üstünde tutuyor. Bir dediğini ikiletmiyor. Fark ne şimdi iki evlilik arasında? Daha mı çok sevmiş oluyor nedir yani. Eşim zor bir insan egolu dediğim dedik biri pek anlaşamıyoruz nitekim. Şimdi boşansak ikinciye evlense eminimki daha sakin ılımlı ve kıymet bilen bi adam olur bidaha ayrılık olmasın diye. Aynı tahammülü bizde gösterse herşey çok başka olur ama neden yapmıyolar ?

İkinci evliliklerinde birinci evliliklerinde aldığı derslerden referans alıp daha sağlıklı adımlarla yürüyorlar.. Eşimin ikinci evliliği benim ilk evliliğim, çok severek evlendik ve aşktan farklı şeylere de baktık 5 yıllık flört sürecimizde.. Birbirimizi yıpratmayacağımızı anladığımız noktada evlenmeye karar verdik, çok şükür 3 yıldır da sorunsuz giden bir evliliğim var. İkincisi sefasını sürmüyor aslında, yaralarını sarıp bir daha aynı yerden incitmeyeceğine ikna ettikten sonra bir yola çıkılıyor.. İlk evlilikte sadece aşka ya da aile beklentisine bakan insan ikinci seçimini yaparken mantığı da devreye giriyor anladığım kadarıyla. Kadın için de erkek için de bu böyle..

Onu bunu bilmem arkadas.. erken yasta bilmem ama cogu kadin cok gec yasta ikinciye evleniosa para yemeye evleniolar.. en azindan gorduklerim ole..
Neden öyle düşünüyorsun?Gerçekten mutluluğu 2ci evlilikte bulanlar da var.59 yaşında evlenen bir kadın tanıdığım ağlayarak,dünyada mutlulukta varmış,sevgi de varmış,ben herkesi benim gibi yaşıyor sanıyordum demişti.
İlk eşini kaybetmişti fakat yıllarca şiddet görmüş,gençliği öyle geçmiş,eşini kaybettikten bir kaç yıl sonra tekrar evlenmişti.

Neden öyle düşünüyorsun?Gerçekten mutluluğu 2ci evlilikte bulanlar da var.59 yaşında evlenen bir kadın tanıdığım ağlayarak,dünyada mutlulukta varmış,sevgi de varmış,ben herkesi benim gibi yaşıyor sanıyordum demişti.
İlk eşini kaybetmişti fakat yıllarca şiddet görmüş,gençliği öyle geçmiş,eşini kaybettikten bir kaç yıl sonra tekrar evlenmişti.
Soledim ya:) benim gorduklerim oyle ablam.. istisnalar mustesnadir:)

Merhaba hanımlar. İkinci evliliğini yapmış hangi erkeği görsem ikinci hanımını el üstünde tutuyor. Bir dediğini ikiletmiyor. Fark ne şimdi iki evlilik arasında? Daha mı çok sevmiş oluyor nedir yani. Eşim zor bir insan egolu dediğim dedik biri pek anlaşamıyoruz nitekim. Şimdi boşansak ikinciye evlense eminimki daha sakin ılımlı ve kıymet bilen bi adam olur bidaha ayrılık olmasın diye. Aynı tahammülü bizde gösterse herşey çok başka olur ama neden yapmıyolar ?
Eski eşim evlenirse ikinci eşini el üstünde tutsun bence de, ders çıkarsın yaşadıklarından bir daha yapmasın aynı şeyleri mutlu olsunlar. Bende mutlu olayım tabi :) ‘allahın rahmeti sonsuzdur’ ve ‘bu dünyada hepimize her var’ çok sevdiğim ve benimsediğim iki mottodur, birlikteyken mutsuz oldular diye taraflar ömür boyu diyet mi ödemeli, allah neler nasip eder bilinmez onun rahmetine güvenmek gerek

Çok normal değil miii?
Ben bir önceki ilişkimde yaptığım hataların hicbirini bu ilişkimde yapmıyorum mesela. İnsanız hepimiz bazı şeyleri deneme-yanılma yöntemiyle çözeriz ve hatalarımızdan ders çıkarırız.

Eğer boşanırsanız eminim ki siz de bir sonraki ilişkinizde daha mutlu olacaksınızdır. Olaya sadece erkekler 2.evliliklerde daha mutlu olarak bakmayın.

Sen de 2. Evliliğinı yapan biri ile evlenirsin o da sana kıymet verir üzülme :D

="iremerve1990, post: 55514150, member: 716375"]Tespitiniz o kadar doğru ki.bence bunun ilkle ikinciyle alakası yok.adamın karakteriyle alakalı.mesela ben eşimle 20 yaşında evlendim oda 25 yaşındaydı.o zaman dediğiniz gibi çok gençtik ve birçok sorun yaşadık.eşimin hataları da oldu. Ama ders almasını bildi ve çok değişti.şimdi çok şükür lafımdan sözümden çıkmayan bi adam oldu.mesela o zamanlar çok sinirliydi herşeye bağırırdı ama şimdi hiç öyle değil.bazı şeyler yaşla ve tecrübeyle değişiyor bence.
Lafindan sözünden çıkmayan adam.mi? Cidden böyle bir adam çekici geliyor mi? Kendi aklı yok mu? Bence olay gecinebildigi insan bulmak. Mesela benim lafimdan sozimden çıkmayan insan olsa eşim uff git ilerde oyna derim ama başkasına baya hos geliyormuş.

2. Es olarak konunuzu çok itici buldum.
Belki de ilk eşin veremediği sevgiyi saygıyı hurmeti 2. Eşler veriyodur , bir de bu yönden bakınız.
Genelleme yapmak hata olur. Bir de 2. Eş olan Tarafın ilk eşin veremediğini belki de bende buldu düşüncesi de biraz Abes . Sonuçta bir evlilik bitiyorsa her iki tarafında hatası Yüzünden bitmiş olabilir . Ilk eşte neticede bir kadın . Kadının kadın için onun veremediği sevgiyi ben verdim moduna girmesini hoş bulmuyorum .

Size sonuna kadar katılıyorum

Genelleme yapmak hata olur. Bir de 2. Eş olan Tarafın ilk eşin veremediğini belki de bende buldu düşüncesi de biraz Abes . Sonuçta bir evlilik bitiyorsa her iki tarafında hatası Yüzünden bitmiş olabilir . Ilk eşte neticede bir kadın . Kadının kadın için onun veremediği sevgiyi ben verdim moduna girmesini hoş bulmuyorum .
Konu Sahibi genelleme yaptığı için genelleme yaptım ben de.
Iyi aksamlar

Ben de şey okumuştum.
Bir araştırma yapilmis.
Aldatılan insan, eğer sevdiği kişi tarafından (ki sevse aldatır miydi,o meçhul) yakalanip terkedilirse sonraki ilişkilerinde aldatma oranı çok çok daha az oluyormuş. Bir musibet bin nasihatten iyidir olayı gibi yani

E tabiki ilkte olduğu gibi tecrübesiz olmuyor kimse karşısındaki kadına hayvan gibi davranırsa başına neler gelir biliyor. Evliliğin belli başlı sorumlulukları olduğunu idrak etmiş oluyor. Aman alan hayrını görsün arada da Hayir dua etsin.:halay:

Hanımlar,
genellemeler yaparak evlilikleri, erkekleri ve kadınları bir kalıba sokmayın, bilmeden kırıcı oluyorsunuz böyle yaparak, sitede 2. evliliğini yapan veya ilk eşinden ayrılmış erkeklerle evlenmiş hemcinslerimiz olduğunu unutmayınız lütfen ve tabii ilk eş statüsündeki kadınlarda nasiplenmesin kırıcı yorumlardan.

Evlilik sevgi olunca yürütmesi basit gibi görünen ama yaşadıkça içindeki karmaşası çoğalan bir beraberlik.

Kimse ayrılacağım diye evlenmez veya evlenirsem eşinden ayrılmış biriyle evleneceğim diye düşünmez, çok severek evlenmiş bile olsak, hayatın ne getireceğini kestiremiyoruz, ömür boyu sürer sandığımız evliliklerimiz incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden bitebiliyor bazen, acı çekiyoruz, üzülüyoruz, aynı eve girince aşkın, sevginin yanında evliliği yürütmek için başka kriterler, beklentiler de olduğunu fark ediyoruz, bu beklentiler karşılıklı uyuşmuyorsa ne yaparsak yapalım o evlilik yürümüyor.

Bunun suçlusu eski eşlerin 2. evliliği yaptığı hemcinslerimiz değil, bazen karşılıklı yapılan hatalar, bazen kişilik çatışmaları, bazen karakterler sebep olur, tenimiz uyar, huyumuz uymaz, aslında net bir suçlu da olmaz bazen, keşke tüm evlilikler ömür boyu sürse, sevgi saygı korunsa ama bazen olmuyor işte, yürümüyor.

Her 2. evlilik güllük gülistanlık da değil maalesef, ilk eşin çektiğini çeken 2. eşler de var, bir de şuna çok inanırım, hiçbirşey dışarıdan göründüğü gibi değildir, çevremizde mükemmel bir koca mükemmel bir baba diye tanımlanan kişilerin eşine dört duvar arasında neler yaptığını bilemeyiz.

Mükemmellik diye de birşey yoktur zaten, neye göre kime göre mükemmel?

Velhasıl karşılıklı kırıcı yorumlar, suçlamalar yapmaya gerek yok, evlilik garip bir müessese, beklentileri kişiden kişiye değişen, birinin sabrettiğine diğerinin tahammül edemediği kendi içinde bir dünya evlilik.

Son düzenleme:
Back
X