• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekingenlik beni öldürecek :(

Yaa öyle deme bende senin gibi olurum inşallah :KK70: Korkumun üstüne gitmeyi deneyeceğim ah bir de elim ayağım titremese iyi olacak. Rezil ola ola aşacağım herhalde...
Sana sormak istediklerim var, sende benim gibi kasılıyor muydun yoksa kuru bir çekingenlik miydi? Eğer öyleyse nasıl kontrol altına aldın? Kalbimin çarpmasını ve titremeyi engelleyemiyorum çünkü. Bu arada tavsiyen için teşekkürler :KK200:
Kasmak da ne kelime telefon da bile sesim titrer , ağlayacak hale gelirdim. Lise den bir dostumun çok yardımı oldu. Zorla beni ortamlara soka soka açtı ama en çok is hayatı iyi geldi bana.... Kendi paramı kazanmak sanırım yaradı :)

Kızlar bende eskiden öyle biriydim. Şu an 23 yaşındayım sanirim bir kaç senedir atlattım. Bence bunun çözümü üzerine gitmek ve ise girmek. Ama iş dediğim birsuru insanla iletişim halinde olmanız gereken bir yer olsun. Zamanla alisiyosunuz.
Ben bir işe girdim ilk girdiğim günler kimseyle konusamiyor sessiz sakin takılıyordum. Hatta bir sorun oldugunda aglamistim sadece. Son zamanlar(2-3 ay sonra) öyle bir hale geldim ki herkese kafa tutmustum bir tartışmada. Tamam x tamam haklisin sus demişlerdi :rapci:
Karşındakilerin ne düşündüğünü önemsememek gerekiyor bence. Kalabalık ortamlarda hala zorlanıyorum ama kendimi zorluyorum mesela ortamdaki herhangi birine ee sen okulu naptın veya su olay ne oldu gibi şeyler soruyorum heyecanlandigimi hissettiğim an

Bende lise yıllarında çok çekingendim. Aslında yetersiz hissetmektendi. Herkes sanki daha iyi cümleler kuruyordu, daha aktiflerdi, komiklerdi başarılılardı falan. Ya saçma konuşursam, ya içlerinden salak derlerse, ya yanlış bir şey yaparsam falan derdim hep. Sonra insanları tanıdıkça fark ettim ki herkes tırt :KK48: tüm o çekindiğim insanlar benim gibi yada benden beterlermiş. Kişisel gelişim kitapları ve psikoloji kitapları okumakta işe yaradı. Sevdiğim konularda kendimi geliştirip girdiğim ortamlarda o yönümü öne çıkardım. Köpeğim oldu, arkadaşlarının sahipleriyle takıldım. Üniversite ortamı zaten herkes saçmaydı. Yıllar içinde geçti. Şimdi yırtık bir insanım :D Sana abla deneyimi; o insanların hiç biri sandığın kadar iyi değil, bunu hiç unutma.

Ay bende ayni boyleydim simdi farkli bir ortama girsem hic tanimadigim yine olurmuyum bilmiyorum. Uzun zamandir sayili arkadasim var ve 2 bebegim oldugu icin cok fazla disari cikamiyorum. Is hayatina baslayinca azaldi ama sanki belki zamanla duzelir ya ne diyim. Hele tanimadigim biri olsun bi yerde ne konusacagimi sasiriyorum.

Normalde biraz utangaçımdır. O yüzden yakın arkadaşlarimla takılıp etliye sütlüye pek karışmamaya çalışırım. Belki de kaçtığım için böyle oldu, kendi kendimi içime kapattım. Size kısaca anlatayım. Kuzenimin arkadaşlarıyla buluşmaya gitmek zorunda kaldım. Zorunda kaldım diyorum çünkü hiç tanımadığım 7 kişi ile aynı ortamda birden bulunamam. Ortama girmem ile kanım dondu. Yüzüme bir sıcaklık geldi yanaklarım kıpkırmızı.:oops:
Merhabalaşma faslından sonra elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırdım. Koltuk altlarım terden sırılsıklam. Sesim zaten çatallı çıkmıyor. Ellerimin titrediği belli olmasın diye birşey içemiyorum. O sırada insanlar konuşuyor gülüşüyor sonra bana sıra geliyor. Ee hiç konuşmadın soruları falan. Sonrasında kuzenim otururken neden kasılarak durduğumu sordu. Yani herkes anlamış. Inanın onları kendimden üstte görmüyorum. Sadece rahat olamıyorum. Iki kelimeyi bir araya getiremiyorum. Bu hissi aşmam gerektiğini düşündüğümden tekrar öyle bir ortama girmeyi denedim, aynı hisler başlayınca hemen ayrıldım oradan.
Şunu fark ettim ve çok acıttı. Insanlar böylesine mutlu olup eğlenirken sırf utandığımdan kendim gibi olamıyorum herkeste benden kaçıyor.
Biliyorum utanma ne var bunda diyeceksiniz ama elimde değilki elim ayağim birbirine dolanıyor hele birde karşı cinste varsa aman aman buna mani olmam imkansız gibi birşey.
Belki burada psikolog bir arkadaş vardır ya da ne bileyim ben daha 19 yaşındayım benden büyük insanlar bana tavsiye verir diye düşündüm.
Evet psikoloğa gideceğim ama şu aralar hayatımın yoğunluğundan dolayı gidemiyorum bu yazdan sonra vaktim var. Belki o zamana kadar kendim aşarım. Ama nasıl yapacağım ki?

Kendinizi yeterince ifade edemediginizi dusundugunuz icin kaciyo olabilirsiniz. Bir arkadasimda da sizin gibi sikinti vardi. Diksiyon ve sosyallesme gibi halk egitimin kurslarina gitti bayagi faydasi oldugunu soyledi. Burda en onemli sey fobilerinizin ustune teker teker gitmelisiniz ve sadece siz hata yapmiyorsunuz. Yada herkes dogustan mukemmel degil en onemlisi bunu unutmamak. Herkesin caylaklik donemi vardir. Ozellikle ilerde universite de cok fazla aktivite kollar yada grup calismalarinda gorev almaya calisin zamanla atlatirsiniz. Bunu atlatamadiginizda is ve evlilik hayatinda cok zorluk cekersiniz

Back
X