Çerkez kökenli arkadaşlar yardım lütfen..

csistanbul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
91
17
88
33
Merhabalar daha önce farklı bir başlıkla fikirlerinizi almıştım. Erkek arkadaşımla 2.5 yıllık bir ilişkimiz var. Kültür çatışması yaşıyoruz. O Çerkez kökenli ben ise Karadeniz aileli bir Türküm. Çerkezler in adetleri gelenek görenekleri saygı adı altında bana çok değişik geliyor yani şu anda normal Türk ailelerinde bu tarz şeyler yaşanmıyor gibi yada benim çevremde yok bilemiyorum. Neyse bizim sorunumuz erkek arkadaşım bu yıl mezun oluyor Mezuniyete ben gidemiyorum benim elimde değil adetler böyle saygılı ol diyo.Bunun için baya tartıştık 2 gündür ben onun yanında olmak çok istedim sonradan tartıstıgımada pişman oldum ama idrak etmekde zorlanıyorum ailesi beni biliyor benim ailemle tanısmaya geldi annesiyle tanıştım ne bu ayıp olacak şey mesela gitsem ben oraya kim ne düşünürdü idrak edemiyorum yardımcı olur musunuz şimdiden herkese teşekkürler..

Ben cerkesim arkadasim. Evet bizde is resmiyete dokulmeden boyle seylerin olmasi ayiptir. Bunun seninle bi alakasi yok uzulme. Kati kurallar var evet ve uyariz boyle buyuduk cunku sana farkli geliyor cunku boyle buyumedin. Nesi ayip dersen de bisey diyemem ayip iste :) evliler bile rahat harekete edemez herkesin icinde. Bence bunlari iyice ogren goze al oyle evlen. Ben de cerkes olmayan birini seviyorum benim icin de problem olacak biliyorum. Hatta ben de onun icin konu acacaktim:)

Mezuniyetinde ailesi olacak mi? Ailesi olacak gibi dusunup mesaj attim da.

Ben cerkesim arkadasim. Evet bizde is resmiyete dokulmeden boyle seylerin olmasi ayiptir. Bunun seninle bi alakasi yok uzulme. Kati kurallar var evet ve uyariz boyle buyuduk cunku sana farkli geliyor cunku boyle buyumedin. Nesi ayip dersen de bisey diyemem ayip iste :) evliler bile rahat harekete edemez herkesin icinde. Bence bunlari iyice ogren goze al oyle evlen. Ben de cerkes olmayan birini seviyorum benim icin de problem olacak biliyorum. Hatta ben de onun icin konu acacaktim:)[/QUOTE

Peki neden diye hiç sormuyor musunuz mesela bizde de ayıp falan derler ama neden diye sorarım böyle körü körüne herseyi herkes kabul mu eder

Koru korune herseyi kabul etmek falan ne demek allah askina? Aranizda resmi bir sey olmadigi icin ayip kabul edilen bir sey bu. Hic bir seyi koru korune kabul ettigimiz falan yok aileler her zaman ciftlere resmi dururlar bunun sebebi de onlarin hayatlarina karismamaktir. Gelinler kv ve kp ile cok samimi olmazlar bu yuzden de kv bana bunu dedi kp soyle yapti diye dertlenen akrabam hic olmadi. Her seyin bi sebebi var tabii ki.

Koru korune herseyi kabul etmek falan ne demek allah askina? Aranizda resmi bir sey olmadigi icin ayip kabul edilen bir sey bu. Hic bir seyi koru korune kabul ettigimiz falan yok aileler her zaman ciftlere resmi dururlar bunun sebebi de onlarin hayatlarina karismamaktir. Gelinler kv ve kp ile cok samimi olmazlar bu yuzden de kv bana bunu dedi kp soyle yapti diye dertlenen akrabam hic olmadi. Her seyin bi sebebi var tabii ki.
Yanlış anladın benim konumlara ilgili mesela Mezuniyete gidemiyorum ne düşünürler sorgulamamam gerekiyor ama nedeni belli değil bunu kastettim yoksa her kültüre saygım var sadece anlayamıyorum

Anliyorum seni ama bunu nasil
anlatacagimi bilemiyorum. Adetler zordur cerkes olmayan gelinler genelde bunalirlar. Damadin ailesiyle yuz goz olamazsin. Hele de evlenmeden ya da aranizda resmiyet olmadan. Damadin ailesiyle oturup sohbet edemezsin yani buyuklerle sohbet edemezsin kuzenleriyle falan istedigin gibi konus tabii. Onlar soru sormadan konusmazsin. Bir suru sey iste. Simdiden bu kadar sorgulama bence eger erkek arkadasini seviyorsan.

Merhabalar daha önce farklı bir başlıkla fikirlerinizi almıştım. Erkek arkadaşımla 2.5 yıllık bir ilişkimiz var. Kültür çatışması yaşıyoruz. O Çerkez kökenli ben ise Karadeniz aileli bir Türküm. Çerkezler in adetleri gelenek görenekleri saygı adı altında bana çok değişik geliyor yani şu anda normal Türk ailelerinde bu tarz şeyler yaşanmıyor gibi yada benim çevremde yok bilemiyorum. Neyse bizim sorunumuz erkek arkadaşım bu yıl mezun oluyor Mezuniyete ben gidemiyorum benim elimde değil adetler böyle saygılı ol diyo.Bunun için baya tartıştık 2 gündür ben onun yanında olmak çok istedim sonradan tartıstıgımada pişman oldum ama idrak etmekde zorlanıyorum ailesi beni biliyor benim ailemle tanısmaya geldi annesiyle tanıştım ne bu ayıp olacak şey mesela gitsem ben oraya kim ne düşünürdü idrak edemiyorum yardımcı olur musunuz şimdiden herkese teşekkürler..

eğer gerçekten çerkez adetleriyle yaşayan bir aile ile karşı karşıyaysan mutlaka çok iyi öğren o adetleri, sevgilinle devam edip etmemeye karar ver, çooooooooooook zordur o adetler

Anliyorum seni ama bunu nasil
anlatacagimi bilemiyorum. Adetler zordur cerkes olmayan gelinler genelde bunalirlar. Damadin ailesiyle yuz goz olamazsin. Hele de evlenmeden ya da aranizda resmiyet olmadan. Damadin ailesiyle oturup sohbet edemezsin yani buyuklerle sohbet edemezsin kuzenleriyle falan istedigin gibi konus tabii. Onlar soru sormadan konusmazsin. Bir suru sey iste. Simdiden bu kadar sorgulama bence eger erkek arkadasini seviyorsan.

Mesela sen kuzeniyle konuşabilirsin diyorsun ben kendinden 2 yaş büyük ablası ve kızkardeşi bile tanımıyorum bırak tanımaya telefon etsem konusamıyor yanlarında çekiniyorum diyo bu kadarı var mı tüm Çerkez ailelerinde cevapların için çok teşekkür ederim

Mesela sen kuzeniyle konuşabilirsin diyorsun ben kendinden 2 yaş büyük ablası ve kızkardeşi bile tanımıyorum bırak tanımaya telefon etsem konusamıyor yanlarında çekiniyorum diyo bu kadarı var mı tüm Çerkez ailelerinde cevapların için çok teşekkür ederim
Yok canim seninki abartmis. Ben butun kuzenlerimle cok yakinimdir esleriyle de oyle. Belki onlarla samimi olamamistir bilmiyorum. Nereli erkek arkadasin?

eğer gerçekten çerkez adetleriyle yaşayan bir aile ile karşı karşıyaysan mutlaka çok iyi öğren o adetleri, sevgilinle devam edip etmemeye karar ver, çooooooooooook zordur o adetler
Vallahi daha içlerine gitmeden zorlanıyorum erkek arkadaşımı çok seviyorum yoksa ben gayet rahat bir ailede büyümeme rağmen evde asi olarak bilinir yani herseyi sorgulama gibi kötü bir hüküm var

Yok canim seninki abartmis. Ben butun kuzenlerimle cok yakinimdir esleriyle de oyle. Belki onlarla samimi olamamistir bilmiyorum. Nereli erkek arkadasin?
Çorumlu o olaya da ben utanıyorum diyo yani nasıl bir saygı psikolojisiyle büyütüldü bilemiyorum amahersey ayıp ya da utanılacak bişey gibi geliyor ona

hayır, öyle değil yani abartı olmayabilir
bazı ailelerde kız-erkek kardeş birbirinin koluna bile giremez
babanın yanında türk kahvesi içilmez
dedeler asla torunlarıyla konuşmaz
anneler babalar asla çocuklarını dedelerin yanında sevemez
gelin asla cevap veremez
kayınpeder varsa gözlerini yerden kaldıramaz
pantolon giyilmez vs vs

Çorumlu o olaya da ben utanıyorum diyo yani nasıl bir saygı psikolojisiyle büyütüldü bilemiyorum amahersey ayıp ya da utanılacak bişey gibi geliyor ona
O biraz abartmis oyle seyler yok. Benim annem de babam da cerkes kayseriliyim. Kayseride cerkes coktur cok fazla cerkes de taniyorum yani nerdeyse butun cevrem. Senin erkek arkadasin biraz cekingen olabilir. Kendi cevremden yola cikarak soyleyim sana tabii ki istisnalar vardir cerkesle evlenmenin cefasi cok hele sen cerkes degilsen. Fakat kiyafetine giydigine karismazlar neden onunla konustun o kim demezler asiri kiskancliklari yoktur. Damadin ailesiyle cok yuz goz olmazsin. Esin evine sadik olur cunku en ufak bir yanlista o odunun koptugu buyukleri tarafindan fircayi yiyecegini bilir. Iyi baba olur erkek cocugunu kiz cocugundan ayri tutmaz. Ama adetler zordur iste. Dedigim gibi kendi cevremden gordugum bunlar mutlaka kotuleri de vardir.

gelin asla cevap veremez
pantolon giyilmez vs vs
Yani içime oturuyor 2.5 yıldır beraberiz öncesinde de arkadastık o okula başladığından beri her şeyi paylaştık sınavlarından önce dua ettim her dersin hocasını sınavını sorusunu ben dinledjm mezun olsun diye bende bekledim ama o anı görme hakkım yok neden de yok yani benim ailem izin veriyor şu an ben gelin adayıyim ama rahat gözökürmüsüm diye gitmeyecem yani ben çerkez değilim ben oraya gitmiş olsaydım bunu anlamazlar mı bu kız böyle yetişmiş diye ben erkek arkasıma sen gelmesini istiyorum de ya da gelmek istiyor ailesinden izin almış gelebilir mi diye sor izin vermezlerse gelmem dedim bunu sormam yanlış olur dedi

gelin asla cevap veremez
pantolon giyilmez vs vs
Pantolon giyilmez ve kiz erkek kardes birbirinin koluna girmez adetleri neredeymis merak ettim. Tum cevrem cerkes ve boyle bisey hic duymadim. Dugunlerde pantolon giyilmez genelde etek giyilir boyu giyene kalmis. Ama pantolonla geleni de geri cevirmezler:)

Back
X