Cesaretimi nasıl toplayabilirim?

hayatyalan

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
49
1
16
Denizli
kızlar benim bir sorunum var....direk konuya gireceğim. kendime güvenim yok sanırım ve cearetim zaten yok nezaman birşeyler yapmak istesem yanımda tanıdığım biri olmayınca yanlız yapamıyorum. şöyle bir örnek vereyim yaklaşık 2 yıldır evliyim çalışmıyorum canım sıkılmaya başladı eve dikiş kursuna başlamak istiyorum ama yanlız olduğum için gidemiyorum yanımda illa bir arkadaş yani tanıdığım biri olacak,sadece insanların içine girince yanımda biri olacak bidaki derslerde kendim gidebilirim sadece herşeyin ilkini illa biri olacak. eşimin ayda birdefa arkadaşlarıyla toplantısı var bayan erkek ayrı oturuyorlarve ben bundan dolayı gitmek istemedim bayanlardan kimseyi tanımıyorum cekindim. spor salonuna yazılmak istedim yanlızım diğe oda olmadı. arada carşıya ineyim hava alayım alışveriş yapayım diyorum olmuyor vs...vs...vs bunun gibi daha çok şeyler neyapabilirim kızlar ben hep böyle olmak istemiyorum açılmak istiyorum kendime güvenmek istiyorum yeni yeni arkadaşlıklar edinmek istiyorumm bana bir fikir verin lütfennnnn........

Kendimden aldigim keyfi baskalarindan alamiyorum ben. Gecen ay iki arkadasimla kestim gorusmeyi, yuk gibi geliyor, sense tam tersi. Bilemiycem...

Bir arkadasim vardi sadece geceleri disari cikiyordu. Vampir gibi yasamaya baslamisti. Oyle gece gezmelerine degil , gunluk islerini de gece hallediyordu. Sonra psikologa gitti, yavas yavas duzeldi. Seninki ayni olmasa da sende bir psikologa gorunebilirsin.

Son düzenleme:
yavaş yavaş yenmeye çalışın bunu, daha küçük adımlarla mesela, zamanla azalır yok olur diye düşünüyorum. güvenin kendinize,korkularınız varsa korkularınızı yenmeye çalışın mesela ama yavaş yavaş.umarım biraz yardımcı olabilmişimdir.

Sosyal fobi diyorlar ona işte canım, bende senin gibiyim.
Yalnız başına markete bile gidemiyorum.
Yenmek istiyorum ama bi adım bile atamıyorum.
:26:

hmmm demek sosyal fobi deniliyor buna inanki cevap veremiyordum kendime güvensizlikmi cesaretsizlikmi....anlayamıyordum
cevremle paylaşıyorum delimisin sen diyorlar.kendimi bildim bileli böyleyim ben.
benimki sanırım almanyada doğup büyüdüm küçük yerde yaşıyorduk nüfus 15000 :)herkes birbirini tanıyordu sokağa yanlız çıkınca sanki herkes bana bakıyor gibi geliyor huzursuz oluyorum. burda alışverişe çıkınca mağzalara giriyorum çalışanlar kapıdan girer girmez yardıma geliyorlar sık boğaz oluyorum baskı altında hissdiyorum kendimi birşeyler almak zorunda hissediyorum kendimi. o yüzden hiç girmeyeyim diyorum girmiyorum. başkası yanımda olunça rahat oluyorum takmıyorum ama yanlız olunca olmuyor aslında türkiyeye geldim geleli yine bir açılmam oldu ama bu konuda daha cesaretsizliğimiyenemedim belki zamanla yavaş yavaş... bugün makrete gidicem ilk admla bir başlayalım dimi:))
cevap verip yardımcı olduğunuz için herkese çok tsk ederim Allah yolunuzu açık etsin kızlar

olay yine sende bitiyor cesaretini toplayıp birinde ilk adımı atmalısın , ilk zaman çekinsen de zamanla kendinde alışıcaksın ,

mesela ben yalnız alışverişten daha keyif duyarım kafama göre takıldığım için ,

hatta bekarken bigün dolaşırken kafama esmişti tek başıma gidip salsaya yazılmıştım , arkadaşlar baya dalga geçmişlerdi yanlız olcak şeymi diye gayette oldu kursta benim gibi birsürü insan vardı

canım maddi durumun varsa bence bir psikoloğa gitmen senin için daha kısa sürede bir çözüm olur. Hoş devlet hastanelerinde de psikologlar mevcut o şekilde yardım alabilirsin. Ama öncelikle şunu bil; bunu farketmen değiştirmek için çaba göstermen de çok çook önemli bir adım... Ben yalnız başıma olmayı çok seven bir insanım, hiç bir kötü durum olmasa dahi kendi kendime zaman ayırmayı, dışarı çıkıp yemek yiyip kitabımı okumayı seviyorum...
Sen evli de olsan bir sürü arkadaşın da olsa kendi kendine yetebilecek birisin önce bunun farkında ol. Ev hanımısın en basitinden kahvaltını yaptıktan sonra tak kulağına kulaklıklarını yürüyüşe çık, ya da en yakın alışveriş merkezine git bir şey almasan bile kendi başına gezmenin dolaşmanın keyfini çıkar. Sonra al kendine bir bilet sevebilceğin bir sinema filmine git.. Bunları yavaş yavaş yaptığın zaman zaten kendine olan güvenin artacak; daha sonra istediğin kursa da git, insan yanında kim olursa olsun tek bir kişi.

yav herşeye de psikoloğa git diyorsunuz kendimizden iyi psikolog yok..sen bi kere kafandaki bu ilk sendromunu atlatman lazım.. bunun içinde o ilki bir dene bakalım ne oluyor..sen daha bunu deneyememişsin bile. denesen aa çok kolaymıs diyeceksin belki. kurslara çoğu kişi senin gibi arkadaş kazanmak cevre genişletmek için gidiyor zaten..bunu bir kurs öğretmeni olarak yazıyorum..ilk dersten sonra kaynaşmaya, tanışmaya başlıyorlar zaten.çekinmene hiç gerek yok. bende alışverişte yalnız olmayı tercih edenlerdenim.dışarda acıkırsam girer tek başıma pidemi de yerim..aslında bunu görenler ne kadar özgüveni yüksek diyede nitelendiriyorlar..iyi yanlarıda var yani..birde bu tarz sorunları olanlar kendisi için değil daha çok başları için yaşayanlardır..sen millet neder diye hep bi şekil vermeye calısırsan kendine erken yaslanırsın benden söylemesi..

Aklima ilkokula yeni baslayan cocuklar geldi. ilk gun anneleri goturur, sonra kendileri gider ya. sizinki de o hesap.
Canim ucunda olum yok ya. Hem kendini de denemis, bazi seyleri asmak icin caba sarfetmis olursun. Kendine hedefler koy. En basitinden basla. Carsiya tek gitme hedefi koy mesela bir sure. Sonra baska hedefler. Ama bayagi caba sarfetmen gerekecek. Anlattiklarindan sorunun biraz daha buyuk oldugunu dusunuyorum ben. Ozguven gibi. Istersen psikologa da gidebilirsin, daha cabuk asmanda yardimci olur diye dusunuyorum.

Ikinci tavsiyem ise, kendinin keyfine var. Ben de bircok yere yalniz gitmeye bayiliyorum, insan kendini bilince kendiyle aldigi keyif bambaska. O zaman da kimseyi istemezsin yaninda, ben giderim dersin.

kızlaarrçok tsk ederim yaaa inanın okurken bile abartığımı düşünmeye başladım. buraya paylaştığım 3. derdim ve hepsindede yardımcı olundu ve güzel sonuçlara vardım inşallah bundada öyle olacak. ilk başta bir kendim çabalayım diyorum eğer olmazsa ozaman piskoloğa giderim. mesela bugün KENDİ BAŞIMA çarşıya indim:))) alt kata biri taşındı yeni komşum benimle yaşıt kapıda karşılaştık yanına gittim konuştum hayırlı olsun buyur gel vs...bunu yapamazdım şaşırdım hatta kendime ve mutlu oldum. çarşıya indim mağzalara girdim çalışanlar sık boğaz eden odu ama yokmuş gibi davrandım. daha beğendiğim kıyafetlere deneme aşamasına gelemedim oda olur zamanla:))) ama inanın bugün çok mutluyum en azından yapmam dediğim küçükşeylerden başladım. buarada yanlız alışveriş gerçekten daha zevkliymiş:)))))sizin verdiğiniz fikirlerle in.allah dahada birşeyler yapıcam tsk ederim kızlaaarrr:))))

Çok mutlu oldum senin adına canım, ee darısı başıma artık ne diyeyim. :)

Aynı şeyleri bende yapamıyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…