cesaret mi ?sabır mı?

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
103
Merhaba kk..
Malesef nefret ettiğim ama kariyer anlamında prestijli bir işim var,şu kriz ortamında sadece bir işe sahip olmak bile şükür sebebi biliyorum ama ben boğulacak gibi oluyorum. Çok defa istifa etmeyi serbest çalışmayı düşündüm ama cesaret edemedim,kurumsallığın güvencesine sığındım gözüm korktu dışarda mücadele etmekten ama iş ortamındaki insanlar da malesef çürüttü beni..
Sabah daha günaydın demeden kaçan çorabıma herkesin içinde aaa çorabın kaçmış denmesi,kilo mu aldın senler,çocuktan sonra çöktünler,simsiyah giyinmekten bıkmadın mılar.. bir sürü demoralizasyon cümlelerine maruz kalıp,tepemdeki aşırı sıkı ve baskıcı yöneticilerle ettiğim mücadeleler,2 dakika geç gelmenin sorun olması,dedikoducu ve mobing ustası çalışma arkadaşları ve zamanla onlardan biri olan ben..
Ne yapmamı bu iş konusunda aklım karışık??

Bu ortamda iş birakmak pek mantıklı değil, meslegimi cok seviyorum,ortamim seninkine göre çok iyi çok şükür tek bayan benim ve erkekler çok rahatlar çalışma giyim kuşam vs konularında buna rağmen hep kendi yerini açabilecek bir mesleğim olsaydı diye hayiflaniyorum diyetisyen yada psikolog gibi. Bazı insanlar özgür olmayı seviyor ruhumu mesai saatleri bile sikiyor. Ama çok şükür bin şükür.

Merhaba kk..
Malesef nefret ettiğim ama kariyer anlamında prestijli bir işim var,şu kriz ortamında sadece bir işe sahip olmak bile şükür sebebi biliyorum ama ben boğulacak gibi oluyorum. Çok defa istifa etmeyi serbest çalışmayı düşündüm ama cesaret edemedim,kurumsallığın güvencesine sığındım gözüm korktu dışarda mücadele etmekten ama iş ortamındaki insanlar da malesef çürüttü beni..
Sabah daha günaydın demeden kaçan çorabıma herkesin içinde aaa çorabın kaçmış denmesi,kilo mu aldın senler,çocuktan sonra çöktünler,simsiyah giyinmekten bıkmadın mılar.. bir sürü demoralizasyon cümlelerine maruz kalıp,tepemdeki aşırı sıkı ve baskıcı yöneticilerle ettiğim mücadeleler,2 dakika geç gelmenin sorun olması,dedikoducu ve mobing ustası çalışma arkadaşları ve zamanla onlardan biri olan ben..
her yer aynı malesef, siz takmamamyı öğreneceksiniz ve nasıl muamele görüyorsanız öyle davranacaksınız...

Merhaba kk..

Hangi işi yaparsanız yapın insanlar sizi kırmanın bir yolunu arayacak. Toplum olarak birbirimize saldırarak deşarj oluyoruz. Şu forumda bile derdini yazana önce suçlu muamelesi yapılıp ağza gelen söyleniyor.

İnsanları ciddiye almayı hatta bu durumlarla dalga geçmeyi öğrendiğiniz gün emin olun çok rahat edeceksiniz. Ben hayatımdaki en değerli insanı kaybettiğim gün tüm insanların sesi kesildi benim için. Çünkü artık kulaklarımın duymasını istediğim ses ebediyete ulaştı Kimsenin ne söylediği benim için anlam taşımıyor artık.

Umarım böyle bir acı yaşamadan insanların çokta önemli olmadığını farkedersiniz.

Son olarak. İnsanların saldırılarına karşı saldırı ile değil espiri ile cevap verin. Örneğin kilo mu aldın sen sorusuna, yakıda kapıya bacaya sığmayacağım, dikkat edin de üstünüze oturduğum bir gün faili meçhul kazaya gitmeyin tarzı espiriler kişiyi geri püskürtür. Bir kez alındığınızı görürlerse sürekli saldırırlar.

İş sadece para kazanma araci olarak gorulurse iskenceye donusur. Zamaninda yasadim. Ama is bir amac ve severek yapiyorsan o zaman tadindan yenmez. Mutsuz oldugun bir ortamda sizi tutan nedir merak ettim. Gununuzun cogunun gectigi bir ortamda huzursuz olursa ne manasi kalir kariyerin ve paranın.

Merhaba kk..
Ah ah psikolojik sorunlu insanların seni yıpratmaya çalışması...Ne kadar arsızlar bilirim...Muhattap olma onlarla size ne de geç.Eski işimde cadı patronum oyleydi.Bende ona aynısını yaptım.Her defasında laf sokardım.Baktım tırstı.Ordan ayrılmamın sebebi gelecek göremememdi.Egerki sagliginı ve aile yasamani etkiliolarsa yetenegin ve beceri varsa başka işlerde sansini deneyebilirsn.

İğrenç birşey böyle bir ortamda çalışmak eski iş yerim böyleydi sürekli özel hayatın kurcalanması, yönetici avukatların emir verir gibi ‘rica ‘ etmesi bir iş isterken falan filan gerçekten çıktığım gün üzerimden büyük bir yük kalktı.

Bence de sabir,hatta siz neden vazgeciyorsunuz? Onlar ciksin. Beğenmeyen gider deyin,zeytinyag misali su üstüne siz cikin,moralinizin bozuldugunu belli etmeyin. Pokerface olun kısaca sevinç sinir her neyse duygularınızı belli etmeyin ki üzerinize gelecek bisey bulamasinlar

Aslınız da aklınızda istifa etmek gibi bir durum varken neden siz de onları bozmuyorsunuz?
Yani onlar size çorabın kaçtı mı dedi? Siz de onlara evet bunun seni ilgilendiren yanın neresi? diye çıkışın. İnanın bana onlarda sizden çekinecekler.

bana söylenenler klasik geldi

nerede ise tüm iş ortamlarında vardır

salaş giyinirsin salaş derler derli toplu giyinirsin mürebbiye derler vs vs

bugün nereye gideceksin de böyle giyindin derler

bir arkadaş anlatmıştı amiri kıyafetini beğenmeyince dışarıdaki işlere göndermezmiş

biz de takılmıştık aynısından biz de istiyoruz

o dışarıdaki iş gıcık beklemek vs gerekiyor içerde otururuz masa başı diye

takma

hep siyah giyiniyorsun deyince bana yakışıyor de

çorabın kaçmış deyince evet sende yedek var mı de

daha icat edemediler kaçmayanını de

çocuktan sonra şöyle böyle oldun diyene ne yapalım onu büyütüp yararlı birisi yapacağım de

biraz her şeyi takmamayı öğrenmelisiniz

büyütmeyin her şeyi gözünüzde

Merhaba kk..
Çünkü insanlar kendileriyle mutlu değiller, doyumsuzlar, başkasını yermeden azcık bile mutlu olamıyorlar...Şartlarınıza bağlı devam ya da tamam demeniz... Başka bir geliriniz var mı? Hemen iş bulabilecek misiniz? Birikmişiniz var mı? Ayrılırken kendi isteğinizle ayrıldığınız için muhtemelen kıdem de alamazsınız... Yani salt düşünce şeklinde değil de somut koşullar üzerinden gitmenizde fayda var.

Neden takıyorsun ki bunlara? Çorabın kaçtıysa çorabın kaçmış diyene neden moralini bozuyorsun? Verdiğin örnekler hep görünüşünle ilgili yapılan yorumlar. Bence fazla hassas davranıyorsun. Söylenenlere kulaklarını tıka işini yap geç. Hangi işi yapıyor olursan ol insanlar ve onların gereksiz yorumlarıyla muhattap olman gerekecek. İstifayı düşünmek bana gereksiz geldi.

Evet biraz fazla takıyorum sanırım, çünkü ben bu tarz yorumlar yapmıyorum kimseye,verdiğim somut örnekler aynı veya benzer pozisyondaki arkadaşlar içindi,üstlerin baskıları ve mobbing ten de bahsetmiştim bunlar gözden kaçtı sanırım
Veya bir çok insan bunlara maruz kalıyor önemsemiyor veya tölere edebiliyor da olabilir ve belki oe doğrusu bu,ben biraz fazla idealist yaklaşıyor olabilirim,bilemedim

Back
X