Çeyiz serildikten sonra ziyarete gelinir, peki ya evlendikten hemen sonra ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tinny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tinny

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
163
1
0
İstanbul
Merhaba kızlar, özellikle ablalarım, merak ettiğim bir sorunum var. Örf ve adetler, yörelerimize göre farklılık gösteriyor, bu yüzden bende sormak istedim sizde nasıldır ?

Evlenmeden önce ev döşenir sonra çeyiz serilir. Evlenene kadar ev, çeyiz görülmeye gelinir. Yani ailemden bildiğim ve çevremden gördüğüm kadarıyla böyledir.

Peki evlendikten hemen sonra, düğüne gelemeyen yada evi göremeyen akrabalar, komşular eş dost v.s, davet edilmeden çeyiz görmeye gelir mi ? Benim bildiğim yeni evlenenlere bir müddet misafir gelmez yada en azından haber verilir, yada düğüne gelemeyen yakınlarımız annenin yada eşin ailesine ziyarete gider. Sizde nasıl ?

Eğer yanılmıyorsam bizim buralarda o hafta içinde bir Cuma günü (tabii balayında değillerse) gelemeyenler ya da gelenler farketmez (kadınlar) hep beraber toplanıp giderler.
Hatta gelin hanım gelinliğini giyer. :52:
Ne saçma değil mi. :ssz:
Bence öyle.

Bizde de düğünden 1 ay sonra falan gelin mevlüdü yapılır. gelip o gün görür evi herkes. arkadaşın da dediği gibi gelin o gün gelinlk giyer :)))

bizde evlendikten sonra gelin yakin akrabalrca davet edilir gelinin ayagi acilir.tabir bu. gelinin evinede dügüne gelemeyenler gelir ama , haber vererek, evi bastan ayaga gezerler tabi, Allahin emri bu kacinilmaz. yani istersen 10 senelik evli ol evine yeni biri geldi mi gezmek ister , niyeyse artik

bizde çeyiz serme diye bişey de yok..düğünden sonra gelme diye bişey de..belki düğüne gelemeyen takısını takamayan olursa isterse haber verir gelir.topluca değil tabi

bizdede düğüne gelemeyenler öyle hemen değil enaz biray sonra, çünkü çiftler eve anca alışır hatta biribirlerine,önceden kız tarafındansa gelecekler kızın annesini, değilse oğlanın annesini arayıp haberli olarak gelinin evine hediyesini vermek için gelirleR.SADECE ÇEYİZ GÖRMEYEYSE HİÇTE KABUL ETME BENCE

bizde gelin çayı içme vardır,düğünden bir süre sonra haber verilir ve glin evi görmeye gidilir:34:

biz çeyiz sermeyeceğiz ama düğünden sonra akrabalar falan kız tarafı değil de erkek tarafı gelmek isteyecektir.ben de hepsi toplansın gelsin bikerede aradan çıksın istiyorum ama evi gezdirmek istemiyorum :( evi gezmek isteyenlerle nasıl başa çıkacağım??hiç tanımadığım insanlara niye evimi gezdireyim?zaten kesin banyoya girip tuvalet bahanesiyle kurcalamadıkları dolap kalmayacak:(yatak odama sokmak istemiyorum.nasıl bir yol izlemeliyimm??

biz çeyiz sermeyeceğiz ama düğünden sonra akrabalar falan kız tarafı değil de erkek tarafı gelmek isteyecektir.ben de hepsi toplansın gelsin bikerede aradan çıksın istiyorum ama evi gezdirmek istemiyorum :( evi gezmek isteyenlerle nasıl başa çıkacağım??hiç tanımadığım insanlara niye evimi gezdireyim?zaten kesin banyoya girip tuvalet bahanesiyle kurcalamadıkları dolap kalmayacak:(yatak odama sokmak istemiyorum.nasıl bir yol izlemeliyimm??

bana göre engelleyemezsin,gelmelerinin amacı zaten evi ve çeyizi görmek değil mi:34:

Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Evet ya, aynı dertden bende muzdaribim ama yatak odasına girmeleri sorun degil sonuçta başında sen olduğun müddetçe problem olmaz.

çeyiz sermeyle ilgili yardımcı olamayacağım ama,

bizde adet çeyiz serildiğinde, nişanda, evlendiiğinde gidemeyen, hayırlı olsuna gider.
ama öncelikle geline haber veririz biz size gelmek isteriz, sizin müsait olduğunuz bir gün lütfen bize haber verin deriz. taaa ki o arayana kadar kesinlikle bir daha aramayız. çünkü biz karşı tarafa bildirdik. mutlaka karşı tarafta müsait olduğu bir günü bize bildirecektir.

bildirmesse de paşa gönlü bilir.

Eğer yanılmıyorsam bizim buralarda o hafta içinde bir Cuma günü (tabii balayında değillerse) gelemeyenler ya da gelenler farketmez (kadınlar) hep beraber toplanıp giderler.
Hatta gelin hanım gelinliğini giyer. :52:
Ne saçma değil mi. :ssz:
Bence öyle.

Ziyaret değil de gelinlik giyme ve evin inciğini cinciğini gösterme bence saçmalık ötesi.

direkt söyle bence... ben öyle yaptım hiiiç kimse gelemedi.

benim kızkende karşı çıktığım bir durumdu bu kadınlar toplanıp hadi gelin görmeye gidiyorua bahanesiyle giderledi döndüklerinde de hep dedikodu yok koltuğu demodeydi halısı berbattı oydu buydu iğrenç bir durum ben evlenirken ne çeyiz serdim ne de ev gezdirdim ...gelen komşularıda kapıdan çevirdim musait değilim :20:deyip kapıyı kapattım amannn öyle de dedikodu yapıyorlar böylede :23::23:

bende sanırım kimseyi kabul etmeyeceğim...off banane yaa arkamdan bir dünya laf edicekler...yok öyle yok böyle.bidaha görmeyeceğim ya da bayramdan bayrama görüşeceğiim insanlara evimi niye gezdireyim?ben bir de nazara çok inanırım o yüzden gezdirip de gözleri kalıcak diye çok korkarım...müsait değilim deyip kabul etmeyeceğim...

Merhaba kızlar, özellikle ablalarım, merak ettiğim bir sorunum var. Örf ve adetler, yörelerimize göre farklılık gösteriyor, bu yüzden bende sormak istedim sizde nasıldır ?

Evlenmeden önce ev döşenir sonra çeyiz serilir. Evlenene kadar ev, çeyiz görülmeye gelinir. Yani ailemden bildiğim ve çevremden gördüğüm kadarıyla böyledir.

Peki evlendikten hemen sonra, düğüne gelemeyen yada evi göremeyen akrabalar, komşular eş dost v.s, davet edilmeden çeyiz görmeye gelir mi ? Benim bildiğim yeni evlenenlere bir müddet misafir gelmez yada en azından haber verilir, yada düğüne gelemeyen yakınlarımız annenin yada eşin ailesine ziyarete gider. Sizde nasıl ?

ben çeyiz meyiz sermem, evimide herkese açmam, zaten evimi şarka kurucam tayin işimiz var ama burda olsamda durum değişmezdi, ne münasebet yaa, zaten eskidenmiş onlar, milletin dantel falan ördüğü zamanlardaymış, benim çeyizim yemek takımım, çatal bıçak takımım, tencerelerim vs, öyle bakılacak bişeyim yok, artık bu saçma adetleri bırakmanın zamanı geldi bence, yeni evli çiftin evine gitmek ne çeşit bi fantazi onuda hiç almaz aklım

bende sanırım kimseyi kabul etmeyeceğim...off banane yaa arkamdan bir dünya laf edicekler...yok öyle yok böyle.bidaha görmeyeceğim ya da bayramdan bayrama görüşeceğiim insanlara evimi niye gezdireyim?ben bir de nazara çok inanırım o yüzden gezdirip de gözleri kalıcak diye çok korkarım...müsait değilim deyip kabul etmeyeceğim...
akrabalarının için demiyorum ama konu komşu istemiyorsan sert bir ifadeyle musait değilim de bak gelebiliyorlar mı :23:
ama benim yüzsüz bir komşum vardı ...bir ay iki günde bir gelip hala musait değilmisin dediya var mı böyle bişey en dedikoducularındandı üstelik ama ne oldu almadım hiç sonra taşındık bu seferde taşınırken geldi eşyaları görmeye hey allahım ne insanlar var :20:

akrabalarının için demiyorum ama konu komşu istemiyorsan sert bir ifadeyle musait değilim de bak gelebiliyorlar mı :23:
ama benim yüzsüz bir komşum vardı ...bir ay iki günde bir gelip hala musait değilmisin dediya var mı böyle bişey en dedikoducularındandı üstelik ama ne oldu almadım hiç sonra taşındık bu seferde taşınırken geldi eşyaları görmeye hey allahım ne insanlar var :20:

ben akraba falan da istemiyorum.hepsi dedikoducu. öyle komşularıda çakmağı çakıp yakmak gerek:) :47:

Konu sahibi arkadasim, orf ve adetleri pek bilmedigim icin cevap veremicem.
Yalniz sunu merak ettim kizlar, eger ceyizlerimi sermek istemiyorsam, saygisizlik etmismi oluyorum? :26:
Acikcasi sermek istemiyorum, ceyizlerimi kartondan cikardigim gibi hemen yerlerine yerlestirmek isterim. Evlendikten bi sure sonra yakin akrabaglari, dostlari yemege cagirmak isterim o kadar.

Back
X