aklımdasınız
ilk bebeğim ne büyük süprizdi oluşun.heycanı mutluluğu yaşattın bana tabi bir de şimdiye kadar yaşadığım en büyük ilk acıyı.seni görmenin hayalini kurarken,gelecek için planlar yaparken kalp atışının yokluğu ile bir cehennem yaşadım.ateş oldum yandım,buz oldum dondum.ne çok ağladım, aklıma ne zaman gelsen ki inan hep aklımda kalbimdesin içimde bir şeyler yanıyor.seni benden aldıkları günü hatırlıyorum.almasalardı cansızda olsan kalsaydın benimle.ben yine sana hayallerimi anlatsaydım.ne geveze ne hayalperest bir annen vardı tanısaydın keşke beni.
Ikinci bebeğim oluşunu duyuşumla ne farklı hislere daldım.aklımdan çıkmayan ilkimin minik kardeşi.korkum vardı endişelerim vardı.en başından ters giden bir şeyler.sana da bir şey olmasın diye elimi eteğimi çekmiştim her şeyden.seninle yatıyor uyuyorduk.babacın getiriyordu yemekleri.her hafta kontrolde kalp atışını duymayı bekledim.ama o anı yaşayamadık.bir sabah işlerin daha kötüye gittiğini anladım ve o gece sen benden alındın.bir çok hayalim ve kırıklığımla sen de gittin
üçüncü bebeğim hem bekliyordum hem artık umudumu kaybediyordum.öyle bir anda oluşunla şaşkına döndük.kabullenemedim korku ile hissetmiyorum dedim.ama günlerin geçmesi ile sana da bağlandım.elimi üstüne koyup sende bırakma beni bebeğim dedim.orda kal sakın gitme diye ağladım.ama sen kardeşlerinin yanına gittin.durmadın benimle.ilk defa sende yaşadım, bedenimi terk edişini gördüm.ama seviyordun beni anladım.hiç canımı yakmadın,sızı bile vermeden aktın gittin.
Bana diyorlar ki onlar cennette.senin de ruhun bedeninden ayrılınca.sizler allah’a yalvaracakmışsınız annemizi affet diye.o kadar miniminnacıksınız ki gerçekten benim için şefaat isteyecek misiniz.yoksa terk edip gittiğiniz annenizi unutacakmısınız.
Hep aklımda ruhumda olacaksınız.sizi unutmam mümkün olmayacak sizin varlığınızı öğrenmemle tüm dünyam değişti.ömrüm boyunca sizinle ilgili hayallerimi büyütmeye devam edeceğim.eğer gerçekten diğer tarafta bir araya geleceksek yapacak, konuşacak çok şeymiz olacak.
Bilseniz ki annenizi ne kadar üzdünüz ne çok ağlattınız.ama kırgın değilim hiç birinize siz canımdan parçasınız nasıl kızarım nasıl darılırım ki sizlere.şimdi üçünüz birlikte beni bekleyin ben nasıl vuslatı düşünüyorsan sizde düşünün.anneniz elbet bir gün yanınıza gelecek.sizleri ne kadar sevdiğimi göstericeğim.
Bunca acıdan sonra ayaktayım,dilimde şükürler zamanın geçmesini bekliyorum.isyanım yok yaradan’a sizlerin bana verilmesinde ve alınmasında elbet bir hayır vardır.
Ben bir anka kuşuyum
küllerimden yeniden doğarım
kimse üzülmesin
benim içim yanar ama dayanırım
canlarım bir gün mutlaka bir arada olacağız.sizleri seviyorum.