oğlum 14 aylık olmak üzere. artık yaşıtlarıyla sosyalleşmesi için sık sık parka gidiyoruz, oyun gruplarına götürüyorum hafta sonları. ama biraz çekingen olduğunu hissediyorum. baskın karakterli veya sesi çok çıkan çocuklar elindeki oyuncağı alsa karşı çıkamıyor. veya itilip kakıldığında benim elimden tutuyor gitmek istiyor hemen. kendi oyuncağı başkasında olsa gidip isteyemiyor veya başkalarına vermek istiyor hep oyuncaklarını (paylaşsın diye hep ben destek oldum yanlış mı yaptım bilmiyorum alkışladık filan. şimdi de hep veriyor)
nasıl davranmak gerekiyor nasıl müdahale etmek gerekir tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum.
bunun haricinde bir de parkta çocuklardan ne görse onu yapıyor ya bunu da engelleyemiyoruz dimi? hiç yapmadığı huylar edindi çocuklardan görüp.
nasıl davranmak gerekiyor nasıl müdahale etmek gerekir tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum.
bunun haricinde bir de parkta çocuklardan ne görse onu yapıyor ya bunu da engelleyemiyoruz dimi? hiç yapmadığı huylar edindi çocuklardan görüp.