- 7 Eylül 2015
- 12.205
- 31.112
- 598
Öncelikle herkese merhaba
Yarışmaya ilk defa katıldığım için çok heyecanlıyım
umarım beğenirsiniz.
lafı fazla uzatmadan tarifime geçeyim zira kızım öyle beni izliyor birazdan yaygara kopartacak gibi
Malzemeler:
*12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
*1.5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi:
*1 lt. süt
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı sanayağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI
şekerle suyumuzu tencereye alıp kaynatıyoruz. kaynadıktan sonra limon ekleyip altını kapatıyoruz.
Borcamımıza dizdiğimiz tuzsuz etimeklerimizin üzerine sıcakken döküyoruz.
Ayrı yerde muhallebimizin sanayağ ve vanilya harici malzemelerini koyup kaynatıyoruz.
kaynamaya başlayınca margarin ve vanilyamızı ekleyip bir-iki taşım daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz.
hazırlamış olduğumuz muhallebimizi blender dan geçiriyoruz.
etimeklerimizin üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebimizi döküyor ve yayıyoruz.
Üzeri için kremşantimizi hazırlıyoruz. ve muhallebimiz soğuduktan sonra üstüne döküyoruz.. muhallebim soğurken üstünü süslemek için ceviz ve fındıklarımı mikserden geçirdim
veeee tatlımız hazırrr!! biraz dinlenmesi ve krem şantisinin kıvama gelmesi için bozdolabında 1-2 saat bekletin.
umarım beğenirsiniz...
işteeeeee sunumuuuummmmmm
afiyet olsunnnn

lafı fazla uzatmadan tarifime geçeyim zira kızım öyle beni izliyor birazdan yaygara kopartacak gibi

Malzemeler:
*12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
*1.5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi:
*1 lt. süt
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı sanayağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI
şekerle suyumuzu tencereye alıp kaynatıyoruz. kaynadıktan sonra limon ekleyip altını kapatıyoruz.
Borcamımıza dizdiğimiz tuzsuz etimeklerimizin üzerine sıcakken döküyoruz.
Ayrı yerde muhallebimizin sanayağ ve vanilya harici malzemelerini koyup kaynatıyoruz.
kaynamaya başlayınca margarin ve vanilyamızı ekleyip bir-iki taşım daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz.
hazırlamış olduğumuz muhallebimizi blender dan geçiriyoruz.
etimeklerimizin üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebimizi döküyor ve yayıyoruz.
Üzeri için kremşantimizi hazırlıyoruz. ve muhallebimiz soğuduktan sonra üstüne döküyoruz.. muhallebim soğurken üstünü süslemek için ceviz ve fındıklarımı mikserden geçirdim

veeee tatlımız hazırrr!! biraz dinlenmesi ve krem şantisinin kıvama gelmesi için bozdolabında 1-2 saat bekletin.
umarım beğenirsiniz...

işteeeeee sunumuuuummmmmm
afiyet olsunnnn