çevremdeki herkes mi-kem-mel ötesi anne maşallah!

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
5 haftalik hamileyim. Mart başı doğum görünüyor. Okulumun da son senesi. 3 tane dersim var gitmem gereken haftada taş çatlasa 2 gün. Hamile iken bi şekilde giderim diyorum ama doğum sonrası için bilemedim. Annem kesin gelecek. Ilk 6 ay beraber bakicaz. Yani marttan hazirana kadar 3 ay evdeyim.işe gitme durumum olmayacak . Ve okula gitmem gerek haftada 2 gun 4- 5 saat. Yani ikinci dönem. Azıcık idare etmem gerekecek annemle. Çevremdeki kime sorsam asla birakamazsin , 1 saat bile birakamazsin. 1 dakika bile birakamazsin bebegi. Bitti artık senin okul işi , is hayatı . Bitti artık. sen onu bırakmak istemeyeceksin , ha bırakan yok mu, var , işte o da vicdan meselesi bilmem ne diyor..
Ben bu derece kafayı bebekle bozacaksam , öz anneme güvenip 1 saat bile birakamayacakmiyim ??
Bu kadınlar merak ettim alışverişe markete nasıl gidiyorlar ??
Bu bebek hiç uyumuyor mu???
Anneler bi akıl verin ya tüm moralim sıfır. ... şimdi ben doğumdan sonra bebek 3 aylık olana kadar anneme haftada 2 gün 3 saat birakamazmiyim sütumü sagıp ????
Bide öz anneme guvenemezsem bu hayatta kime guvenecegim ben ??

Son düzenleme:
Hiç bu kadar saçma cümleler duymadım... ne demek birakamazsin ayrıca vicdanla ne alakası var? Sonuçta senin yavrun yani ve okulun için kendi öz annene bırakacaksın tabiki aklın onda olacak bu çok normal. O söyleyenler acaba çarşıya pazara bir yere giderken hiç mi birine birakmamislar.. bence sen kendi bildiğini yap hiic stress yapmama gerek yok sonuçta yavrunun geleceği içinde okuyup calisacaksin...

O kadar abartanlar emin olun ki kendilerindeki eksi tarafları kapatmaya çalışıyorlar. Kimse kimseye anneliği öğretmesin lütfen. Bebeği 40 günlükken annesine bırakıp çalışma mecburiyetinde olan yakınlarım arkadaşlarım oldu. Çocuklar mis gibi de büyüdü. Olur tabiki zor olacak ama olur. Kalbi temiz olanın yolu hep açık olur.

5 haftalik hamileyim. Mart başı doğum görünüyor. Okulumun da son senesi. 3 tane dersim var gitmem gereken haftada taş çatlasa 2 gün. Hamile iken bi şekilde giderim diyorum ama doğum sonrası için bilemedim. Annem kesin gelecek. Ilk 6 ay beraber bakicaz. Yani marttan hazirana kadar 3 ay evdeyim.işe gitme durumum olmayacak . Ve okula gitmem gerek haftada 2 gun 4- 5 saat. Yani ikinci dönem. Azıcık idare etmem gerekecek annemle. Çevremdeki kime sorsam asla birakamazsin , 1 saat bile birakamazsin. 1 dakika bile birakamazsin bebegi. Bitti artık senin okul işi , is hayatı . Bitti artık. sen onu bırakmak istemeyeceksin , ha bırakan yok mu, var , işte o da vicdan meselesi bilmem ne diyor..
Ben bu derece kafayı bebekle bozacaksam , öz anneme güvenip 1 saat bile birakamayacakmiyim ??
Anneler bi akıl verin ya tüm moralim sıfır. ... şimdi ben doğumdan sonra bebek 3 aylık olana kadar anneme haftada 2 gün 3 saat birakamazmiyim sütumü sagıp ????

aman boşver sen onları, annen eşin sana destek olursa bal gibi de biter o okul, zaten son senenmiş

Hiç bu kadar saçma cümleler duymadım... ne demek birakamazsin ayrıca vicdanla ne alakası var? Sonuçta senin yavrun yani ve okulun için kendi öz annene bırakacaksın tabiki aklın onda olacak bu çok normal. O söyleyenler acaba çarşıya pazara bir yere giderken hiç mi birine birakmamislar.. bence sen kendi bildiğini yap hiic stress yapmama gerek yok sonuçta yavrunun geleceği içinde okuyup calisacaksin...
Ya tabiki sonuçta o okula ben 3 sene emek verdim.
3 ay daha vermezsem kendime haksızlık olmaz mı ..
Tutturmuslar yok ben işi bıraktım dayanamadım yok gidemezsin ..
Sınır oldum ya sinir.
Öz annem bana nasıl baktı ise benim bebeğime de tabiki öyle bakacak.
Annemden daha iyi kim bakabilir
Yalan mı

üff boş ver el alemi

özel hastanedeki doktorum bebek 30 günlük iken full mesai işe dönmüştü

ne var bunda zaten bebek 8 haftalık iken yasal izin bitip işe dönüyorsun günde 8-10 saat ülke şartlarında

haftada 3-5 saat bıraksan ne olacak ki

onu diyenler başka bir şey olmamak üzerine kurulu insanlar

boş verin önünze bakın

annen bakar olmazsa da bir dönem uzar yani o da dünyanın sonu değil ya sağlıklı olun yeter

5
O anneler alışverişe de her yere de bebeklerini götürüyorlar fazla konuşmasınlar :rolleyes: anne değilim lakin iyi bir gözlemciyim. Akışına bırak. Bakarsın bebek uysal olur; sen de kendini iyi hissedersin, derslerine gidersin. Tam tersi olursa, o zaman da farklı bir yöntem geliştirirsin. Herşeyin bir çözümü vardır. Sen ona buna kafayı takma. Onlar seni okulu yaşamayı herşeyi bırakmış biri olarak görmek istiyorlar.

Ya o insanlar kimse silin gitsin, hiç de oyle olmuyor, ben kızımı tek buyutuyorum kımse de yok yanım da, keşke olsaydı da en azından 2-3 saatlğine bıraksaydım dediğim çoook oldu, ki gorumceme falan bıraktım da. Şu vıcdan meselesi diyen insanları bana bi gonderin de ben konusayım heyyyyy allllahım yaaaaa

Elbetteki birakacaksin.benim uc tane kucuk cocugum birakiyorum isim olunca niye birakmayayim.ilk cocugum sekiz aylikken biraktim kv dört yasina kadar baktı ben calistim o donem ihtiyacim vardi.ikinciye hamile kalinca isten cikartildim hamile oldugum icin yoksa calisacaktim yine.ilkinde mecburdum yeni ev kurmustuk borcumuz vardi cok sukur ikinciden bu yana ihtiyacimiz olmadigi icin calismiyorum ama olsa yine calisicam.oyle konusanlara bakma. Her doguran ogretmen doktor vs meslegii mi bırakıyor.suan bile ev hanimi oldugum halde ben esime birakip bi kac saat de olsa tek vakit geçiriyorum.

Herhalde birakmamislar ne bileyim anlamadım ki. Bırakmak istemeyeceksin diyor. Ya tabiki bırakmak istemem ama onun geleceği için 3 ay dişimizi sıkmak zorundayız. Ne yapalım mecburen .
Hayat bu.

Ya bir de şu var . Diyorum ki annenin de nefes almaya ihtiyacı var dedim.
Bebek tabiki çok önemli ama anne az da olsa nefes almalı arada dedim.
Sen misin Bu lafı eden.
Sen doğum yap istemeyeceksin nefes almak.
Onsuz her nefes sana vicdan azabı olacak diyor . Ya manyak miyim ben

O anneler alışverişe de her yere de bebeklerini götürüyorlar fazla konuşmasınlar :rolleyes: anne değilim lakin iyi bir gözlemciyim. Akışına bırak. Bakarsın bebek uysal olur; sen de kendini iyi hissedersin, derslerine gidersin. Tam tersi olursa, o zaman da farklı bir yöntem geliştirirsin. Herşeyin bir çözümü vardır. Sen ona buna kafayı takma. Onlar seni okulu yaşamayı herşeyi bırakmış biri olarak görmek istiyorlar.
Tüm sorunları şu son cümle işte. ....

Canim olur mu oyle sey bal gibi de birakabilirsin...
Ablam universitede asistan...
Dogumdan hemen sonra anneme birakir okuluna giderdi...
Guzelce emzirdikten sonra onceden sagmis oldugun sutude annen 2 saat sonra verir bebegine etti 4 saat...
Daha ne olsun...
Inan canini sıkmaya degmez...

Öyle söyleyenleri ben artık ciddiye almıyorum bile.
Ben de bebeğimi 3 aylıkken tanıdık bir bakıcıya bırakacağım ve mecburum. Bunu sorup cevabını alınca 'ayy çok küçüük nasıl bırakacaksııın?' demiyorlar mı cinler tepeme çıkıyor. :kızgın:
Sanki ben düşünmüyorum bunu. Vicdansız gözüyle bakıyorlar sana. Burada bile var o işgüzar çok bilenler. Anne olanlar bir tek onlar sanıyorlar. :KK11:

Bal gibi de halledersin. Dünyada tek okuyan/çalışan kadın sen değilsin. Zaten bakacak olan annenmiş için daha rahat olur. Boşver öyle diyenleri ağzı olan konuşuyor.

Bakma sen millete neden gidemeyesin ya
Millet sütünü sağıp işe gidiyor sabahtan akşama dek
Bizim şirketteki arkadaşlar öğlen tatillerinde sağıp hazırlarlardı ertesi gün bırakacakları sütü
Hele de annenden çok güvenilebilecek insan var mı
Git okuluna mis gibi, insanları boşver

lisans ustu okuluma devam ederken bebek sahibi oldum, ilk basta yalnizdik, ozellille yalnis olmak istedim, esimle beraber baktik, okula gitmedim evdeydim. sonra annem geldi bir sure bakti, sonra yakin bir arkadasim iki gun bakti birgun esim bakti diger gunler ben baktim.
daha uzun sure izin alsaydim dusuncesi vardi, ben sadece 2 ay tamammen izin alabildim.
ama birakamamak, vicdan azabi cekmek sacma cumleler olmus. biraktigin kiside babasi yada senin anen.
zaten birakacagin bir ders suresi degilmi.
simdiden bunlarla kendini yorma ve o cok mikekkel anneleri kendileriyle basbasa birak...

Back
X