çevremdeki insanlar

sekerzadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
319
220
103
Çevremdeki insanların her söylediğini çok kafaya takiyorum...
Belki eski konularimdan biliyorsunuzdur.Ben şehirde dogdum büyüdüm esimle de çok severek evlendim onun için köye yerlestim bu hayata alışmaya çalıştım çok şükür alıştım da,eşim şehir de bir mağaza da çalışıyor ayni zamanda ineklerimiz de var sabahları ve izin gunlerinde birlikte bakıyoruz o isteyken de ben tek bakıyorum biz bu sayede daha 4 yıllık evliyken çok şükür arabamizi aldık. Evimiz eski köy evi ama evin yeri bizim ilerde yenisinide yaptiririz.Ineklerimize yer 50-60 kapasiteli bir yer yaptirdik evimizin beyaz esyalari vs. Hepsini kendimiz aldik köyde yaşadığımız icin yedigimiz herseyi kendimiz yapiyoruz yetistiriyoruz.Ama cevremdeki insanlar bana aptal gözüyle bakiyorlar çünkü ben sehir hayatini bırakıp köye gelmişim çünkü köy hayatı çok ağır ve yorucuymuş sehirde yasasaymisim daha rahat edermişim.Şehirde yaşasaydım ev kiramizi anca öderdik belki 15yil sonra anca ev alirdik ki o bile zordu cocugum bu kadar doğal beslenemezdi merak ediyorum şehirde yasayinca sadece erkek çalışıyor da hanımlar evde rahat rahat oturup o ne getirirse onu yerizmi diyor?Köyde yaşamak aptallik mi şehirde oturup hic birikim yapamamak daha mi iyi veya cevremdeki insanlar kiskandiklari icin mi böyle konuşuyorlar bilmiyorum sadece bunu size anlatıp fikirlerinizi almak istedim

Çevremdeki insanların her söylediğini çok kafaya takiyorum...
Belki eski konularimdan biliyorsunuzdur.Ben şehirde dogdum büyüdüm esimle de çok severek evlendim onun için köye yerlestim bu hayata alışmaya çalıştım çok şükür alıştım da,eşim şehir de bir mağaza da çalışıyor ayni zamanda ineklerimiz de var sabahları ve izin gunlerinde birlikte bakıyoruz o isteyken de ben tek bakıyorum biz bu sayede daha 4 yıllık evliyken çok şükür arabamizi aldık. Evimiz eski köy evi ama evin yeri bizim ilerde yenisinide yaptiririz.Ineklerimize yer 50-60 kapasiteli bir yer yaptirdik evimizin beyaz esyalari vs. Hepsini kendimiz aldik köyde yaşadığımız icin yedigimiz herseyi kendimiz yapiyoruz yetistiriyoruz.Ama cevremdeki insanlar bana aptal gözüyle bakiyorlar çünkü ben sehir hayatini bırakıp köye gelmişim çünkü köy hayatı çok ağır ve yorucuymuş sehirde yasasaymisim daha rahat edermişim.Şehirde yaşasaydım ev kiramizi anca öderdik belki 15yil sonra anca ev alirdik ki o bile zordu cocugum bu kadar doğal beslenemezdi merak ediyorum şehirde yasayinca sadece erkek çalışıyor da hanımlar evde rahat rahat oturup o ne getirirse onu yerizmi diyor?Köyde yaşamak aptallik mi şehirde oturup hic birikim yapamamak daha mi iyi veya cevremdeki insanlar kiskandiklari icin mi böyle konuşuyorlar bilmiyorum sadece bunu size anlatıp fikirlerinizi almak istedim

Şu an hayalimi yaşıyorsunuz. İmrendim.

Bence nerde mutlu ve huzurluysanız orası sizin yuvanızdır dünyanızdır insanların ne dediklerini çokda takmayın herkez herkez gibi olmak zorunda değil köy hayatının zorlukları çoktur ama şehirden daha huzurludur

Insanlarin ne dedigi bu kadar onemli olmamali, eger huzurluysanz is yuku size fazla gelmiyorsa sorun yoktur...yani bana sorsan ben de o kadar isin altindan kalkamazdim hii ama koy hayati hosuma gidiyor ama yapabilecek biri degilim koyde olsam bile inek falan bakamazdim sanirim

Köyde yaşayan insanlar hic öyle düşünmüyor galiba elerindekinin değerini bilmiyorlar ve beni de etkiliyorlar.

Lütfen insanları duyma. Sen mutluysan ve doğru olanı yaptığını düşünüyorsan gerisini takma. Dört yılda araba aldıysanız evinizide en iyi şekilde yaptirirsiniz. Icinide çok iyi dosersiniz. Ağzı olan konuşuyor işte.

Emekli olsak da gidip dağa bayıra yerleşsek diyoruz. Ha ben sizin yaptığınız işleri yapamam o ayrı mesele ama apartmandan kurtulup minik bahçemde üç beş sebze meyve yetiştirmek hayalim.

Birikim yapmak evet güzel bir şey ama hayatınız tamamen iş,ev,tarla, ahır dörtgeninde geçiyorsa üzülürüm adınıza. Bu yaşa tekrar gelmeyeceksiniz, birikimin yanında biraz hayata da karışmanız gerek bence.

Bizler şehirde (kendi adıma konuşuyorum) kocamızın getirdiğini yemiyoruz, birlikte getirip birlikte yiyoruz. Bu kısmından hoşlanmadım konunuzun.

Konunuzda benim aklıma takılan tek şey çocukların eğitimi oldu. İlkokul köy okulunda olur da sonrası nasıl olacak?

Yaaaa çok güzel nolur Kıskanclıklarından bu ortamı bozmaya çalısanlara yüz vermeyin

Köyde bi nevi kendi işiniz patronusunuz şehirde yaşayıp modern köle olmak yollarda işyerlerinde akşama kadar hem çalışıp hem stres çekmek daha mı iyi sanki.En iyisini yapıyorsunuz

Yaaaa çok güzel nolur Kıskanclıklarından bu ortamı bozmaya çalısanlara yüz vermeyin

Niye kıskansınlar ki? Ailemden bir yakınım, kardeşim, kuzenim, yeğenim falan daha rahat bir hayat yaşayabilecekken böyle bir hayatı tercih etse ben üzülürüm. Bu müdahale edeceğim anlamına gelmez kendi tercihiyse ve mutluysa sorun yok ama üzüleceğim gerçeğini de değiştirmez.

Nerede mutluysanız orada kalın. Bizim toplum çok sevmez halinden memnun insanı, illa çomak sokar.
Hevesle bir şey alırsın, bunun daha iyisi vardı derler. Şehirde yaşarsın, köy gibisi var mı doğal doğal derler. Derler de derler.
Boşver. Mutlu ve huzurluysan, servetlerini harcasalar o mutluluğu elde edemeyecek insanlar var. O yüzden gerçekten boşver.

Bazi şeylere sahip olabilmek için, zorluklara gogus germek gerekir. Arabanizi almisiniz bu sayede fenami? Tabii kisin köy şartları zordur. Soba, kapanan yollar bunin yani sira eğitim ve saglik acisindan da sartlari zorlayabilir.
Siz olumlu tarafina bakin kendiniz yiyip kendiniz yetiştiriyorsunuz, hem maddi hem manevi kazanci var size.
Cevrenizdekiler kombili eve , elinin altındaki hastane , okul, ulasim, market alıştıkları icin size sartlarinizin zor oldugunu dusunyorlardir.

Niye kıskansınlar ki? Ailemden bir yakınım, kardeşim, kuzenim, yeğenim falan daha rahat bir hayat yaşayabilecekken böyle bir hayatı tercih etse ben üzülürüm. Bu müdahale edeceğim anlamına gelmez kendi tercihiyse ve mutluysa sorun yok ama üzüleceğim gerçeğini de değiştirmez.
Evlenmeden önce 9 saat ayakta bir işte çalışıp müşteri her zaman haklıdır despotunda basında dikilen patronların ezilmeleriyle calıstım koca parası yiyen kadınların asagılamaları egosunu tatmin eden zengin herifler sonra eve gel kart borcu kredi kira elektrik su dertlerle ugras 5 senede ne ev parası biriktirebildik ne de araba parası acaba hangi hayat daha mutlu tabi siz asgarı ücretinde üstünde maaş alıyorsanız ve patronsanız haklısınız

Köyde yaşaya
Emekli olsak da gidip dağa bayıra yerleşsek diyoruz. Ha ben sizin yaptığınız işleri yapamam o ayrı mesele ama apartmandan kurtulup minik bahçemde üç beş sebze meyve yetiştirmek hayalim.

Birikim yapmak evet güzel bir şey ama hayatınız tamamen iş,ev,tarla, ahır dörtgeninde geçiyorsa üzülürüm adınıza. Bu yaşa tekrar gelmeyeceksiniz, birikimin yanında biraz hayata da karışmanız gerek bence.

Bizler şehirde (kendi adıma konuşuyorum) kocamızın getirdiğini yemiyoruz, birlikte getirip birlikte yiyoruz. Bu kısmından hoşlanmadım konunuzun.

Konunuzda benim aklıma takılan tek şey çocukların eğitimi oldu. İlkokul köy okulunda olur da sonrası nasıl olacak
Şehire ccok yakin 10dk en fazla 15dk burdaki çocuklar servisle gidip geliyorlar

Benim hayalimi yaşamaya başlamışsınız yavaş yavaş çiftlik tarzına çevirir ve çocuklarına güzel bir gelecek kurarsınız inşallah. Mutluysanız hiç kimseyi takmayın. Nice iş adamları işi gücü bırakıp köy hayatına geçiyor.

Köyde yaşadım, yine yaşarım ama bu şartlarda değil. Hayvan bakmak falan çok zor işler. Bir de tabi köy var köy var, merkeze yakınlığı da çok önemli.
Benim ailem de köyde ama kaloriferli evde oturuyor mesela.
Ha bu saydıklarım benim kriterlerim tabi, siz mutluysanız kimseye kulak asmayın. İnsanları niye umursuyorsunuz ki böyle bir konuda? Kimseye laf düşmez.

Köy hayatı yazın çok güzel ama kışın zorlu geçiyor

Aptallık mı diye soruyorsanız şuan ki durumunuzun doğruluğundan çokta emin değilsinizdir sanırım.

Hayvancılık herkesin yapabileceği birşey değil evet. Köy hayatı sevimli geliyor banada, beslenme açısından da avantajları çok olur ama buna rağmen sizin hayatınızı tercih etmezdim. Edene de tabi ki aptal gözüyle bakmazdım.

Siz işin daha çok birikim ve maddi boyutuna takılmışsınız ama hayat da bundan ibaret değil ki. Suanı kaçırıp sürekli ileriye yatırım yapmada benim tercih edeceğim birşey değil. Ama sizin tercihiniz bu yöndeyse de başkalarına bunu sorgulamak düşmez.

Yani siz etraftan kendinizi dinlemeye alın.

Büyükşehir de yaşamak tam bir kaos, siz de bunun farkındasınız.
Bence en güzelini yapmışsınız bosverin kimin ne düşündüğünü.

insan kendini nerede mutlu ve huzurlu hissediyorsa orada olmalı. herkes şehir hayatını sevmek ve uyum sağlamak zorunda değil.

mesela ben sizin hayatınızı yaşayabileceğimi pek sanmıyorum çünkü şehirde olmayı ve plaza hayatını seviyorum. ama bu tarzı benimseyemeyen arkadaşlarımın hemen hepsi şimdi ege köylerinde yaşıyorlar.

Back
X