kesinlikle katılıyorum. ben de ne zaman cevremdeki sevdigim kişilerin beni dibe cektigini farketsem istediğim tarzda insanlarla vakit gecirecegim ortamlara giriyorum.
mesela 5 sene önceki işim gercekten boş diyebilecegim insanlarla doluydu. iki gun izin alip vizesiz komşu ülkeye bile gitsem sanki cok ekstrem bir seymis de ailemi ortada birakmisim gibi, ailemi üzüyormuşum gibi, tehlikeli isler yapiyormusum gibi , aykiri biriymisim gibi davranirlardi. sabah aksam trendyoldan kargo gelirdi ofise. ben de aldiysam mesela "aaa ac bakayim, ne guzel link atsana" falan, desteklenirdi. sacma sapan seyler almak icin motive olurdum falan. cevrem cidden bos, alışveriş yapmak dışında hic bir hobisi olmayan insanlarla doluydu. bir gun onlara benzemek üzere olduğumu farkettim. hemen eskiden kullandigim siteyi aktif edip is cikisi/haftasonu gönüllü turist gezdirmeye basladim. bir anda cevrem, mesajlastigim kisiler bir çanta dolusu esyayla dunyayi gezen, bu onlarin normali olmus dunyanin her yerinden insanlarla doldu. benim "aşiri" bir insan olmadığımı, kendi kategorimde "normal" olduğumu tekrar farketmis oldum. yeni yerlere gitmek icin aradığım gazi almis oldum:)
cok yakin bir arkadaşim var. akrabam aslinda. o da ogretmen. ve cidden tüm cevresi atanip memur oldu diye hayat hedefini tutturup yasamayi unutan insanlarla doluydu. o da kendi okul çevresiyle instagramda meshur olan kafelere gittigi, populer yerlere guzel kiyafetlw gidip foto çekindiği bir donemden gecip hep eleştirdiği insanlarla benzediğini farketti. sonra cevresini değiştirmek icin sanatin bir alanında pahali bir kurs almaya basladi. entel dantelin cok oldugu bir alan diyeyim:) kurs bittikce bir ust seviyeyi aldi. derken bir arkadaşın yonlendirmesiyle tezsiz yuksek lisansa basladi. sonra cok basarili oldu, sinavlara hazirlandi tezli lisansa basladi. simdi haril haril tez yaziyor, master alaniyla ilgili yerleri geziyor, soylesilere katiliyor. okulda derslerini de azaltti yuksek lisansa yetisebilmek icin. simdi cevresi tam hayal ettigi gibi entel takimi:))
size de tavsiye ederim. cevreniz sizi elbette kendine benzetir. memnun degilseniz elinziden geleni yapip cikin o cevrden