çevrenizde atanamayacaklar varsa bu konuyu iyi okuyun

tüylerim diken diken oldu okurken.
seni çok iyi anlıyorum, ben sınıra bile yaklaşamadım, umudum yok zaten de, ama açık sayımız kadar alsa bende atancam biliyorum.
şimdi evleniyorum, o yüzden pek üzülmüyorum, ama evlenmeseydim çok üzülecektim.

cahil insanlara hele hele 60 alıp atanmayı marifet bilen "gerizekalı öğretmenlere" söyleyecek söz bulamıyorum.
ne desen haklısın, senin gibi çok insanın hikayesini duyuyorum.
iptal edilen sınavla atanacakken sınav iptal olduğu için girdiği sınavda kaydırma yapıp atanamayan, sonraki yıl sınırda kalan arkadaşımı da bizzat biliyorum... malesef bu düzen bizi harcıyor.
HERKES GERÇEĞİMİZİ BİLSİN DİYE BU BAŞLIĞI AÇTIM.
Eltin gibi tipleri marifet bilmesinler diye

Geçen yıl gittiğim dersanede bir kız vardı.Tarih dersindeyiz bir gün.Hocamız Osmanlı ordusunu anlatıyor.

Lağımcılardan bahsediyordu.Ve bu genç arkadaşımız,lağımcıları tuvaletçi zannetti.:ssz:

Şubat atamasında atandı.Hem de çok komik bir puanla.:6:

bugu_su ve kader arkadaşları çalışmaya devam.:3:

Evet söylediklerinde haklısınız arkadaşım emeklisi gelmiş 60 yaş üstü bir sürü ögretmen var ama emekli olmuyorlar benim okudugum okulda bile öyleydi hepsinin çocukları okumşu evlenmiş ama hala çalışıyorlar nedenleride şöyle diyorlardı evde boş boş oturup ne yapacaz diyorlardı onlar emekli olunca gençlere yol açılır diye düşünüyorum inşallah herkesin ataması yapılır benimde arkadaşım tarih bölümü mezunu bakalım o ne yapacak Allah kimsenin emeğini,çabasını boşa çıkartmasın.

bu ancak devlet politikasıyla olacak birşey, onların keyfini beklersek okulun tapusunu versen hayır demezler.

farkındayım en çok size sevindim zaten.
sınıfçılara da hiç üzülmedim.
72 puanla atanamayıp ağlıyorlardı.
oh demek istemiyorum ama bir insan sınıf öğretmenliğini okuyup da nasıl 75 alamaz pes doğrusu.
hoş artık 88 den aşağı atanamazlar ya[/QUOT

bir de oh diyeydiniz tam olurdu! 11 yıldır sınıf öğretmenliği yapıyorum.. KPSS , benim için hiç bir zaman öğretmenlik becerisini ölçen bir sınav olmadı...85 puan alan öğretmenin öğretmencilik oynayışını çoook iyi gördüm, "işimiz gücümüz kalmadı elin çocuklarıyla uğraşıyoruz" isyan ettiğini gördüm...
kpss denilen ucube ilk çıktığında sınıf öğretmeni 70 puanla doğuda ilçeye bile zor giderken , türkçe öğretmeni oda arkadaşım 40 puanla nazilli merkeze çıktı, 30 puanla özel eğitim öğretmenleri, rehber öğretmenler atandı...ağzımızı açmadık... yeri geldi branş mezunu hatta fen edebiyat mezunları bile sınıf öğretmeni oalrak atandı yine sesimizi çıkarmadık..
sınıf öğretmenleri memlekete gitmekten vazgeçip hiç olmazsa yakınına gitmeye niyetlenir o da olmaz...4-5 yıllık branş öğretmenleri tayinlerde ilk tercihlerine çıkarken,hatta 1,5 yıllık rehber öğretmeni manisaya , memleketine 2,5 saat uzaklıkta bir yere çıktı... sınıf öğretmeniysen hele bir de eşin de sınıf öğretmeniysen 9 sene köyde kalırsın da ilçeye dahi gidemezsin.. bir mucize olur il merkezine senin çıkar ama eşinin çıkmaz .. kadın başına köyde 2 çocukla kalakalırsın...
hele şimdi bakın eş durumu mağdurlarına kaçı branş öğretmeni... kaçı sınıf öğretmeni!!!
çok sevdiğim bir söz var "keser döner sap döner, gün gelir bu devran döner "...

oh demek istemiyorum ama bir insan sınıf öğretmenliğini okuyup da nasıl 75 alamaz pes doğrusu.

bir de oh diyeydiniz tam olurdu! 11 yıldır sınıf öğretmenliği yapıyorum.. KPSS , benim için hiç bir zaman öğretmenlik becerisini ölçen bir sınav olmadı...85 puan alan öğretmenin öğretmencilik oynayışını çoook iyi gördüm, "işimiz gücümüz kalmadı elin çocuklarıyla uğraşıyoruz" isyan ettiğini gördüm...
kpss denilen ucube ilk çıktığında sınıf öğretmeni 70 puanla doğuda ilçeye bile zor giderken , türkçe öğretmeni oda arkadaşım 40 puanla nazilli merkeze çıktı, 30 puanla özel eğitim öğretmenleri, rehber öğretmenler atandı...ağzımızı açmadık... yeri geldi branş mezunu hatta fen edebiyat mezunları bile sınıf öğretmeni oalrak atandı yine sesimizi çıkarmadık..
sınıf öğretmenleri memlekete gitmekten vazgeçip hiç olmazsa yakınına gitmeye niyetlenir o da olmaz...4-5 yıllık branş öğretmenleri tayinlerde ilk tercihlerine çıkarken,hatta 1,5 yıllık rehber öğretmeni manisaya , memleketine 2,5 saat uzaklıkta bir yere çıktı... sınıf öğretmeniysen hele bir de eşin de sınıf öğretmeniysen 9 sene köyde kalırsın da ilçeye dahi gidemezsin.. bir mucize olur il merkezine senin çıkar ama eşinin çıkmaz .. kadın başına köyde 2 çocukla kalakalırsın...
hele şimdi bakın eş durumu mağdurlarına kaçı branş öğretmeni... kaçı sınıf öğretmeni!!!

konu başlığına dikkat ederseniz biz burdan öğretmenlerin rahatlarını, rezil olanlarını paylaşmıyoruz.
atama adaletinden bahsediyoruz.
sizin girdiğiniz zamanlarda haklısınız kpss nin varlığından bile şüpheliydi insanlar.
şimdi kopyaların döndüğü, her yıl müfredatın daha da arap saçına döndüğü rezilliği yaşamadınız hiç olmazsa.
sizin sorununuz çok farklı, tartışma yeriniz de burası değil.
yıllardır LİSE BRANŞ ÖĞRETMENLERİ çekiyor... kimsenin umrunda mı?

bu ancak devlet politikasıyla olacak birşey, onların keyfini beklersek okulun tapusunu versen hayır demezler.

60 yaşına gelmiş bir öğretmenin emekli olunca maaşındaki kayıbı kim olsa kabul etmez 2000 küsür liradan 1400 liraya kimse eyvallah diyemez yaşam standartında çok büyük bir fark olur çünkü...

iyileştirme yapılmadığı sürece yaşı gelmiş insanı emekliliğe özendiremeyiz doğal olarak.

yoksa okulun tapusunda gözleri olduğunu sanmıyorum kimsenin...

Ne yazık ki her zaman olduğu gibi birilerinin canı yanarken,birileri gülüyor.

Bu bizim suçumuz mu ? Elbette hayır.:6:

Branşım Türkçe,geçen yıl 89 idi atanma puanımız.

2004'ten beri gülmedi yüzümüz.

Yeni sistem sınıfçılara yaramadı.

Ama yıllardır atama bekleyen Türkçe ve Fen öğretmenlerinin yüzü güldü.

Demem o ki,rüzgar her zaman aynı yönde esmiyor.:6:

Bizlere de sabır ve dua etmek düşüyor.:34:

Kesinlikle katılıyorum söylediklerine,yıllardır gülmeyen yüzümüz güldü,ne olacagı belli olmuyor,kimse umutsuzluga kapılmasın o yüzden...

konu başlığına dikkat ederseniz biz burdan öğretmenlerin rahatlarını, rezil olanlarını paylaşmıyoruz.
atama adaletinden bahsediyoruz.
sizin girdiğiniz zamanlarda haklısınız kpss nin varlığından bile şüpheliydi insanlar.
şimdi kopyaların döndüğü, her yıl müfredatın daha da arap saçına döndüğü rezilliği yaşamadınız hiç olmazsa.
sizin sorununuz çok farklı, tartışma yeriniz de burası değil.
yıllardır LİSE BRANŞ ÖĞRETMENLERİ çekiyor... kimsenin umrunda mı?

iyi güzel de madem atama adaletinden bahsediyorsunuz sınıf öğretmenlerini aşağılayarak mı adalet sağlanacak!
eğer siz de yazdıklarıma dikkat etseydiniz 70 puanla sınıf öğretmeni mezraya gidiyor, 40 puanla türkçe öğretmeni nazilliye gidiyor .. sene geçen sene değii .... sene 2000.... 12 senedir ne değişti ... maalesef hiç bir şey... her geçen gün daha çözümsüzlüğe doğru gidiyoruz ..
ayrıca 2005 ten beri yani 7 senedir her sene değişen müfredatla boğuşuyorum...

2010 da evlendim..evlilik hazırlıkları, koşturmacalar derken sınava çalışamadım..az puan aldım atanamadım...

2011 de evliliğimin ilk senesınde , canımı dişime taktım, dersane evlilik arası mekik dokudum..ne evliliğimden ne evimden ne de yeni düzenimden bişey anlamadan gece gündüz çalıştım ancak 81.317 puan aldımm..sevınce boğuldum çünkü bu puan atanmama rahat yeterdi!!!!
Fakat seçim var diye vaktinden önce dünyanın atamasını yaptılar! Ana atamaya, 2011 agustos atamasına, benım bransıma 600lü komedi gibi bı sayı verıldı yıne kaldımmm...

şubatta tamamm dedim atanıyorumm!!! Bu sefer vere vere 6000 küsur ıhtıyacı olan edebıyata 400lü bı sayı verıldı..81.800 ıle kapattı ben 81.317 puanımla gıdenlerın ardından el salladımm...

Bu sene 40 bın dedıler kesın gıderız dedımm...40 bın atamada, 22bın mezunu olan bransım edebıyata, yaklasık 8000acığı bulunan edebıyata verıle verıle 1500 verıldı.. Dıgerlerının aldıgı sayıyı görünce buna da şükür diyoruz fakat yığılmamız , mezun sayımız çok fazla..

Yıne sınırda kalıyorumm ve yıne kalıyorumm...her sene sınırda kalıyorummm!

Dıger lıse branslarına kendım kadar üzülüyorum çünkü 40 bın alımda göz bebegı lıse branşlarına verıle verıle 3000küsur bı atama ayrılmıstır!!!!

Kıme ne anlatayım...
Bu sene de kaldıgımı kıme nasıl anlatayım..
Bız okumadıkk gül gibi işimiz varr dıyıp okudugum için benımle dalga gecenlere ne anlatayım...
Aaa 81 ıle acıkta mı kaldınnn vahh zavallıı dıye acıyanlara , arkamdan konusanlara ne dıyeyım...
"ben 60 atanıyorum "diye yanımda 1 saat ballandıra ballandıra anlatıp hava atan , kendini öve öve bitiremeyen ınsan kılığına girmiş eltime karşı susmaktan başka nasıl bı savunma yapayım?
"sen de 90 alaydın, allah allahh" şeklinde konuşup gülen fakat kpss'nin " k"sından haberi olmayan insan
müsvettesi yaratıklara ," sınav ve atama " hakkında nasıl bi açıklama yapayım?
Artık 81 aldıgıma bıle şüphe eden zavallı cahıl akrabalarıma ne söyleyeyımm...
Benı okutmak ıcın elınden gelenı yapann, annecığım, babacığımın yaşlı gözlerine nasıl bakayım?

Ben cıkamıyorum işin içinden...
Emeğiyle atanan arkadaşlarıma hayırlı olsun dıleklerimi sunuyorumm...

kendimi gördüm yazdıklarında. 2009 ilk girişim, 85.281 aldım, şubat atamasında 85.310 gibi bir şey de kaldı. ama çok çalışmadığım için çok üzülmedim 2010a çalışır atanırım dedim, çalıştım da. hamile hamile girdim sınava. sınav iyi geçmişti netlerim de bir önceki yıla göre bayağı fazlaydı 120 net yapan çok(!) aday olunca istediğim kadar yüksek gelmese de yine de atanırım dedik. ama ne oldu sınav iptal oldu, yine üzülmedim nasılsa kendime güveniyordum yine girerdim sınava daha da yükseltirdim nasılsa. ama ertelenen sınav olduğu gün ben kolumda serum göğsümde yavrumla hastanedeydim. nasıl bir şans sınav yavrum dünyaya gelmek için sınavı bekledi. o sıra bebek koşuşturmasıyla anlamadım bir şey. 2011 için hazırlanacaktım nasılsa o sene bebekten dolayı çalışmıyordum da evde hazırlanırım dedim. çok zor olmasına rağmen(bebeğine yalnız bakan bayanlar beni anlar, bir de yavrunuz benimki kadar hareketliyse) hazırlanmaya çalıştım(çorba yaparken filan okuyabiliyordum ancak kitapları)neyse girdim sınava 89 aldım ama seçimi hesaba katmamıştım sınav öncesi kadroları doldurdukları için yine açıkta kaldık. bu sene de girdim 93 aldım ama sevinemiyorum bile. yarın göreceğiz bakalım illere ayrılan kontenjanları, evli ve bebekli biri olarak malesef her yere de gidemiyorum artık.
bu arada kırmızıyla işaretlediğim yazdıklarına tamamen katılıyorum ve ne hissettiğini çok çok iyi anlıyorum. dehşet puanlarla üniversiteye gir, matematik gibi bir bölüm oku, olmadı yükseğini yap. sınavı da alnının aklıyla geç, sonra iki soru sallayıp atananlar seninle dalga geçsin...

en azından sınava her yıl girebilme şansınız var
2012 de olmayıp 2014 ü bekleyenler de var malesef.

60 yaşına gelmiş bir öğretmenin emekli olunca maaşındaki kayıbı kim olsa kabul etmez 2000 küsür liradan 1400 liraya kimse eyvallah diyemez yaşam standartında çok büyük bir fark olur çünkü...

iyileştirme yapılmadığı sürece yaşı gelmiş insanı emekliliğe özendiremeyiz doğal olarak.

yoksa okulun tapusunda gözleri olduğunu sanmıyorum kimsenin...

söylediklerinizde bir mantık göremiyorum.
adam çoluğunu çocuğunu okutmuş evlendirmiş hala okulu mesken tutması haktan revamı
üç kuruşa özel sektörde nasıl çalışıyor, nasıl geçiniyor insanlar haberiniz varmı.
2000 liradan 1400 e düşüyorsa maaşı bu ülkede öpsünde başına koysun, daha ne istiyorlar.
kaldıki bu işş para işi değildir.
müfredattan bihaber, formasyon bilgisi sıfır, gençlerin dilinden anlamayan gürühla eğitime devam ettiğimiz için hükümetin ekmeğine daha çok yağ süreriz...
eğitimden nasibini almamış daha çok genç yetişir.

Edebiyat mezunları da 2004-2005 döneminde Türkçe kadrolarını doldurduğu için yıllardır ayağa kalkamadık.

Yıllarca aslan payı hep sınıf öğretmenlerinin oldu.

Bize de 700-800 civarında sus payı.

Atama yapıldı mı yapıldı hesabı.

Ben de kimi sınıf öğretmenlerindeki branş düşmanlığını anlayamıyorum.

Bu arada : Keser döner sap döner;gün gelir hesap döner.:ssz:

Döndü de.:nazar:

Edebiyat mezunları da 2004-2005 döneminde Türkçe kadrolarını doldurduğu için yıllardır ayağa kalkamadık.

staja gittiğim okuldaki hocam edebiyat mezunuydu mesela...10 yıl falan olmuş göreve başlayalı...yazacak çok şey var aslında ama....

söylediklerinizde bir mantık göremiyorum.
adam çoluğunu çocuğunu okutmuş evlendirmiş hala okulu mesken tutması haktan revamı
üç kuruşa özel sektörde nasıl çalışıyor, nasıl geçiniyor insanlar haberiniz varmı.
2000 liradan 1400 e düşüyorsa maaşı bu ülkede öpsünde başına koysun, daha ne istiyorlar.
kaldıki bu işş para işi değildir.
müfredattan bihaber, formasyon bilgisi sıfır, gençlerin dilinden anlamayan gürühla eğitime devam ettiğimiz için hükümetin ekmeğine daha çok yağ süreriz...
eğitimden nasibini almamış daha çok genç yetişir.

emekli maaşını 20 30 yıl çalışmış insanın hakettiği miktara getirseler zaten emekli olurlar diyorum

benım düşüncem tamamen ekonomık, yeterliliği elbette tartışılır ama insanların tercihleri farklı farklı kimisi öper başına koyar kimisi de az gelir çalışır

özel sektörle kendini mukayese ederek şükretmek zorunda değil kimse, adamın kazanılmış hakkı var 65 yaş dedilerse 65e kadar yolu var yani, bu ülkenin şartları böyle kötüyse pekala 1400 adama yetmeyeceği için emekli olmaz verseler 3000 bin lira emekli maaşı koşa koşa emekli olur zaten...

bende o yaşa kadar çalışmalarını doğru bulmuyorum ama yaşlılıkta rahat etmeli insan, bi huh diyebilmeli değer görmeli ama bunları göremiyorsa insanları suçlayamayız

elalemin japonları ellerinde milyarlık foto makinalarıyla emekli olmuşlar fıldır fıldır dünyayı geziyorlarken bizim emeklilerimiz sadece boğaz tokluğu eden bir maaşa şükretmek zorunda değiller bana göre

sizde emekli olmak üzereyken bu kaygıları yaşayacaksınız, bende

hükümet ihtiyacı varken gençleri bu kadar süründürüyorsa bu emekliliği gelmiş öğretmenlerin suçu mudur?

onlar emekli olunca bakanlık daha çok mu atama yapacak ?

benim branşımdan sadece oturduğum yerde ve çevre semtlerde 10a yakın okulda açık var ama geçen sene bu ile atanan toplam sayı 3 kişiydi bunun suçu kimdedir?

ben bunu anlatmak istedim

Ne yazık ki her zaman olduğu gibi birilerinin canı yanarken,birileri gülüyor.

Bu bizim suçumuz mu ? Elbette hayır.:6:

Branşım Türkçe,geçen yıl 89 idi atanma puanımız.

2004'ten beri gülmedi yüzümüz.

Yeni sistem sınıfçılara yaramadı.

Ama yıllardır atama bekleyen Türkçe ve Fen öğretmenlerinin yüzü güldü.

Demem o ki,rüzgar her zaman aynı yönde esmiyor.:6:

Bizlere de sabır ve dua etmek düşüyor.:34:

buğucum güzelliğim sen kaç yaşındasın yahu, 2004den beri yazmışsın ??

60 da neki 54le kesin şubatta gidiyorum diyenler var.
Onların yanında o kadar üzülüyorum ki, neye kime ne denir ki.
Yine biz garipler "yanlış bölüm okuduk" demekle kalıyoruz
Ki atanmam için en az 88 almak zorundayım
54 nere 88 nere. kim daha verimli olur oda ayrı mesele...

aynen canım ben de branş öğretmenlerinin sınıf öğretmenliğine düşmanlığını anlamıyorum ...çünkü ilk mesajları konu sahibi tamamen haklıydı.. ancak zurnanın zırt dediği yer ise sınıf öğretmenlerini aşağılaması...
evet keser şu anda sizden yana döndü ancak bir süre sonra tekrar sınıf öğretmenliğine dönecek.. sonra tekrar branşa ...bu böyle gidecek...
aslan payı sınıf öğretmenin oldu diyorsunuz ancak ilköğretim okulları hakkında biraz bilginiz varsa ; en basitinden kendi okulumdan örnek vereyim 30 öğretmenin 15 tanesi sınıf öğretmeni geri kalanı diğer branşlardan... tek şubeli okullarda bile en az 5 sınıf öğretmenine ihtiyaç varken ve matematik, fen, türkçe, sosyal, din, resim vb. branşlardan 1 tane öğretmene ihtiyaç vardır..... bu ne demektir .. ilköğretim okullarında aslanpayı dedğiniz en çok kadroyu sınıf öğretmeni alır ve bu senin benim isteğine göre olmaz...
şimdi 4+4+4 ile branş öğretmenlerinin yıldızı parladı ki açıkçası atanacak öğretmen sayısı tüm branşlar için gerçekten çok az..

bu arada aslan payını en çok sınıf öğretmeni olduğu dönemlere şöyle bir baktığımızda özellikle 1998-2003 arasında atanan sınıf öğretmenlerinin çoğunun ihtiyaç gerekçe gösterilerek bölüm mezunlarından , veterinerlerden, ziraatçilerden su ürünnlerinden hatta iktisat ve işletme mezunlarından alımı yapıldı.. demek ki aslan payının bile aslan payı sınıfçılara kalmadı....
şimdi ise sınıf öğretmenlerinden bu branşları elemek için alan değişikliği başvuruları isteniyor...
dediğim gibi gönlüm tüm mezunların atanmasında.. ancak her sene giderek zorlaşıyor.. Allah hepinizin yardımcısı olsun...

.........................................................................

Son düzenleme:
aynen canım ben de branş öğretmenlerinin sınıf öğretmenliğine düşmanlığını anlamıyorum ...çünkü ilk mesajları konu sahibi tamamen haklıydı.. ancak zurnanın zırt dediği yer ise sınıf öğretmenlerini aşağılaması...
evet keser şu anda sizden yana döndü ancak bir süre sonra tekrar sınıf öğretmenliğine dönecek.. sonra tekrar branşa ...bu böyle gidecek...
aslan payı sınıf öğretmenin oldu diyorsunuz ancak ilköğretim okulları hakkında biraz bilginiz varsa ; en basitinden kendi okulumdan örnek vereyim 30 öğretmenin 15 tanesi sınıf öğretmeni geri kalanı diğer branşlardan... tek şubeli okullarda bile en az 5 sınıf öğretmenine ihtiyaç varken ve matematik, fen, türkçe, sosyal, din, resim vb. branşlardan 1 tane öğretmene ihtiyaç vardır..... bu ne demektir .. ilköğretim okullarında aslanpayı dedğiniz en çok kadroyu sınıf öğretmeni alır ve bu senin benim isteğine göre olmaz...
şimdi 4+4+4 ile branş öğretmenlerinin yıldızı parladı ki açıkçası atanacak öğretmen sayısı tüm branşlar için gerçekten çok az..

bu arada aslan payını en çok sınıf öğretmeni olduğu dönemlere şöyle bir baktığımızda özellikle 1998-2003 arasında atanan sınıf öğretmenlerinin çoğunun ihtiyaç gerekçe gösterilerek bölüm mezunlarından , veterinerlerden, ziraatçilerden su ürünnlerinden hatta iktisat ve işletme mezunlarından alımı yapıldı.. demek ki aslan payının bile aslan payı sınıfçılara kalmadı....
şimdi ise sınıf öğretmenlerinden bu branşları elemek için alan değişikliği başvuruları isteniyor...
dediğim gibi gönlüm tüm mezunların atanmasında.. ancak her sene giderek zorlaşıyor.. Allah hepinizin yardımcısı olsun...

ben sınıf öğretmenlerini falan aşağılamadım, dikkatli okuyun yazdıklarımı.
72 puanla atanamayıp ağlıyorlardı dedim...
keser döndü 88 e dayandı işte, biraz anlasınlar branşçı arkadaşlarının çektiklerini.

Back
X