Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

oğluşuma yazdığım mektup defterlerini bulmuş annem dün bilmeden sordu bana bunlar ne diye lazım deyilse atayım çöpe farkında olmadan bağırıp kırmışım annemi o benim melek oğluma yazdığım mektup dedim anne oda bana bağırdı sen yüzünü görmedin bukadar yandın ben 2 oğlumu kaybettim benim küçük kardeşlerim biri 4 yaşında beyin tümöründen diğeri 9 yaşında trafik kazasında ölmüştü hatırlıyorum ben 4 yaşında olanı adı rasuldü saçları sarı omuzlarındaydı ANNEM KIYAMIYODU KESTİRMEYE diğeri seyitti 9 yaşındaydı 4 yaşında olan 1984te 9 yaşında olan 1996 da öldü bende annem gibi evlat acısı yaşadım ama doğmadan kaybettim oğluma yazdığım mektubum NE ÇOK İSTEMİŞTİK SENİ İLK HAMİLE OLDUĞUMU ÖĞRENDİĞİMDE BABAN HAVALARA UÇMUŞTU BİLİYORDU SANKİ BİR OĞLU OLACAĞINI BABAMIN ADI OLACAK DEDİ MEHMET EFE BEN RÜYA GÖRMÜŞTÜM ERAY OLACAK DEDİM ÇOK İYİ GİDEN HAMİLELİĞİM VARDI ÇOK HARETLEYDİN VE O KÖTÜ GÜN DEPREM OLDU VE SEN BIRAKTIN ANNENİN MEMESİNİ ERAYIM 15 GÜN MÜCADELE ETTİM DR CAN ÇEKİŞİYOR DEDİ BIRAKMAK İSTEMİYOR ANNE RAHMİNİ YIKILDIM GİTME DEDİM BIRAKMA DEDİM SENİ ÇOK İSTİORUM DEDİM AMA RABBİM DAHA ÇOK SEVDİ SENİ SEN GİTTİN BENDEN UNUTTUM SANMA SAKIN YÜREĞİMDESİN YAVRUM KANAYAN YÜREĞİMDE ŞİMDİ KARDEŞİN 7 AYLIK EDAM VAR SENİ UNUTMADIM AMA KARDEŞİNLE AVUNUYORUM OYUNCAĞIM OLDU HERŞEYİM TEŞEKKÜR EDERİM ALLAHIMA SENİ BENDEN ALDI AMA ÇOK TATLI BİR KARDEŞ YOLLADI BEKLE BENİ YAVRUM GELECEM YANINA

Son düzenleme:
Oğlum kayra batınım meleğim tam tamına 3 sene oldu dun cennet dogum gunundu meleğim annem senı cok ozledım bebegım ıcım yanıyor ya rabbı sabır sabır dıyorum ama yetmıyor ıcım aglıyor yuregım sızlıyor annem sımdı dogum gununu kutluyor olucaktık sana doyacaktım belkı kardesın olucaktı ama olmadı senden sonra kardesın bıle olmuyor annem rabbımden tek duam kucagıma kardesını almak meleğim sana doyamadıklarımı onunla yasamak.......senı cok sevıyorum annem

Merhabalar ben 13 haftalık hamileydim kontrol için gittim doktora yanlız kafatası kemikleri oluşmamış diye tahliyesini istediler fakat ben inanmadım cok arastırdım ama yaşamaz dediler ve 9 eylülde bebeğimi kaybettim.yeni kendime geldim ve buraya yazma cesareti buldum allah daha beterinden saklasın ama bu acıyla nasıl yaşayacam bilemiyorum ilk bebğimdi benim ve sunu cok merak ediyoruum doktorum 4-5 ay sonra hamile kalabilirisin dedi su anda tek korkum hamile kalırsam ikinci bebeğimde de bu sorunların olması hiç benim durumumda olupta ikinci bebeğine hamile kalanlar var mı bana yardımcı olursanız sevinirim....allahım kimseye yaşatmasın insan görmediiği bebeğini özler mi :((

Özlemez olur mu tabi ki özler. Hepimiz görmediğimiz bebeklerimizi deliler gibi özlüyoruz. Allah sabır versin. Farklı bir dr farklı bir açısı olabilir istersen bunu dene. Ama daha her şey senin için çok yeni biraz kendini toparlamaya çalış. Kendini nasıl iyi hissedeceksen onları yap.Bu süreci sağlıkla geçir ve kendini yeni bir hamileliğe hazırlamaya çalış.

2002 yilinda evlendim. esimde problem oldugundan cocugumuz olmuyordu 2009 yilinda sartlarimizi bir hayli zorlayarak tup bebek yaptik ve Allaha sukurler olsun bebegim bana tutundu.Dunyalar benim olmustu bu öyle bir duyguyduki tarifi mumkun degil hep annelerimiz ve cevremizdekiler der ya anne olunca anlarsin bu iste gercekten öyle bir seymis.Hamilelihimi esimin yurtdisinda olmasi nedeniyle yalniz gecirmek zorunda kaldim.4.5 ayima kadar cok sidetli bulantilarim oldu normal boyutta degildi surekli hastanede yatmak sorunda kaldim surekli serum verildi.derken 4.5 ay bitti tam bulantilarima gecti ohh diyecegim zaman ögrendim bebeigimin hastaligini.Kalbinin sol tarafi gelismemis yavrumun.dr.tibben yapilacak birseyin olmadigini alinmasi gerektigini, bu sekilde dogsa bile bir kac gun icinde ölecegini söyledi.Dunya basima yikildi bu nasil olabilirdi milyonda bir olan hastalik nasil gelip beni bulmustu.Oglusum kipir kipirdi annesini duyuyordu o benimleydi ona nasil kiyabilirdim ucunda benim hayati tehlikem bile olsa bebegimden vazgecmeyecegimi söyledim vede öyle yaptim.Nasil kiyabilirdimki ona benimleydi kipir kipirdi Allaha birakmaktan baska yapacak bir seyim yoktu.Derkennn dogum gunum geldi.maalesef dr.larin dedigi gibi dogdu.Nasil dogum yaptigimi, hicbirseyi hatirlamiyordum.6 gun sonra solunumu surekli durdugu icin ameliyata alindi bebegim 9 saat suren ameliyatti kaldiramadi maalsef melegim.Iste böyle kizlarr....kisadan gitmeye calistim ama yinede uzadi..Allahim kimseye gostermesin diyorum baskada birsey demiyorum yasayanlar ancak anlar bunu.O benim canimdi herseyimdi ve ben onu doyasiya kucagima bile alamdim,koklayamadim :(:(Ame o annesinin ilk goz agrisi prensi annesini bekliyor simdi orada.Burada doyamadim yavruma ama ins.orda hep benimle olacak.Annen seni cok seviyor yavrum sana kavusagim gunu sabirsizlikla bekliyorum ...[/QUOTE
bu mesajı görürmüsünüz bilemiyorum ama özele yazamıyorum ben.
bende ilk bebeğimi aynı nedenden kaybettim.kalbinin sol tarafı gelişmemişti birde damarlar ters çıkıyordu benim oğlumda.sadece beş gün yaşadı.acınızı anlıyorum.2009 un kasımında kaybettik.benim ikinci oğlum doğdu yedi buçuk aylık şimdi.sanırım sizde hamileymişsiniz .allah bunu sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
ilk doğumdan sonra hep benzer şeyler yaşayıpta bebeği sağlıklı bir şekilde doğan birilerini aramıştım ben. oyüzden yazmak istedim

oglum kuzuuuuuuuuuuuuummmmm kardeşin geliyo canııımmm bitanem gül kokulum senin yerini tutmaz biliyorum sendeki heyecan yok kuzuuuummm yavruuummm

Merhabalar ben 13 haftalık hamileydim kontrol için gittim doktora yanlız kafatası kemikleri oluşmamış diye tahliyesini istediler fakat ben inanmadım cok arastırdım ama yaşamaz dediler ve 9 eylülde bebeğimi kaybettim.yeni kendime geldim ve buraya yazma cesareti buldum allah daha beterinden saklasın ama bu acıyla nasıl yaşayacam bilemiyorum ilk bebğimdi benim ve sunu cok merak ediyoruum doktorum 4-5 ay sonra hamile kalabilirisin dedi su anda tek korkum hamile kalırsam ikinci bebeğimde de bu sorunların olması hiç benim durumumda olupta ikinci bebeğine hamile kalanlar var mı bana yardımcı olursanız sevinirim....allahım kimseye yaşatmasın insan görmediiği bebeğini özler mi :((

ah özlemez mi o kadar özler ki senin 13 haftalık benim33 haftalıktı ilk bebeğimdi herşeyi hazırdı görmeden ben bu kadar özlüyosam bi de görseydim biterdim heralde o kadar zor ki

2002 yilinda evlendim. esimde problem oldugundan cocugumuz olmuyordu 2009 yilinda sartlarimizi bir hayli zorlayarak tup bebek yaptik ve Allaha sukurler olsun bebegim bana tutundu.Dunyalar benim olmustu bu öyle bir duyguyduki tarifi mumkun degil hep annelerimiz ve cevremizdekiler der ya anne olunca anlarsin bu iste gercekten öyle bir seymis.Hamilelihimi esimin yurtdisinda olmasi nedeniyle yalniz gecirmek zorunda kaldim.4.5 ayima kadar cok sidetli bulantilarim oldu normal boyutta degildi surekli hastanede yatmak sorunda kaldim surekli serum verildi.derken 4.5 ay bitti tam bulantilarima gecti ohh diyecegim zaman ögrendim bebeigimin hastaligini.Kalbinin sol tarafi gelismemis yavrumun.dr.tibben yapilacak birseyin olmadigini alinmasi gerektigini, bu sekilde dogsa bile bir kac gun icinde ölecegini söyledi.Dunya basima yikildi bu nasil olabilirdi milyonda bir olan hastalik nasil gelip beni bulmustu.Oglusum kipir kipirdi annesini duyuyordu o benimleydi ona nasil kiyabilirdim ucunda benim hayati tehlikem bile olsa bebegimden vazgecmeyecegimi söyledim vede öyle yaptim.Nasil kiyabilirdimki ona benimleydi kipir kipirdi Allaha birakmaktan baska yapacak bir seyim yoktu.Derkennn dogum gunum geldi.maalesef dr.larin dedigi gibi dogdu.Nasil dogum yaptigimi, hicbirseyi hatirlamiyordum.6 gun sonra solunumu surekli durdugu icin ameliyata alindi bebegim 9 saat suren ameliyatti kaldiramadi maalsef melegim.Iste böyle kizlarr....kisadan gitmeye calistim ama yinede uzadi..Allahim kimseye gostermesin diyorum baskada birsey demiyorum yasayanlar ancak anlar bunu.O benim canimdi herseyimdi ve ben onu doyasiya kucagima bile alamdim,koklayamadim :(:(Ame o annesinin ilk goz agrisi prensi annesini bekliyor simdi orada.Burada doyamadim yavruma ama ins.orda hep benimle olacak.Annen seni cok seviyor yavrum sana kavusagim gunu sabirsizlikla bekliyorum ...[/QUOTE
bu mesajı görürmüsünüz bilemiyorum ama özele yazamıyorum ben.
bende ilk bebeğimi aynı nedenden kaybettim.kalbinin sol tarafı gelişmemişti birde damarlar ters çıkıyordu benim oğlumda.sadece beş gün yaşadı.acınızı anlıyorum.2009 un kasımında kaybettik.benim ikinci oğlum doğdu yedi buçuk aylık şimdi.sanırım sizde hamileymişsiniz .allah bunu sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
ilk doğumdan sonra hep benzer şeyler yaşayıpta bebeği sağlıklı bir şekilde doğan birilerini aramıştım ben. oyüzden yazmak istedim

kıyamam ya çok zor

çok özledim seni ömer çınar'ım..oğlum yokluğun çok zor.gittiğine kendimi alıştırdım sanıyordum ama öle bi an oluyo ki birden göz pınarlarımdan dökülüyo yaşlar.sonra birden koca bi ateş cayır cayır yanmaya başlıyo içimde ve nefesim kesiliyo bir an derin derin nefes alıyorum ama ne çare yangınım daha da büyüyo..bi süre sonra normale dönüp kendime geldiğimde sanki seni unutuyo gibi oluyorum..ama öyle değil oğlum hep aklımdasın,hep canımdasın..artık hamile kadınlara bakamıyorum görmeye dayanamıyorum..hele bebek gördüm mü içten içe ölüyorum sanki..birden seni hissdiyorum ömerim..bende anneyim benim de oğlum var diyorum..o an kendimi öyle güzel avutuyorum ki sanki arkama baksam seni görecekmişim gibi canım oğlum..sen cennette çok mutlusun biliyorum..ama ben yine de seni çok özlüyorum..benim aşkım oğlum.babanda seni öyle çok özledi kiiii bunu anlatamıycam oda içten içe çok özlüyo seni onun da bazen dökülüveriyor gözlerinden sicim gibi yaşlar..seni çok seviyoruz bitanem..hep aklımızda hep kalbimizde hep canımızdasın..benim küçük meleğim gittiğin o yerlerde daima mutlu ol annecim.dualarım senin için..

nefes alamıyorum inan bende çok özledim çok yaşadıklarının aynısını yaşıyorum benim doğum günüö o kadar hayalimiz vardiki 3 kişi kutlucaktık sabır ver ALLAH ım

sabahın 6 sında aradılar eşimi sesi bende yatağımdan duyuyordum,hastanızın durumu kötüye gidiyor dedi görevli, doktor bey gelmemizi istemiş,yüreğimden bir koca dağdan boşanır gibi çığ düşmesi gibi bi şeyler yuvarlandı, sanki beni de önüne katıp kocca bir boşluğa taşıdı, eşime zaten durumu kıritikti bundan kötüsü ölüm,daha ne kadar kötüye gidebilir ki gitti bizim yavrumuz malik, gitti kuzum dedim, ne olur beni de götür ben de geleyim dedim kabul etti...ev kalabalıktı kimseyi uyandırmayalım bugün hepsinin çok işi olacak bırak biraz daha dinlensinler dedim ikimiz de sessizce evden çıktık yol boyu konuşmadık sadece eşimin ellerinin elimde titrediğini ve soğuduğunu hissettim hiç galiba o da sessizce ağlıyordu...yavrumuzun kaldığı koridorun girişinde bir hemşire bir doktor ve fazladan elinde kağıt kalem olan bir genç vardı kimin suratına baktıysam başını önüne eğiyordu o gence öldü benim yavrum değil mi dedim cevap veremedi....doktor operasyonu anlattı sonrasını ve en son bu sabah bebeğimin kalbinin durduğunu içimden ona o daha çok küçük nasıl kıyıp söylüyorsun bunları demek geçti eriyip toprağa aktım ,sanki toprak her zerremi yuttu, ; ama hala tek vucüt ayaktayım...allahtan geldik ve yine ona gideceğiz ayetini okudum buna şükür rabbimin bi bildiği vardır dedim eşime bak yavrumuz cennet kuşu olmuş dedim ağladık sessizce ağladık sonra son defa bebeğimi görmek istedim....özel bir hastaneydi kocaman bi odada yalnız kalırdı berkim...koccaman odada küçük bir beşik üzerinde küçücük yavrum ve yüzü kapatılmış bi an sanki nefesi kesilecek dedim örtüyü açsınlar sonra aklıma geldi artık nefes alamadığı, o öldüyse ben niye yaşıyorum nasıl atıyor kalbim dedim kendimce ama hepsi içimde hiç sesim çıkmadı...yavrumun yüzünü açtılar yüzü şişmiş zorlanmış zanki acı çekmiş gibi büzmüş dudaklarını ağzı aralıktı dili hafif şişik ve gözleri yumuk yumuktu, kuzum sana ne oldu ,annem, canın mı yandı senin, ah ben sana öleyim oğlum, can verdin de ben yok muydum yanında annem,yüce allahtan hep merhamet dilendik bak öyle bir merhemet etti ki ne dünya ne ahiret sıkıntısı yok artık sana, ama ben nasıl dayanacağım yavrum dedim,son defa kucaklamak istedim hemşire beni oturttup kucağıma verdi ; berk yavrum ben seni kucağıma böyle mi alacaktım annem allahım merhamet et dedim ve yavrumu bağrıma bastım keşke dedim şimdi benim de kalbim dursa da bu acıyı daha fazla yaşamasam,yavrumla gömseler beni ayrılmasam... hemşire isteyince şöyle dizlerime doğru yatırdım yavrumu bir anda burnundan kan boşaldı bebeğimin panik oldum sanki ölmemiş gibi mudahale bekler gibi ne oldu yavruma hemşire hanım burnu kanıyor dedim tamam annesi biz alalım artık oğlunu dedi,yavrumun göğüs kafesinde koca bir kesik vardı derin mi derin koyu bir yara, yavrum minicik kesik kocaman ne olur kapatın yavrumun yarasını dedim yarası açık gömmeyelim oğlumu...hemşire benden alıp yine beşiğine yatırdı bitanemi etrafında kocaman aletler makineler var ah yavrum dedim hepsi senden büyük, küçük kuzum cüssesi küçük derdi büyük kuzum kimse kimsenin yerine ölemiyo yavrum ben sana kurban olayım canım dedim....eşim oğlunun yüzüne dokundu ağlayarak odadan çıkacaktı ki; babası öpmeden mi göndereceksin oğlunu sonra içine dert olur öpemedim dersin dedim dönüp öptü o da vedelaşıp çıktık,eşim annemleri arayalım gelsinler dedi gelip ne yapacaklar ki artık hastanede işimiz kalmadı biz gidelim dedim,evde herkes almış haberi benim ailem eşimin ailesi dayılarımız herkesler gelmişti...etrafıma çok bakmadım ağlamaktan gözüm açılmadı zaten ama hep dua ettim rabbim isyan ettirme yoksa cennette de kavuşamam yavruma diye çok dua ettim...babam oğlumu yıkamış kefenlemiş eve getirdi büyükçe bir sehpamız var üstüne koydu dedene ni geldin sen annem ben seni kucağımda getirecektim bebek arabasıyla sen cenaze aracıyla mı geldin oğlum,oğlumu öptüm ağzımdan sadece defalarca yavrum ve oğlum sözcükleri döküldü ama alçak sesle mırıldanır gibi sadece kandimin duyacağı kadar çünkü benim bağırmay hiç gücüm yetmedi... bütün aile öptü yavrumu o gün hepsi yavrumla tanıştı ve vedalaştı..., RABBİM BANA BİR BEBEK DAHA VERİRSE ONA ASLA BEYAZ GİYDİRMEYECEĞİM,,,,götürdüler oğlumu ben yavrumun üzerine konduğu sehbanın başında ağlıyordum sonra kanı farkettim oğlumun kanı değmişti sehbaya peçeteyle kimselere sezdirmeden sildim...ablamı aramış babam bebeğin kefeninde kan var belki sehbaya da değmiştir annesi görmeden silin sehpayı demiş ablam da bakındı yok değmemiş deyince anladım ,peçeteyi gösterdim ben sildim dedim, hala saklarım o peçeteyi....
ay bitirdin beni nasıl dayandın ALLAHım sen güç ver ben yüzünü bile görmedim kıyamadım hep hayal ediyorum seni düşünemiyorum o an yaşadıklarım geçti gözümün önünden canım ah sabır yarabbim sabır

kucağında bir bebekle eve dönmenin mutluluğunu yaşıyor annen,bir rüyanın içindeyim sanki...Kardeşin derdime derman oldu oğlum,hem büyüdükçe sana benziyor çehresi.. hele ki ağlaması inanılmaz benziyor sana, uyuması,gülmesi.sen ağlayınca yüreğimde kıyametler kopardı nasıl susturacağımı bilemez seninle ağlardım ama kardeşini nazlandırıp ağlatıyorum bazen sonra senin niyetine öperek okşayarak susturuyorum onu..hep seyrediyorum maddede onu manada seni ,kucağımdan indirmiyorum hayalen ikinizi...seni de büyütüyorum onunla ,seni de öpüyor, kokluyorum.Emir dedikçe onu Berk dedikçe seni seviyorum, acım hafifledi çok şükür ama hasretim aynı. sen benim ulaşılmazım, dünya adına imkansızımsın,sen benim ilk göz ağrım,ilk tarifsiz sızımsın.annen senin annen olduğu için ve kardeşin kendisine sağlıkla verildiği için çok şükrediyor Rahmana,.. oğulcuğum,süt kokan yavrumun toprak kokan abisi, ,ebedi buluşma anına kadar Allaha ısmarladık yavrum, seni Allaha ısmarladım yavrum...

kucağında bir bebekle eve dönmenin mutluluğunu yaşıyor annen,bir rüyanın içindeyim sanki...Kardeşin derdime derman oldu oğlum,hem büyüdükçe sana benziyor çehresi.. hele ki ağlaması inanılmaz benziyor sana, uyuması,gülmesi.sen ağlayınca yüreğimde kıyametler kopardı nasıl susturacağımı bilemez seninle ağlardım ama kardeşini nazlandırıp ağlatıyorum bazen sonra senin niyetine öperek okşayarak susturuyorum onu..hep seyrediyorum maddede onu manada seni ,kucağımdan indirmiyorum hayalen ikinizi...seni de büyütüyorum onunla ,seni de öpüyor, kokluyorum.Emir dedikçe onu Berk dedikçe seni seviyorum, acım hafifledi çok şükür ama hasretim aynı. sen benim ulaşılmazım, dünya adına imkansızımsın,sen benim ilk göz ağrım,ilk tarifsiz sızımsın.annen senin annen olduğu için ve kardeşin kendisine sağlıkla verildiği için çok şükrediyor Rahmana,.. oğulcuğum,süt kokan yavrumun toprak kokan abisi, ,ebedi buluşma anına kadar Allaha ısmarladık yavrum, seni Allaha ısmarladım yavrum...

çok sevindim. maşaallah elhamdulıllah.darısı hayırlısıyla başıma, başımıza..

Allah bunun acısını göstermesin size inşallah ve tüm ailenle cennette diğer çocuğunla beraber etsin sizi..

insan tanımadığı kaderdaşının acısına ağlar, ama sevinci için de mutluluk gözyaşı dökebilirmiş.çok mutlu oldum çok..gönlümden dilimden döküldü dualar senin için.allahım kabul etsin inşallah..

arkadaslar hıc bebeklerımıze mektup yazan yokmu

bende bebeğimi kaybettim ne kadar acı bişey olduğunu çok iyi biliyorum allah herkese sabır versin 7 haziranda doğum yaptım allaha şükürler olsunki yüzünü gördüm kucağıma aldım emzirdim,öptüm,kokladım ama çok kısa sürdü 5 gün sonra bize veda etti evine bile gelemedi ne hayallerkuruyodum ama nasip değilmiş rabbim en kısa sürede bir bebiş daha nasip eder inşallah

ah özlemez mi o kadar özler ki senin 13 haftalık benim33 haftalıktı ilk bebeğimdi herşeyi hazırdı görmeden ben bu kadar özlüyosam bi de görseydim biterdim heralde o kadar zor ki

merhaba canım bende 7 haziranda doğum yaptım bebeğim 5 gün yaşadı şimdi çok korkuyorum yine aynı şeyler olur diye doktor bana genetik olmadığını söyledi ama o korku içimde hep var bebeğimde kalp problemi vardı delik varmış damarları tıkalıymış kirli kanla temiz kan karışıyomuş daha bir sürü şey hamileyken kordon sentez yaptırdım genetik değil diğer çocuklarında olmaz dediler ama bilmiyorum rabbim hayırlısını versin yeni yeni toparlanıyorum inşallah en kısa zamanda sağlıklı bebeklerimiz olur allah kimseye yaşatmasın.

canım benim yine senin için gözyaşı döktüm:43: şuan,,ama bu sefer inanki mutluluktan,,allahım bi ömür ayırmasın bebeğini senden,,bişey diyemicem şuan çok fena oldum:14::14::14:

ASLA BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖREMEYECEĞİM YAĞMUR BUĞLEM'İM
Annem bir tanem canım kızım seni bir daha göremeyeceğim bunu bilmek bana çok acı veriyor bu gece tam bir hafta olacak seni kaybedeli meleğim sensizlik çok zor kontrol için gittiğim sırada senin alınman gerekti hareketlerin yavaşlamıştı 9 ay boyunca sensiz kalabileceğimi hiç düşünmemiştim senin geleceğini öğrendikten sonra bi defter tutmaya başlamıştım sana yazıyordum senin için yazıyordum sen büyüyünce okuyacaktın annenin senin için neler hissettiğini öğrenecektin her sayfanın sonuna babanla seni çok seviyoruz yazmıştım sen bu yazıyı okuyamasanda biliyorsun değil mi kızım???ameliyathaneye girdiğim zaman aklıma gelen bütün duaları okudum hemşire ablalarınla aylar öncesi konuşmuştuk öyle olur böyle olur diye bi an da gözüm karardı uyutmuşlardı beni uyandığımda ellerim babanın elleri arasındaydı onun sıcaklığını tüm hücrelerimde hissettim biraz ayılınca odaya indirdiler beni odayı görmen lazımdı kızım her yer pembeydi bir sürü balon vardı bebekli çiçekler vardı seni getirmelerini bekledim yavrum ama getirmediler seni bana getirmediler yan odadan ağlayan bebek sesleri duydum içim cız etti benim kızım niye yanımda değil dedim bana yoğun bakıma aldık doğunca bradikardiye girdi solunum sıkıntısı var dediler düzelir dediler akşam 10 buçukta ayağa kaldırdılar odanın içinde bir tur attık ve yatağıma yatırdılar gece herkes uyuyunca kimseye duyurmadan tek başıma tutuna tutuna ayağa kalktım içimde bi yerlerde bi acı hissettim ama acıyan yer ameliyat yerim değildi yavrum kalbimdi yürümeye başladım bi elimde serum vardı diğer elimle duvarlara tutunarak yoğun bakımın önüne kadar geldim hemşire beni ayakta görünce şaşırdı sana gelmeme az kalmıştı ama gelemedim kızım gelemedim annem cesaret edemedim nefes alıp verebilmen için burnuna subap takmışlar seni öyle görmeye dayanamazdım bekledim bütün gece sabah olmasını bekledim sabah olacaktı babanla birlikte gelecektik sana ama zaman hiç geçmek bilmedi solunumun biraz düzelmişti seni görmeme izin verdiler ağlamadım annem bütün gücümü topladım yanında hiç ağlamadım odaya gidince de ağlamadım düzelmen için dua ettim ikinci gün seni üç defa gördüm üç defa emzirebildim seni ama en başta sütüm gelmedi pompayla hiç durmadan süt çıkarmaya çalıştım bir yudum bile senin için çok önemliydi en son seni gece gördüm ertesi gün yine sana gelecektim öyle umut ediyordum ama sen gece kötüleşmişsin yine burnuna subap takmışlar beyninde iskemi varmış ödem varmış solunum merkezini etkilemiş hiç gözlerini açamıyordun meğer beynindeki problem yüzündenmiş üçüncü gün hastaneden çıkardılar beni sen kaldın bebeğim yoğun bakımda seni bırakıp gitmek çok koydu bana ama sen düzelecektin o gün göstermediler seni bana eve geldim beşiğini orda köşede görünce mahvoldum boş beşiğini sevdim geleceğini söyledim o akşam babanla etmediğimiz dua kalmadı sabah olacaktı ve biz sana gelecektik baban söz verdi götüreceğim seni onun yanına diye ama olmadı be yavrum gece 05.05 te babanın telefonu çaldı gözüme uyku girmemişti ki yatakta gözlerim kapalı yatıyordum çalan telefonla hissettim birşeyler olduğunu babana ne olur beni de götür dedim beraber yola çıktık hiç bu kadar uzun gelmemişti hastanenin yolu babana dedim beni acile bırak diye o sırada o gece yanında olan hemşire geldi yanımıza hiç bir şey demedi ama ben anladım o da ağlamıştı gözleri kıp kırmızıydı o anda dünyam yıkıldı o hastanede ne bebekler kurtuldu ne canlar döndü hayata ama sen dayanamadın tutunamadın hayata...o gün mezarlığa geldim ufacıcık bir tabutun içine koymuşlar seni ben o gün seni hastaneye görmeye gelecektim be annem tabutunu görmeye değil üzerine atılan topraklar üzerime atıldı annem seni o kara toprağın altında bırakmak çok acı geldi...bazen aklımı yitirecek gibi oluyorum baban bana destek oluyor ağlama o ağladığını görür daha da üzülür diyor ama kendisi de gizli gizli ağlıyor...sensizlik çok zor kızımmm...sensiz nefes almak sensiz konuşmak sensiz bu evde yaşamak çok zor...seni çok ve çok seviyorum canım kızım...

kucağında bir bebekle eve dönmenin mutluluğunu yaşıyor annen,bir rüyanın içindeyim sanki...kardeşin derdime derman oldu oğlum,hem büyüdükçe sana benziyor çehresi.. Hele ki ağlaması inanılmaz benziyor sana, uyuması,gülmesi.sen ağlayınca yüreğimde kıyametler kopardı nasıl susturacağımı bilemez seninle ağlardım ama kardeşini nazlandırıp ağlatıyorum bazen sonra senin niyetine öperek okşayarak susturuyorum onu..hep seyrediyorum maddede onu manada seni ,kucağımdan indirmiyorum hayalen ikinizi...seni de büyütüyorum onunla ,seni de öpüyor, kokluyorum.emir dedikçe onu berk dedikçe seni seviyorum, acım hafifledi çok şükür ama hasretim aynı. Sen benim ulaşılmazım, dünya adına imkansızımsın,sen benim ilk göz ağrım,ilk tarifsiz sızımsın.annen senin annen olduğu için ve kardeşin kendisine sağlıkla verildiği için çok şükrediyor rahmana,.. Oğulcuğum,süt kokan yavrumun toprak kokan abisi, ,ebedi buluşma anına kadar allaha ısmarladık yavrum, seni allaha ısmarladım yavrum...

güzel rabbim bebeğine sağlıklı, sıhhatli, hayırlı upuzun bir ömür nasip etsin annesi. Meleklerimizle de cennette buluştursun yüce mevlam bizleri....

ASLA BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖREMEYECEĞİM YAĞMUR BUĞLEM'İM
Annem bir tanem canım kızım seni bir daha göremeyeceğim bunu bilmek bana çok acı veriyor bu gece tam bir hafta olacak seni kaybedeli meleğim sensizlik çok zor kontrol için gittiğim sırada senin alınman gerekti hareketlerin yavaşlamıştı 9 ay boyunca sensiz kalabileceğimi hiç düşünmemiştim senin geleceğini öğrendikten sonra bi defter tutmaya başlamıştım sana yazıyordum senin için yazıyordum sen büyüyünce okuyacaktın annenin senin için neler hissettiğini öğrenecektin her sayfanın sonuna babanla seni çok seviyoruz yazmıştım sen bu yazıyı okuyamasanda biliyorsun değil mi kızım???ameliyathaneye girdiğim zaman aklıma gelen bütün duaları okudum hemşire ablalarınla aylar öncesi konuşmuştuk öyle olur böyle olur diye bi an da gözüm karardı uyutmuşlardı beni uyandığımda ellerim babanın elleri arasındaydı onun sıcaklığını tüm hücrelerimde hissettim biraz ayılınca odaya indirdiler beni odayı görmen lazımdı kızım her yer pembeydi bir sürü balon vardı bebekli çiçekler vardı seni getirmelerini bekledim yavrum ama getirmediler seni bana getirmediler yan odadan ağlayan bebek sesleri duydum içim cız etti benim kızım niye yanımda değil dedim bana yoğun bakıma aldık doğunca bradikardiye girdi solunum sıkıntısı var dediler düzelir dediler akşam 10 buçukta ayağa kaldırdılar odanın içinde bir tur attık ve yatağıma yatırdılar gece herkes uyuyunca kimseye duyurmadan tek başıma tutuna tutuna ayağa kalktım içimde bi yerlerde bi acı hissettim ama acıyan yer ameliyat yerim değildi yavrum kalbimdi yürümeye başladım bi elimde serum vardı diğer elimle duvarlara tutunarak yoğun bakımın önüne kadar geldim hemşire beni ayakta görünce şaşırdı sana gelmeme az kalmıştı ama gelemedim kızım gelemedim annem cesaret edemedim nefes alıp verebilmen için burnuna subap takmışlar seni öyle görmeye dayanamazdım bekledim bütün gece sabah olmasını bekledim sabah olacaktı babanla birlikte gelecektik sana ama zaman hiç geçmek bilmedi solunumun biraz düzelmişti seni görmeme izin verdiler ağlamadım annem bütün gücümü topladım yanında hiç ağlamadım odaya gidince de ağlamadım düzelmen için dua ettim ikinci gün seni üç defa gördüm üç defa emzirebildim seni ama en başta sütüm gelmedi pompayla hiç durmadan süt çıkarmaya çalıştım bir yudum bile senin için çok önemliydi en son seni gece gördüm ertesi gün yine sana gelecektim öyle umut ediyordum ama sen gece kötüleşmişsin yine burnuna subap takmışlar beyninde iskemi varmış ödem varmış solunum merkezini etkilemiş hiç gözlerini açamıyordun meğer beynindeki problem yüzündenmiş üçüncü gün hastaneden çıkardılar beni sen kaldın bebeğim yoğun bakımda seni bırakıp gitmek çok koydu bana ama sen düzelecektin o gün göstermediler seni bana eve geldim beşiğini orda köşede görünce mahvoldum boş beşiğini sevdim geleceğini söyledim o akşam babanla etmediğimiz dua kalmadı sabah olacaktı ve biz sana gelecektik baban söz verdi götüreceğim seni onun yanına diye ama olmadı be yavrum gece 05.05 te babanın telefonu çaldı gözüme uyku girmemişti ki yatakta gözlerim kapalı yatıyordum çalan telefonla hissettim birşeyler olduğunu babana ne olur beni de götür dedim beraber yola çıktık hiç bu kadar uzun gelmemişti hastanenin yolu babana dedim beni acile bırak diye o sırada o gece yanında olan hemşire geldi yanımıza hiç bir şey demedi ama ben anladım o da ağlamıştı gözleri kıp kırmızıydı o anda dünyam yıkıldı o hastanede ne bebekler kurtuldu ne canlar döndü hayata ama sen dayanamadın tutunamadın hayata...o gün mezarlığa geldim ufacıcık bir tabutun içine koymuşlar seni ben o gün seni hastaneye görmeye gelecektim be annem tabutunu görmeye değil üzerine atılan topraklar üzerime atıldı annem seni o kara toprağın altında bırakmak çok acı geldi...bazen aklımı yitirecek gibi oluyorum baban bana destek oluyor ağlama o ağladığını görür daha da üzülür diyor ama kendisi de gizli gizli ağlıyor...sensizlik çok zor kızımmm...sensiz nefes almak sensiz konuşmak sensiz bu evde yaşamak çok zor...seni çok ve çok seviyorum canım kızım...
CANIM ALLAH SABIR VERSİN İNAN OKURKEN BENDE DAYANAMADIM,,gözyaşlarımı tutamadım,,ve inan burda okuduğum şeyler okadar acı geliyorki bana,bazen diyorum çocuklarının kıymetini çok bilmiyomusun diye,,han, bişey yaptıklarında onlara bağırırdım eskiden,,şimdi o bağırdıklarıma bile okadar pişman oluyorumkii,bebeğini kaybedenlerin acısı oturuyo,,hiç değmez diyorum boşver yapsınlar,,onlardan kıymetlimii,ama acını paylaşıyorum canım,,çok üzüldüm yaşadıllarına allahım inşallah bitane daha nasip edede onda teselli bulursun ölen bebeğinin acısını telafi edermi bilmem ama,,,yinede acısını bastırmaya çalışır:14::14:

Back
X