Cevre baskisi

Kendi kızınız olsa bakalım izin verecek misiniz erkek arkadaşının evinde kalmasına babası izin verecek mi eşiniz olan kişinin kızı olmadığı için böylesine özgür düşüncelere sahipsiniz elbette toplumda kurallar var ve olması gerekenler var birçok insan tepki veriyorsa bir düşünmelisiniz bu kızla diyelim ki uyuşmadı her kız arkadaşıyla evde mi kalacak çocuğunuz birlikte yaşadıkları zaman elbet bir zaman sonra cinsellik de yaşanacak bu kız olmayınca başka bir kız derken belki bu sayı 3 4 olacak doğru insanı bulana kadar ben anlayamıyorum açıkçası kanunlar bile konulurken toplumun değer yargılarına göre koyuluyor nikahsız birliktelik sağlıksız bir birliktelik ondan bundan hastalık bulaşan insanlarla dolu etraf sonra evlendi mi aaa bana hpv bulaştı kocamdan başkasıyla ilişkiye girmedim ki ben.......

Ben katılıyorum. Çocuk genç 23 yaşında daha çok sevgilisi olur farklı farklı kızları evine getirip 1-2 yıl yaşatacak mı ne bu yani?? Konu sahibesinin evinde her yıl farklı yabancı kızlar mı kalacak nedir???

Ben katılıyorum. Çocuk genç 23 yaşında daha çok sevgilisi olur farklı farklı kızları evine getirip 1-2 yıl yaşatacak mı ne bu yani?? Konu sahibesinin evinde her yıl farklı yabancı kızlar mı kalacak nedir???
Elbette cinsellik de olur sonuçta kanki kanki oturacak halleri yok sonra evladıma cinsel hastalık teşhisi kondu anlamıyorum ben 3 4 ay olmuş üstelik netten tanışma kimdir nedir ne cesaret dimi ev dayayıp döşemek için erken diyor her konuda anlaştılar tanıdılar birbirlerini de ev dayayıp döşeme kaldı

Slm biz yurtdışında yaşayan cekirdek bir aileyiz.esim ,oglum ve ben.Oglum 23 yaşında internetten cici bir kız ile tanıştı.Bu kız uzakta yaşadığı için ara ara gelip bir kaç gün bizde kalıyordu.Mesafeler yorucu olmaya başladığından dolayı .Kizin ailesi izin vermedigi halde kiz bizimle yaşamaya başladı.Bizde Oğlumuz için kabul ettik.Buarada ailesiylede sular duruldu ve heRsey yolunda.Fakat ,gelelim şimdi asıl sıkıntıya ,Çevremizdeki insanlar ve ablam dahil.Bu durumu kınıyorlar.Nasıl olurda nikahsız birarada yaşanırmış,en azından hoca nikahı kıyabilirmişiz.Bu arada kız 20 yaşında.Ama ben ve eşim hatta oglum ve kız arkadaşıda henüz evlenme gibi bir düşünceleri yok,çünkü daha 4 aydır tanışıyorlar.Bizim hayata bakış açımızla çevremizinki çok zıt.Resmi nikah için asla acele edilmemeli diye düşünüyoruz, ve imam nikahida bizce herkesin kendi bilecegi bir is.Birden bire etrafımızdakiler günah ölçer kesildiler başımıza.Oglum ve kız arkadaşı bizimle yaşıyorlar ikiside çalışıyor ve birbirlerini tanımaya çalışıyorlar.Şimdilik hersey yolunda ama yarın neolur bilemem. Mesela evlenip sonra anlaşamazlarsa.ne olacak?Sonra bosanmaklami ugrasacaklar.Ablam bu yüzden evime gelmiyor artik ve onun düşüncesine göre .Evimizin bereketi kalmazmis bizim evde Zina yapiliyormus vs........Biz bu tepkilerini anlayamiyoruz.Sizin düsüncelerinizi alabilirmiyim

ben erkek arkadasimla birlikte kaliyorum, annem de bizim oldugumuz sehre geldikce bizimle kaliyor. iliskimiz 7 aylik, 4 aydir beraber kaliyoruz, ikimiz de 26 yasindayiz ve bu 4 ayin yaklasik 2 ayinda da annem-sevgilim-ben birlikte kalmisizdir. sizin yasaminiz sizi ilgilendirir, baskalarini umursamayin.

biz de internet uzerinden tanistik bir iliski yasama niyetimiz olmadan. zamanla arkadasligimiz iliskiye donustu. en kotu zamanlarimizda birbirimizin yanindaydik, annemin de her zaman kendisinden haberi vardi. turkiyedeyiz biz bir de, siz yurtdisindaymissiniz hem de.

Tahmin ettiğim gibi:

Mrb
Bizim durum çok karışık ve acil önerilere ihtiyacım var. Oglum geçenlerde bana gelip intten bir kızla tanıştığını ve onunla görüşmek istediğini anlattı.Bende sokaklarda tanımadığı bir insanla bulusmasın diye bize gelmesine izin verdim.Biz almanyada yaşayan bir aileyiz.Buarada oglum 22 kız ise 19.Neyse bu kız 10 gün önce geldi bize ve geldiğinde öğrendimki kız bulgaristanda yaşayan türklerden ,bu kız ailesi tarafından bir adama nikahsız veriliyor ve bu adamla almanyaya geliyor.Adamin bir çocuğu varmış ve bu çocuğu bu kızın üstüne kaydetmişler.Yani kız cocugun annesi görünüyor.Cocugu annesi terk etmiş ve adamda çocuk parası alabilmek için bu bizim kızın üstüne yapmış.Yani kız çocuklu görünüyor.Kiz bu adamdan şiddet görmeye de baslamis ve benim oglum çik gel demiş.Kiz şimdi bizde fakat almancası olmadığındadan iş bulma imkânı düşük ,iş olmadanda ikamet etmesi mümkün degil.Simdi dün geldi oglum bana ,kızla evlenmek istediğini söyledi.Hic tepki göstermedim eşimde göstermedi.Sadece daha çok erken olduğunu biraz daha beklemelerini söyledik.Kizi asla bırakmak ve geri göndermek istemiyor.Kizin birlikte olduğu adamda peşini aramıyor zaten.Kizin bize söylemesi adam kıza elini sürmemiş yani karı koca ilişkisi yaşamamışlar.Dogrumudur ben bilemem.Cikmaza girdim ,kizi geri göndermeye birşekilde ikna etsek, ki çok zor görünüyor ,oğlumu kaybetmekten kız giderse bunalıma girmesinden çok korkuyorum.Oglum çok duygusal ,dün babasının boynuna sarılıp beni ondan ayırmayın diye hüngür hüngür ağladı.Neyapabilirim fikirlerinize ihtiyacım var

Konunuz çok tanıdık geldi. Sanırım yazmıştınız kız size geldiği zamanlar.

ben dindar bir insanım. ama fikirlerinize ve yaşam tarzınıza saygı duyuyorum. herkesin kendi bileceği iş. millete imam nikahı kıydık deyin herkes sussun bitsin gitsin. Sırf başınız ağrımasın diye. Ona da kulp bulurlar da neyse..

Ben ablanızın tepkisinden daha çok 4 aydır tanıdığınız ve hatta siz bile değil 23 yaşında henüz hayat tecrübesi az olan oğlunuzun tanıdığı bir kadını evinize alabilme cesaretinize şaşırdım. Ben olsam her sabah böbreklerimi kontrol ederdim yerindeler mi diye 😒 malum devir kötü kere kötü.

Biz karar verdik, hepsini 18 yasinda evden göndereceğiz.
Hatta bazen liseyi de yurtdışında okusalar da yabancı dili erkenden halletseler diye düşünüyoruz🤪
Ben lisede yatılı okul, bitiminde çocuk damat(ecnebi gelin, formalite evlilik artık ne olursa) ve arından sınır dışı etme düşünüyorum.
Mümkünse ha deyince gidip gelmek 16 17 saat sürecek bir ülkeye gitsinler.
İster okusun, ister işçi olsun ya da Kanada’da balık temizlesin.
😂😂😂

dini boyutu ,çevre baskısı bir tarafa 4 aydır tanıştığı (ki tanışma aşaması bile sağlıklı değil kızın kocası varmşta üstüne kayıtlı çocuk varmış kocası dokunmamış!)kızla nasıl aynı evde kalıyorsunuz
saçma .
bu kız yüzünden başınız ın ağrımayacağı ne belli
bence oğlunuzu alıp karşınıza konuşun.ilişkikerini ayrı ayrı yaşayarakda sürdürülebilirler

Dini inancıma ters evet ne münasebet yani. Dini karıştırmadan yorum yaparsam yine ne münasebet? Kimdir necidir diyorsunuz ama oğlunuzla birlikte oluyor ediyor ve evde eşinizde var. Tövbe yarabbim ya neyse

20 yaşındaki kız daha 4 ay önce internetten tanıştığı çocuğun evinde kalıyor onun anne ve babasının yaşadığı evde yaşıyor çok doğru bir karar mı sizce elinizi vicdanınıza koyun birde öyle düşünün bu yaşta verdiği karar ne kadar doğru kendi kızın olsa izin verir miydin tabi ki görüşebilirler sevgili olurlar ama sizle hep beraber yaşaması çok saçma bir anne baba olarak sürekli sizde yaşamasına izin vermeseydiniz belkide kız ailesinin yanına geri dönerdi.