• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cennet Her Annenin Ayağı Altında mıdır?

her doguran anne olamıyor malesef. özellikle çocuklarını sonradan kendine köle yapmak için doğurup o mantıkla yürüten, çocugunun evliliğini kendi bencilliği pahasına zehir edenler anne sıfatını hak etmiyor bence.

çok güzel yorumlar yazmişsiniz,hadis sahıhmıdır bılmem,ama cennetın annelerın ayaklarının altında olmaz,cennet kımsneın ayağının altında olamaz,evlat hakkıda var,ama türkıyede hocalarda dahil hep ana baba hakkında söz ediliyor,analar babalar bunu fırsat bılıp her seferınde piskolojık baskı yapıyor,bu gbı söylemlerı kullanarak,oysa evlat hakkıda çok önemli,senın evladın senden razımı?sen ıyı bır anne baba olabilirsin evladına,ama kendı anne babana nasıl bir evlattın?nasıl bır eşsin,nasıl bir kul,konu güzel,ama bu soz üzerınden itici,ve sana kardeş tavsıye,milletin yaptığına bu kadar takma,aldırma,ne ekersen onu biçersin,acaba nerde yaptımda bunu yaşıyorum de,ben hep öle derim,ne yaparsan sana döner,iyilikte kötülükte,sana yapanada dönecek,ama türkiyede yaşamadığını gelinine yaşatan oğullarını kıskanıyor kadınlar

özellikle de ikinci paragrafından alayım;
benim kv kocası ve kocasının ailesinden nefret eder. benim eşim de ama bir fark benim ki babasından da nefret eder .anne hep talepkar. ver oğlum, al oğlum, getir oğlum, yap oğlum,sevme oğlum,konuşma oğlum....vs dünyada bir evlat olarak mutlu değil evlilikte mutluluk arıyor.eşinin sevmesini bekliyor ama eşine o sevgiyi veremiyor çünkü nefretle büyümüş sevmeyi bilmiyor.ne eşini ne çocuğunu ....sadece annesi var. o anne ölünce ne olur bu çocuk.anne oğlunun aile olmasına eşini sevmesine bile fırsat vermiyor. doğum yaptım geldim kadın avukat avukat dolaşmış bebeğin velayetini nasıl alırız diye,hastaneden geldim boşanın boşanın artık :) hadi ben el kendi evladına sevgi şefkat merhamet yok ...
ALLAHIM BİLİR DE şimdi cennet nasip olur mu bu anneliği sebebiyle düşünmek lazım
saatlerce anlatabilirim, yazabilirim olanları. ama gerek yok. sanırım benim kv. en kıymetli biricik oğlunu benimle paylaşmak istemedi.
"kocasında mutluluk bulamayan anne, oğluyla bu ilişkiyi tamamlamaya çalışıyor" diye bir yazı okumuştum. tabi eşim bunu şiddetle reddetti. eşimi başka bir kadından değil de annesinden kıskanıyordum. buna karşı mücadele edilebilir mi onu bile anlayamamıştım. ben anlayana kadar olan oldu zaten.
ama kimse suçlu değil. dengeyi kuramayan, anneyi anne, eşi karısı gibi göremeyen erkektir mes'ul.

çok güzel yorumlar yazmişsiniz,hadis sahıhmıdır bılmem,ama cennetın annelerın ayaklarının altında olmaz,cennet kımsneın ayağının altında olamaz,evlat hakkıda var,ama türkıyede hocalarda dahil hep ana baba hakkında söz ediliyor,analar babalar bunu fırsat bılıp her seferınde piskolojık baskı yapıyor,bu gbı söylemlerı kullanarak,oysa evlat hakkıda çok önemli,senın evladın senden razımı?sen ıyı bır anne baba olabilirsin evladına,ama kendı anne babana nasıl bir evlattın?nasıl bır eşsin,nasıl bir kul,konu güzel,ama bu soz üzerınden itici,ve sana kardeş tavsıye,milletin yaptığına bu kadar takma,aldırma,ne ekersen onu biçersin,acaba nerde yaptımda bunu yaşıyorum de,ben hep öle derim,ne yaparsan sana döner,iyilikte kötülükte,sana yapanada dönecek,ama türkiyede yaşamadığını gelinine yaşatan oğullarını kıskanıyor kadınlar
hadis sahihtir çünkü bir değil birçok yerde okudum.birçok kitap der. bunda ince bir ayrıntı var diyeceğim de aslında dinimiz incelik bunu öğrenince anlıyoruz ama.
kadının cihadı eşiyle güzel geçinmektir.
kız çocuğu doğduğunda babasına cennet kapısını açar (yani cennete girmesine vesile olur,baba hakkıyla büyütüp yetiştirirse)
evlenince cennete girer (hem kendi hem eşinin namusunu koruduğu için tabi vecibelerini yerine getirirse)
doğum yapınca cennet ayağının altına serilir (çünkü hamilelikten bebeği sütten kesene kadar ki zamanda ki yaptıklarından.hamileliğinde o kadar sıkıntı cefa çeker,doğum da öyledir,lohusalığı da ayrı bir sıkıntıdır kadının,doğumdan sonra da binbir tür sıkıntı cefa yorgunlukla bebeğiği büyütür bebek her süt çektiğinde bir mükfafattır ve sütten kesilince YÜCE RABBİMİZ bütün günahlarıı affeder bu evladına batığı şefkat gösterdiği beslediği büyüttüğü için)

işte YÜCE RABBİMİZ bu yüzden cenneti kadının ayakları altına serer çünkü bir kadın hem aileyi değiştirir ,hem geleceği şekillendirir.gelecek nesillerin yetişmesini sağlar,sağlıklı ,sevgi dolu bi şekilde büyüyüp yetişen düzgün nesiller ne güzel değil mi ..
İŞTE DİNİMİZ KADINI BU YERE KOYMUŞ VE O KADAR DEĞERİ GÖRMÜŞ Kİ CENNET-İ ALA AYAKLARININ ALTINA SERİLMİŞ..

Back
X