Merhaba benim babam 2006 yılında vefat etti ve ondan 6 gün önce anneannem vefat etmişti. Anneme anneanemin maaşının bir kısmı 2-3 ay içerisinde bağlandı bir kısmıda babasına bağlandı.Anneannemin maaşı sgkdan.Ayrıca dedemde sgk dan emekli ama hem karısının kendi emekli maaşını alıyor.Daha sonra dul maaşını olduğunu ve anneminde babamdan alabilceğini duyduk. 2 sene sonra annem hem annesinden hem babamdan maaş almaya başladı ve bende yetim maaşı almaya başladım.Şimdi biraz karışık anlttım şöyle anltayım
ben:babamdan bağkur yetim aylığı
annem: babamdan bağkur dul aylığı, annesinden sgk dan yetim aylığı
dedem (annemin babasI)kendi maaşı sgk dan ,eşinden sgkdan
benim sorum şu bu maaşların hepsi 2008 den önce bağlandı sanırım. ben temmuzda evleneceğim.Babamdan çeyiz parası almasam benim maaşım anneme 2 yıl bekletilmeksizin hemen bağlanırmı yoksa çeyiz parası almasamda yine 2 yıl beklemekmi lazım anneme geçmesi için maaşımın.
İkinci olarakta dedemin vefat etme durumunda maaşı anneme geçmezmi annem babamdan bağkur annesinden sgk alıyor ama annesinin maaşı yerine babasınınkini alamazmı çünkü babasınınki daha çok.Ayrıca babasının eşinden(annemin annesinden)aldığı maaş anneme geçmezmi?
ben:babamdan bağkur yetim aylığı
annem: babamdan bağkur dul aylığı, annesinden sgk dan yetim aylığı
dedem (annemin babasI)kendi maaşı sgk dan ,eşinden sgkdan
benim sorum şu bu maaşların hepsi 2008 den önce bağlandı sanırım. ben temmuzda evleneceğim.Babamdan çeyiz parası almasam benim maaşım anneme 2 yıl bekletilmeksizin hemen bağlanırmı yoksa çeyiz parası almasamda yine 2 yıl beklemekmi lazım anneme geçmesi için maaşımın.
İkinci olarakta dedemin vefat etme durumunda maaşı anneme geçmezmi annem babamdan bağkur annesinden sgk alıyor ama annesinin maaşı yerine babasınınkini alamazmı çünkü babasınınki daha çok.Ayrıca babasının eşinden(annemin annesinden)aldığı maaş anneme geçmezmi?