Reçeller - Marmelatlar Ceviz Reçeli

hxuxrrem 2000

SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
5.323
31
156
İstanbul
kolay ve çok şifalı...

haziran ayında toplanmış olan bebek, yeşil ,küçük olmamış cevizler kullanılmalıdır....
bu tarif bir çok hastalık için şifa kaynağıdır..
mesela;yumurtlama güçlüğü çeken ve kalitesiz yumurtası olan ,gebelik oluşumunda sorun yaşayanlara birebirdir..
hücre yenileyicidir.. eş ile birlikte kullanılmalıdır..

5 ceviz için __ 1,5 bardak şeker
1,5 bardak su
tarçın

bebek,yeşil cevizler iyice yıkanır...
mesela 10 ceviz için 3 bardak su konup düdüklü tencerede 50 -60 dakika haşlanır...
sonra blenderden geçirilir...
10 ceviz için 3 bardak şeker konup tekrar kaynatılır...
iyice kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve içine tarçın eklenir kavanozlara konur...

canım, cevizleri haşlayıp blendırdan geçirdikten sonra tekrar tencereye alıp mı şekerle kaynatıyorsun? macun kıvamına mı geliyor? birde bu zamanda yeşil cevizi nerden bulucam acaba ben.:))

canım, cevizleri haşlayıp blendırdan geçirdikten sonra tekrar tencereye alıp mı şekerle kaynatıyorsun? macun kıvamına mı geliyor? birde bu zamanda yeşil cevizi nerden bulucam acaba ben.:))

ewet tatlım şeker konup tekrar kaynatılacak....
ve indirdikten sonra tarcın eklenecek...
yeşil ceviz ceviz ağacı olan heryerde var... haziran ayında oluyor du sanırım...

haziran gelsin hemen yapıcam bunu.en sevdiğim şeydir ya yıllardır yemedimcokacimcoook
çok çok teşekkürler canım ellerine sağlıka.s.

yumurtlama güçlüğü çeken ve kalitesiz yumurtası olan ,gebelik oluşumunda sorun yaşayanlara birebirdir..
bunu okuduğumda çok şaşırdım.. bu reçel nazlım28 in bahsettiği reçel değilmi canım...
peki sen hamile kalmadan öncemi kullanmıştın bunu..
gebelik içinmi yapmıştın yoksa öylesine yemek için mi?

yumurtlama güçlüğü çeken ve kalitesiz yumurtası olan ,gebelik oluşumunda sorun yaşayanlara birebirdir..
bunu okuduğumda çok şaşırdım.. bu reçel nazlım28 in bahsettiği reçel değilmi canım...
peki sen hamile kalmadan öncemi kullanmıştın bunu..
gebelik içinmi yapmıştın yoksa öylesine yemek için mi?

ewet tatlım nazlımın bahsettiği reçel.... zaten nazlımada biz söledik...sersoya söledim oda nazlıma söledi..
ama nazlım hazır almıştı... biz kendimiz yaptık... farkı olurmu bilmem..:sm_confused:
ve ewet hamile kalmadan önce ben bunu kullandım...eşimde bende..
fakat bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum...annem sölemişti ve yaptı bunu yemelisiniz dedi.. ve 3 ay boyunca yedik ve ben ağustosta hamiş kaldım...:CüvCüv:

canım paylaşımın için teşekkürler geçen ay başarısız tüp bebek denemem oldu hemen bu reçelden yemek istiyorum Adilcevaz(bitlis)da seri üretimi yapılıyomuş bu reçelin bi öğrencim ordaki bi liseyi kazanmıştı hemen ona sipariş edicem getirsin bu ayda yeşil ceviz bulmak zor:) Bakalım 2,3 ay sonra sonuç alırsam dile benden ne dilersenhihoyyyt

canım benim .. ben adet olmadan önce başlamıştım yemeğe....eşimde yedi bende yedim...
ve 2-3 ay sonra imkansız denilen hamileliğim kendiliğinden gerçekleşti...
biz bu reçeli evde yaptık ... fabrikasyon ne kadar işe yarar bilemiyorum... ama dilerim en kısa zamanda rabbim gönlüne göre verir...

Ay canım yaa Hürremcim nası güzel göbişin 41 kere Maaşallah :nazar:
Kilo aldırsa da önemli değil ben çok zayıfım zaten de seni gördükten sonra bence kilo kaygısına hiç gerek yok.Nehircim ınşallah bu reçel bize iyi gelecek ben de çok umutlandımhihoyyyt

Ay canım yaa Hürremcim nası güzel göbişin 41 kere Maaşallah :nazar:
Kilo aldırsa da önemli değil ben çok zayıfım zaten de seni gördükten sonra bence kilo kaygısına hiç gerek yok.Nehircim İnşallah bu reçel bize iyi gelecek ben de çok umutlandımhihoyyyt

canım benim.... inşallah... tatlım....bende sizler için dua edecğim hepimizin hakkında hayırlısı olsun ...:Saruboceq:

bende denicem çok güzel paylaşım için saol haziranada az kaldı zaten bizim o tarafta var ceviz getirtirim :)) inş işe yarar saol paylaşım için..........

ben hazırını yedim ama hiç sevmedim kuzumm böölee kapkara bişeyyy amma belki senin ki güzeldir bilmem

Back
X