• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cenaze korkusunu yenmek

yaa ne kadar güzel ifade etmişsiniz gerçekten.Bende hep böyle düşünürüm.Anne karnındayken bu dunyaya dogduk burdanda ahirete dogacagiz.sadece bilmediğimiz için korkuyoruz aslında.Konu sahibine gelincede bende önceden aynı şeyleri yaşardım fakat insan en yakınını kaybedince korku falan kalmıyor.Bende annecigimi kaybettim bir yıl once.şimdi mezarlıklar bile farklı güzel geliyor gözüme.
Evet mezarlıklar bile artık farklı bir anlam ifade ediyor,annem çok süslü biriydi mezarını sürekli mevsimine göre çiçeklerle süslerim,konuşurum dertleşirim.
Yanında yatan kişiler sanki hayattaki komşuları gibi geliyor onlarada çiçekler ekiyorum,suluyorum,hergün dua ediyorum.
Aileleriyle denk gelip onlarla bile tanışıp hayat hikayelerimizi paylaşıyoruz.
Başkaları için soğuk mezar taşları,evlatların içini ısıtıyor.Yaşamayan bilemez.
Sizinde başınız sağolsun.

kızlar hepinize çok teşekkür ediyorum ne güzel anlatmışsınız ne güzel benimsemişsiniz ölümü.. Ahh ben bunları kendime anlatabilsem işte olmuyor evet hep küçükken dinlediğimiz kocakarı lafları cenaze ilk 7 gün evine ziyarete gelir yok sevdiklerini ziyaret eder v.s. v.s. bunlar hep küçüklükten kalan korkular işte.. ben dha en yakınımı kaybetmedim ama yakında kaybedebilirim yakınımı kaybedeceğim gbi ondan sonra evde hayata nasıl devam edeceğim korkusuda beni bir okadar üzüyor sanırım psikolojik destek almam lazım benim...

Sekiz yasinda annemin kaybedince aynisi oldum yuzunu gördüğümde ... o zaman dan sonra cok yakin olmadığı surece cenazeye gitmedim gitsem de uzakta dururum ağlayana dayanamam nede cenaze evinde yemek yedim .. korku mu huy mu bilmiyorum .ama gece olsa.mezarliga giderim oyle korkularım da yok gelecek burda diye vs. 7 yil önce babannemi kaybettim rahmetli ile pek aram yoktu nasil oldu bilmiyorum ama cenaze yıkanana kadar basinda durdum.hic etkilenmedim korkmadım aglamadim bile ...onun cenaze yemeginden yemedim hep basinda olmama ragmen ...
2 yıl once de dayim vefat etti cok severdim onu ama onun yemeginden yedim hatta iki tabak ruhuna gitsin o kadar lezzetli geldi ki allah kabul etsin

Ölüden değil diriden kork demişler... Bende de vardı. Ama babaannemm vefat ettiğinde yıkanırken başındaydık..surekli dokundum ona..:KK42: geçti artık... Aslında yakının olunca korku falan kalmıyor.

ben de babamdan sonra ayyynııı senin gibi oldum, metroya bile binemiyorum,
ama geçici olduğunu biliyorum ve umarım çabuk geçer,
açık havada sık sıkyürü canım

Halamin olumunden sonra bende ayni senin gibi oldum 2 ay kadar annemle uyudum yalniz odada bile kalamiyordum sonra zamanla gecti bu korkum

kizlar iyi geceler.. yakin zmanda bi tanidigim vefat etti ve yakinimiz oldgu icin canze evine hemen gttik ve ben cenazeyi yuzu acik halde deil ama yatarken uzeri ortulu halde gordum.. daha onceleride tanidgim biri vefat ettiginde ben 1 ay kadar evde tek basima kalamiyorum.. karanlik biyere giremiyorum. kalp krizi gecircek gbi oluyorum bu benim hayatimi cok zorlastiriyor. bu korkuyu nasil yenerim lutfen yardim edin yani illaki cenazeye gitmem deil ben duysam bile tanidigimin vefatini sanki karsima cikivercekmişcesine aklim gdyor bu korku nasil olustu bilmiyorum ama kucuklugumden beri var evliyim cocugum var ama ben hala geceleri mama yapmaya kosarak gdiyorum varmi bu korkuyu yenen banada soylermisiniz lutfen..
Bende aynı senin gibiyimok etkileniyorum ben atlatamadım hala :(

Bende de ayni durum vardi evde kendi basima duş bile alamazdim taa ki annem vefat edene kadar morgda opup kokladim ilk gece uyumadim butun odalari gezdim belki annem gelir diye 7 sene oldu Allah yakininda gostermesin canim ama tedavisi vardir elbet
Bunu okuyunca gözlerim doldu. Allah rahmet eylesin, kabri nurla dolsun. Annem 2 haftadır yurtdışında, 2 hafta sonra dönüyor. Bu kadar zaman içinde bile nasıl özledim bir bilseniz, evli olmama rağmen o kadar yapacak şeyim olmasına rağmen .

Ölüden degil de diriden korkmak gerektigini dusunurseniz, mantiken asabilirsiniz zaten. Ayrica ölü yikamak ,morgta calismak gibi bir mesleginiz yoksa kac defa ölü gorebilirsiniz ki? Bu sekilde telkinlerde bulunun kendinize.
Ölüyü de morga kadirmak yerine evin ortasina yatirma mantigi da bir degisik, ne isi varsa evde,alinip goturulmeli ya. Veya eve taziyeye gelen insanlarin o manzarayi gormesine engel olmak lazim. Bizler neyse de coluk cocuk etkilenir

Ölüden degil de diriden korkmak gerektigini dusunurseniz, mantiken asabilirsiniz zaten. Ayrica ölü yikamak ,morgta calismak gibi bir mesleginiz yoksa kac defa ölü gorebilirsiniz ki? Bu sekilde telkinlerde bulunun kendinize.
Ölüyü de morga kadirmak yerine evin ortasina yatirma mantigi da bir degisik, ne isi varsa evde,alinip goturulmeli ya. Veya eve taziyeye gelen insanlarin o manzarayi gormesine engel olmak lazim. Bizler neyse de coluk cocuk etkilenir
evet kesinlikle haklısın am aherkez aynı düşünmüyor.. öyle deil ama ben tanıdğım birinin vefatını duysam bile çok korkuyorum illa görmeme gerek yok bilmıyorum içim ürperiyor hatta televizyondaki ünlüleri bile kaybedince onlardanda korkuyorum tabi kısa sürüyordu ama bu sefer cenazeyle aynı odada durunca üstüne üstelik çok yakınım 2 kişinin daha ömrünün az kaldığını öğrenince psikolijim bozuluyo resmen 1 haftadır hayatımdaki insanlar gidiyor

evet kesinlikle haklısın am aherkez aynı düşünmüyor.. öyle deil ama ben tanıdğım birinin vefatını duysam bile çok korkuyorum illa görmeme gerek yok bilmıyorum içim ürperiyor hatta televizyondaki ünlüleri bile kaybedince onlardanda korkuyorum tabi kısa sürüyordu ama bu sefer cenazeyle aynı odada durunca üstüne üstelik çok yakınım 2 kişinin daha ömrünün az kaldığını öğrenince psikolijim bozuluyo resmen 1 haftadır hayatımdaki insanlar gidiyor
Anladim,sizinki cok daha farkli bir travmaymis. Umarim cabuk gecer,destek almak sart olmus bu boyuttaysa

Ben gasileyim yani cenaze yıkıyorum inanın ölüden zarar gelmez diriden korkun emin olun zaten kalkıp gelecek olsa geleceği kişi siz ve sizin eviniz olmaz

Ölümle ilk nasıl tanıştığımız da bence önemli. Ben mesela 7 yaşımdaydım ve o zamana kadar ölüm nedir bilmezdim, benim için çok yabancı bir kavramdı. Görk gürültülü ve şimşekler çakan bir akşam üstü telefonla gelen bir haberdi, benimle yaşıt aile dostumuzun oğlunun gölde boğulduğunu öğrendik. Ben ölüm nedir bilmediğimden boğulma sonucu da ölünebileceği ihtimalini düşünmüyorum, çocuk aklıyla babama yan çevirip ağzından suyu boşaltırlarsa birşeyi kalmaz demişim fakat gök gürültüsünden şimşek çakmasından korkmayan ben 3 yıl boyunca korktum. Sanki öye havalarda hep biri ölecekmiş gibi.

Cenaze evlerine giremezdim çocukluktaki bu olaydan dolayı, sanki o eve girersem devamı gelecek gibi. Ama hayat işte haftasonu evimdeyim ben ailemden farklı şehirde yaşıyorum iş dolayısıyla. Evde geç kahvaltı yaptım haftasonu diye birden bi kıyamet koptu apartmanda üstelik alt katımdan geliyor. Panikle evden fırladım aşağıya sesleniyorum ne oldu diye, baktım millet iniyo dedim kesin birine bişey oldu. Alt daireme indik ben idrak edemedim bir türlü herkes şaşkın falan. Evin sahibi koltukta yatıyo dedim adam baygın, herkes birileriyle ilgileniyo bende onu ayıltmaya çalışıyorum meğer adam vefat etmiş ondanmış tüm olay.

Hoş bir tecrübe olmasa da ondan beridir ölümü kabullendim sanırım, artık korkmuyorum...

Halamin olumunden sonra bende ayni senin gibi oldum 2 ay kadar annemle uyudum yalniz odada bile kalamiyordum sonra zamanla gecti bu korkum
bende şuan yanlz odada bile kalamıyorum ve bebeğim var sureklı onunl ailgilenmem lazım ayy çok zorlaştı yaa
Ben gasileyim yani cenaze yıkıyorum inanın ölüden zarar gelmez diriden korkun emin olun zaten kalkıp gelecek olsa geleceği kişi siz ve sizin eviniz olmaz
yaa nasıl yani gece yatarken göznünün önüne gelmiyormu bu sizi korkutmuyormu

Ölümle ilk nasıl tanıştığımız da bence önemli. Ben mesela 7 yaşımdaydım ve o zamana kadar ölüm nedir bilmezdim, benim için çok yabancı bir kavramdı. Görk gürültülü ve şimşekler çakan bir akşam üstü telefonla gelen bir haberdi, benimle yaşıt aile dostumuzun oğlunun gölde boğulduğunu öğrendik. Ben ölüm nedir bilmediğimden boğulma sonucu da ölünebileceği ihtimalini düşünmüyorum, çocuk aklıyla babama yan çevirip ağzından suyu boşaltırlarsa birşeyi kalmaz demişim fakat gök gürültüsünden şimşek çakmasından korkmayan ben 3 yıl boyunca korktum. Sanki öye havalarda hep biri ölecekmiş gibi.

Cenaze evlerine giremezdim çocukluktaki bu olaydan dolayı, sanki o eve girersem devamı gelecek gibi. Ama hayat işte haftasonu evimdeyim ben ailemden farklı şehirde yaşıyorum iş dolayısıyla. Evde geç kahvaltı yaptım haftasonu diye birden bi kıyamet koptu apartmanda üstelik alt katımdan geliyor. Panikle evden fırladım aşağıya sesleniyorum ne oldu diye, baktım millet iniyo dedim kesin birine bişey oldu. Alt daireme indik ben idrak edemedim bir türlü herkes şaşkın falan. Evin sahibi koltukta yatıyo dedim adam baygın, herkes birileriyle ilgileniyo bende onu ayıltmaya çalışıyorum meğer adam vefat etmiş ondanmış tüm olay.

Hoş bir tecrübe olmasa da ondan beridir ölümü kabullendim sanırım, artık korkmuyorum...
ay allahım daha sonra apartman dairesine girerken korkmadınız mı peki

ay allahım daha sonra apartman dairesine girerken korkmadınız mı peki
Yok korkmadım o sonmuş demek ki. Ölüyü bayıldı diye ayıltmaya çalışınca korku falan kalmamış sanırım, sadece sevdiğimiz bir komşumuzdu üzüntüsünden korkumu sınayamadım o esnada ama artık korkum yok mesela. Bu olaydan sonra kaç cenaze evine girdim oradan biliyorum korku kalmadığını. Gök gürleyip şimşek çaktığında da etkilenmiyorum. Zamanla sanırım yaşanmışlıklarla aşılıyor bir şekilde ama sizdeki boyut daha farklı anladığım kadarıyla, bu de belki profesyonel destek gerektirebilir.

Yok korkmadım o sonmuş demek ki. Ölüyü bayıldı diye ayıltmaya çalışınca korku falan kalmamış sanırım, sadece sevdiğimiz bir komşumuzdu üzüntüsünden korkumu sınayamadım o esnada ama artık korkum yok mesela. Bu olaydan sonra kaç cenaze evine girdim oradan biliyorum korku kalmadığını. Gök gürleyip şimşek çaktığında da etkilenmiyorum. Zamanla sanırım yaşanmışlıklarla aşılıyor bir şekilde ama sizdeki boyut daha farklı anladığım kadarıyla, bu de belki profesyonel destek gerektirebilir.
yani canım şuan bende korkuyla karışık heran ölebileceğimizi anladım çok yakınım dha çok genç ve ömrü az kaldı dediler gözümün önünde dimdik bir insan ben yüzüne baktıkca kahroluyorum kendisinin haberi yok. bunun üzüntüsü ve yakın zamanda cenaeden korkmam bunların hepsi aynı zmanda gelince psikolojim bozuldu sanırım

yani canım şuan bende korkuyla karışık heran ölebileceğimizi anladım çok yakınım dha çok genç ve ömrü az kaldı dediler gözümün önünde dimdik bir insan ben yüzüne baktıkca kahroluyorum kendisinin haberi yok. bunun üzüntüsü ve yakın zamanda cenaeden korkmam bunların hepsi aynı zmanda gelince psikolojim bozuldu sanırım
Kendini telkin et yani herkesin ölümlü olduğuna, bunun ne ilk ne de son olduğuna vs.

Back
X