Bu ne yaa! gün geçmiyor ki bir kadın ölmesin, şiddet görmesin.. tv de haberlerde kadın şiddeti.. gazetelerde manşet manşet kadın tacizi, kadın cinayeti ee neler oluyor bu erkeklere o kutsal dediğimiz analarımız ninelerimiz de kadın değilmi?uğruna canını verebileceğiniz kızlarınız ileride kadın olmayacak mı öyle ise ne bu şiddet bu celal? kadın öldüğünde kaç hayat bitiyor farkındamısınız ?aşçınız, derleyip toplayıcınız, çocuk bakıcınız ,alışverişçiniz hangi birini sayayım ki
yatağınızdaki kadını hiç saymıyorum bile..
Çoğu zaman doğuştan başlıyor kadının talihsizliği önce okutulmuyor, erkek kardeşlerinden hep bir adım geride olmaya zorlanıyor, sesi kesiliyor ve çocuk yaşta hiç tanımadığı bir adama( ve o adamın ailesine) gelin ediliveriliyor.. diyelim şanslılardan, okutuluyor eğitim sonrası işe de girebiliyor ama o da ne? erkek mantığı hemen başlıyor çalışmaya oo bu kadın çalışıyorsa kocasında ya da babasında iş yok belki de yalnızdır aa dul da olabilir haydi bakalım tacizler.. elle, elle olmasa dille, olmadı çamur atmalar yüz vermedim de düşman oldu demeler..hangi birini saysam ki.. buna ne kağıt ne kalem yeter..örnekler bitmez tükenmez
evlenince erkek ailesine köle edilmek istenen mi desem sevmediği insanlara zorla seviyormuş gibi davranmasını, yani kadını ikiyüzlülüğe zorlayan kocalar mı desem üzerine kuma getirilen kadın dalga geçilen aşağılanan kadın ..aldatılan kadın..boğaz tokluğuna evde oturmaya mahkum edilmiş kadın..haydi bu kadınlardan biri şaşırdı da boşanalım dedi senmisin bunu diyen? senmisin kocana karşı gelen özgürlük isteyen? önce çocukları alınır elinden.. bazen dünyanın bir ucuna kaçırılır ..yıllar geçse bile bu kadın bir başka erkeğe ilgi bile duyamaz duysa bile zaten eski koca tetikte hemen öldürüverir..oracıkta.. sokak ortasında gıkını bile çıkaramadan
diyelim çocuk, kadına verildi kadın şanslı.. öldürülmedi de.. bu sefer de o zavallı çocuklar doldurulmaya başlanır anan şöyle kötü böyle kötü vs vs .o mantık çocuğa ne kadar zarar verdiğini tahmin bile edemez sadece kendini tatmin eder çünkü ruh hastasıdır çünkü vijdansızdır çünkü kötüdür başka bir açıklaması yoktur..Bir de gözü sürekli başkasının karısında kızında olan vardır kendi yanındakinin kıymetini bilmeyip o hasta ruhunu tatmin peşindedir bilmez ki başkasına harcadığı vakti yanındakine gösterse en mutlu kendisi olacak anlamaz anlayamaz..kadın yaşlandımı aa etrafta gençler var ulen sen böyle mi kalacaksın aynaya baksana o yaşlandı da sen fidan gibimi kaldın?karım çirkin ama o güzel diyen.. alırken gözün bağlımıydı zorlamı aldın elin kızını?süsle püsle biraz bakım yaptır bak bakalım kalacakmı onlardan farkı..
Bir de şu yalan vardır..akrabamdı zorla evlendirildim:)..alnına silah mı dayadılar?yazık değilmi o kadına? (haydi ona dayadılar)bunların çözümü onu evde boğaz tokluğuna oturtup dışarıda gönül eğlendirmek mi? yada beş kuruşsuz kapıya koyup onca yıl sana emek vermiş kadını ona buna muhtaç etmek mi ?karın evde seni beklerken bir başka hayatın vurduğu kadınla gününü geçirmekmi?Kadın güzeldir kardeşim kadın özeldir anla artık duy sesini! hayat senden ve senin egolarından ibaret değil sahip çık kadınına vurma dövme taciz etme saygı duy.. sev.. karşılıksız sev ve say.. dinle kadını anlamaya çalış yardımcı ol yanında ol.. yok eğer bunları beceremiyorsan medenice yok ol!.. Çek o koca ellerini kadının üzerinden Allahın verdiği canı ancak Allah alır unutma!
yazan tethys

Çoğu zaman doğuştan başlıyor kadının talihsizliği önce okutulmuyor, erkek kardeşlerinden hep bir adım geride olmaya zorlanıyor, sesi kesiliyor ve çocuk yaşta hiç tanımadığı bir adama( ve o adamın ailesine) gelin ediliveriliyor.. diyelim şanslılardan, okutuluyor eğitim sonrası işe de girebiliyor ama o da ne? erkek mantığı hemen başlıyor çalışmaya oo bu kadın çalışıyorsa kocasında ya da babasında iş yok belki de yalnızdır aa dul da olabilir haydi bakalım tacizler.. elle, elle olmasa dille, olmadı çamur atmalar yüz vermedim de düşman oldu demeler..hangi birini saysam ki.. buna ne kağıt ne kalem yeter..örnekler bitmez tükenmez

Bir de şu yalan vardır..akrabamdı zorla evlendirildim:)..alnına silah mı dayadılar?yazık değilmi o kadına? (haydi ona dayadılar)bunların çözümü onu evde boğaz tokluğuna oturtup dışarıda gönül eğlendirmek mi? yada beş kuruşsuz kapıya koyup onca yıl sana emek vermiş kadını ona buna muhtaç etmek mi ?karın evde seni beklerken bir başka hayatın vurduğu kadınla gününü geçirmekmi?Kadın güzeldir kardeşim kadın özeldir anla artık duy sesini! hayat senden ve senin egolarından ibaret değil sahip çık kadınına vurma dövme taciz etme saygı duy.. sev.. karşılıksız sev ve say.. dinle kadını anlamaya çalış yardımcı ol yanında ol.. yok eğer bunları beceremiyorsan medenice yok ol!.. Çek o koca ellerini kadının üzerinden Allahın verdiği canı ancak Allah alır unutma!
yazan tethys