Cesaret edemiyorum...

Thinkerwoman

Guru
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
1.696
5.256
358
Evleneli yaklaşık 1 yıl oluyor, eşim o kadar çocuk istiyor ki.. Ama ben bir türlü cesaret bulamıyorum.
Her türlü korku var üzerimde ilginç şekilde annelik duygularım henüz yok gibi geliyor. Yani bir isteksizlik te söz konusu. Tabiki ileride bir evladım olsun istiyorum ama su zaman sonra bile diyemiyorum...
Düşünüyorum da zor bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirdim huzura eşimle kavuştum diyebilirim, acaba bu isteksizliğin nedeni evlenene kadar ki zor yaşantım mıdır?
Benim gibi hisseden var mı aranızda ya da sizce bu hissizlik hissinden kurtulabilir miyim ?

ben hamile oldugumu ogrendiğimde gunlerce zırıl zırıl ağladım " napıcam ben" diye
asla anne gibi hissetmedim kendimi dogurana kadar
karnımda bi canlı vardı ama öyle yogun duygular yaşamadım
dogurdum şimdi kızım 16 aylık
Allah'a bin şükür ki onu bana nasip etmiş...
kokusunu içime çektiğimde geçmeyen hiç bir ağrım, ''annee'' diyerek boynuma sarıldıgında unutmadıgım hiç bir derdim olmadı :16:

bende senin gibi dusunuyorum biz de temmuzda bir yıllık evli olcaz eşim cocugumuz olsun artık dio ama bende korkuyorum cesaret edemiyorum kendimi daha anne olucak gibi hissedemiyorum

Evleneli yaklaşık 1 yıl oluyor, eşim o kadar çocuk istiyor ki.. Ama ben bir türlü cesaret bulamıyorum.
Her türlü korku var üzerimde ilginç şekilde annelik duygularım henüz yok gibi geliyor. Yani bir isteksizlik te söz konusu. Tabiki ileride bir evladım olsun istiyorum ama su zaman sonra bile diyemiyorum...
Düşünüyorum da zor bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirdim huzura eşimle kavuştum diyebilirim, acaba bu isteksizliğin nedeni evlenene kadar ki zor yaşantım mıdır?
Benim gibi hisseden var mı aranızda ya da sizce bu hissizlik hissinden kurtulabilir miyim ?

Cocuk iki kisilik bir sorumluluktur, tek kisinin istemesi yetmez.
Üstelik evliligin ilk üc yilinda cocuk olmamasi evliligin oturmasi acisindan
gereklidir.
Kimsenin sizi baski altina almasina izin vermeyin, cok sevdiginiz esiniz bile olsa,
cok cocuk istesede o cocugu doguracak olan sizsiniz.
Lütfen etrafin gazina gelmeyin, kendi ic sesinizi dinleyin.
Yeni huzura kavustum demissiniz, tadini cikarin.
Biz kadinlarin icinde biyolojik bir saat vardir, anne olma zamaniniz
gelince o calacaktir.

istememeniz cok normal bence eger kendinizi hazir hissetmiyorsaniz yapmayin cocouga bakacak olan buyutecek olan sizsiniz sizin hazir olmaniz lazim önce ama eşiniz istemese guzeel bişey bende evleneli 2 sene olcak eşim istemiyo daha erken diye ama herkez olsun diyo bi yandan istiyorum ama dusununcede eşimin dedikleri cok mantikli geliyo bebek sorumlulugu almak kolay değil en azindan bilinçli olmak lazim

ben hamile oldugumu ogrendiğimde gunlerce zırıl zırıl ağladım " napıcam ben" diye
asla anne gibi hissetmedim kendimi dogurana kadar
karnımda bi canlı vardı ama öyle yogun duygular yaşamadım
dogurdum şimdi kızım 16 aylık
Allah'a bin şükür ki onu bana nasip etmiş...
kokusunu içime çektiğimde geçmeyen hiç bir ağrım, ''annee'' diyerek boynuma sarıldıgında unutmadıgım hiç bir derdim olmadı :16:
Yalnız değilmişim demek bu konuda.. İnşallah ben de ileride senin gibi hissedebilirim..

bende senin gibi dusunuyorum biz de temmuzda bir yıllık evli olcaz eşim cocugumuz olsun artık dio ama bende korkuyorum cesaret edemiyorum kendimi daha anne olucak gibi hissedemiyorum
Gerçekten öyle, ne zaman hazır hissedeceğimi gerçekten merak ediyorum..

Cocuk iki kisilik bir sorumluluktur, tek kisinin istemesi yetmez.
Üstelik evliligin ilk üc yilinda cocuk olmamasi evliligin oturmasi acisindan
gereklidir.
Kimsenin sizi baski altina almasina izin vermeyin, cok sevdiginiz esiniz bile olsa,
cok cocuk istesede o cocugu doguracak olan sizsiniz.
Lütfen etrafin gazina gelmeyin, kendi ic sesinizi dinleyin.
Yeni huzura kavustum demissiniz, tadini cikarin.
Biz kadinlarin icinde biyolojik bir saat vardir, anne olma zamaniniz
gelince o calacaktir.

Eşim çok istemesine karşın çok şükür ki çok baskı yapmıyor bu konuda , çevreden de yok ama o dediğiniz biyolojik saat sanki hiç gelmeyecek mi acaba korkusu doluyor içime..

istememeniz cok normal bence eger kendinizi hazir hissetmiyorsaniz yapmayin cocouga bakacak olan buyutecek olan sizsiniz sizin hazir olmaniz lazim önce ama eşiniz istemese guzeel bişey bende evleneli 2 sene olcak eşim istemiyo daha erken diye ama herkez olsun diyo bi yandan istiyorum ama dusununcede eşimin dedikleri cok mantikli geliyo bebek sorumlulugu almak kolay değil en azindan bilinçli olmak lazim

Çocuk gerçekten çok büyük sorumluluk , bizde de sizdekinin tam tersi oluyor ; eşim çok istiyor bende mantıklı birkaç cümleyle ikna ediyorum :) . Tabi bunlar muhtemelen geçici yöntemler.

Çocuk gerçekten çok büyük sorumluluk , bizde de sizdekinin tam tersi oluyor ; eşim çok istiyor bende mantıklı birkaç cümleyle ikna ediyorum :) . Tabi bunlar muhtemelen geçici yöntemler.

tabiki ikna edebiliryorsaniz gecicide olsa bu iyi birşey eşim bana ilk önce seni buyutuyum ondan sonra bebegi buyuturuz diyo şimdi ikinizi idare edemem diyo dalga geciyo benimle bende ben kucuktum neden evlendin ozamn diyorum buyutmek için diyo bebek olunca hayatin değişiyo bagzı kısıtlamalar oluyo hayatında ama bu hep olmasin demek değil bebek evin bereketi mutlulugu dur cocuksuz ev olmaz neşe kaynagi zamani geldiği surece hakkınzda hayırlıısı olsun

tabiki ikna edebiliryorsaniz gecicide olsa bu iyi birşey eşim bana ilk önce seni buyutuyum ondan sonra bebegi buyuturuz diyo şimdi ikinizi idare edemem diyo dalga geciyo benimle bende ben kucuktum neden evlendin ozamn diyorum buyutmek için diyo bebek olunca hayatin değişiyo bagzı kısıtlamalar oluyo hayatında ama bu hep olmasin demek değil bebek evin bereketi mutlulugu dur cocuksuz ev olmaz neşe kaynagi zamani geldiği surece hakkınzda hayırlıısı olsun

Muhakkak öyle.. Eşinizle muhabbetiniz çok hoş :) Allah muhabbetinizi daim etsin...

23 yaşındayken çocuk düşünmek şu devirde gerçekten zor ya ben olsam ben de cesaret edemezdim belki zamanla siz kendiniz istersiniz bi kaç sene bekleseniz?

kaç yaşındasın merak ettim canım eğer hazır hissetmiyorsan eşine güzel bi dille anlat bunu.
eminim seni anlayacaktır.hiç anne olmak istemeyeceğim korkusunuda taşıma.
zamana bırak o geleceği vakti bilir :)

23 müssün öğrendim çok küçük sayılmazsın ama bencede bunun altında geçmişte yasadığın sıkıntıların olabilir sen önce bi kendine gel rahatla hayatın tadını çıkar o eminim doğru zamanda gelecektir öptüm seni :)

Ben de yirmi dört yaşındayım ve evleneli bir sene oldu olacak... Biz de eşimle çocuk görünce içimiz kıpır kıpır oluyor, bir çocuğumuz olsa moduna giriyoruz, ama benim o modum çok kısa sürüyor....içime bir korku ve endişe salınıyor...Sonra yok yok öyle bişe diyorum birden mod değiştiriyorum. O istiyor ama ben istemiyorum.

Kısacası henüz hazır değiliz ve ben bebeğin sağlığı ve mutluluğu açısından hazır olmanın önemli olduğunu düşünüyorum ve Esin arkadaşımızın da dediği gibi 3 yıl kadar beklemeyi düşünüyorum. Senin de dediğin gibi onunla beraberken acayip huzur buluyorum ve stresli yılların sonunda onu bulduğum için sanırım, bir süre bunun tadını çıkarmak istiyorum.

Bence çift olarak birbirinizle vakit geçirip evlilik için iyi temeller attıktan sonra çocuk yapmak gerek. Hele ki kadın bunun için hazır değilim diyorsa, bunun ötesi yok.

Şanslısınız ki eşiniz baskı yapmıyor, siz de benim gibi , çok istiyor acaba ben de mi sorun var diye aklınızdan geçiriyorsunuz galiba:)

Ama bana da hiç çocuk istemeyecekmişim gibi gelse de, zamanı geleceğini düşünüyorum.

tamdaaa o yaşlarımda benimde düşündügüm şeylerdi bu yazdıkalrın eşim çok çok isterdi ben daha az ozamnlarr ama artık bende çok istiyorumki yaşım 29.5 :) geç kalmaktan korkar oldummm 6 ay oldu korunmyaı bırakalı tık yokk:(( nasippp çok kaçırmaa derimm zamnınıı gençken anne olmak ayrı bir tat derler

benim bir arkadaşımda aynı dertten müzdarip.eşi ısrarla ikinci çocuğu istiyor.çünkü kendisi kızdan yaş olarak büyük geç olmadan bir çocuğu daha olsun istiyormuş.ancak bu isteği öylesine bencilce geliyorki kıza,çocuğu nasıl doğurdum nasıl büyütüyorum bir ben bir allah bilir diyor.bakacak biri yok çalışıyor.biriyle başedemezken ikinci delilik olur allah göstermesin diyor o kadar ciddi:45:ama eşi tabi anlamıyor onu.çalışan bir insanın iki çocukla ne yapacağını adam düşünmüyorki.diyeceğim o ki,erkekler sanırım bu konuda biraz bencil.bebeğin yükü tamamen annenin üzerinde.baba ne kadar yardımcı olursa olsun bu böyle.o yüzden kendini hazır hissetmeden kimsenin lafına bakma derim.:34:

Hemen hemen hepimiz aynı duygulardan geçiyoruz sanırım , her biriniz o kadar tatlı yorumlar yazmışsınız ki , yanımda olduğunuz için ayrı ayrı teşekkür ederim...
Allah nasip ederse biraz daha beklemek fikrindeyim bebek için...
Huzur ışığını bulmuşken bir anda bir karmaşanın ortasında bulmak istemiyorum kendimi , hayatıma doğan güneşden birazcık nasiplenmek istiyorum sadece...

Eskiden ne kolaymış ya millet 14-15 yaşında evlenip senesine varmadan doğururmuş hemen. Fazla mı paranoyak olduk acaba bazı şeylere de kader kısmet deyip geçmeliyiz zira böyle hayat zor çekilir.:ssz::ssz:

Back
X