cenaze korkusunu yenmek

kizlar iyi geceler.. yakin zmanda bi tanidigim vefat etti ve yakinimiz oldgu icin canze evine hemen gttik ve ben cenazeyi yuzu acik halde deil ama yatarken uzeri ortulu halde gordum.. daha onceleride tanidgim biri vefat ettiginde ben 1 ay kadar evde tek basima kalamiyorum.. karanlik biyere giremiyorum. kalp krizi gecircek gbi oluyorum bu benim hayatimi cok zorlastiriyor. bu korkuyu nasil yenerim lutfen yardim edin yani illaki cenazeye gitmem deil ben duysam bile tanidigimin vefatini sanki karsima cikivercekmişcesine aklim gdyor bu korku nasil olustu bilmiyorum ama kucuklugumden beri var evliyim cocugum var ama ben hala geceleri mama yapmaya kosarak gdiyorum varmi bu korkuyu yenen banada soylermisiniz lutfen..
Aynı sorun bende de vardı bekarken alt katımızda bir kadın ölmüştü kapının önünde yakınları son kez görsün diye yüzünü açtılar bende uzaktan göz ucuyla gördüm. Allahım gündüz bile evde tek başıma kalamaz oldum psikolojim bozuldu resmen o kadar korktum ki koskoca kız bütün gün annemin dibinden ayrılmamıştım. Gece uyumak ne mümkün.

Sonra 3 yıl önce kadar dedemin kardeşi vefat etti. Çok severdim çok iyi kalpli bi adamdı çok üzüldüm vefatına. Hamileydim bir de cenazesine gittik son kez görmek istediler yüzünü açtılar. Son kez görmek için yaklaştım dayanamadım yüzüne dokundum son kez dokunmak istedim ve nasıl olduysa hiçbir korku hissetmedim ne o anda ne sonrasında. Eve döndüğümüzde eşim gece vardiyasında çalışıyordu işe gitti ve ben yatıp uyudum tek başıma hiç korkmadım.
Eskiler ölüden korkanlar için bir kez dokunduğunda birdaha korkmazmışsın derler. Ben hiç inanmazdım buna batıl inanç derdim. Bilmiyorum belki dokunmam etkili oldu belki de sevdiğim bi insanın üzüntüsü korkunun önüne geçti. Eskiden boş cenaze arabasını gördüğümde benzim atardı, Artık etkilenmiyorum cenazeden.

ne alaka bu konu ile?
İnsanlar sokakta köpek görüncede korkabilir,yada uçağa binmekten vs vs,iman eksikliği değil psikolojik bir şeydir korku.
Beyniniz konuyla ilgili seneryo geliştirir ve panik olur.
Manevi şeyler bunlar sana anlatamam şimdi anlayamazsın zaten .

Manevi şeyler bunlar sana anlatamam şimdi anlayamazsın zaten .
Nereden biliyorsun anlamadığımı ?
Ölüm korkusu iman zayıflığından değil,imanın artmasından dolayı vardır.İnsanı kötülüklerden alıkoyar,dünyanın boş olduğunu hissettirir,ve doğruya yönlendirir.
Çok enaniyetli bir cevap vermişsiniz,o nedenle yorumunuza daha fazla dini bilgilerimi dökme gereği duymuyorum.

kizlar iyi geceler.. yakin zmanda bi tanidigim vefat etti ve yakinimiz oldgu icin canze evine hemen gttik ve ben cenazeyi yuzu acik halde deil ama yatarken uzeri ortulu halde gordum.. daha onceleride tanidgim biri vefat ettiginde ben 1 ay kadar evde tek basima kalamiyorum.. karanlik biyere giremiyorum. kalp krizi gecircek gbi oluyorum bu benim hayatimi cok zorlastiriyor. bu korkuyu nasil yenerim lutfen yardim edin yani illaki cenazeye gitmem deil ben duysam bile tanidigimin vefatini sanki karsima cikivercekmişcesine aklim gdyor bu korku nasil olustu bilmiyorum ama kucuklugumden beri var evliyim cocugum var ama ben hala geceleri mama yapmaya kosarak gdiyorum varmi bu korkuyu yenen banada soylermisiniz lutfen..
Ben de senin gibiydim. Babaannem öldüğünde evde yalnız duramadım. Sanki bir yerden çıkacak gibi geliyordu. Sonra nasıl olduysa teyzemi yıkarlarken bir teyze elimden çekti, gel teyzene su dök diye.içeri girip onu gördüm.. Hiç unutmuyorum o anı :((( Ben hiç o kadar bağırarak ağlamadım. Tokat gibi çarptı, ölü nedir, hayat nedir, cenaze nedir hepsini anladım. Korkularım da gitti..

bu bendede vardi aynisi sanki ayaga kalksam arkdan kosup gelecek gibi hissederdim sonra bir gun dusundum adam ölmus hangi olen geri gelmis hadi diyelimki bu geldi colugunun cocugunun yanina gitmek varken niye benim yanima gelsin ki degilmi bu duaunce beni cok rahatlatti simdi girip cenaze bile yikiyorum

f.b.t.l f.b.t.l sizden 24 saat boyle seyler dinleyesim geldi bana huzur verdiniz neden bilmuyorum etrqfimda okadar cok ben biliyorum diyip sacmalayan varki ilk kez bu konularda biri bukadar akli selim konusmus tesekkur ederim aydinlatma icin

Ölümün ne olduğunu bilmeli ve kabullenmelisiniz önce.
Beynimiz bilmediği şeylere karşı korku yaşar.
Ölüm başka bir aleme geçiştir,biz nasıl hayatta iken o alemi gezemiyorsak onlarda burada gezinmiyor.
Ceset bir elbisedir ve sahibi gidince toprağa saklanır.
Ailenizden biri gidince bunu daha iyi anlayıp hissedersiniz,benide etkilerdi ancak annemi kaybedince bu olaya bakış açım değişti.
aynen ben diyecektim aileninizden birini kaybedince Allah gecinden versin cesetten korkmanın ne kadar manasız birşey oldugunu anlıyorsunuz

Klasik olacak ama ölü sana zarar veremez korkacaksan diriden kork :)

Bedenimiz bir nevi elbisemizdir canim. Farz et ki elbiseni çıkardın kenara koydun o elbiseden korkar misin? İşte o da aynen boyle bir şey

Ben de cok korkardim sonra bigun cok sevdigim alt komsum vefat edince cenazesine gittik ve kizi olmadigi icin yikamaya cagirdilar. Cok korktum ama iceri girip onu gorunce dedim ki bu benim haci annem ayni sekilde uyur gibi yatiyodu. Onu guzel yikadik korkum falan kalmadi. Sonra 2 yil once kv vefat edince yine girdim yikamaya insan gorunce korkusu da herseyi de geciyo. Cunku o bana zarar veremez ki diyosun. ystiyo uyur gibi. Bu benim tecrubemdi sana iyi gelecegini dusunmezsen bi uzmandan yardim alabilirsin

Eskiden biraz endişe ederdim ben de.
Ama şu an ölümden sonraki hayata inanmıyorum. E bu da çoğu insanın korktuğu üç harfli, hayalet, ruh gibi metafizik şeylerin olmadığı anlamına gelince korkmayı bıraktım :)

Bir de ölülerden değil de yaşayanlardan kork be arkadaşım, asıl onlar fena.

bende şuan yanlz odada bile kalamıyorum ve bebeğim var sureklı onunl ailgilenmem lazım ayy çok zorlaştı yaa

yaa nasıl yani gece yatarken göznünün önüne gelmiyormu bu sizi korkutmuyormu

Hayır gelmiyor çünkü incelemiyorum görevimi yerine getirip çıkıyorum kabinden neresinde Ne var diye bakmıyorum

hepinize çok teşekkür ederim kızlar.. yazdıklarınız çok doğru hepinizin yazdıklarından anladığım kadarıyla korkunun üstüne gitmedikten sonra geçmiyor. inşallah bunuda aşıcam bu sıralar okadar çok üzüldümki ve önümde üzüleceğim günler varki sanırım benim sinirlerim çöktü o yüzden baş edemedim korkumla

Asıl ben teşekkür ederim güzel fikirleriniz için.Ne mutlu bana size böyle hissetirdiysem.
f.b.t.l f.b.t.l sizden 24 saat boyle seyler dinleyesim geldi bana huzur verdiniz neden bilmuyorum etrqfimda okadar cok ben biliyorum diyip sacmalayan varki ilk kez bu konularda biri bukadar akli selim konusmus tesekkur ederim aydinlatma icin

Back
X