Cep telefonu kişisel alan mı?

Namutenahii

"Direnenler yaşar"
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
3.680
6.546
158
Telefonunun şifresi ile ilgili laf ettiğimde eşim sinirleniyor. Mesela şifreni kaldır bu şifre neden var diyorum.
Ona göre şifresini bilmeme bile gerek yok.
Ne gerek var güvenmiyor musun, aldatacak olsam hiç telefon kullanmadan da yapılabilir, herşey telefonda olmak zorunda değil diyor.
Bu güveni oluşturmak zorundayız birbirimize karşı diyor.
Ama ben istediğim an o telefonu kurcalamak istiyorum, yani meraklıyım ben illa bakmam lazım. Aldatıyorsun demek mi oluyor ki bu?
Ayrıca telefonunun kişisel alanı olduğunu, özeli olduğunu söylüyor.
Ben de benden daha özel birşeyin olamaz diyorum.
Abartıyor muyum?
Ben kendi telefonumdan şifreyi kaldırdım. Hiçbi zaman da benim telefonuma bakmıyor. Merak etmiyor.
Benim asıl merak ettiğim sizler eşlerinizle bu konuda nasılsınız? Olması gereken nedir?

Şunu da eklemek istiyorum. 3 senelik evliyim ilk 2 sene telefonuna dokunmadım eşimin. Sonra bir gün baktım, instagram aramalarında eski sevgilisini gördüm. Arayıp bakmış gibi görünüyordu. Ayrıca bide fake instagram hesabı buldum kayıtlı. Bambaşka bir erkek ismiyle. Bu olaydan sonra arada telefonuna bakmak istemeye başladım.

Son düzenleme:
Bizde olay başında sizdeki gibiydi tam aynen. Sonra vazgeçtim birşey saklamadığına aldtmdığına eminim tabi.. benim tlfn un şifresini bilirdi o bende aldım değiştirdim ve söylemedim bi kaç kez istedi onun bana şifresini söylediği gün bende söylerim dedim. Tabi öyle abartılacak birşey değildi öyle ne o benim şifremi bilir ne ben onun istemeyiz de. Ama olurda tlfnlarımuz birbirimize lazm olsa şifreyi de açar tlfnu eline veririz yani öyle 🤷

Eşimin telini de tüm sosyal medya hesaplarını, tüm online bankacılık şifreleri, mail adresleri dahil herseyi ikimizde biliriz.
Gün içinde de bazen bakarız birbirimizin teline. Ama hiç acaba aldatılınca muyum, ya da bir açığını yakalar miyim diye yapmıyoruz bunu. Bir birlikteyiz, herseyimiz bir.. onun da gizlisi saklasın olmadığı için hiç telefonu kaçırma ya da şifre ile koruma gibi bir çabası olmadı.

Bizde olay başında sizdeki gibiydi tam aynen. Sonra vazgeçtim birşey saklamadığına aldtmdığına eminim tabi.. benim tlfn un şifresini bilirdi o bende aldım değiştirdim ve söylemedim bi kaç kez istedi onun bana şifresini söylediği gün bende söylerim dedim. Tabi öyle abartılacak birşey değildi öyle ne o benim şifremi bilir ne ben onun istemeyiz de. Ama olurda tlfnlarımuz birbirimize lazm olsa şifreyi de açar tlfnu eline veririz yani öyle 🤷

Böyle oluyor mu yani siz memnun musunuz bu durumdan 🙄

bizim için kişisel alan değil, ama bu bizim doğrumuz. telefonumda şifre var ama eşim biliyor, hatta kolaylık olsun diye yüz tanımaya kaydettim onu. onun telefonuda bana açıktır. alır takılırım. ama bu bizim özel alanımız saygı duyuyoruz hiç dokunmayız birbirimizin telefonuna deyip çok mutlu olan arkadaşlarımda var. çiftlerin aynı bakış açısında olması önemli olan bence.

Telefonumda faceıd var bazen elim işte oluyor şifreyle uğraşmasın diye direkt eşimin yüzünü de okuttum. Durduk yere almaz, gizli gizli karıstırmaz. Ben de aynı şekilde onunkini bilir alır girerim ama ben de girmem. Ailevi dedikodular hariç😆😆

Eşimin telini de tüm sosyal medya hesaplarını, tüm online bankacılık şifreleri, mail adresleri dahil herseyi ikimizde biliriz.
Gün içinde de bazen bakarız birbirimizin teline. Ama hiç acaba aldatılınca muyum, ya da bir açığını yakalar miyim diye yapmıyoruz bunu. Bir birlikteyiz, herseyimiz bir.. onun da gizlisi saklasın olmadığı için hiç telefonu kaçırma ya da şifre ile koruma gibi bir çabası olmadı.

Sosyal medya hesaplarını da bilmiyorum hatta kendisi de bilmiyormuş otomatik şifrelerden alıyor, not defterine not almış birkaç kez denk geldim yani gerçekten mantıklı şifreler değil, otomatik alınmış belli. Öyle olunca değiştirdiği zaman da bilemiyorum. Kaldı ki ben kendi telefonumdan açınca o ayarlardan görebiliyor hangi cihazdan girilmiş....

Açıkcası bende eşimde telefonlarda şifre kullanıyoruz birbirimizin şifresini biliyoruz ama öyle kurcalayim bakayım ne yapmış ne etmiş demem güven meselesi biraz zaten iş nedeniyle iş gruplarına habire mesaj geliyo sinir oluyorum 😂 Bildirimlere bakarım şu şu bunu demiş sana diye uzaksa telefona o da sorar bazen kim yazmış ne gelmiş diye. He bide erkek muhabbetleri pis konuşmalı olabiliyor erkekler arası muhabbetleri görmekten çok hoşlanmıyorum o yüzden de kurcalamam. Evliliğin ilk zamanları şifrelerimizi bilmiyorduk ama zaman geçtikce mecburen öğrenmek zorunda kaldık ben hiç baskı kurmadım ver şifreni ver şifreni diye bizde kişisel alan olarak görüyoruz telefonu. Sosyal medya hesaplarımız ayrı mesela onların şifreleri bizde ne eşim benim şifremi bilir ne ben eşimin şifresini biliyorum. Evli olsak da ikimizde ayrı bireyleriz ben böyle düşünüyorum

Back
X