Cep telefonuna hayır ama çözüm ne olmalı??

Gul_seckin75

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
7
0
1
50
Merhaba,

9 yaşında bir oğlum var. Artık kendini yeterince büyük zannediyor. Site dışında arkadaşlarıyla gönlünce maç yapmak, arkadaşlarının evine girip çıkmak, bakkala yalnız gitmek, servise yalnız binmek …kısacası daha özgür olmak istiyor. Dışarıdaki tehlikeler malum 10 metre ilerideki bakkala bile göndermekten çekiniyorum. Okulların açılması ile birlikte sorunlarımız da artacak, biliyorum. Bu sene bir de kardeş geldi, bakıcı onu servise bindiremeyecek. Servise binebildi mi, eve geç kaldı kapıda arkadaşlarına mı takıldı bilemeyeceğim. Ona sorsanız çocuklar duymasındaki havuç misali cep telefonu alalım istiyor. Yaşı çok küçük bence, hem sahip olamaz hem de çalınma vb. riskleri korkutucu geliyor bana. Eminim aynı sorunları yaşayan onlarca anne vardır aramızda. Önerebileceğiniz bir çözüm var mı?

eski tuşlu telefon alabilirsiniz bence eğer aklınız kalıcaksa

Eski tuşlu telefonu beğenip te yanına almaz ki. Sahip te olamaz. Bir yerlerde unutur. Ulaşamayınca ben de krize girerim.

3 aylıkken çocugumu bakıcıyla başbaşa bırakıp işe başlamak zorunda kaldım. Benim koşullarımda olan pek çok anne gibi ben de çocuğumun yanında olamamanın vicdan yükü dışında bir de çocuğumun güvenliği ile ilgili endişeler duydum. Bu endişemi eve kurduğumuz güvenlik kameraları ile bir nebze aştım.Bakıcı adayları ile görüşürken evde güvenlik amacı ile kameraların olduğunu , bunu kabul eden kişi ile çalışacağımızı açık açık söylemiştik.
2 yaşından sonra ise çocuğumun evden dış dünyaya adım atmaya başlaması ile yeni endişe kaynaklarım oluşmaya başladı. Ya başına bir şey gelirse , ya kaybolursa, ya bana ulaşmak isterse. Son yıllarda ortalama saatte bir çocuk kaçırıldığı yönünde haberler yapılması bu paranoyamı iyice arttırmıştı.Bu endişleri taşıyan pek çok ebeveyn beni çok iyi anlayacaktır. Eşim teknolojiyi yakınen takip eder , araştırmaları sonucunda bize en iyi uyan ürünü Morpheus Teknoloji'nin( http://www.morpheus.com.tr/ ) sitesinde buldu.

Saatin özellikleri sayesinde çocuğunuzun nerede olduğunu akıllı telefonunuzdan takip edebiliyorsunuz. Sadece önceden belirlenmiş aile numaraları ile saatinden cep telefonu gibi görüşme yapabiliyor. Saat kolundan çıksa ya da çıkarılsa size alarm geliyor hemen. Çarpışma veya düşme durumlarını bile eğer isterseniz haber veriyor. Uygulama üzerinden belirlediğim güvenli alan dışına çıktığında (şahsen denedim- çok başarılı) da yine haber veriyor. Adımsayarı bile var. Artık okuldan geldiğinde yorgunluktan mı yoksa hastalanacağı için mi uyuyakaldığını tahmin edebiliyorum J Daha hatırlayamadığım bir sürü artısı da var.
Oğlum şu an 5 yaşında , onu kısıtlamanın aksine bu saat sayesinde özgürlük alanını genişletiyor, çeşitli ortamlarda (tatilde, sitede) güvenlikten ödün vermeden daha özgür davranmasını sağlayabiliyorum. Size de bu güvenlik saatini tavsiye ederim.

Anlattıklarınız çok güzel özellikler, en kısa zamanda tavsiye ettiğiniz ürünü inceleyeceğim. Çok teşekkürler.

geçen yıl yaşadığım bir olaydan dolayı oğluma dokuz yaşındayken telefon aldım. anlaştık nasılsa tabletin var, tuşlu telefon kullanacaksın dedik. telefonu yanında ayırmadı. içim de rahattı,okulda kalacağı zaman haber veriyordu, spora gittiğinde salona geldim diye beni arıyordu. markete, kasaba vs. daha rahat gönderdim. arkadaşlarına rahatça gitti hatta biraz semtte biraz uzak bir fırın var. oraya ilk yalnız gittiğinde öyle mutlu oldu babaanesiine falan anlattı şimdi akıllı telefonu var ama onuda hiç oynamaz çok nadir whatshap'a girmek için kullanır. telefonunda oyun bile yüklü değil.
telefon zararlı ama çalışınca aklım çocukta kalıyor, evde sabit telefon da yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…