Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

berkim ,bebeğim,güzel yüzlüm,mis kokulum,hasretim,duam,sevincim, kederim,ümidim,korkum,ilk göz ağrım,ilk gönül ağrım, benden olan bir parçayla ilk kavuşmam ilk ayrılığım...ölümü gözümde öldüren,ölümü dahi güzel gösteren,sevdiren yavrum,sarıldığım,kokladığım,öptüğüm ilk cesetti bedenin,ve saatlerce yalnız oturabildiğim tek kabirdir kabrin...annen ne ölümden ne ölüden ne de mezardan korkmuyor artık.bana ne çok şey öğrettin kara gözlü,beyaz yüzlü güzeller güzeli bebeğim.

Son düzenleme:
merhaba yüreği güzel melek anneler tesadüf başlığı gördüm baktım, okudum bi kaç mektup ama ağlaya ağlaya..çok çok üzüldüm rabbim sizlere sonsuz sabır versin.. acılarınızı hafifletsin.. hiç bir anneye babaya yaşatmasın evlat acısı..

Allah yattıkları yerleri cennet eylesin herkeside yavrusuna kavuşmayı nasip etsin inşallah.. (amin)

canımmm kızımmm buğlemım....
bugün tam bır ay oldu sana veda edelı senı hıc goremesemde dokunamasamda sen benım ılkgozağrımsın hep rüyalarımda gormüstüm melek yüzünü hayallerımde saklısın kuzucum.yaradan senı cok sevdı oylekı doğmana bır ay kala aldı senı bızden hergün tekmelerınle uyutmazdınya benı ıste cok ozlüyorm o hallerını nezaman babanla konussam cıldırırdın bukız senı cok sevecek derdım babna oda camdan kurban olurum onu verene canım kızım derdı sana hep ama sen bızı bıanda bıraktın gıdısın yıkmımız oldu sankı babanda bende bırer enkazız bu enkazı yenıden kım düzeltecek nasıl düzelecek bılmem ama senı unutmamız ımkansız.bızı bekle kusum mahser günü kavusacagız bızı cennetın kapısında bekleyeceksın kardesınle....sızı hıç unutmuycazzz canlarım

kuzum,üzerinde çıkan otlar boyuma ulaşmış,senin boyuma ulaşacağın günleri hayal ederken ...Rabbim sana sığınıyorum bu acıdan,üzerindeki otları yolmak istedim ama yanımda baban vardı babanında acelesi..ah be kuzum en yakınınken en uzağın oldum...ya doktorlardan ya hemşirelerden izin alırdım sana dokunmak için ve hastanede kalmama izin vermezdi aile büyükleri kapında sabahlamama kimse izin vermedi,..şimdide kabrinde dahi kalamıyorum istediğim kadar çünkü güvenli değil senin meskenin olan mezarlıklar... ne çok karışanımız,düşünenimiz var..halbuki hasretin ve acın tek kişilik,benim anlıma yazılan.

evet arkadaşlar aynen onlar bir melek bende 2005 senesinde kızımı kucağıma aldım bir kez emzirdim ağlıyo diye aldı hemşireler bir daha göremedim ama şimdi 4 yaşında bir kızım var ve ben hep sorduklarında benim 2 kızım var diyorum biliyorum ki o bizi bekliyor olucak onunla muhakkak kavuşucaz rabbim herşeyin en hayırlısını verir ve bilir ona sıhınmak en büyük teselli arkadaşlar

İLK MEKTUP 1 OGLUMA HÜDA BERKİME :14::14::14:ben 10 senelik evliyim ilk çocuguma korunmuştuk birbuçuk sene sonra hamile kaldım korunmayı bıraktım 3 ay sonra yani adet düzensizligi vardı bende yani pko vardı ilk ogluma hamile kaldıgımda eylüldü nasıl seviniyorum sormayın allahım dedim benimde yüzümü güldürdün yavruma eşyalar aldım ellerimle patikler hırkalar ördüm dogumum temmusa geliyodu tamda istedigim ayda hamile kaldım 3 kere agır kanama geçirdim doktor düşük riski var yatıcan dedi nerde yatmak kimseler kapımı bile açmadı kaynanamda içinde ben çok tıtız biriyim canım kaynanama diyodum anne şöyle ev böyle ev temizlenmesi lazım diyodum oralı bile olmuyodu kadın garip ben temizliyodum eşiminde faydası oluyodu ama nereye kadar bebegim 3 kanamada gitti bu arada hiç alttan bakmadı doktorum bana kanamam oldu gece az bir şekilde ben zannettimki normal herhalde yoruldum ondan diyodum nerde körün taşı tersine derlerya megerse sancım varmış ne bileyim dogum sancısını sabah kendi doktoruma gittim ablamla muayene etti karnımdan tam kalkıcam bir kanama bosaldı benden sonra hemen

hastaneye gitiik baktılar bana ordada bir eziyet ilk acile gittik erkek bir doktor vardı geldi bana bagırdı hanım hanım ne oturuyosun dedi yat kanamana bakıcam dedi bir azar öyle yedik anlıcagın üst kata yolladı beni ordada bayan doktor vardı geç yat karnını aç dedi yatım açtım karnımı yanıma geldi dediki ne yayılmışın öyle kay kenara ben neriye oturucam dedi bide öyle azar yedim altan muayene etti kalk dedi bende okadar safımki yatıcammı hastaneye dedim kadın suratıma demezmi rahim 10 santim açılmış yallah doguma dedi dogum ederkende bir eziyet anlıcagın 18 çıktı tansiyonum dogumda komaya girdim anlıcagın doktorlar koşuşturmaya başlamış ah garip ablam ne oldugunu anlamamış demişler sizin hastanız fenalaştı demişler garip kapıları tekmelemiş açın diye dogurdum oglumu 28 santim 320 gramdı okadar canım acıdıki sanki çöpmüş gibi elimize poşetle verdiler bu arada çıktık hastaneden eve geldik ben kaynanam ablam eşim bu arada yok tabi benim hastane işleriyle ugraşıyo garibim eve geldik kaynanam ablam oturuyoruz bebegimi balkona attılar soguk diye ev sıcak tabi yavrumu göstermediler bana dedim anne burası sıcak orası soguk ne olur yavrum üşür dedim kaynanam ne üşümesi kızım o melek oldu dedi başladım aglamaya bir yandan soguk üşür diyorum bir yandanda karnımı tutuyorum anne ne olur benide çıkarın dışarı bende üşüyüm dedim dediler olmaz ozamanda martın 6 sı tabi çok aglayınca ben garip ablam kaynıma dedi küçük bir kutu al bakkaldan dedi aldı geldi içine koydu dedi bak dedi kutunun içinde üşümez ben dedim ne olur beni koyun dışarı onu alın içeri dedim çok agladım çok hiç unutmuyorum o günleri yatak odasında balkon vardı oruya koydu kaynanam içeri gi,rdim o bana bakıyo ben ona dışarıya baktım kartonun içinde bir kedi dişarı çıkmak için kapıyı zorlarya ben o hesap aramızda bir kapı var yavrum diye çok agladım ah o odanın dili olsada konuşsa hem agladım hem dizlerime çok vurdum allahım sabrını ver diye bana:14::14::14::14::14:

ertesi gün kaynanamlarda kayınpederim götürücek gömmeye tam dışarı çıktı bende bir aglama varmış eşim kaynanam zor tuttu ben tam koştum baba ne olur götürme burda kalsın dedim oda öyle bişey olurmu gömmemiz lazım kızım günah dedi ah o eşim yokmu garip eşim zor zapdetti beni yere oturttu bacaklarının arasına aldı bir taraftan kollarımı tutuyo baba götürme dedikçe kaynanam kızdı ne duruyon götür göm dedi yavrumu götürdü gömmeye tek kaldım ortalarda bayılmışım gerisini hatırlamıyorum akşam yattık baktım gögüslerim şişmiş ne bileyim süt gelicegini okadar çok geldiki süt 2 ayda anca kesildi sütü görünce dedim yavrum sütün çokmuş emziremedim diye çok agladım bebek yasak dediler o sene babacım felç geçirdi peşine annanem öldü sonra teyzem öldü herşey peşpeşe anlıcagın

ondan sonra pisikilojim bozuldu panik atak oldum 7 senedir panik atak hastasıyım ben acı kardeşim çok acı neyi unutmuyorum biliyomusun 2 şeyi bir dogurdumda bebegim saglıklımı diye sordugumda doktorun suratıma ölü bebegi ne yapıcaksın diye dedigini digeride 1 gece kaldım geziyolar hani bez veriyolarya bebeklere 3 kişiydik yattıgımızda ikisine verdi banada ha bunda yok gidelim dedigini evime geldim iş yaparken yavruma ördüklerim önüme geldi kokladım kokladım agladım gitti diye acısı çok zor allahım affettsin sabır bıraz sabır dedim kendime gene olur ama nerde:43::43::43:

2 OGLUM UMUT BURAGIMA :14::14::14::14:bu bebegimde 7 sene olmadı 2 sene korunduk yasak dedi doktor 4 sene tedavi görüdüm olmadı
sonra tedaviyi bıraktım allah tarafından 16 mayısta hamile oldugumu ögrendim ilk oglumda altan baktılar sonra muayeneye gittigimde dedi doktorum rahiminin boyu kısa dedi dikilicek dedi herneyse bu ogluma hamile kaldıgımda doktora dedim açıklık var diye adam suratıma dediki hamile kalınca bakılıyo rahim o doktor yanlış baktı dedi 2 kere kanamam oldu acıle gittik rahim kapalı dedi doktor okadar güvenilir konuşştugu her gittigimizde özele gidiyoduk garip eşim dediki özele gidelim 7 sene sonra oldu bu dedi bu garibim buldu buluşturdu denkleştirdi doktor baralarını sigorta yok tabi benim 200 tl tutuyodu ilaçlar doktor filan her gittigimde bak dedim 4 aylıkken bakılıyo dedi bana 4 aylıkken baktı bişey yok dedi korkma eşime dedi saglıklı hamilelik geçiriyo şimdi biz diksek o rahimi iltaap olur erken dogum olur dedi ah eşimde kaynanamda ona güvendiler ben dedim diktirelim dedim eşimde dediki ilattap oluyomuş canım dedi bebekte bişey olursa vicdan azabı çekersin dedi 3 kere sigortaya gittik açıklık yok dedi en son cumartesi kanama oldu pembemsi şöyle aşırı tabi
acile gittik baktılar eşim dedi doktoruma eve getirdik doktor bey açıklı yok ne yapalım dedi oda yatsın dedi bana namazı bile kıldırmadı doktor pazartesi doktorun muayenesine gittik herşey normal diye eve yolladı yattın salı günü kanamam oldu eşimi aradım kanama var diye bu arada ara ara geliyo çok az eşime dedim oda doktoru aradı doktor demiş yatsın herşey normal anca adet kanı gibi gelirse gidin acile demiş eşime dedim gel garibim işini bıraktı geldi ama ne çare acile gittik kimseler yok meydanda nasıl aglıyorum nasıl yalvarıyorum
doktor yokmu diye geldi doktor baktı altan demezmi suratıma bebegin kesesi aşagıya inmiş dogumun gelmiş disarı çıktım eşim dedi hadi gidiyomuyuz dedi ne gitmesi dogumum gelmiş
dedim o suratını hayatta unutamıyorum eşim hemen doktoru aradı yalvardı gel bak diye para ne kadarsa veririm dedi gelmedi benimle ilgilenen doktorla konuştu yatırdılar dogumumu beklediler ben nasıl aglıyorum çok çırpındım kimse görmedi beni o doktora güvendik acildekilerde açıklık yok demişti yatarken eşim aradı beni bende dedim beni bırak bak ne kadar beceriksiz karın var bebegi tutmasını bile beceremedi dedim hiç unutmuyorum bir doktor benle ilgilendi sigorta deyip geçmeyin sag olsun çok ilgilendiler hatta biri kızdı bana sen niye diktirmedin dedi bende doktor gerek görmedi dedi eger diktirseydin dedi burda degil şuan evinde yatıyor olurdum dedi serum taktılar sabaha kadar kaldım acilde sonra servise çıktım kendi doktorum geldi kanama kesildi agrım yok çok seviniyorum sabah doktorlar geziyoya profösörler gezerken demezmi bana neden yavrum diktirmedin diyince
hemen benim doktor atladı rahimin boyu iyi açıklık yok dedi doktor hemen dikin hastanın rahim,ini dedi kızdı o doktorlar hemen korkusundan eşimi yolladı git serklaj al gel diye seviniyoruz tabi dikilicek diye garibim gitti almaya yarı yolda geri geldi çünkü kanama başaladı dogumum geldi eşim gitti ben yatıyorum kaynanam var yanımda dedim anne benden sıcak bişey geliyo hemen tuvalete gittik bide ne görüyüm kan hemen doktorumu çagırdı doktor geldi baktı alttan ooooooo bu çocuk durmaz deyip elini taktı suyumu boşalltı:14::14::14::14:
bende bir kan varmış yatak battı topuklarıma kadar oldun anlıcagım kaynanam dediki dişkilsin dedi gelin dedi dinlemedim dedi doktorda tabi tersledi tereyagı gibi üste çıktı
suyum boşaldı eşim geldi ultrosona geldim baktı yavrum 1 saatir canlıydı ama kalp atışları yavaş dedi gene dedi doktora kaynanam acilde böyle böyle demişler adam demezmi onlar pratisyen doktor bile degil diye gene tersledi bebegimi eşimin kaynanamın yanında dogurdum sancı geldikçe eşimin elini sıktım garibim bana dua ediyodu sonra doktorlar geldi herkezi çıkardı dışarı benle ilgilendiler eşim kaynanam eşimin ailesi hep yanımdaydı dışarda o kadar kalabalık vardıki sormayım rahat 20 kişi vardı sonradan gelenler hariç doktor dedi hadi canım ıkın diye ıkındım bebek dogdu eşim annasıne sarılıp çok aglamış bir allah demişim bagırırken bide bebegim gitti demişim eşim çok agladı dogumu ettim canlı canlı kürtaj ettiler beni öylede eziyet çektim yukarı çıktım yatagıma kaynanamın kardeşleri gelmişti bize abla bişey istiyomusunuz dedi bende dedim istedigimi sen veremezsın dedim aglamaya başladım çarşafı kererek suratıma beni gören başladı aglamaya hasteneden çıktık
eve geldik eşim sag olsun bana bir duş aldırdı yatırdı uyku nerde çok agladım dedim bagırasım var canım dedi oda dediki yataga yat agzına yastıgı kapa agla ben sen hastanede yatarken öyle yaptım dedi başladık aglamaya dedim dikilsin dedim dinlemediniz dedim oda doktor yanılttı dedi iliap olur dedi ondan erken dogum olur diye korktum dedi aksam yatıcaz levabaya gittim geldim eşim dedi üstünümü ısladın dedi o nerden çıktı dedim bir bakarımki gögüslerim hep süt olmuş pijamalarım ah yavrum bu oglumada nasıp olmadı emzirmek dedim başladık aglamaya ben fenalaşmışım gözümü açtıgımda eşim başımda aglıyodu hep bebegim gitti diye agladım yavrum dursaydı diye çok yalvardım rabbim bir mucize göster kuluna dedim:14::14::14::14::14:

bu arada bebegi patolojiye verdiler arkadaşımın dedigi gibi kıyamadım ilk bebegime ama buı bebegi doktor mecbur vericez dedi eger bebekte birşey varsa ona göre önlemimizi alırız dedi istersen verme ama 3 gebeligin olunca ya bunuda kaybedersen ne olucak dedi bebegim 230 gram 22 santımdi verdik bir sonuç çıkmadı bogularak ölmüş diye çıktı eşime doktor öyle deyince demişki eşim benim uyuz doktora bebek dogarken yaşıyodu diye bebegim bacaklarımın arasında öldü o kadar agırıma gidiyoki şimdi ocaga kadar yasak bebek polik plas verdi bide çinko hapı verdi içiceksin bunu dedi ocakta nasip olursa tedaviye başlıcam allahım işşallah 3 çocugumun acısını göstermez rabbim tez zamanda hamile kalırımda rahimi diktiririrm alırım kucagıma diye çok seviniyodum ama gene olmadı:14::14::14::14:

3KIZIM ÖMÜRÜME MEKTUP:14::14::14::14:bundada ekimin 22 dogum yaptım doktorlra ocaka kadar korunucan dediler rahime dikiş atıcaz dediler nasıl sevindim bebegim durucak bu sefer ama oda olmadı şubatın 23 ölen oglumu kucagıma alıcaktım ogünü hiç unutmuyorum okadar aglamıştımki :14::14::14:namazda rabbim dedim oglum dursaydı şimdi kollarımdaydı rabbim bu nasıl acı dedim o ay dişim agrıdı dişçiye gittim 24 şubatta gene anne olucagımı ögrendim nasıl sevindim anlatamam okadar sevindimki içim içime sıgmadı dedim rabbim sana şükürler olsun bu sefer tamam rahime dikiş attırıcaz bebegimi alıcam kucagıma dedim çok mutlu oldum doktora gittim hamilesin dedi tesller yapıldı 2 tarama testi yapıldı dedi temiz çıkarsa rahimini dikicez çok şükür temiz çıktı çarşamba günü gel dedi yatışını yapalım tamam dedim eşim annemler gittik hastaneye yatış yapmaya şansıma 2 ogluma düşen yatak numarası aynı gün aynı doktorlar ve aynı acı geldi önüme dedim rabbim sen benimi imtaan ediyosun bişey olsada dikişim bugün olmasa dedim coraspirtin kullandıgımdan rahimi dikmediler dedi doktor 2 mayısta gel dikiş atıcaz rahime oh dedim sevindim sonra dikiş günü geldi abdestimi aldım namazımı kıldım düştüm doktorun yoluna yatırdılar öyleden sonra dikişin dediler nasılda korkuyorum beni neyin bekledigini bir bilsem rahatlıcam ama nerdeeşim yanıma geldi konuştu canım dedi hadi ben korkuyorum dedim ozaman diktirme hastaneden çıkalım buda ogullarımız gibi gider dedi yok dedim istiyorum hadi dedi görüyüm seni girdim ameliyat haneye diktirdim rahimi bir gece kaldım çıktım ameliyattan uyanınca altımda çok kötü bir sancı vardı anlatamam ama degerdi yavrumu kucagıma alıcaktımnasıl mutluyum sevinçliyimeve geldik kendi annem 15 gün baktı bana sonra memlekete gitmek zorunda kaldı kardeşimin dügünü vardı herşey hazırlanmıştı bu arada ben her zamanki gibi kontürollerime gidiyorum herşeyi yapıyorum ilaç testler vs biryandanda çok korkuyorum ayı gelirse gene kaybedersen çünkü ilk oglumu 20 haftalıkken 2 oglumuda 4,5 aylıkken kaybetmiştim riskli haftalarım girdi pazar 29 mayısı nasıl unutabilirim ama olmadı malesef ben bu savaşı kaybettim canım acıyo okadar içim yanıyoki bilemiyorum bir haftadır akıntım vardı içim içimi kemirdi dedim rabbim işşallah evham yapıyorumdur dedim ama olmadı pazar sabahı kalktım tuvalete gittim hiç bir şey yoktu eşim kahvaltıyı hazırladı wc gittim mercimek tanesi kadar açık kan geldi belli belirsiz eşim evham yapma kan degil dedi dedim sterse girme paşa dedim saat ilerledikçe gaz agrısı gibi agrım oldu dedim rabbim o agrı bu agrı olmasın töbe dedimsonra eşime dedim gazım var sanki çıkarsam içim rahatlıcak ama nerde wc gittim zorla yaptım bekledi kan hiç birşey yok inanamadım yattım agrım wc karşın geçmedi eşime yetiş agrılarım sıklaştı dedim agrıdan üstümü bile giyemedim pijamalarla gittik hastaneye taksi geldi bindik eşim adama yavaş git rampalara gelirken dedim canım okadar acıyoduki dedim abi bas gaza acile gittim allahtan bana serklaj yapan kadında ordaydı altını soy yat dedim altan baktı canım rahim 2cm açıklma var dedi ultrosondan baktı bebek iyi kalp atışları var serklaj var dedi eger o tutmazsa hiç bir şey tutmaz dedi yatırdılar beni idrar tahlili yaptılar serom taktılar bebek iyi olsun diye sancımı geçiremediler malesefsonra sancılarım sıklaştı dedim rabbim ne olur bebegimi bana bagışla yavlarmaya başladım baktım bebek keseyi zorluyo 1 zorladı 2 zorladı anladım kalbim yerinden çıkacak gibi atmaya başladı rabbim ne oluır aklıma gelen başıma gelmesin dedim başladım aglamaya sonra suyum patladı bagırdım doktor geldi aldı beni dogum haneye götürdü baktı rahim 2 cm açıklık var bebegim çok küçük kurtaramayız dedi bebegin bacagı gelmiş dedi başladım aglamaya gözyaşlarım sel oldu dogum masasında dikişi alıcam malesef rahimi zorlar parçalar dogumun gelmiş dedi ne olur dedim bir şey yap öyle deme o bebegi ben herşeyden çok istiyorum dedim okadar eziyet çektimki dedim başladım aglamaya bi,r yandan aglıyorum hıçkırıklara tutundum bir yanlan yalvarıyorum okadar dedi ugraştık sen biliyosun dedi olmadı dikişlerimi aldılar dogum yaptım sag olsun çok ilgilendi bebegimi o çekti aşagıya eşimide o aldı dedim cinsiyeti ney kız dedikürtaj etti canlı beni biraz kal dedi kalkma dedim doktor bey ne olurbir igne yapın bana dedim ne ignesi dedi öyle bir igneki dedim yavrularımın yanına gidiyim dedim okadar agladımki doktor kızdı daha yaşın genç gene olur dedi okadar dikişe dayanmadı olmaz istemiyorum dedim oda araştırılır dedi beni bıraktılar kafamı çevirdim yavrumu gördüm öyle yeşil örtünüm üstünde yatıyodu okadar kötü oldumki 2 oglumu görmemiştim ama kızımı gördüm okadar saçları vardıki sormayın çüçücüktü 160 gram 21 cm di ömürüm yavrum annen kurban olsun sana dedim kıyamam dedim ömürlü olsun diye ömür ismini koyucam dedim sana nasip olmadı dedim gözyaşlarım sel oldu kedi cigere bakar gibi öyle baktım kızıma koruyamadım kollayamadım ne yaptıysam olmadı yavrum ellerimden kayıp gitti yalvarırım ne olur benide gönderin onun yanına dedim yavrum okadar masumduki küçücüktü kızım aynı bana benziyodu kanımı tekmeleyen sen miydin dedim östünü örttüler gazlı bezle öyle onu seyrettim canım acıyo okadar kötüyümki anlatamam acımı ne durdurur bilemiyorum eşime dememişler öldügünü arabayla getirdiler allahtan odada kimse yok eşim içeri girdi bebegi sordu tek kelime çıktı agzımdan gitttiiine diyosun dedi köşeye öyle çöktü başladı aglamaya allahım bu nasıl bir acı yarabbim 2 gün çıkarmadılar kanamayı zor kestiler ben artık evimdeyim ne yapıcagımı bilemiyorum ne yiyorum ne içiyorum gözümün yaşı durmuyoartık bebek fikrine uzgım düşünmüyorum çünkü aynı acıyı bir daha yaşayamam canım çok acıyoooooo artık kızım yok ben okadar ugraştım elimden geleni yaptım aklıma gelen başıma geldi ömürüm beni terketti gittiiiiiiömürüm annecin gene seni koruyamadı affefffffffffffffellerimin arasından kayıp gittin şimdi dünden beri gögüslerim şişti sütlerim gene boşa akıyo ömürüm annem olsaydın annecinin sütleri boşa gitmicekti ama olmadı gögüslerimin agrısından uyuyamadım ateş gibi yanıyo üstüm batmış kalktıgımda hep süt kokuyorum ne olduysa başaramadım olmadı ilkinde cahildim dikti,rmedim 2 oglumda neden dikmedim dikseydiler kesin oglum durardı dedim vicdan azabı çektim 3 kızımdada diktirmeme ragmen durmadı anacıcının yüregini kavurdu gitti artık ne yapıcam bilemiyorum bebek fikrine sıcak bakmıyorum gen yıkım olur gene kaybederim diye aklım çıkıyo ilk oglum cigerimi yakıp geçti ikinci oglum kalşbimi söküp gitti heleki bu kızım bedenimi ruhumu söküp gitti, ben ne yapıcam nerelere gidiyim artık hiç. birşeyden zevk almıyorum canım benimö çok acıyo acımı ne dindirir bilmiyorum bemim dogum hikayem bunlar rabbim kimseye evlat acısı göstermesin çok zor çocugu olmayıpta üzülenler hiç üzülmesinler böylesi daha zor yarı yola gelipte gerisini getirememek ben çok iyi biliyorum rabbim sifamı versin sabrımı versin rabbim verdi rabbim aldı elimden birşey gelmiyo malesef:14::14::14::14::14::14::14::14:bebek hasretiyle yanım kavruluyorum keşke insanlar elindekilerin kıymetini bilseler:43::43::43::43:

3kızım ömürüme mektup:14::14::14::14:bundada ekimin 22 dogum yaptım doktorlra ocaka kadar korunucan dediler rahime dikiş atıcaz dediler nasıl sevindim bebegim durucak bu sefer ama oda olmadı şubatın 23 ölen oglumu kucagıma alıcaktım ogünü hiç unutmuyorum okadar aglamıştımki :14::14::14:namazda rabbim dedim oglum dursaydı şimdi kollarımdaydı rabbim bu nasıl acı dedim o ay dişim agrıdı dişçiye gittim 24 şubatta gene anne olucagımı ögrendim nasıl sevindim anlatamam okadar sevindimki içim içime sıgmadı dedim rabbim sana şükürler olsun bu sefer tamam rahime dikiş attırıcaz bebegimi alıcam kucagıma dedim çok mutlu oldum doktora gittim hamilesin dedi tesller yapıldı 2 tarama testi yapıldı dedi temiz çıkarsa rahimini dikicez çok şükür temiz çıktı çarşamba günü gel dedi yatışını yapalım tamam dedim eşim annemler gittik hastaneye yatış yapmaya şansıma 2 ogluma düşen yatak numarası aynı gün aynı doktorlar ve aynı acı geldi önüme dedim rabbim sen benimi imtaan ediyosun bişey olsada dikişim bugün olmasa dedim coraspirtin kullandıgımdan rahimi dikmediler dedi doktor 2 mayısta gel dikiş atıcaz rahime oh dedim sevindim sonra dikiş günü geldi abdestimi aldım namazımı kıldım düştüm doktorun yoluna yatırdılar öyleden sonra dikişin dediler nasılda korkuyorum beni neyin bekledigini bir bilsem rahatlıcam ama nerdeeşim yanıma geldi konuştu canım dedi hadi ben korkuyorum dedim ozaman diktirme hastaneden çıkalım buda ogullarımız gibi gider dedi yok dedim istiyorum hadi dedi görüyüm seni girdim ameliyat haneye diktirdim rahimi bir gece kaldım çıktım ameliyattan uyanınca altımda çok kötü bir sancı vardı anlatamam ama degerdi yavrumu kucagıma alıcaktımnasıl mutluyum sevinçliyimeve geldik kendi annem 15 gün baktı bana sonra memlekete gitmek zorunda kaldı kardeşimin dügünü vardı herşey hazırlanmıştı bu arada ben her zamanki gibi kontürollerime gidiyorum herşeyi yapıyorum ilaç testler vs biryandanda çok korkuyorum ayı gelirse gene kaybedersen çünkü ilk oglumu 20 haftalıkken 2 oglumuda 4,5 aylıkken kaybetmiştim riskli haftalarım girdi pazar 29 mayısı nasıl unutabilirim ama olmadı malesef ben bu savaşı kaybettim canım acıyo okadar içim yanıyoki bilemiyorum bir haftadır akıntım vardı içim içimi kemirdi dedim rabbim işşallah evham yapıyorumdur dedim ama olmadı pazar sabahı kalktım tuvalete gittim hiç bir şey yoktu eşim kahvaltıyı hazırladı wc gittim mercimek tanesi kadar açık kan geldi belli belirsiz eşim evham yapma kan degil dedi dedim sterse girme paşa dedim saat ilerledikçe gaz agrısı gibi agrım oldu dedim rabbim o agrı bu agrı olmasın töbe dedimsonra eşime dedim gazım var sanki çıkarsam içim rahatlıcak ama nerde wc gittim zorla yaptım bekledi kan hiç birşey yok inanamadım yattım agrım wc karşın geçmedi eşime yetiş agrılarım sıklaştı dedim agrıdan üstümü bile giyemedim pijamalarla gittik hastaneye taksi geldi bindik eşim adama yavaş git rampalara gelirken dedim canım okadar acıyoduki dedim abi bas gaza acile gittim allahtan bana serklaj yapan kadında ordaydı altını soy yat dedim altan baktı canım rahim 2cm açıklma var dedi ultrosondan baktı bebek iyi kalp atışları var serklaj var dedi eger o tutmazsa hiç bir şey tutmaz dedi yatırdılar beni idrar tahlili yaptılar serom taktılar bebek iyi olsun diye sancımı geçiremediler malesefsonra sancılarım sıklaştı dedim rabbim ne olur bebegimi bana bagışla yavlarmaya başladım baktım bebek keseyi zorluyo 1 zorladı 2 zorladı anladım kalbim yerinden çıkacak gibi atmaya başladı rabbim ne oluır aklıma gelen başıma gelmesin dedim başladım aglamaya sonra suyum patladı bagırdım doktor geldi aldı beni dogum haneye götürdü baktı rahim 2 cm açıklık var bebegim çok küçük kurtaramayız dedi bebegin bacagı gelmiş dedi başladım aglamaya gözyaşlarım sel oldu dogum masasında dikişi alıcam malesef rahimi zorlar parçalar dogumun gelmiş dedi ne olur dedim bir şey yap öyle deme o bebegi ben herşeyden çok istiyorum dedim okadar eziyet çektimki dedim başladım aglamaya bi,r yandan aglıyorum hıçkırıklara tutundum bir yanlan yalvarıyorum okadar dedi ugraştık sen biliyosun dedi olmadı dikişlerimi aldılar dogum yaptım sag olsun çok ilgilendi bebegimi o çekti aşagıya eşimide o aldı dedim cinsiyeti ney kız dedikürtaj etti canlı beni biraz kal dedi kalkma dedim doktor bey ne olurbir igne yapın bana dedim ne ignesi dedi öyle bir igneki dedim yavrularımın yanına gidiyim dedim okadar agladımki doktor kızdı daha yaşın genç gene olur dedi okadar dikişe dayanmadı olmaz istemiyorum dedim oda araştırılır dedi beni bıraktılar kafamı çevirdim yavrumu gördüm öyle yeşil örtünüm üstünde yatıyodu okadar kötü oldumki 2 oglumu görmemiştim ama kızımı gördüm okadar saçları vardıki sormayın çüçücüktü 160 gram 21 cm di ömürüm yavrum annen kurban olsun sana dedim kıyamam dedim ömürlü olsun diye ömür ismini koyucam dedim sana nasip olmadı dedim gözyaşlarım sel oldu kedi cigere bakar gibi öyle baktım kızıma koruyamadım kollayamadım ne yaptıysam olmadı yavrum ellerimden kayıp gitti yalvarırım ne olur benide gönderin onun yanına dedim yavrum okadar masumduki küçücüktü kızım aynı bana benziyodu kanımı tekmeleyen sen miydin dedim östünü örttüler gazlı bezle öyle onu seyrettim canım acıyo okadar kötüyümki anlatamam acımı ne durdurur bilemiyorum eşime dememişler öldügünü arabayla getirdiler allahtan odada kimse yok eşim içeri girdi bebegi sordu tek kelime çıktı agzımdan gitttiiine diyosun dedi köşeye öyle çöktü başladı aglamaya allahım bu nasıl bir acı yarabbim 2 gün çıkarmadılar kanamayı zor kestiler ben artık evimdeyim ne yapıcagımı bilemiyorum ne yiyorum ne içiyorum gözümün yaşı durmuyoartık bebek fikrine uzgım düşünmüyorum çünkü aynı acıyı bir daha yaşayamam canım çok acıyoooooo artık kızım yok ben okadar ugraştım elimden geleni yaptım aklıma gelen başıma geldi ömürüm beni terketti gittiiiiiiömürüm annecin gene seni koruyamadı affefffffffffffffellerimin arasından kayıp gittin şimdi dünden beri gögüslerim şişti sütlerim gene boşa akıyo ömürüm annem olsaydın annecinin sütleri boşa gitmicekti ama olmadı gögüslerimin agrısından uyuyamadım ateş gibi yanıyo üstüm batmış kalktıgımda hep süt kokuyorum ne olduysa başaramadım olmadı ilkinde cahildim dikti,rmedim 2 oglumda neden dikmedim dikseydiler kesin oglum durardı dedim vicdan azabı çektim 3 kızımdada diktirmeme ragmen durmadı anacıcının yüregini kavurdu gitti artık ne yapıcam bilemiyorum bebek fikrine sıcak bakmıyorum gen yıkım olur gene kaybederim diye aklım çıkıyo ilk oglum cigerimi yakıp geçti ikinci oglum kalşbimi söküp gitti heleki bu kızım bedenimi ruhumu söküp gitti, ben ne yapıcam nerelere gidiyim artık hiç. Birşeyden zevk almıyorum canım benimö çok acıyo acımı ne dindirir bilmiyorum bemim dogum hikayem bunlar rabbim kimseye evlat acısı göstermesin çok zor çocugu olmayıpta üzülenler hiç üzülmesinler böylesi daha zor yarı yola gelipte gerisini getirememek ben çok iyi biliyorum rabbim sifamı versin sabrımı versin rabbim verdi rabbim aldı elimden birşey gelmiyo malesef:14::14::14::14::14::14::14::14:bebek hasretiyle yanım kavruluyorum keşke insanlar elindekilerin kıymetini bilseler:43::43::43::43:

ah arkadaşımm...ne yapsak ne desek boş...6 ay oldu kızımı yağmurumu kaybedeli....ağlama üzülme diyenlere diyorumki rabbim ciğeri yanan anlıyoo yananın halini..benim kızım 2,5 yaşındaydı....ve gitti haziranın17 sinde 3 olcaktı...inşallah kavuşucaz onlara eminn ol...rabbim bizi boşuna zorlamıyor...hiç bişeyi boşuna yaşamıyoruz....kavuşucaz ve bidaha hiç ayrılmıcaz yavrularımıza....:58:

ah arkadaşımm...ne yapsak ne desek boş...6 ay oldu kızımı yağmurumu kaybedeli....ağlama üzülme diyenlere diyorumki rabbim ciğeri yanan anlıyoo yananın halini..benim kızım 2,5 yaşındaydı....ve gitti haziranın17 sinde 3 olcaktı...inşallah kavuşucaz onlara eminn ol...rabbim bizi boşuna zorlamıyor...hiç bişeyi boşuna yaşamıyoruz....kavuşucaz ve bidaha hiç ayrılmıcaz yavrularımıza....:58:

dedigin dogru rabbim bizlere sabır versin işşallah ne deyim nerlere gidim :14::14:damdan düşenin halinden damdan düşen anlar bir ane için evlat nedir candır herşeydir onları acaba korudum kolladımmıki :14::14:halen özlüyorum ben melek annesiyim içim acısada rabbimin bildigi var bişey rabbime sıgınmaktan başka birşey elimizden gelmiyoki seninde başın sagolsun arkadaşım rabbim hepimize sabır versin işşallah:43::43::43::43:

3KIZIM ÖMÜRÜME MEKTUP:14::14::14::14:bundada ekimin 22 dogum yaptım doktorlra ocaka kadar korunucan dediler rahime dikiş atıcaz dediler nasıl sevindim bebegim durucak bu sefer ama oda olmadı şubatın 23 ölen oglumu kucagıma alıcaktım ogünü hiç unutmuyorum okadar aglamıştımki :14::14::14:namazda rabbim dedim oglum dursaydı şimdi kollarımdaydı rabbim bu nasıl acı dedim o ay dişim agrıdı dişçiye gittim 24 şubatta gene anne olucagımı ögrendim nasıl sevindim anlatamam okadar sevindimki içim içime sıgmadı dedim rabbim sana şükürler olsun bu sefer tamam rahime dikiş attırıcaz bebegimi alıcam kucagıma dedim çok mutlu oldum doktora gittim hamilesin dedi tesller yapıldı 2 tarama testi yapıldı dedi temiz çıkarsa rahimini dikicez çok şükür temiz çıktı çarşamba günü gel dedi yatışını yapalım tamam dedim eşim annemler gittik hastaneye yatış yapmaya şansıma 2 ogluma düşen yatak numarası aynı gün aynı doktorlar ve aynı acı geldi önüme dedim rabbim sen benimi imtaan ediyosun bişey olsada dikişim bugün olmasa dedim coraspirtin kullandıgımdan rahimi dikmediler dedi doktor 2 mayısta gel dikiş atıcaz rahime oh dedim sevindim sonra dikiş günü geldi abdestimi aldım namazımı kıldım düştüm doktorun yoluna yatırdılar öyleden sonra dikişin dediler nasılda korkuyorum beni neyin bekledigini bir bilsem rahatlıcam ama nerdeeşim yanıma geldi konuştu canım dedi hadi ben korkuyorum dedim ozaman diktirme hastaneden çıkalım buda ogullarımız gibi gider dedi yok dedim istiyorum hadi dedi görüyüm seni girdim ameliyat haneye diktirdim rahimi bir gece kaldım çıktım ameliyattan uyanınca altımda çok kötü bir sancı vardı anlatamam ama degerdi yavrumu kucagıma alıcaktımnasıl mutluyum sevinçliyimeve geldik kendi annem 15 gün baktı bana sonra memlekete gitmek zorunda kaldı kardeşimin dügünü vardı herşey hazırlanmıştı bu arada ben her zamanki gibi kontürollerime gidiyorum herşeyi yapıyorum ilaç testler vs biryandanda çok korkuyorum ayı gelirse gene kaybedersen çünkü ilk oglumu 20 haftalıkken 2 oglumuda 4,5 aylıkken kaybetmiştim riskli haftalarım girdi pazar 29 mayısı nasıl unutabilirim ama olmadı malesef ben bu savaşı kaybettim canım acıyo okadar içim yanıyoki bilemiyorum bir haftadır akıntım vardı içim içimi kemirdi dedim rabbim işşallah evham yapıyorumdur dedim ama olmadı pazar sabahı kalktım tuvalete gittim hiç bir şey yoktu eşim kahvaltıyı hazırladı wc gittim mercimek tanesi kadar açık kan geldi belli belirsiz eşim evham yapma kan degil dedi dedim sterse girme paşa dedim saat ilerledikçe gaz agrısı gibi agrım oldu dedim rabbim o agrı bu agrı olmasın töbe dedimsonra eşime dedim gazım var sanki çıkarsam içim rahatlıcak ama nerde wc gittim zorla yaptım bekledi kan hiç birşey yok inanamadım yattım agrım wc karşın geçmedi eşime yetiş agrılarım sıklaştı dedim agrıdan üstümü bile giyemedim pijamalarla gittik hastaneye taksi geldi bindik eşim adama yavaş git rampalara gelirken dedim canım okadar acıyoduki dedim abi bas gaza acile gittim allahtan bana serklaj yapan kadında ordaydı altını soy yat dedim altan baktı canım rahim 2cm açıklma var dedi ultrosondan baktı bebek iyi kalp atışları var serklaj var dedi eger o tutmazsa hiç bir şey tutmaz dedi yatırdılar beni idrar tahlili yaptılar serom taktılar bebek iyi olsun diye sancımı geçiremediler malesefsonra sancılarım sıklaştı dedim rabbim ne olur bebegimi bana bagışla yavlarmaya başladım baktım bebek keseyi zorluyo 1 zorladı 2 zorladı anladım kalbim yerinden çıkacak gibi atmaya başladı rabbim ne oluır aklıma gelen başıma gelmesin dedim başladım aglamaya sonra suyum patladı bagırdım doktor geldi aldı beni dogum haneye götürdü baktı rahim 2 cm açıklık var bebegim çok küçük kurtaramayız dedi bebegin bacagı gelmiş dedi başladım aglamaya gözyaşlarım sel oldu dogum masasında dikişi alıcam malesef rahimi zorlar parçalar dogumun gelmiş dedi ne olur dedim bir şey yap öyle deme o bebegi ben herşeyden çok istiyorum dedim okadar eziyet çektimki dedim başladım aglamaya bi,r yandan aglıyorum hıçkırıklara tutundum bir yanlan yalvarıyorum okadar dedi ugraştık sen biliyosun dedi olmadı dikişlerimi aldılar dogum yaptım sag olsun çok ilgilendi bebegimi o çekti aşagıya eşimide o aldı dedim cinsiyeti ney kız dedikürtaj etti canlı beni biraz kal dedi kalkma dedim doktor bey ne olurbir igne yapın bana dedim ne ignesi dedi öyle bir igneki dedim yavrularımın yanına gidiyim dedim okadar agladımki doktor kızdı daha yaşın genç gene olur dedi okadar dikişe dayanmadı olmaz istemiyorum dedim oda araştırılır dedi beni bıraktılar kafamı çevirdim yavrumu gördüm öyle yeşil örtünüm üstünde yatıyodu okadar kötü oldumki 2 oglumu görmemiştim ama kızımı gördüm okadar saçları vardıki sormayın çüçücüktü 160 gram 21 cm di ömürüm yavrum annen kurban olsun sana dedim kıyamam dedim ömürlü olsun diye ömür ismini koyucam dedim sana nasip olmadı dedim gözyaşlarım sel oldu kedi cigere bakar gibi öyle baktım kızıma koruyamadım kollayamadım ne yaptıysam olmadı yavrum ellerimden kayıp gitti yalvarırım ne olur benide gönderin onun yanına dedim yavrum okadar masumduki küçücüktü kızım aynı bana benziyodu kanımı tekmeleyen sen miydin dedim östünü örttüler gazlı bezle öyle onu seyrettim canım acıyo okadar kötüyümki anlatamam acımı ne durdurur bilemiyorum eşime dememişler öldügünü arabayla getirdiler allahtan odada kimse yok eşim içeri girdi bebegi sordu tek kelime çıktı agzımdan gitttiiine diyosun dedi köşeye öyle çöktü başladı aglamaya allahım bu nasıl bir acı yarabbim 2 gün çıkarmadılar kanamayı zor kestiler ben artık evimdeyim ne yapıcagımı bilemiyorum ne yiyorum ne içiyorum gözümün yaşı durmuyoartık bebek fikrine uzgım düşünmüyorum çünkü aynı acıyı bir daha yaşayamam canım çok acıyoooooo artık kızım yok ben okadar ugraştım elimden geleni yaptım aklıma gelen başıma geldi ömürüm beni terketti gittiiiiiiömürüm annecin gene seni koruyamadı affefffffffffffffellerimin arasından kayıp gittin şimdi dünden beri gögüslerim şişti sütlerim gene boşa akıyo ömürüm annem olsaydın annecinin sütleri boşa gitmicekti ama olmadı gögüslerimin agrısından uyuyamadım ateş gibi yanıyo üstüm batmış kalktıgımda hep süt kokuyorum ne olduysa başaramadım olmadı ilkinde cahildim dikti,rmedim 2 oglumda neden dikmedim dikseydiler kesin oglum durardı dedim vicdan azabı çektim 3 kızımdada diktirmeme ragmen durmadı anacıcının yüregini kavurdu gitti artık ne yapıcam bilemiyorum bebek fikrine sıcak bakmıyorum gen yıkım olur gene kaybederim diye aklım çıkıyo ilk oglum cigerimi yakıp geçti ikinci oglum kalşbimi söküp gitti heleki bu kızım bedenimi ruhumu söküp gitti, ben ne yapıcam nerelere gidiyim artık hiç. birşeyden zevk almıyorum canım benimö çok acıyo acımı ne dindirir bilmiyorum bemim dogum hikayem bunlar rabbim kimseye evlat acısı göstermesin çok zor çocugu olmayıpta üzülenler hiç üzülmesinler böylesi daha zor yarı yola gelipte gerisini getirememek ben çok iyi biliyorum rabbim sifamı versin sabrımı versin rabbim verdi rabbim aldı elimden birşey gelmiyo malesef:14::14::14::14::14::14::14::14:bebek hasretiyle yanım kavruluyorum keşke insanlar elindekilerin kıymetini bilseler:43::43::43::43:

canım ben ne diyeceğimi bilemedim. çok ama çok üzüldüm fakat kelimeler boğazıma düğümleniyor çıkmıyor işte .. söyleyecek bişey bulamadım. ama senin yazını okuduktan sonra kendime çok kızdım hatta çok utandım .. allahım beni affetsin. bende 20 şubatta 8 haftalık bebeğimi kaybettim. ilk bebeğimdi çok etkilendim. çok üzüldüm. hala aklıma geldikçe ağlıyorum .. ama ben bu acıdan dolayı döktüğüm gözyaşlarımın boşa olduğunu anladım senin yazını okuyunca ... sen kadar güçlü olamadığım için utandım. ben bu kadarcık acıyla yıkıldım ya senin yaşadıklarını yaşasaydım neler hissederdim ne yapardım onu düşündüm. ağlayacağıma üzüleceğime allahımın bana böle acılar yaşatmadığı için şükretmem gerektiğine inandım. evet her acı yaşayanına göre büyük. ama senin acın hepimiz için büyük.allah sana sabırlar varsin. ben artık üzülmemeye sadece şükretmeye çalışıcam. allahım böle acıları kimseye yaşatmasın sanada gani gani sabırlar versin. sana üzülme ağlama diyemicem sadece allahım sana bu acıların mükafatını versin diyebilirim. gerşekten şu an duygularım çok yoğun alt üst oldum acını okuyunca ..başka yazacak bişey bulamıyorum. tekrar geçmiş olsun ...

ahh be bacım yaktın beni mahfettin gece gece :((( Allah şifanı versin

canım kızın çok güzelmiş,melek gibi.çok duygulandım resmini görünce Allah kavuştursun cennette inşallah

Canım...ahhh ahhhh...allah sabrını da versin...canım benim...tatlı melek....dünyaya acı çekmeye mi geldik...isyan ediyorum bazen...ne diyeyim allah affetsin...insanın içi yanınca herşey geçiyor içinden!

PASAM 3405 Ayyyy canım yaaa ne diyeceğimi şaşırdım. Allah sabır versin. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bebeğe uzağım diyorsun ama bir taraftan da çok yakınsın. Çünkü aklında hep bebek fikri var. İnşallah Rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasip eder. 20. haftadan sonra risk başlıyor diye yazmışsın kan pıhtılaşması mı var canım? Ben de ne yazık ki iki bebek kaybettim. Çok şükür sana göre daha anlayışlıdrlarla karşılaştım. Şimdi bekleme aşamasındayız hepimiz için Allah hayırlısını versin. Çekemeyeceğimiz dert vermesin. AMİNNNNN
Ben hamileliğimde bir ara bu sayfaları okumuştum " Nasıl dayanıyorlar ben olsam dayanamam " dedim ve 15 gün sonra oğlumu kaybettim. İkincisinin acısına dayanamam dedim 10. haftada kaybettim. İnsanoğlu dayanıyor işte hayat her şeye rağmen devam ediyor.

canım ben ne diyeceğimi bilemedim. çok ama çok üzüldüm fakat kelimeler boğazıma düğümleniyor çıkmıyor işte .. söyleyecek bişey bulamadım. ama senin yazını okuduktan sonra kendime çok kızdım hatta çok utandım .. allahım beni affetsin. bende 20 şubatta 8 haftalık bebeğimi kaybettim. ilk bebeğimdi çok etkilendim. çok üzüldüm. hala aklıma geldikçe ağlıyorum .. ama ben bu acıdan dolayı döktüğüm gözyaşlarımın boşa olduğunu anladım senin yazını okuyunca ... sen kadar güçlü olamadığım için utandım. ben bu kadarcık acıyla yıkıldım ya senin yaşadıklarını yaşasaydım neler hissederdim ne yapardım onu düşündüm. ağlayacağıma üzüleceğime allahımın bana böle acılar yaşatmadığı için şükretmem gerektiğine inandım. evet her acı yaşayanına göre büyük. ama senin acın hepimiz için büyük.allah sana sabırlar varsin. ben artık üzülmemeye sadece şükretmeye çalışıcam. allahım böle acıları kimseye yaşatmasın sanada gani gani sabırlar versin. sana üzülme ağlama diyemicem sadece allahım sana bu acıların mükafatını versin diyebilirim. gerşekten şu an duygularım çok yoğun alt üst oldum acını okuyunca ..başka yazacak bişey bulamıyorum. tekrar geçmiş olsun ...

ahh be bacım yaktın beni mahfettin gece gece :((( Allah şifanı versin

PASAM 3405 Ayyyy canım yaaa ne diyeceğimi şaşırdım. Allah sabır versin. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bebeğe uzağım diyorsun ama bir taraftan da çok yakınsın. Çünkü aklında hep bebek fikri var. İnşallah Rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasip eder. 20. haftadan sonra risk başlıyor diye yazmışsın kan pıhtılaşması mı var canım? Ben de ne yazık ki iki bebek kaybettim. Çok şükür sana göre daha anlayışlıdrlarla karşılaştım. Şimdi bekleme aşamasındayız hepimiz için Allah hayırlısını versin. Çekemeyeceğimiz dert vermesin. AMİNNNNN
Ben hamileliğimde bir ara bu sayfaları okumuştum " Nasıl dayanıyorlar ben olsam dayanamam " dedim ve 15 gün sonra oğlumu kaybettim. İkincisinin acısına dayanamam dedim 10. haftada kaybettim. İnsanoğlu dayanıyor işte hayat her şeye rağmen devam ediyor.

abbim sabır versin bana ne deyim çok zor ben hişç 20 haftanın üstünü görmedim çok kötüyüm çok alah yardımcım olsun sabır rabbim diyorum ama na yüregim çok acıyo kalbimi söküp gittiler bazıları çok şanslılar keşke ellerindekilerinin kıymetini bilseler ama nerde ben evladımın kokusu için nelererimi vermezdim halen içim acıyo neden bu kadar canım yanıyo :14::14::14:

:14::14::14: anne ne demek evlat ne demek sizce ?bence anne demek hayat demek kalp atışı demek yeni heyecan demek istek demek gecelere kadar uykusuz kalmak demek herşeyini feda etmek demek herşeyi bebegine göre ayarlamak demek anne demek her şey demek sabır demek şevkat demek kötülüklere kadar korumak demek istek demek 9 ay çok iyi bir yolculuk yapmak demek nefes alamamak demek tansiyon demek bebegi için hayatını teylikeye atmak demek bir umutla bir sevinçle beklemek demek yavrusunu dogum etmesi için sancı çekmek demek anne olmak aslında çok şey olmak demek

:14::14::14: evlatsa anneye heyecan demek 9 ay bir serüvene katılmak demek evlat demek can demek nefes demek cennet kokusu demek evlat demek yeni bir hayat demek bir mucize demek evlat yokmu evlat aşk demek içinde hissetmek demek evlat anneyi merak eder acaba benim anacım kim dermiş dünyaya gelincede annem diye sevinirmiş o ilk bakış o ilk dokunuz herşey demek annede olmak evlatta olmak herşey demek bir anne evladı için canını hayatı bahasına verir peki evlat verirmi?
anne gibi olamaz evlat anne uykusuz geceleri geçiren onu besleyen onunla ilgilenen herşeye gögüs geren hayatı ögreten demek ben hiç 20 haftanın üstünü göremedim hep merak etmişimdir şeker yüklemesini 3 tarama testini verdigimde eşimi beklerken bir baktım şeker yüklemesi yapılan yer bazıları çok igrenç demesine ragmen benim için o igrençlik herşey demekti içimden dedim az kaldı şeker yüklemesine hadi şu 2 hafta riskli haftanı atlat gerisi kolay inanın tedirgindim ama dedim nasıl olsa dikiş var birşey olmaz nerden bilirdimki cennete 3 melek yollucagım çok çırpındım çok çabaladım ama çare olmadı bilmiyorum nedense buraya yazmak istedim bu saat oldu uykum yok gecem :14::14::14:gündüze karıştı ne yiyorum ne içiyorum eşim çok kızıyo yemek yemedigim için bogazımdan geçmiyoki yemekler okadar iyi biriki şirinlik bile yapıyo mutlu olayım diye etmedigini bırakmıyo ama ne çare dengesiz bişey oldum bir bakmışsın sakinim bir bakmışsın hıçkırıklara bogulmuşum çok şükür gögüslerim eski halini aldı almasınada sütün gene geliyo aktıgını gördükçe sinirlerim gene oynuyo:14::14: evde tekim hergün eşim işe gidiyo bende kukuman kuşu gibi oturuyorum:59::59: evi tertemiz yaptım otursam kafayla konuşucam ne yapayım zorla birşeyler yapmaya çalıştım geçen başsaglıgına geldiler nasıl oldu dediler diyemedim böle böle oldu işte nasılını boşverin dedimgünlerim boş anlamsız geçiyo desem yeri var bebek düşüncesinede uzagım düşünmüyorum eger doktora gitigimde derseki böyle böyle kesin bana garanti veririse bebek düşünürüm yoksa yok herşey rabbimden oluyo ben her namazda dua ederdim rabbim eli ayagı saglıklı saatli hayırlı evlatlar önce ümmeti muhammede ver sonrada bana ver derdim hep saglıklı ve hayırlısını istedim yaradan biliyoyaama gelde sen bunu bana anlat 1 degil 2 degil 3 tane melegim gitti keşke herkez ellerindekinin kıymetini bilselerdi ama nerde eşimle cuma günü dışarı çıktık inanın pazara gidelim dedi havan degişir dedi sanki yeni emekleyen bebekler gibi oldum vallahi dışarda görenler başsaglıgı diliyo insanların yüzüne bakamadım eşimede hadi kimseye takılma demekle yetindim inadıma hep kıyafet bebek kıyafetlleri vardı içim acıdı ne yalan söylüyüm herkez bebeklerini bebek arabasıyla getirmiş öyle imrendimki sormayın günün birinde benimde gerçekten bebegim olurmu ne dersiniz?rabbimden ümidi kesmek istemiyorum ama çok yoruldum inanın hem bedenen hem kalbende yoruldum bu bedenim artık böyle şeyleri kaldırmıyo ölüden farkızım nasıl geçer bu acı bilemiyorummmmmmmmm:14::14::14::14::14:

Bütün melek annelerinin seni anladığı gibi ben de çok iyi anlıyorum. Anne evlat ne kadar kutsal şeyler. Dediğin gibi çok şey ifade ediyor. Kolay elde edildiğinde bazıları için hiçbir şey ifade etmese de bizim için anlamı anlatmakla bitmez. Bebek arabalarına imrenerek bakıyorum "Allah'ım bir gün ben de bebeğimi arabasıyla parka ve gezdirmeye çıkaracak mıyım????" diye düşünüyorum. İpte asılı bebek çamaşırları, bebek ağlamaları, biberonlar emzikler bezler daha neler neler hepsi içimi yakıyor.Hamileler ona keza öyle imreniyorum ki.... Rabbim diyorum ne kadar şanslılar. Ben ne yazık ki bebeğimi kucağıma almadım. Bebeğime değmeyen ellerim başka bebeklere de değmesin diye kaçıyorum.Çocuklarından bebeklarinden şikayet eden annelerin yerinde olmak için deliriyorum. Ama...... aması var işte benim bizim istememiz hiçbir şey ifade etmiyor. Rabbim ne derse o oluyor. Hangi dra gidersek gidelim ne yaparsak yapalım artık biliyorum kısmetimde bebek yoksa OLMAYACAK. Geçenlerde bir dua duymuştum çok hoşuma gitti. RABBİM GÖNLÜMDEN GEÇENİN HAYIRLISINI VER VE HAYIRLI OLANI GNLÜME SEVDİR

Yağmurum güzel kızım ....bu ay doğum gününü yapacaktık geçen yıl demiştikki belki köyde oluruz bi seferde köyde kutlarız....rabbimm..sen bana sabır ver şimdi köyde mezarınınbaşına gelicez...3.yaşın kutlu olsun dicez geçen yıl içimize doğmuş gibi 3 ayrı yerde kutladık...anlamışız doyamayacakmışız sana....şimdi sen cennette her şeyin en güzelini yaşarken bizede burda hasretini yaşamak düştü...bebeğimmm zaman geçse...kavuşssam sana sarılsammmmmmm.....mutlu ol bebeğim.....bekle beni elbet geleceğim.... $Ailem (379).webp

Yağmurum güzel kızım ....bu ay doğum gününü yapacaktık geçen yıl demiştikki belki köyde oluruz bi seferde köyde kutlarız....rabbimm..sen bana sabır ver şimdi köyde mezarınınbaşına gelicez...3.yaşın kutlu olsun dicez geçen yıl içimize doğmuş gibi 3 ayrı yerde kutladık...anlamışız doyamayacakmışız sana....şimdi sen cennette her şeyin en güzelini yaşarken bizede burda hasretini yaşamak düştü...bebeğimmm zaman geçse...kavuşssam sana sarılsammmmmmm.....mutlu ol bebeğim.....bekle beni elbet geleceğim....Eki Görüntüle 206891

Canım...meleğine nasıl içim yandı..anlatamam.Her gece sayfana tekrar tekrar bakıyorum...üzülüp üzülüp yatıyorum!
Sabır..işte hep sabır...Allahım acını dindirsin....dindirsin ki...kavuşulucak güne kadar geçecek zamanı kolay geçirelim.
Sanıyorum hamilesin...Allahım sağlıkla büyütmeyi kısmet etsin...ömrü...uzuuun...şansı güzel olsun.
Çok iyi yapmışsın...bu acıyı yaşayan biri olarak...gelen bebeğin..yaralara ilaç olduğunu çok iyi biliyorum....
Güzel günler diliyorum.
.

Back
X