Çeyiz listesinde ne olmalı ? Artık mutfak eşyaları ,ev tekstili şu bu almaya başlayacağım

kiral

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
293
1
118
İstanbul
Son dakikaya kalmadan almalı di mi ama Var mı bana önerebieceğiniz yerler . Şu sıra keramika ürünlerini gördüm yine bu siteden yourmlardan yakaladım. Uygun fiyatlarla alabliceğim sizin de kalitesinde memnun kaldığınız markalar veya siteler var mı ? Bir de bana kendi çeyiz listenizi ekleyebilir misiniz ? yaklaşık ne kadar tutar gibilerinden

Yemek takımı, çatal kaşık bıçak (ÇKB) takımı, tencere seti, düdüklü tencere, yemek yapmakla aranız iyiyse wok tava, sahan seti, kahvaltı takımı, evlenmeye az zaman kala kettle, rondo, mikser gibi küçük ev aletleri (erken almayın ki garantisi kullanamadan bitmesin), yatak örtüsü, nevresim, yastıklar, salon örtüsü, masa örtüsü bunlar aklıma gelen büyükler.

Bir de küçükler var ama onları evi falan tuttuktan sonra alın, mutluhatun'un çeyiz başlığında bir liste vardı hatırlıyorum, kendi listemi ona bakarak yapmıştım arar bulursunuz.

Şimdi kendi çeyizlerimden sayacağım ama hiçbirinin fiyatı hakkında bir şey söyleyemem çünkü unuttum gitti :)
Ben günlük takımımı da misafir yemek takımımı da Kütahya Porselen'den aldım, annem çok memnun kaldı yıllarca diye hiç bozmadan aynısından devam ettim.
Tencere setlerim, Ambos ve Aryıldız, sahan setlerim de aynı. ÇKB'ler günlük takımım Ambos, misafir takımım Aryıldız, çaydanlıklarım Ambos, Aryıldız, Bernardo, kahvaltı takımım Bernardo, wok tavayı daha almadım ama sanırım Tefal iyi diyorlar üzerine düşünüyorum, seramik veya teflon tava, bunda da seramiği öneriyorlar daha çok henüz marka araştırması yapmadım. Küçük ev aletleri ürüne göre değişiyor nereden alınacağı ama genelde Arzum bana çok iyi görünüyor, hep göz kırpıyor sempatik sempatik.

Düdüklü tencere var bir de benim ki setle birlikte aldığımız için Aryıldız ama annemle Sofram diye bir ürünü kullanıyoruz evde, memnunuz, yemekleri 20 dakikada pişirmiyor üzerinde yazdığı gibi biraz daha uzun sürüyor ama güvenli en azından. Düdüklü tencerede en önemli şey güven bence, bunların hakkında korku hikayeleri dinleyerek büyüdük ne de olsa insan ürperiyor :)

Aldığım ürünleri hiç kullanmadım, kullanışlı olmaları açısından yorum yapamam o yüzden ama Kütahya ve Aryıldız'ı ailemin evinde de kullandığımız için önerebilirim.

Nevresimlerde her sorana söylüyorum ama Taç'ın ürünlerini çok seviyorum, yıllarca rengi bile atmıyor diye, kendi evime onu almayı düşünüyorum bol bol. Yine çeşit olsun diye başka marka da alırım tabi ama Taç baş tacı olacak ona çok eminim :)

Masa örtüsü gibi şeylerde de hiç marka bilgim yok, annemin Eminönü'nde bildiği mağazalar var adını da bilmez yön duygusuyla bulur hep, oralardan beğendiklerim olursa alacağım ya da annemin diktiklerini kullanabilirim çok süslü ve renkli gelmezse bana

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, diğer çeyiz başlıklarını okuyarak çok daha derin bilgiler edinebilirsiniz, ben öyle yaptım. Kolay gelsin

Canım merhaba :) Öncelikle hayırlı olsun. Ben de çeyiz hakkında hiçbir şey bilmezdim, ancak şimdilerde burası sayesinde baya ilerleme kaydettim diyebilirim. Şimdi önerilerime geçiyorum... :)

Öncelikle kendine bir çeyiz listesi yapmanı öneririm. Bu şekilde ihtiyaçlarını görüp ona göre alışveriş yapabilirsin. Ayrıca eksiklikleri tamamladıkça listeden bir şeyleri silmek gibisi yok. :)

Ben misafirlik yemek takımımı Kütahya Porselen'den aldım. Sana da tavsiye ederim. Güvenilir bir marka.
Çelik tencere setimi Korkmaz'dan aldım.
Seramik tencere-tava setimi Moneta'dan aldım. Zaten sermaikte Moneta gibisi yok.
Fırına da girebilen bir döküm tencere aldım. Onda da Hecha markasını tercih ettim. Bu markaya %100 güvenebilirsin. Çünkü ben de bu forum yardımıyla Hecha'dan haberdar oldum.
Çay seti, Türk kahvesi seti, Çay fincanı seti, Nescafe fincanı seti gibi ürünleri de günlük ve misafirlik olarak düşün derim. Ben tercihimi Karaca'dan yana kullandım. Ayrıca aldığın takımlarla kombin olmalarına da dikkat edebilirsin. Bu arada Karaca'da çok şık pasta setleri var. Hani kek ve kurabiye standı da içinde oluyor.
Ev tekstili alanında da Taç, Özdilek ve Sarev markasına güvenebilirsin. Günlük takımlarda English Home'u da tercih edebilirsin.
Su takımlarını elbette Paşabahçe'den almanı öneririm. :)
Saklama kaplarını Tupperware markasından alabilirsin.
Günlük yemek ve kahvaltı takımlarında da Karaca ve Bernardo gibi markaları tercih edebilirsin.
Eğer teflon alacaksan Tefal'den şaşma derim.
Sahan setini de Korkmaz veya Hisar gibi markalardan tercih edebilirsin.
Küçük ev aletlerini düğüne yakın almalısınız. Daha sonra garanti açısından sorun yaşama...

merhaba canım içinden ilk nerden baslamak geliyosa ordan basla canım fikir sorarsan da sayfama beklerim aldıklarım fikir olabilir sorun olursada cevaplarım inşAllah elimden geldiğince

Bir de ne sorucam yemek takimlarinin fiyat araligi nedir 12 kisilik mi yoksa 2 takim 6 kiislik mi daha uygun olur ?

Cok fiyat farkliliklari var ben acemiyim kaziklanmak da istemiyorum :) nedir ederleri yaklasik olarak ?
canım söyle bişey var her bütceye uygun var her seyde oldugu gibi kalıtesine baglı olarak değişebiliyo bence. ben bernardodan aldım 12 kişilik yemek takımı yanında da catal kasık bıcak seti hediye bir de ayrıyeten kahvaltı takımı aldım 2400 e aldım.sonradan ilaveten 6kişilik yemek takımı da aldım o da 300 dü sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…