Ben konu sahibine cesaret verilmesi taraftariyim
jasse
, uslubum ters geldiyse ozur dilerim.
Vallahi dayanamiyorum kaliplasmis aliskanliklara artik, birseyler degissin istiyorum.
Yinemipilav
insanlara biraz ezberden yorum yapıyorsun farkında mısın? toplumun bir kısmına göre marjinal/orjinal fikirlerin olabilir.Ne güzel... bununla alakalı çevrende, orada burada, kk'da polemiğe de giriyor olabilirsin filan, olabilir.Bu da güzel bir şey.
Fakat burada yaptığın hata şu; o kadar körlemesine okuyorsun ki ya da o kadar alışmışsın ki karşıt fikirleri bulmaya odaklanmaya "ulan yine mi gelenekselci tayfa" diyerek hurra saldırıyor, cevaplamaya girişiyorsun.
- Öncelikle ciddi ciddi bir kimin ne yorum yaptığına bakılır.
- Okuduğumuzu anladık mı? burada devreye girer.
- Sonrasında eğer karşıt bir fikirde ise ilgili kişi, karşı tarafa kaba saba çıkışmak yerine, polemiğe de girmemeye özen göstererek, düzgünce fikrini yazar.
Ondan sonra;
Benim yorumumu okumadığına adım gibi eminim. Konuyu bile tam anlamıyla okumamış olabilirsin?
Evet,
bazı detaylar olmasaydı, normal şartlarda bende konu sahibine cesaret verilmesi taraftarı olurdum kesinlikle.
Bir bakar mısın acaba benim yorumumun neresinde "TÜRK KADININ KALIPLAŞMIŞ ÖZGÜVEN SORUNU" na yönelik bir cevap var? Ben nerede Kadın dediğin ilk adımı erkekten bekler manvalinde yazmışım acaba? Bu fikir benim yapıma ters ayrıca zaten.
Ya da şöyle sorayım
Yinemipilav
sen bu hikayedeki "adam ın davranışlarını tam olarak okudun mu? değerlendirdin mi?"
Ben okudum.. Adamın davranışları bana çok tanıdık geldi. Ben bu konuda kimin ilk adımı atması gerektiğinden çok , herifçioğlunun karşısındaki kadına davranışına baktım ve ona göre bir yorumda bulundum.Zira bu yorumu yaparken yakın zamanda bir arkadaşımın başına buradaki olayın neredeyse aynısı bir durum geldiği için ondan da faydalanarak böyle bir çıkarımda bulundum.
Gereksiz yere gerilmemek adına, lütfen hepimiz konuları iyi okuyup sonrasında bir değerlendirmede bulunalım.