"Hatalı Alanlarınız" kitabı baya bi gaza getirebilir, bakış açını değiştirebilir, kendini sevdirebilir, özgüvenini yükseltebilir velhasılıkelam okumanı tavsiye ederim
aynı sorun ne yazık ki bende de var 18 yaşındayım sınava girmem gerekiyor ama sırf bu yüzden çalışamıyorum dikkatim dağılıyor aslında bire bir de onuşkanım espri yaparım pek kızarmam ama toplum önünde çok kasılıyorum hocalar benim için neden bu kadar pasif sessiz sakinsin falan diyorlar anlayacağınız kötü bir durum ve artık kendimi yetersiz hissetmeye başladım hakkımı savunamıyorum bence biri başlayınca hepsi geliyor ardından bu durumu tamamen atlatabilen var mı varsa bizi rahatlatsın lütfen internette bu konuyla ilgili sosyal fobi asla geçmez sadece bastırılır karakterdir bu gibi yazılar gördüm :18:
ben 26 yaşındayım 1 oğlum var ve öğretmenim.allaha şükür herşey yolunda ama bir tek benim psikolojim pek iyi değil galiba.çok alıngan biriyimdir.ama çocukluğumu düşündüğümde neden böyle olduğunu anlayabiliyorum ben 2.5 yaşındayken babam öldü ve biz 6 çocuk 1 de annem ortada kaldık beni bildim bileli insanlara acındırıldım
çocukluğumdan ilk hatırladığım şey yine bir teyzeye acındırıldığımdı.bu yetim bunun babası öldü falan filan.bunlar benim kişiliğimde derin izler bırakmış.şimdi en ufak bişeyde küçük düşme kaygısı yaşıyorum. okulda çok konuşmam diğer öğretmen arkadaşlarla konuşamam aslında.çok telkin ettim kendimi sen iyisin başarılısın güzelsin. ama sanki ondan değil debaşka bişeyden kaynaklanıyor benim yüz kızarmam.kalbim güm güm atmaya başlıyor sonra kıpkırmızı oluyorum.engel olamıyorum .
Başka önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar bebek emziriyorum yani doktora gitsemde ilaç kullanamam
bende de vardı. öğretmenliğe başlayınca geçti. çünkü hep öğrencilerle konuşup ders anlattığım için.
size önerim kitap okyup anladıklarınızı karşınızdakine anlatın. ama anlatacağınız kişi çok samimi olduğunuz biri olmasın. eşiniz anneniz gibi... arkadaşlarınız olabilir mesela..
ilk önce anladığınızı bir arkadaşınıza, aynı şeyi başka bir arkadaşınıza,sonra aynı şeyi 3 kişi birlikte otururken 2 arkadaşınıza birden anlatın. kişi sayısını çoğaltın. anlattığınız su gibi bilidiğiniz bişey olsun. ki aynı şeyi anlatacağınızdan dolayı zaten artık çok iyi bilmiş olursunuz.
böyle böyle yenersiniz inşallah[/QUO
öğretmen olup da bu sorunu bi tek ben yaşıyorum zannediyordum yine de tek olmadığını bilmek güzel oldu.ben evin içinde çok rahatım hiç dışardaki ben değilim yani.bazen bişeyi o kadar kafama takıyorum ki o anda takılı kalıyorum bulunduğum ana odaklanamıyorum.eşime tam anlatmadım durumumu ama o da az çok farkında zaten çok da sosyal bir insan olmadığımı ama pek de pişey söylemez bu konuda.kendimi çok tlkin ettim sen başarılısın sen güzelsin sen iysin .hiç kimseden çekineceğin utanacağın bişey yok diye.ama oan bunlar kafamdan siliniyor ben ezik büzük bişey kalıyorum. ben böyle hissettikçe bu surat ifademe ordan da yüzümün kızarmasına kadar varıyor.bazen kızarmasamda kızarmış gibi hissediyorum ve bu daha da çok gerilmeme neden oluyor acaba kızardım mmı korkusu işte bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?