Cep telefonu kişisel alan mı?

Telefon özel alan bence.

Ben kız arkadaşımla kuzenimle filan özel bir şey konuşmuş olabilirim.
Eşimin bunları bilmesi gerekmez.

Eşim bir odaya girip odanin kapısını kapatmişsa kapıyı calmadan içeri dalmam. O da aynı şekilde hareket eder.

Telefon konuşmalarımızı arka odada yapıyoruz. Kimse kimseyi rahatsiz etmemeli. Ve o biriyle konuşurken çok gerekmedikce o odaya girmem.

Ben eşler arasında da belli bir mesafe olması gerektiğini düşünüyorum.

Eşime güvenim sonsuz. Belki bunun da etkisi var böyle düşünmemde.

Aynı fikirde olmayanları anlıyorum gerçekten ama neden konuma beğenmedim ifadesi konuluyor bunu anlamadım :) herkes fikirlerinde özgür değil mi, ben zaten sizlerin düşüncelerini merak ettiğim için açtım bu konuyu.
Zihniyetinizi, fikrinizi, evlilige ve esinize bakis acinizi begenmedigim icin yazdiginiz mesaja begenmedim attim. Siz sadece evlisiniz, birbirinizin sahibi degilsiniz

Eşimle benim telefon, mail, sosyal medya, internet bankacılığı vb bütün şifreleri biliriz ama bunu özellikle öğrenmedik ikimizde. Ama ne ben kontrol amaçlı onun telefonuna, sosyal medyasına bakarım ne o benim. Kontrol etse çok üzülürüm. sizin eşiniz yakalanmış size fake hesabı ile o yüzden siz güvenmemekte haklısınız. Bence fake hesabını ve eski sevgilisini aratmayı nasıl açıkladı ne tepki verdiniz? Bu arada özellikle şifre vermemeyi de doğru bulmuyorum.

Telefon özel alan bence.

Ben kız arkadaşımla kuzenimle filan özel bir şey konuşmuş olabilirim.
Eşimin bunları bilmesi gerekmez.

Eşim bir odaya girip odanin kapısını kapatmişsa kapıyı calmadan içeri dalmam. O da aynı şekilde hareket eder.

Telefon konuşmalarımızı arka odada yapıyoruz. Kimse kimseyi rahatsiz etmemeli. Ve o biriyle konuşurken çok gerekmedikce o odaya girmem.

Ben eşler arasında da belli bir mesafe olması gerektiğini düşünüyorum.

Eşime güvenim sonsuz. Belki bunun da etkisi var böyle düşünmemde.
Telefonuna bakmak istiyorum diyen insanın ciddi güven problemi vardır zaten bunun başka açıklaması yok. Ve ilişkiyi çok yıpratan bir şey bence.

Herkes eski sevgilisini merak eder bence. Ama başka hesap açıp farklı işler peşindeyse zaten güveni bitirir. Aldatma kelimesini de ilk açıklamasında direkt kullanıyor üstelik.

Eşimle ikimizin telefonlarında da ikimizin parmak izleri tanımlı. Ama açıp da ne yapmış diye bakmam. O da bakmaz heralde. Genelde benim telefonun şarjı bitince onun telefonundan girip işime devam ediyorum

Telefonunun şifresi ile ilgili laf ettiğimde eşim sinirleniyor. Mesela şifreni kaldır bu şifre neden var diyorum.
Ona göre şifresini bilmeme bile gerek yok.
Ne gerek var güvenmiyor musun, aldatacak olsam hiç telefon kullanmadan da yapılabilir, herşey telefonda olmak zorunda değil diyor.
Bu güveni oluşturmak zorundayız birbirimize karşı diyor.
Ama ben istediğim an o telefonu kurcalamak istiyorum, yani meraklıyım ben illa bakmam lazım. Aldatıyorsun demek mi oluyor ki bu?
Ayrıca telefonunun kişisel alanı olduğunu, özeli olduğunu söylüyor.
Ben de benden daha özel birşeyin olamaz diyorum.
Abartıyor muyum?
Ben kendi telefonumdan şifreyi kaldırdım. Hiçbi zaman da benim telefonuma bakmıyor. Merak etmiyor.
Benim asıl merak ettiğim sizler eşlerinizle bu konuda nasılsınız? Olması gereken nedir?

Şunu da eklemek istiyorum. 3 senelik evliyim ilk 2 sene telefonuna dokunmadım eşimin. Sonra bir gün baktım, instagram aramalarında eski sevgilisini gördüm. Arayıp bakmış gibi görünüyordu. Ayrıca bide fake instagram hesabı buldum kayıtlı. Bambaşka bir erkek ismiyle. Bu olaydan sonra arada telefonuna bakmak istemeye başladım.
Çoğu insan kendi hesaplarının kullanılmasını faln istemez ama ben eşimin telefonunu haftada en az 4 kez kurcalarım 🤣 instagram hesaplarımız birbirimizin telefonlarında açıktır. O da benm telefonumu sık sık karıştırır o yüzden ben bakanlara da bakmak isteyenlere de karşı görüşlü olmuyorum 🤣 eşim bu kadar gizlemeye çalışsa kesinlikle şifresini bulmak için çıldırırdım sanırım

Telefonuna bakmak istiyorum diyen insanın ciddi güven problemi vardır zaten bunun başka açıklaması yok. Ve ilişkiyi çok yıpratan bir şey bence.
Bence de ilişkiyi çok zedeliyor .

5 senelik evliyim. Baskın yapar gibi karistirmadim telefonunu hiç. Ne aramam gerekiyor onu da bilmiyorum herhalde bir kadınla watsapptan konuşuyorsa onu orda birakacak kadar şuursuz değildir 🤣

Bi de ugrasmak zul gelir bana🙈

Velhasılı hanımla kimsenin telefonunu karıştırmayalım,aradaki görünmez perdeleri yırtmayalım. Yüz göz olmayalım. Bunlar nahoş şeyler.

Ben bilmiyorum 😂 eşim defalarca diyor bu şifrem ne telefonu ellemisligim var ne şifreyi kafamda tutmuslugum var ,sevgiliykende merak etmezdim şimdide aynı hiçbir zaman merak etmedim .🤷🏻‍♀️başka isim yok ,bende istemem benim telefonuma girilmesini.
O senin meraksızlığındanmış😂 adam söylemiş daha ne yapsın😂

Bugün araba kullanırken birine mesaj yazmami istedi. Baktım mesaj kutusunda nazan hoca isminde biriyle mesajlaşmış. Okuldan öğretmen arkadaşı olduğunu biliyordum. Mesajları okuma gereksinimi bile duymadım. Belki de ben gamsız bir insanımdır. Şu an emin olamadim

Eşimle benim telefon, mail, sosyal medya, internet bankacılığı vb bütün şifreleri biliriz ama bunu özellikle öğrenmedik ikimizde. Ama ne ben kontrol amaçlı onun telefonuna, sosyal medyasına bakarım ne o benim. Kontrol etse çok üzülürüm. sizin eşiniz yakalanmış size fake hesabı ile o yüzden siz güvenmemekte haklısınız. Bence fake hesabını ve eski sevgilisini aratmayı nasıl açıkladı ne tepki verdiniz? Bu arada özellikle şifre vermemeyi de doğru bulmuyorum.

Eşim şunu anlamıyor mesela, 2 sene boyunca hiç elimi sürmemişim telefonuna. Neden son 1 senedir şifre diye ısrar ediyorum. Güvenimin kırıldığını anlamak istemiyor, güveni onarmak için daha serbest davransa ben zaten sürekli telefon karıştıracak değilim. Ama yüksekten tepki vermesi daha da dikkatimi çekiyor artık.

Eski sevgilisine merak ettiği için bakmış napıyor ne ediyor diye. Fake hesabının da bi açıklamasını yapamadı, öylesine felan dedi geçiştirdi. Ben bu içi dolu olmayan açıklamalardan bir türlü tatmin olamadım.

Telefonunun şifresi ile ilgili laf ettiğimde eşim sinirleniyor. Mesela şifreni kaldır bu şifre neden var diyorum.
Ona göre şifresini bilmeme bile gerek yok.
Ne gerek var güvenmiyor musun, aldatacak olsam hiç telefon kullanmadan da yapılabilir, herşey telefonda olmak zorunda değil diyor.
Bu güveni oluşturmak zorundayız birbirimize karşı diyor.
Ama ben istediğim an o telefonu kurcalamak istiyorum, yani meraklıyım ben illa bakmam lazım. Aldatıyorsun demek mi oluyor ki bu?
Ayrıca telefonunun kişisel alanı olduğunu, özeli olduğunu söylüyor.
Ben de benden daha özel birşeyin olamaz diyorum.
Abartıyor muyum?
Ben kendi telefonumdan şifreyi kaldırdım. Hiçbi zaman da benim telefonuma bakmıyor. Merak etmiyor.
Benim asıl merak ettiğim sizler eşlerinizle bu konuda nasılsınız? Olması gereken nedir?

Şunu da eklemek istiyorum. 3 senelik evliyim ilk 2 sene telefonuna dokunmadım eşimin. Sonra bir gün baktım, instagram aramalarında eski sevgilisini gördüm. Arayıp bakmış gibi görünüyordu. Ayrıca bide fake instagram hesabı buldum kayıtlı. Bambaşka bir erkek ismiyle. Bu olaydan sonra arada telefonuna bakmak istemeye başladım.
Boyle bir devirde guvenmek cok zorken ben esimin sifre saklamasini istemem. Surekli girip kurcalamanizdan rahatsiz olsa neyse. Ayrica bu guvensizlik size bi anda yuklenmemis. Eski sevgilisini aratarak fake hesap kullanarak size guvensizlik yaratmis durduk yere icinize kusku dusurmus. Nasil ikna edersiniz bilmiyorum. Belli ki esiniz inat biri ve sizin telefonunu kurcalamanizi istemiyor. Ama ben hersey net olsun isterdim.Ayrica neden boyle bir fake hesaba ihtiyac duyuyorlar.

Aman bakıp ne yapacaksınız ? Kötü bir şey yapsa illa ki sezerim ve o zaman başlarım hafiyeliğe. Ama Durduk yere de kardeşiyle ne konuştuğuna bakmak için telefonunu kurcalamak ayıp geliyor bana , neticede ben de onun okumasını istemeyeceğim şeyler yazabilirim kendi özelimde . Ne gerek var kurcalamaya :)

Eşim şunu anlamıyor mesela, 2 sene boyunca hiç elimi sürmemişim telefonuna. Neden son 1 senedir şifre diye ısrar ediyorum. Güvenimin kırıldığını anlamak istemiyor, güveni onarmak için daha serbest davransa ben zaten sürekli telefon karıştıracak değilim. Ama yüksekten tepki vermesi daha da dikkatimi çekiyor artık.

Eski sevgilisine merak ettiği için bakmış napıyor ne ediyor diye. Fake hesabının da bi açıklamasını yapamadı, öylesine felan dedi geçiştirdi. Ben bu içi dolu olmayan açıklamalardan bir türlü tatmin olamadım.
Eğer bu fake hesap yüzünden içinize şüphe düştüyse bence haklısınız. Eğer eşim de özellikle şifresini saklasa, inada bindirse, telefonunu kaçırsa kızarım.
Biraz sizde inada mı bindirdiniz acaba eşiniz vermedikçe şifreyi?

Kişisel alan elbette.
İkimizde birbirimizin şifresini biliyoruz, ama kontrol amaçlı, kurcalama huyumuz yok öyle. Eşim hiç eline bile almaz telefonumu.
Bende ekli olmayıp eşimde ekli olan akraba kişileri var meraktan onlara bakmak için kurcalarım. Banka işleri, oyun vs için kurcalarım en fazla. 😁

Eğer bu fake hesap yüzünden içinize şüphe düştüyse bence haklısınız. Eğer eşim de özellikle şifresini saklasa, inada bindirse, telefonunu kaçırsa kızarım.
Biraz sizde inada mı bindirdiniz acaba eşiniz vermedikçe şifreyi?

Evet vermedikçe daha çok ilgimi çekiyor :(

Bizim şifrelerimiz eşimle aynı.
Şifre koymamızın sebebi telefon baskalarının eline geçebilir veya kazayla aramalar olabiliyor cebimizde vs. onlar engellemek amaçlı.

Tabii şifrelerimiz aynı diye karıştırmıyoruz. Bazen lazım oluyor birbirimizin telefonunu kullanabiliyoruz o kadar. Karıştırılmasından hiç hoşlanmam kız arkadaşlarımla birbirimize gün icinde fotograflar atarız anlık. Veya özel birsey konusuyor olabiliriz. Sözün özü karıştırmıyoruz böylelikle görmememiz gereken şeyleri görebilme ihtimalimiz ortadan kalkıyor :)

En başta ayıp bir kere ayıp. Neden karıştıracakmışsın? Oldu olacak dışarı çıktıgı zaman sana durum bildirimi yapsın sürekli.

Güzelce konuşsanız böyle yaptığın için bende ısrarcı oluyorum aslında sen şifreni söylesen belki bakmayacağım bile telefonuna diye. Belki inadı kırılır eşinizin

Söylüyorum, ben ne kadar sakin konuşursam konuşayım kendisi bağırmaya başlıyor. Bu da suçluluk psikolojisindenmiş gibi geliyor bana. Sonuç hep aynı...

Back
X