normalde kendin neyi kullanıyorsan onu al şu an için
atıyorum tost yapmıyorsan sırf çeyize alınır diye tost makinesi alma yine çay makinesi kahve makinesi, mutfak robotu ben kullanmam dolayısıyla da almam ama kettle çok kullanırım mutlaka alırım, mercimek çorbası çok yaparım onu da blenderdan geçiriyorum mutlaka şimdiye kadar her evime aldım bunun gibi kullanma alışkanlıklarını gözden geçir
düdüklü kullanmayı bilmiyorsan şu anda sana hemen düdüklü lazım değil
bunları istersen sonra alırsın, acele etme demek istiyorum
karaf setleri filan çok pahalı parçalar kristal camlar filansa bence hiç alma, vitrin bekleyecek hiç bişey alma. pasta sunumu kek kutusu gibi şeyleri de evlendikten sonra mutfağın geniş olursa, sen böyle şeyleri kullanabileceksen al.
-tabi paran çoksa bu tavsiyeleri dinleme orası ayrı-
ben korkmaz çelik lava döküm tencere kullnıyorum granit set şu an için almadım ama çeyize alınabilir
bizde kıza bol bol da borcam kase fincan filan gelir, bunlardan hiç almam ben olsam
ama mesela meyve bıçağı, süzgeç, kepçe, kesme tahtası gibi şeyleri pek kimse hediye getirmez ve bunlar günlük kullanıma lazım. bir pazara veya 1 milyoncuya gidip plastik kova, leğen, mandal filan al bir ara :) bunlar hep unutulur nedense.
yorgan yastık battaniye havlu nevresim filan 2şer 3er takım alabilirsin zira bunları her türlü alacaksın :) bir tur aldıktan sonra atıyorum 8 ay varsa düğüne 4-5 ay sonra ikinci bir tur daha dönersin kimse de yastık getirmez. hepsini birden tek alışverişte almaya kalkmak hem madden yoruyor hem insan bıkıyor ve kafası karışıyor. bir tur alışveriş yapıp durup ara verip sonra tekrar almak daha verimli oluyor.
beyaz eşyada ise fiyatlara bak bütçeni ayarla, zira en büyük külfet bunlar. esas bunlara paran kalsın 10 değil 3 nevresimin olsun ama çamaşır makinen eksik olmasın, o daha önemli