çevremdeki herkes mi-kem-mel ötesi anne maşallah!

Bebeğini bırakıp işe dönmek zorunda olan binlerce kadın var, zor da olsa bıraktılar. Nasıl bir kafa onlarınki? Tabi ki bırakmak istemezsin özlersin, sütünü içti mi uydu mu merak edersin ama sonuçta güvendiğin birine, annene emanet ediyorsun. Sen bıraktın diye daha az anne değilsin ya da onlar yanlarından bir sn ayrılmadığı için mükemmel anne değiller. Önemli olan ona gelecekte verebileceklerin, bence...

Bebeğini bırakıp işe dönmek zorunda olan binlerce kadın var, zor da olsa bıraktılar. Nasıl bir kafa onlarınki? Tabi ki bırakmak istemezsin özlersin, sütünü içti mi uydu mu merak edersin ama sonuçta güvendiğin birine, annene emanet ediyorsun. Sen bıraktın diye daha az anne değilsin ya da onlar yanlarından bir sn ayrılmadığı için mükemmel anne değiller. Önemli olan ona gelecekte verebileceklerin, bence...
Bende ona güzel bir gelecek sağlamak icin uğraşıyorum ve Allah in izni ile çok az kaldı. .
Annemden daha çok kime guvenebilirim ki..
Annem kendi çocuğu gibi bakacak ona eminim.. ilk torunu ve benden başka kızı yok.. iki elim kanda olsa gelir bakarım diyen bi insan.ya.
Ha ben ha annem ne fark eder.
Annem en az benim kadar iyi bakar hiç şüphem yok.

bunu diyenler evde çocuklarıyla kaç saat ilgileniyorlar birebşr sormak lazım.
ev işi yemek kadın programları misafir ağırlama derken ,en fazla 1 saat kaliteli zaman geçiriyordur:)
ama olsun çalışmıyor ya vicdanı var onun !!!!!!

5 haftalik hamileyim. Mart başı doğum görünüyor. Okulumun da son senesi. 3 tane dersim var gitmem gereken haftada taş çatlasa 2 gün. Hamile iken bi şekilde giderim diyorum ama doğum sonrası için bilemedim. Annem kesin gelecek. Ilk 6 ay beraber bakicaz. Yani marttan hazirana kadar 3 ay evdeyim.işe gitme durumum olmayacak . Ve okula gitmem gerek haftada 2 gun 4- 5 saat. Yani ikinci dönem. Azıcık idare etmem gerekecek annemle. Çevremdeki kime sorsam asla birakamazsin , 1 saat bile birakamazsin. 1 dakika bile birakamazsin bebegi. Bitti artık senin okul işi , is hayatı . Bitti artık. sen onu bırakmak istemeyeceksin , ha bırakan yok mu, var , işte o da vicdan meselesi bilmem ne diyor..
Ben bu derece kafayı bebekle bozacaksam , öz anneme güvenip 1 saat bile birakamayacakmiyim ??
Bu kadınlar merak ettim alışverişe markete nasıl gidiyorlar ??
Bu bebek hiç uyumuyor mu???
Anneler bi akıl verin ya tüm moralim sıfır. ... şimdi ben doğumdan sonra bebek 3 aylık olana kadar anneme haftada 2 gün 3 saat birakamazmiyim sütumü sagıp ????
Bide öz anneme guvenemezsem bu hayatta kime guvenecegim ben ??

Yıllar önce doğum izni 40 gündü....kuaförüm doğum yaptı 40. Gün işe başladı...

Herkes herşeyi çok biliyor

bırak elalemi onlar konuşurlar herşeye bukadar takarsan daha ileriyi çıkartamazsın sağlam psikolojiyle. daha bunun yükselen hormonları, doğumu, lohusalığı var daha dışardaki teyzelere amcalara hesap vericen çünkü. hazır meyveli yoğurt alıyorum diye daha geçen gün fırça atmaya çalışıyordu biri bana bende karnımdakini manav reyonundan almadığımı çok sağlıklı besleyebileceğini düşünüyorsa daha fazla geç olmadan bir tane doğurmasını tavsiye ettim. :süslü:konuşurlar yani takma

İnşallah uysal ve sağlıklı bir bebek olursa gayet rahat birakirsin. Ben 2 haftalikken 2 saatligine anneme birakmistim. Tamam insanin akli kaliyor, habire onu dusunuyorsun ama cocuklarimizi kendimize bagimli veya kendimizi onlara bagimli olarak yetistirmemeliyiz diye dusunuyorum... annen de sana sık sık bebeğin durumuyla ilgili haber verirse, foto gönderirse neden olmasın? 2 saat dediğin nedir ki, emzirip çıksan bir sonraki emme saatine yetisirsin bile :)

valla mecbur olduktan sonra öyle bir bırakılıyor ki. o kadar kadın çalışıyor hepsi vicdansız mı? bu ne saçmalık.. 2-3 aylık bebeklerini evde bırakıp tüm gün işe gidiyorlar çocuklarına iyi hayat sağlayabilmek için. hiç öyle düşünme insanlara da kulak asma.

Saçma! !!benim arkadaşım Ünv. Başladığında hamileyim. Doğumdan iki hafta sonra derslere geldi. ÜDS ye hazırlandı kazandı da.yuksek lisansını yaptı. Doktorasını bitirdi. Öğrenim hayatı boyunca gerek karnında gerek kucağında cocuk vardı. Neden olmasın? Esin ailen destek verirlerse daha da kolay yaparsın bile

5 haftalik hamileyim. Mart başı doğum görünüyor. Okulumun da son senesi. 3 tane dersim var gitmem gereken haftada taş çatlasa 2 gün. Hamile iken bi şekilde giderim diyorum ama doğum sonrası için bilemedim. Annem kesin gelecek. Ilk 6 ay beraber bakicaz. Yani marttan hazirana kadar 3 ay evdeyim.işe gitme durumum olmayacak . Ve okula gitmem gerek haftada 2 gun 4- 5 saat. Yani ikinci dönem. Azıcık idare etmem gerekecek annemle. Çevremdeki kime sorsam asla birakamazsin , 1 saat bile birakamazsin. 1 dakika bile birakamazsin bebegi. Bitti artık senin okul işi , is hayatı . Bitti artık. sen onu bırakmak istemeyeceksin , ha bırakan yok mu, var , işte o da vicdan meselesi bilmem ne diyor..
Ben bu derece kafayı bebekle bozacaksam , öz anneme güvenip 1 saat bile birakamayacakmiyim ??
Anneler bi akıl verin ya tüm moralim sıfır. ... şimdi ben doğumdan sonra bebek 3 aylık olana kadar anneme haftada 2 gün 3 saat birakamazmiyim sütumü sagıp ????

Haklilar birakamazsin. Degil 1 saat bir dakika bile.. is, okul, ozel hayat hepsi bitti...

Yahu deli mi bu insanlar?

Oyle diyenlere ben dogumda gobek kordonunu kestirip ayiricam cocugu kendimden, yapışık kalmayacagiz dersin...

Emmedigi her firsatta sagarsin sutunu, atarsin dolaba. Sen yokken rahatca kullanirlar. Cok gerekirse ek besine erken yani 4 ayda falan gecersiniz.

Anne olmayi bu kadar abartmamak lazim. Anne olunca kendi hayatinizi cope atmiyorsunuz.

O size garip laflar edenler evlenince ogluna yapisip geline huzur vermeyen ya da kizin her isine karisip damadi biktiran kaynana olacaklar iste :KK70:

Bosverin, elbette annenize birakabilir hayatiniza devam edebilirsiniz. Sonucta bir kac saatlik bırakacasiniz. Birakip tatile gider gibi vicdan yapmayin :)

Birakirsiniz,haftada 3 5 saat nedir ki?hem boylelikle depresyon falan da ugramaz size o kosturmacada:)Aman sormayin herkes mukemmellik pesinde,onlari gorunce yardima cok ihtiyaci olan birini de gorsem kimse bana bisey sormadan fikrimi soylemiyorum.Ben nasil yasayarak gorduysem onlarda gececekler o yollardan ama bazilari maalesef dogustan Anne!:işsiz:

Birakip birakmamanin vicdanla ilgisi yok canim eger bebegin uyumlu bi bebek olursa birakirsin tabi.
Yalniz moralini bozmak gibi olmasin ama benim bebegim suan iki bucuk aylik bakacakta cok insanim olmasina ragmen simdiye kadar bir saatten fazla birakamadim. Cunku bebegim kolik biberonu asla kabul etmiyor illaki anne memesi istiyor. Zorla biberon verirsek memeyi cok zor aliyor vs. Bir yere gidince durmuyor. Eger boyle olursa isin zor. İnsallah sakin bir bebegin olur birakir okulunu bitirirsin canim ama bazi gercekleri de goz ardi etmemek lazim.

Bende kizimi isim oldugunda kv bırakırdım allah var gözü gibi bakardı.
Bi tanıdigim sürekli eleştirirdi beni nasil birakiyosun diye,simdi bu tanidik temizlik yapacagi zaman bile kv birakiyo cocugunu.

Boşver herkes boş konusmaya bayılıyo.

Ya tabiki sonuçta o okula ben 3 sene emek verdim.
3 ay daha vermezsem kendime haksızlık olmaz mı ..
Tutturmuslar yok ben işi bıraktım dayanamadım yok gidemezsin ..
Sınır oldum ya sinir.
Öz annem bana nasıl baktı ise benim bebeğime de tabiki öyle bakacak.
Annemden daha iyi kim bakabilir
Yalan mı

Sen bakma onlara. Sanirim daha göbek bagin kesildigini anlamayanlar onlar. Tipik vefakar cefakar türk anne rolünü oynamaya calisiyorlar.

Söylediklerini gercekten yapsalar bile o cocuk asla saglikli bir sekilde büyüyemez cünkü annenin pskilojik sorunlari var.

Hic korkma sen, emeklerin bosuna gitmesin ve okulunu bitir. Hemde onlara karsi hirs olsun.

Gayet de bırakırsınız.. eşim yoğun çalışıyodu.. doğum sonrası çok sıkıntılarım oldu doktora gitmem gerekiyodu.. anneme giderdim bırakırdım oğlumu 2 3 saatte bi emzirmeye gelir sonra geri giderdim 1 sene devam etti bu böyle nerdeyse.. çok abartmışlar.. elbet çok özlüyosunuz ama mecbur durumlarda napıcaz başka?? Ne alakası var vicdanla biz vicdansız mıyız pehh

Şu elalem adlı örgüt her zaman en doğrusunu bilir.
Eşimle ben de akşamları çıkarken falan annemlere bırakırız yakına taşınıcaz dedik de millet hemen "yoooovvv" diye başladı.
Millet çocuğunu akciğer bekleyip onsuz nefes alamıyor sanırım.

Ağzı olan konuşuyor. Boşver sen onları banada aynı şeyleri diyorlar her gün işe gidip gelmek için 2 saat yolda gidiyor. Hamile kalınca kesinlikle olmaz dediler bal gibide gidip geliyorum. Şimdide takmışlar doğunca kesinlikle işi kapatırsın ( kendi iş yerim) herkes başkalarının hayatına müdahale etmeye bayılıyor

Henüz hamileymişsin daha ne çokbilmişler olur.yok sütün yetmiyor,yok çok şımartmışsın,yok kucağa alışmasın dırdırdır vırvırvır:sinirli: bunlar sadece seni vicdansız ilan etmekle kalmış kimilerinin dırdırı lohusa depresyonuna yol açıyor,kimileri anneyi "ağlar ağlar susar kucağa alıştırma" diye ikna ediyor,kimileri bişeycik olmaz benimkilere hep yedirdim diye bebeğin yaşına uygun olmayan şeyler tıkıştırıyor ağzına.O yüzden bu dırdırlar aksiyona dökülmeden önünü kes bence.Hem herkesi takmamaya,kulak ardı etmeye alıştır kendini hem de hadlerini aştıklarında cevap yapıştırmayı öğren şimdiden.
Şimdi hormonlarının da etkisiyle "ben iyi anne olamayacak mıyım" diye endişelenmen çok doğal.Sen bebeğini dinle daima onunla olan duygusal içgüdüsel bağına odaklan.Özgüvenin ve bebeğe güvenin artar, dış etkenler seni daha az yıpratır o zaman.

Benim 3 arkadasim universite son dmsinifta doğum yaoti. Mezun da olduular atandilar da..
hic duymayin insanlari.. hele ki son vakte gelmiş. Hocalariniz da belki biraz musamahali davranir.

ülkede ki insanların sorunlarının kaynağına inmeye gerek bile yok, işte bu.. "mikemmel olma sendromu" ama ortaya çıkan çocuklardan anladığımız kadarıyla da gelecek uçurumdan yuvarlanıyor maşallah..

hiç alakası yok konu sahibi, bırakırsın, okuluna gidersin, alışverişine gidersin, biraz büyüsün tatile de gidersin..

Back
X