çekirdek naklini duyan bilen var mı?

umudunsesi

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2013
117
32
16
İstanbul
arkadaşlar merhabalar...
bu kıbrıstaki merkezlerden birinde çekirdek nakli yapıyorlarmış. çok yeni bir uygulama ama yumurtalarında sorun olup da donasyon içine sinmeyenler için iyi bir seçenek gibi duruyor. fikri olan varsa her türlü bilgi deneyim çok sevinirim...
iyi akşamlar herkese de bol şans bu yolda :)

Hiç duymadın canım ben.Yumurta hücresinin çekirdeği mi?Yani başkasından alınan yumurtanın tamamı değil de sadece çekirdek kısmı mı nakil oluyo acaba ben de çok merak ettim nasıl bişey?Sen nerden duydun canım?

Hiç duymadın canım ben.Yumurta hücresinin çekirdeği mi?Yani başkasından alınan yumurtanın tamamı değil de sadece çekirdek kısmı mı nakil oluyo acaba ben de çok merak ettim nasıl bişey?Sen nerden duydun canım?

ben de 1-2 haftadır araştırıyorum. benim yumurtalar toplandıktan sonra labaratuvarda olgunlaşmıyorlar. sayıda değil ama kalitelerinde sorun var. yumurta donasyonunu önerdiler bize ama çok da içime sinmiyor. kıbrıstaki merkezleri araştırırken bir merkezde hizmetlerimiz başlığı altında gördüm çekirdek naklini. kliniğe mail atıp bilgi istemiştim. bu mesaj gelmiş. aynen kopyalıyorum:

"Kliniğimizde çekirdek nekli yapılmaktadır.kendi yumurtanızın güçlenmesini saglamak için yumurtanın dışına başka bir yumurtanın stoplazmasının yani çeperinin yerlestirilmesi işlemidir.eger böyle bir işlem yaptırmaya karar verirseniz eger klinigimize günü birlik görüşmeye gelmenizi tavsiye ederiz.iginizden dolayı teşekürler.hoşşakalın"

bizim işimize yararsa eğer yumurta donasyonunundan önce bu seçeneği değerlendirmek isterim. sonuçta kendi yumurtam olacak. fiyat ve süreç ile ilgili bir mail daha attım. cevap geldiğinde yazarım yine buraya..
senin sorunun ne?

Erken m.pz var canım bende ilaçla adet görüyorum.iğnelerle 1 yumurta elde ediliyor O da döllenmiyo.Sen bir dene bakalım inş.sonuç alırsın.Olmazsa daha sonra ben de araştırırım.Ama ortaya karışık bişey çıkmasın.Yani doku nakli gibi bişeymi genetik özelliği bize mi ait oluyo?O çok önemli.Artık ben çok yıprandım bu konuda ne yapcağımı şaşırdım.Bir ev parası harcadım bu uğurda elde var sıfır.Rabbim yardımcımız olsun.

canım ayrıca hangi merkez onu da yazabilir misin?Merkez yazmakta sakınca yok herkes paylaşıyor

merhaba tekrar... yumurtan varsa eğer çekirdek nakli sana da bana da uygun gibi görünüyor. hiç yumurtam olmasa hemen düşünürüm yumurta donasyonunu ama yumurta var bende ama kalite olmuyor. sende de bir tane de olsa var yumurta. denemeye değer. çünkü çekirdek senin çekirdeğin dolayısıyla genetik özellikler senden gelecek.
yeni bir mail geldi bu arada

"Bu tedaviye başlamanız dogru olmaz. İsterseniz 1 ay gbibi dinleniniz ve gelece k aya planlayınız.çekirdek nakli ile ilgili ayrıntılı işlem bilgisi için sizi pazertesi günü embriyolog larla görüştüreyim. Cumartesi öğlene kadar çalışıyoruz. Pazertesi sanırım ebm. Arkadaslar daha müsait olurlar.ilginizden dolayı teşekürler…"

pazartesi günü arayacaklar... öğrendiklerimi yazarım burdan... merkez kıbrıs tüp bebek merkezi. sitesine girip incele istersen.
görüşürüz yine... çözeceğiz bu işe sen merqak etme.. tıp bu kadar ilerlemişken pes etmek olmaz.. koyun kopyalıyorlar olacak bizim de illa ki bir evladımız.. sakın pes etme..

az önce merkezden aradılar. yumurtası olan kadınlar için iyi bir yöntem gibi görünüyor bu çekirdek nakli. embriyologun söylediklerini anlatayım. 1 ay ara vererek bir sonraki adet döneminde çekirdek nakli ve yumurta donasyonu aynı ay denenebilirmiş. yani ilaçlarla benim yumurtalar geliştirilip toplanacak yine noraml tüp bebek işlemindeki gibi. daha sonra hem benden hem de donorden yumurta toplanacak. çekirdek nakli de şu şekilde oluyormuş. donorun yani sağlıklı kadından alınacak yumurtanın çekirdeği çıkartılıp atılıyor. benim yumurtanın yine çekirdeği çıkartılıyor. benim çekirdek donorun yumurtanın içine naklediliyor. yani genetik özellikler benden olacak. spermle mikroenjeksiyon yapılacak. döllenme olmazsa da yine donorden gelen diğer yumurtalara da mikroenjeksiyon yapılacak. hangisi sağlıklı embriyo olursa onu transfer edecekler. bana çok mantıklı geldi. 1 ay ara verip başlamayı düşünüyorum. :)
yine haberleşelim...

arkadaşlar merhabalar...
bu kıbrıstaki merkezlerden birinde çekirdek nakli yapıyorlarmış. çok yeni bir uygulama ama yumurtalarında sorun olup da donasyon içine sinmeyenler için iyi bir seçenek gibi duruyor. fikri olan varsa her türlü bilgi deneyim çok sevinirim...

CAnım bu uygulama Halil İbrahim Tekinin olduğu merkezde yapılıyor. çokta başarılı bi işlemmiş sen nereyle görüştün ?

Peki bayanlar arada donör olduğu için fiyatta 2 katıdır gibime geldi.fiyatıda konuştunuzmu..

fiyat konusunda net bir bilgi almadım daha. embriyolog bilmiyor tam olarak ama çekirdek nakli yeni olduğu için ona henüz bir fiyat belirlemediklerini söyledi. sadece donasyon ücreti ödüyormuşuz. o da 4500 euro sanırım...

arkadaşlar merhabalar...

selam umudunsesi, bu işlem ne aşamada bilmiyorum ama Kıbrıs Tüp bebek merkezide yapılıyormuş. Bende haftaya Kıbrısa gidiyorum doktorum Halil ibrahim tekin ve yumurta donasyonu yapılcak bana. inşllah pozitif sonuçla dönerim :(((( bende artık anne olmak istiyorum dualarınızda banada yer verin lütfen....

Arkadaşlar ben de bu uğurda çok yoruldum mevlam hakkımızda hayırlısını nasip etsin.Maddi olarak çok tükendim.Finanse edecek kaynağım kredim kalmadı.Ama içimdeki evlat hasretini de söküp atamadım denemediğim şey kalmadı kendi yumilerimle olması için ya nasip ya kısmet artık..Teşekküler umudunsesi aydınlattığın için mevlam inş.nasip eder cümlemize evlat sahibi olmayı.

selam umudunsesi, bu işlem ne aşamada bilmiyorum ama Kıbrıs Tüp bebek merkezide yapılıyormuş. Bende haftaya Kıbrısa gidiyorum doktorum Halil ibrahim tekin ve yumurta donasyonu yapılcak bana. inşllah pozitif sonuçla dönerim :(((( bende artık anne olmak istiyorum dualarınızda banada yer verin lütfen....

Evet ben de biraz araştırdım.Çok yeni ve de kopyalama gibi bişey sanki diğer sitelerde öyle yorumlanmış doğacak çocuğun ne derece sağlıklı ve de ömrü ne kadar olcağı gibi konular tereddütmüş.

Rabbim gönlünün muradını versin arkadaşım.

arkadaşlar merhabalar...

Canım bu konuda yazdıkların gerçekten "umudum" oldu..benim de erken menopoz ve yumurta var fakat gelişmiyor, gelişse bile kötü kalite.ben de yumurta donasyonu düşünüyordum..bebeğimle aynı geni taşıyamayacağım diye nasıl üzülüyordum anlatamam ama şimdi " en azından" bi umudum var..aynı annesi diyebilecekler :)) dediğin gibi herkese bol şans..hayırlısını versin rabbim <3

Arkadaşlar Merhaba,

Bu konuyu yeni duydum.Bende donasyonu düşünüyordum.Yumurtam var ama yaştan dolayı kaliteli değil.
Çekirdek naklinde başarı şansı düşük diyorlar.Konu hakkında daha detaylı bilgi edinen varmı acaba? Tşk,

Canım bu konuda yazdıkların gerçekten "umudum" oldu..benim de erken menopoz ve yumurta var fakat gelişmiyor, gelişse bile kötü kalite.ben de yumurta donasyonu düşünüyordum..bebeğimle aynı geni taşıyamayacağım diye nasıl üzülüyordum anlatamam ama şimdi " en azından" bi umudum var..aynı annesi diyebilecekler :)) dediğin gibi herkese bol şans..hayırlısını versin rabbim <3

arkadaşım "umut" en etkili ilacımız bu süreçte. her gün yeterli dozda almayı unutma sakın :)
çekirdek nakli benim de aklıma yatıyor ama tek dezantajı çok yeni bir teknoloji olması... kıbrısta bir merkezle görüştüm ben.
embriyolog umutlu konuşuyor.
biz şu anda son bir tüp bebek denemesindeyiz türkiyede. bu da olması yol kıbrısa artık. yumurta donasyonundan önce son bir çare bizim gibiler için. ben şu anda yumurta geliştirici iğnelere devam ediyorum. son ultroson kontrolunde doktorum her şeyin yolunda gittiğini söyledi. bir sürü folikül varmış ama işte bende kalite sorunu var. sayı çok da önemli değil. sonuçta işe yarayan bir yumurta yetecek sorunumuzu çözmeye. bakalım. haftaya pazartesi salı gibi yumurtalar toplanacak o zaman göreceğiz. s

sen ne aşamadasın. tedavin var mı başlayan ya da başlayacak??

Arkadaşlar Merhaba,

Bu konuyu yeni duydum.Bende donasyonu düşünüyordum.Yumurtam var ama yaştan dolayı kaliteli değil.
Çekirdek naklinde başarı şansı düşük diyorlar.Konu hakkında daha detaylı bilgi edinen varmı acaba? Tşk,

arkadaşım anladığım kadarıyle anlatayım..
şimdi senin yumurtaların geliştirilip toplanıyor aynı tüp bebek işlemindeki gibi.
sonra donorden alınan dsağlıklı ve kaliteli yumurtanın çekirdek kısmı çıkarılıp atılıyor. o atılan çekirdeğin yerine senden alınan yumurtalardan çıkarılan çekirdek yerleştiriliyor. sonra sperm ile döllenip senin göbişe konuyor. zıplayıp zıplayıp sevdiği yere yapışıyorlar :)
genetik özellikleri taşıtyan kısım çekirdek olduğu için bebiş senin özelliklerini taşıyor.
şöyle düşün sen bir mektup yazdın ama güzel zarfın yok. birinden ydek zarf alıp mektubu onun içine koyup yolluyorsun. yani yerine mektup ulaşıyor. mektup okunuyor önemli olan mektup zarf değil :)

arkadaşım anladığım kadarıyle anlatayım..
şimdi senin yumurtaların geliştirilip toplanıyor aynı tüp bebek işlemindeki gibi.
sonra donorden alınan dsağlıklı ve kaliteli yumurtanın çekirdek kısmı çıkarılıp atılıyor. o atılan çekirdeğin yerine senden alınan yumurtalardan çıkarılan çekirdek yerleştiriliyor. sonra sperm ile döllenip senin göbişe konuyor. zıplayıp zıplayıp sevdiği yere yapışıyorlar :)
genetik özellikleri taşıtyan kısım çekirdek olduğu için bebiş senin özelliklerini taşıyor.
şöyle düşün sen bir mektup yazdın ama güzel zarfın yok. birinden ydek zarf alıp mektubu onun içine koyup yolluyorsun. yani yerine mektup ulaşıyor. mektup okunuyor önemli olan mektup zarf değil :)

Merhaba,
ben kıbrıstaki merkezlerle konuştum henüz bu şekilde elde edilen bir hamilelik yokmuş arkadaşım.Bende çok umutlanmıştım ama
maalesef üzüldüm.Ben yumurta kalitesi için Prof Saraçoğlu ile konuştum onun kürlerini ve diğer aldığım ilaçları kullanıp,kaliteyi artırıp deneyeceğim.Tüp bebek tedavisinde tek embriyo tutunmadı.Daha öncede gene yumurta geliştirici iğne ile hamilelik oldu ama kalp atışı durduğu için sonlandırıldı.Tüm bunlardan sonra donasyon son çare.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Back
X