3 aylıkken çocugumu bakıcıyla başbaşa bırakıp işe başlamak zorunda kaldım. Benim koşullarımda olan pek çok anne gibi ben de çocuğumun yanında olamamanın vicdan yükü dışında bir de çocuğumun güvenliği ile ilgili endişeler duydum. Bu endişemi eve kurduğumuz güvenlik kameraları ile bir nebze aştım.Bakıcı adayları ile görüşürken evde güvenlik amacı ile kameraların olduğunu , bunu kabul eden kişi ile çalışacağımızı açık açık söylemiştik.
2 yaşından sonra ise çocuğumun evden dış dünyaya adım atmaya başlaması ile yeni endişe kaynaklarım oluşmaya başladı. Ya başına bir şey gelirse , ya kaybolursa, ya bana ulaşmak isterse. Son yıllarda ortalama saatte bir çocuk kaçırıldığı yönünde haberler yapılması bu paranoyamı iyice arttırmıştı.Bu endişleri taşıyan pek çok ebeveyn beni çok iyi anlayacaktır. Eşim teknolojiyi yakınen takip eder , araştırmaları sonucunda bize en iyi uyan ürünü
Morpheus Teknoloji'nin(
http://www.morpheus.com.tr/ ) sitesinde buldu.
Saatin özellikleri sayesinde çocuğunuzun nerede olduğunu akıllı telefonunuzdan takip edebiliyorsunuz. Sadece önceden belirlenmiş aile numaraları ile saatinden cep telefonu gibi görüşme yapabiliyor. Saat kolundan çıksa ya da çıkarılsa size alarm geliyor hemen. Çarpışma veya düşme durumlarını bile eğer isterseniz haber veriyor. Uygulama üzerinden belirlediğim güvenli alan dışına çıktığında (şahsen denedim- çok başarılı) da yine haber veriyor. Adımsayarı bile var. Artık okuldan geldiğinde yorgunluktan mı yoksa hastalanacağı için mi uyuyakaldığını tahmin edebiliyorum J Daha hatırlayamadığım bir sürü artısı da var.
Oğlum şu an 5 yaşında , onu kısıtlamanın aksine bu saat sayesinde özgürlük alanını genişletiyor, çeşitli ortamlarda (tatilde, sitede) güvenlikten ödün vermeden daha özgür davranmasını sağlayabiliyorum. Size de bu güvenlik saatini tavsiye ederim.