çekip gitmek

5 ay,henüz çok yeni bir evlilik.
Kolay değil,bir anda hayatın değişti,sorumlulukların arttı.
Zaman içinde mutlaka kendine bir düzen kurarsın.

Ama şimdilik çok fazla kendini sıkma bence.
Herkese ve herşeye yetişmek zorunda değilsin.
O gün canın temizlik yapmak istemiyorsa yapma,kayınvalidene gitmek istemiyorsa gitme.
Mecburiyet olarak görme hiçbirşeyi.

Biraz hayır demeyi bilmeyen,karşındakini kırmaktan veya tartışmaktan kaçınan birisin sanırım.
Böyle kişiler,gün gelip kendileri için birşey yapmadıklarını,hep başkaları için yaşadıklarını farkederler.
Biraz hayır demeyi bilmek,derdini anlatacak kadar açık olmak lazım.
Bugün çok yorgunum,canım birşey yapmak istemiyor diyebilmek lazım.
Lüks değil bu,insanlık hali.Kimse robot değil,herkesin zaman zaman boşverme hakkı var.

Eşinle henüz sağlıklı bir iletişim kuramamışsınız gibi görünüyor.Sen gitmek istemeyince,telefonu hemen kapatması bunu gösteriyor.
O da tartışmamak veya ısrarcı olmamak için kısa kesiyor sanırım.
Uygun bir zamanda,suçlayıcı olmadan,kendi açından sıkıntını dile getirmeni öneririm.
Şimdi bunları açıkça konuşmazsanız,bir süre sonra kötü bir patlama yaşayabilirsiniz.
Bıktım annenlere gitmekten,sen zaten annemleri istemiyorsun gibi istenmeyen sözler çıkabilir.
Bu raddeye gelmeden,baştan açık olmakta fayda var.

Annene de açıkça hayatınla ve evinle bile henüz başa çıkamadığını,bu şekilde ısrar etmesinin seni daha suçlu hissettirdiğini ve bunalttığını anlatabilirsin.

öncelikle aynı dönemden geçtiğimi bende söylemek istiyorum...birebir aynı hatta sadece annem anlayışlıdır onun böyle anlamamazlığı olmadı sizden farklı olarak ama geri kalan hikaye aynı

bi işte çalışıodum ve geberiodum resmen.ne eşime ne evime ne de kendime vakit ayıramıodum sürünerek gelirdim eve.bu durumu bazen eşim yemek hazırladı bazen ben öle hemen pratik yemekler yaptım cok yorgunsam dışardan söyledik böyle idare ettik.

temizliği de haftada bi haftasonu yapıodum..arada haftaiçi halim olursa şöyle bi toparlardım çamaşır falan atardım.onu da öyle idare ettim.

eşime vakit ayırma konusunda çok idare edemedim ama.çünkü öyle yorgun oluodum ki isteksiz oluodum cogu zaman.tartışmalarımız oldu sürekli.ama haksızlık ettiğmi düşünerek yorgunluktan çatlasam da ona da vakit ayırdım ilgilendim.

bende evleneli daha bi sene olmadı ama ilk başlarda gercekten cekilmez oluo hersey batıo ama sonra hersey rayına oturuo emin olabilirsin.eşini evliliğini seviosan herşey sende biter.evin reisi kadındır derleyip toplayan organize eden odur.

biraz sabırla herseyi rayına oturtcagınıza emin olun...bu sadece geçici bi dönem.diyorum ya birebir yaşadım ve şimdi ki halimden maşallah diyim çok mutluyum ve huzurluyum...

İcinde yasadıgın duygular bana o kadar tanıdık ki, bir farkla ben evli degilim, annemi kaybettim.

Annesi hayatta olan her genc kız gibiydim, ama annem ölünce omuzlarıma birden bir sorumluluk bindi, ne oldugunu bile anlayamadan kendimi evin icinde kosustururken buldum yemek, temizlik, camasır, ütü, alısverisi, faturaları..

Simdi calısıyorum bu sefer daha yorucu hale geldi, aksam eve git yemek ye, topla eger yemek kalmıyorsa yarın icin yemek hazırla, pismesini bekle, diger seyler de bize bakıyor haliyle.. Beni hayat simdiden yordu.. :ssz:

Son düzenleme:
Al eline bir kağıt kalem...Hayatında neleri düzeltmek istediğiniz yaz...Madde madde...

Sonra sırasıyla hepsini yapmaya başla...

Annenle açık açık konuş.Kırılır deme.Nasılsa kızısın düzelir aranız...

İşlerini hangi gün yapacağını yaz...O günler dışında bırak yapma...Kim geliyor eve sizden başka,kirli olsun ne olucak...

Eşine nelerin seni mutsuz ettiğini anlat...Destek iste.Herşeyi planlı yapmak istediğiniz söyle.Böyle daha mutlu olacağını ve onuda mutlu edeceğini anlat...

BİR SÜRE EŞİNLE SENDEN BAŞKA KİMSEYİ DÜŞÜNME...EVLİLİĞİNİZ,EVİNİZ,DÜZENİNİ DÜŞÜN...ANCAK BU ŞEKİLDE DÜZENİNİ KURABİLİR VE HUZURLU OLABİLİRSİN...

herkes annenle konuş eşine anlat fln demiş ama ben senin yerinde olsam madem davet ediyolar durmadan yemeğe oraya giderim yer içer hadi eyv. der çıkarım hem görmüş olursunuz aileleri hemde yemek yemiş olursunuz sonrada evdeki işlerimi yaparım böylece yemek stresinden kurtulmuş olursun sadece işler kalır :1:

henüz evleneli 5 ay oluyor ama ben çok bunaldım herşeyden işlerin yogunlugundan ev işlerinden ailelerle aynı sehirde olmaktan çekip gidesim geliyor.
önceleri işten eve,evden işe gider gelirdik ev işlerine elimi sürmeden annem yapardı sagolsun. Evlenince iş başa düştü gün boyu çalış eve gel evde de çalış, birde işyerindeki işler de çok yogun senelik izine çıkmak istiyorum yogunuz diye yollamıyorlar ama ben çok bunaldım sıkıldım kimse bunu anlamak istemiyor.
Annem neredeyse hergün görüsmek istiyor demiyor ki bu kız evlendi kendine göre işi gücü vardır yok hergün görüşsek niye hergun görüşüyoruz demiyor. Eşimin ailesiyle hafta da bir görüsürüz eşim sagolsun oraya gidileceginde yarın annemlere gidecegiz der tamam gidelim mi demeyi öğretemedim ona da bir türlü.
Dün yemekte yarın annemlere gidecegiz dedi tamam dedim sonra kardesiyle konuştu onlar persembe gideceklermis tamam bizde persembe gidelim dedi. Ben emri vakilerden hiç hoşlanmam biz yarın gideceksek onlarda bizimle gitmek istiyorsa yarın gelsin neden ben onlara göre hareket edecegim.
Bende basladım aglamaya :14: zaten sinirlerim çok bozuk bana emri vaki yapması eşimim zoruma gidiyor, sonra kardesi için tekrar yeni bir emri vaki daha. yarın gidecegiz dediysen bende ona göre yarına kendimi hazırladım ben yarın gidecegim sen ne zaman istersen git dedim.işten o kadar yorgun geliyorum ki evin işleri de beni çok yoruyor kimse beni anlamıyor birde aileleri idare etmeye calısıyorum kendi annem bile anlayamıyor.
O kadar sıkıldım ki bazen bavulumu toplayıp gitmek istiyorum uzaklara yalnız başıma kafamı dinlemeye ihtiyacım var.
Eşim iyi bir çok sükür kolay sinirlenmez o ben üzülürsem o daha cok üzülür ben herseye kızıp sinirlenebiliyorum o beni idare eder ama ben cok çok sıkıldım bunaldım bu psikolojiden kurtulmak istiyorum. Eşimi çok seviyorum ama bazen onu bile gözüm görmek istemiyorum. EV işi ve çalışmak bana agır geldi sanırım:14:

Zamanla gecer insAllah, daha yeni evliymissin, seni cok iyi anliyorum. Benimde ilk zamanlari oyleydi , isti, evdi ve esim yeni geldisayilir buraya (Yurt disinda yasiyorum) bide onun isi okulu dil ogrenmesi, cook cook yoruluyordum, bazen oluyorduki bazi ev islerini gece yapiyordumki gunduz dinleneyim bos zamanim olsun diye. ama gecti cok sukur :)) zamanla gecer insAllah !! sIkma canini

henüz evleneli 5 ay oluyor ama ben çok bunaldım herşeyden işlerin yogunlugundan ev işlerinden ailelerle aynı sehirde olmaktan çekip gidesim geliyor.
önceleri işten eve,evden işe gider gelirdik ev işlerine elimi sürmeden annem yapardı sagolsun. Evlenince iş başa düştü gün boyu çalış eve gel evde de çalış, birde işyerindeki işler de çok yogun senelik izine çıkmak istiyorum yogunuz diye yollamıyorlar ama ben çok bunaldım sıkıldım kimse bunu anlamak istemiyor.
Annem neredeyse hergün görüsmek istiyor demiyor ki bu kız evlendi kendine göre işi gücü vardır yok hergün görüşsek niye hergun görüşüyoruz demiyor. Eşimin ailesiyle hafta da bir görüsürüz eşim sagolsun oraya gidileceginde yarın annemlere gidecegiz der tamam gidelim mi demeyi öğretemedim ona da bir türlü.
Dün yemekte yarın annemlere gidecegiz dedi tamam dedim sonra kardesiyle konuştu onlar persembe gideceklermis tamam bizde persembe gidelim dedi. Ben emri vakilerden hiç hoşlanmam biz yarın gideceksek onlarda bizimle gitmek istiyorsa yarın gelsin neden ben onlara göre hareket edecegim.
Bende basladım aglamaya :14: zaten sinirlerim çok bozuk bana emri vaki yapması eşimim zoruma gidiyor, sonra kardesi için tekrar yeni bir emri vaki daha. yarın gidecegiz dediysen bende ona göre yarına kendimi hazırladım ben yarın gidecegim sen ne zaman istersen git dedim.işten o kadar yorgun geliyorum ki evin işleri de beni çok yoruyor kimse beni anlamıyor birde aileleri idare etmeye calısıyorum kendi annem bile anlayamıyor.
O kadar sıkıldım ki bazen bavulumu toplayıp gitmek istiyorum uzaklara yalnız başıma kafamı dinlemeye ihtiyacım var.
Eşim iyi bir çok sükür kolay sinirlenmez o ben üzülürsem o daha cok üzülür ben herseye kızıp sinirlenebiliyorum o beni idare eder ama ben cok çok sıkıldım bunaldım bu psikolojiden kurtulmak istiyorum. Eşimi çok seviyorum ama bazen onu bile gözüm görmek istemiyorum. EV işi ve çalışmak bana agır geldi sanırım:14:

Aslinda o kadar da dert edilecek bir dert degil bu soyledikleriniz. Her evin sorumluluklari ve normalde yasanan seyleri yasiyorsunuz.
Sanirim sizin bir tatile ihtiyaciniz var :)

Back
X