Çeyiz hazırlığı için bana öneride bulunur musunuz ?

perimerili

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2025
1
0
1
26
Merhaba ben çeyiz düzmeye yeni başladım. Evlenmeme bir yıldan fazla var. Maddi problemim yok. Almak istediğim şeylerde beklentim ömürlük olması, en iyisi, en kalitelisi olması. Fakat çok fazla marka bilmiyorum. Bazı markaların ürünleri pahalı olsa da aslında sadece marka isim yapmış ve ürünleri kalitesiz çıkabiliyor. En iyi çelik tencere markaları, çatal kaşık takımları, en iyi döküm tencere/ tavalar, en şık ve en kaliteli yemek takımları hakkında önerilerinizi ve deneyimlerinizi benle paylaşırsanız çok sevinirim. İlla Türkiye de satılan markalar olmasına da gerek yok. Mesela ben şu ülkeden şunu almıştım çok memnunum dediğiniz bir şey varsa söyleyin lütfen. Birde şuna şu kadar para vermiştim ama çok kalitesizmiş dediğiniz uzak durmamız gereken markalar neler ? Çeyize şimdiden ne alınır ne alınmaz ? Mesela elektronik eşya almak mantıklı mı ? Küçük ev aletleri alınır mı ? Ankarada üst segment markaları satan çeyiz alışverişi yapılabilecek yer öneriniz var mı ?

Aslında işin ipucu hangi marka neyi ile beğeniliyor ise onu almanız. Misal veriyorum Karacanın tabak çanak takımları güzel ama kahve makinesi süpürgesi vs elektrik işlerinin kaliteli olmadığını duydum. Korkmaz'ın çelik tencere takımları, Philips ya da dysonun süpürgesi vs vs.

Çelik tencere takımım Korkmaz ve 15 senedir çok severek kullanıyorum, hatta eşim bekarken almış onları. Benim tencere setim farklı bir marka ama açıp kullanmadım bile. Kaşık çatal seti Hisar, onlardan da çok memnunum. Küçük ev aletlerinde Arzum iyidir bence, elektronik eşyalarımı bayağı değiştirdim ama profilo marka buzdolabım bozulmadı sadece. Benden bu kadar, şimdiden hayırlısı olsun

Beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde Siemens ve Bosch tercih etmiştim ben, 5 sene oldular şükür hiç sorun yaşamadık.
Tencere tava işlerini hep jumbo/karaca tercih etmiştim. Ceyize eklediğim döküm tencerelerim lava marka, o kadar memnun kaldım ki evlenince diğer boylarını da kendim tamamladım.
Ev tekstilinde de chakra ve zara home dan aldığım her şey çok kaliteli çıktı hala kullanıyoruz.
Bardak takımlari kadehler fincanlar hepsi Paşabahçe ydi, keza onlardan da çok memnunum fiyat performans olarak.
Kahve makinem delonghi, bu hafta ilk kez arızalandı, onda çok nokta atışı yapamamışım demek
Kayınvalidem in ankastre firin ocak mikrodalga buzdolabı mikser ürünlerinin hepsi Smeg, memnun ama o parayı vermeye gerek yokmuş diyor şimdi kullandıkça.

Tencere tabak firmasından küçük ev aletleri almayın.Makinelerin ömrü zaten bence 15 yıl civarı,mühim olan yıllar içindeki performansı.Beyez eşyada simens ya da bosh öneririm.Dökümde Karaca çok iyi.Küçük ev aletlerinde de Tefal öneririm kesinlikle.

Usun çeyiz hazırlıklarını hiç sevmiyorum maddiyatınız varsa kenara bol bol altın atın düğünden birkaç ay önce gidin toplu alın ben öyle yaptım. Bir günde 90 binlik sadece tabak tencere alışverişini yapmıştım taçtan ne varsa aldım farklı bir mağazadan da tabak takımalrı almıştım sanırım zaten belirli markalar kaliteli oluyor. Beyaz eşya tamamen Arçelik’ten dizdim ev belliydi benim direk yerleştirmeye tarih verdik iki üç günde dizmiştik evi ve neredeyse hiç eksik yoktu. Çok küçük şeyleri sonradan aldım tahta kaşık falan unutmuşum. Bence çok kafa yorulacak bir konu değil liste falan yapınca hele hiç bitmiyor tavsiyem birikim yapıp koymak

Beyaz eşyada kesinlikle bosch onun da alman üretimi yurtdışı üretimi olanına bak yerin varsa thermomix ya da muadili bir ürün al ben hiç kullanmıyordum eskiden artık çok kullanıyorum her şeyi yapıyor şahsen para verip almazdım bana hediye geldi ama iyi ki gelmiş. Muadil bir sürü ürün var. Airfry benim için olmazsa olmaz 2. Airfryımı aldım airfry ve mikrodalga şart. İlk airfryım philips iğrençti şuan cosori kullanıyorum. Süpürge kablosuz dyson kablolu mielle. Robotum da 2. Robotum ilki 2018 yılında gırgır muadili bi xioami yine de memnundum şuan roborock kullanıyorum ama bunların da iyi çekimli olanları çıktı kesinlikle halıda kaldıran olsun. Kablolu süpürge şart yeni eşyada toz çok. Bence hava temizleyici de şart onun markası da winix zero pro 100 metre kareyi temizliyor. Ama bunun da iyileri çıkmıştır kesin. Tefal titenyum 6x 7x ve seramik tavalarından çok memnunum indirimlerde set olarak değil de 1 tencere 2 tava vs yeterli gayet. Şuan alıyor olsam tefal set alıp demir döküm tencere alırdım. 2 tane de döküm tencerem var lava. Küçük ev aletlerim tk makinesi rondo mikser tost makinesi arçelik homendin de mini rondosu var çok memnunum bir de tefal ipli olan. Karaca tavalardan asla memnun değilim refika olanı yapıştırmıyor ama temizlenmiyor. Berghoff ve thermod tava sahan kullanıyorum memnunum. Çelik tencerem de korkmaz memnunum ondan da. Delonghi espresso makinesi kullanıyorum ama otomatik değil. Tavada greenpan çelik üstü seramik kaplama sağlıklı diyorlar ama temizlenmiyo. Bu kadar almaya gerek yok. Ben 8 senedir evliyim neredeyse. Yemek takımları porland karaca karışık ama beğendikçe alıyorum mesela yeni bella maison aldım trendyol bile var. Seramik tavalarda içi koyu olsun. Şuan en sağlıklı yapıştırmayan tava tencere bunlarmış ama meh yani. Nevresim takımı diktirmeni öneririm. Düdüklü markam tefal memnunum ama fissler çok iyi diyorlar. Şuan çeyiz alıyor olsam her şeyi sade alırdım çünkü sürekli yeni ürün çıkıyor ben çeyiz seti almadım ama ablam almıştı mantıklı kalabalık ailen varsa 12 kişilik yetmiyor ama kahvaltı setinde de ona uygun tabak çıkıyor. zamanında yemek takımı almadım 18 tane tabak 18 tane kase aldım porland yanına salata meze tabağı vs normalde de kullanıyordum. bu sene ev hanımlığına heves ettim karaca earth colection aldım o kadar güzel ki siyah günlükte kullanıyorum. Smeg vs asla tavsiye etmiyorum görüntü güzel ama kötü yani. Asla seramik mi ne bilmiyorum onlardan alma porselen al. Bende bir de köy evi olduğu için ve alışveriş bağımlısı olduğum için deniyorum her şeyi. Karaca onun alt markaları asla nevresim vs alma o kadar kötü ki incecik. Neoflam da asla alma. Bir çellik tencere 2 3 tava pilav tenceresi yeter. Kullandıkça ne kullanacağını anlıyorsun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…