Makarnalar Cevizli Erişte

tatliyemek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
52
0
36
İstanbul
Erişte ile pek aram olmasa da içine ceviz girmiş hali biraz daha hoşuma gitti. Ama siz bakmayın benim biraz daha hoşuma gitti dediğime sofradaki diğer üç kişi cevizli ertişteyi sildi süpürdü.

Cevizli erişte yöresel bir lezzetmi bilmiyorum. Ama sinopta ve sinoplularca hep bu şekilde tüketilirmiş erişte. Bunu annem de yeni öğrendi. Çünkü bizim yörede erişte sadece peynir ile yapılırmış.

500 gr erişte

1 su bardağı kıyılmış ceviz içi

Tereyağı

Tuz

1- Erişteyi tuzlu suda makarna gibi haşlayıp süzün

2- Bir tepsiye yada borcamın en altına elinizle biraz ceviz serpiştirin üzerini kaplayacak kadar erişteyi dökün ve tüm malzeme bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin.

3- En üstüne erittiğimiz tereyağını dökün ve afiyetle yiyin.

Eklentiler

• $cevizli erişte1.webp
    $cevizli erişte1.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 121
  • $cevizli erişte2.webp
    $cevizli erişte2.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 149
Son düzenleme:
bugün bende erişte yedim valla ama ben bugün minzili ve fesleğen soslu yedim,yarın da cevizlisini deniycem bugün ceviz yerken aklıma geldi yakışır gerçektende erişteye ceviz,saol tarif için canım:116:

siz cevizi kavurmamışınız,süzdükten sonra erişteleri boş bi tencerede yağla cevizi kavurup 2 3 dk rengi hafif dönünde erişteleri tencereye aktarırsanız cevizde biraz dişe gelir bir hal alıyorkarıştırp altını kapatıyoruz ..bende böle yapıorummm:)

merhaba tembelkelebek
evet soylediginiz gibi ben cevizleri kavurmadim. Daha dogrusu kavruldugunu da bilmiyordum. Bundan sonraki denememde ins. sizin tavsiye ettiginiz gibi yaparim. Tesekkur ederim tavsiyeniz icin.

ben bunu daha değişik yapıyorum makarna gibi süzmüyorum pilav usulu yapıyorum
daha lezzetli oluyor
tencerede önce tereyağını eritip erişteleri atıyorum ve kavuruyorum
aralarından bazılarının rengi değişmeye başlayınca bir - iki yemek kaşığı
cevizi atıyorum hafif kavurup(bir iki defa karıştırmak yeterli)üzerine yeterli miktarda kaynar su ekleyip suyunu çekene kadar
pişiriyorum,suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatıp beş on dakika demlemeye bırakıyorum
sonra afiyetle yiyoruz :56:

karadenizliler iyi bilir bu yemeği özellikle biz sahurda yeriz tok tutsun diye tabi alışık olmayanlar aman sahurda yemesin bütün gün susuzluktan ölebilirler kendileri benim en sevdiğim yemeklerden biri olduğu ve canım annem çok güzel yaptığı için tabi şuan yanında olmadığım için eskisi kadar yiyemiyorum ama yapmaya üşenmezsem her vakit yiyebileceğim bir yemek. Tabi kilo sorunu olanlar dikkat...

Back
X