Çeyiz serildikten sonra ziyarete gelinir, peki ya evlendikten hemen sonra ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tinny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hoşbulduk ebruşş :71:

yok gitmedik, aramadılar bizi, sadece o gün dedesine gittiğimizde amcasınız kızı sordu ona, abinle birbirinize gidip geliyormusunuz diye, oda yoo hiç gelmediler dedi. kuzende sordu hayırdır ne olduki, yakınsınız birbirinize falan, sonra eşim suçu bana attı. ben gidecektimde adamın biri beni engelledi diyor. sonra görümcem bana döndü hayırdır carrie senmi engelledin bende evet, ben engelledim çünkü bildiğim kadarıyla yeni evlilerin evine davetsiz gidilmez dedim. sonra yoo ne alaka, gelin bi ara dedi ama o günden sonra görüşmedik, ne ben aradım ne o aradı, demiştim zaten ben aramasam o hayatta aramaz diye. bizde gitmedik işte :1:

düşüncelerini alayım :1:
:27::27::27:

Ben senin bu görümceni anlayamadım şekerim :1: Sen aramıştın yanlış hatırlamıyorsam müsait olunca haber verin gelelim demiştin ama seni hiç aramamıştı dimi :27: Şimdi de gelin bir ara diyor hey Allah'ım ya :1: keşke " ben senden telefon bekliyorum müsait olunca arıcaktın" filan deseydin :9: Bir ara gelin demiş ya sizde bir ara gidiverin canım ya :27:

valla bizde oyle adetler yok. bana saçma geliyor oturmaya buyursun gelsinler.
ama ole adetler olsada yapmayacagım kesin.
sözde yapmadım kına geceside yapmıyorum.

çeyizi görünce ne olacaksa sanki..kimseye beğendiremiyorsun zaten herzaman bahane bulunur bişeylere..kızıma çeyiz sermem,çok yakınlar hariç göstermem bile diyorum şimdiki düşüncem tabi...

Canım ben çeyiz sermicem cok sacma gelıyor bana mıllet görücek diye herseyı ortalıkta bırakamam yani.Düğünden 1 ay sonra falan gelin tevhidi yapıcam hemde evimi görmüş olurlar.Tabı tevhıdden önce gelmek ısteyen olursada seve seve mısafır ederım.!:52::52:

bizim burdakier çeyiz görmeye giderler.ama sonrada o var bu yok diye.dedikodu yaparlar.ne saçma.ben çeyiz falan sermeyeceğim :ssz:

Yok canııımm olur mu öyle şey... Yeni evlinin evinede çeyize bakmaya gidilir miymiş töbe töbeee...

ne kadar farklı adetler varmış okuyunca çok şaşırdım.
bizde çeyize düğüne falan gelemeyenler kız tarafından olanlar kızın ailesine erkek tafaındna olanlar erkeğin ailesine giderler düğünden hemen sonraysa tabi.
gelin evinede belli bir zaman geçtikten sonra yani genelde 5 6 ay gibi sonra yakın akrabalar çaya gelirler tabi davet gelinden gelir davet etmezse kimsede öyle sana gelicez deyipte gitmez ben selanik göçmeniyim bizim adetlerimizde en azından benim yakın çevremdeki akrabalarımda böyle. ben 1,5 yıllık evliyim daha 2-3 kere misafir ağırladım sadece

bizim burdakier çeyiz görmeye giderler.ama sonrada o var bu yok diye.dedikodu yaparlar.ne saçma.ben çeyiz falan sermeyeceğim :ssz:

Aynen böyle oluyor.evde ne varsa topladım annemin bütün emeği göz nuru benim evimdedir 2 kızkardeşim daha varken herşeyi bana verdi ve ben sermedim kayınvalidem cok karşı göze gelir gerek yok dedi. ve sonra benim kulağıma geliyor ki birşeyim yokmuş!göremeyince dert oldu demek ki insanlara o yüzden boşver derim herkes zaten her durumda kendi bildiğini konuşuyor.sen huzuruna bak...

:27::27::27:

Ben senin bu görümceni anlayamadım şekerim :1: Sen aramıştın yanlış hatırlamıyorsam müsait olunca haber verin gelelim demiştin ama seni hiç aramamıştı dimi :27: Şimdi de gelin bir ara diyor hey Allah'ım ya :1: keşke " ben senden telefon bekliyorum müsait olunca arıcaktın" filan deseydin :9: Bir ara gelin demiş ya sizde bir ara gidiverin canım ya :27:

heeeeeeeç tınlamıycam :ssz:

ben çeyiz felan sermiycem. ne zaman ev ttulcak düğüne yakın yerleştirilcek. düğünden sonra gelen gelir. zaten gelin mevlüdü oluyo herkes geliyo

bizdede düğünden sonra gelin tebriği alınır 10 15 gün sonra vede davetiyeye yazılır. benim tebriği 2 gün aldık eş dost gelir çeşit çeşit pastalar yapılır gitmeden öncede evin en ücra köşesine kadar geziyorlar ve bu beni çok sıkmıştı o benim özelim sonuçta bide yorum yaparlar yok halısı şurdanmışşşş yok havlu kenarı şöyleymiş şimdiki aklım olsa asla meyil vermem ne cahilce şeyler

ben çeyiz sermeyecğim. mümkünse kına ve nişanda yapmak istemiyorum

direk nikah ve düğün istiyorum

ev görmesine gelenler de yatak odama girmesin mümkünse:3:

Merhaba kızlar, özellikle ablalarım, merak ettiğim bir sorunum var. Örf ve adetler, yörelerimize göre farklılık gösteriyor, bu yüzden bende sormak istedim sizde nasıldır ?

Evlenmeden önce ev döşenir sonra çeyiz serilir. Evlenene kadar ev, çeyiz görülmeye gelinir. Yani ailemden bildiğim ve çevremden gördüğüm kadarıyla böyledir.

Peki evlendikten hemen sonra, düğüne gelemeyen yada evi göremeyen akrabalar, komşular eş dost v.s, davet edilmeden çeyiz görmeye gelir mi ? Benim bildiğim yeni evlenenlere bir müddet misafir gelmez yada en azından haber verilir, yada düğüne gelemeyen yakınlarımız annenin yada eşin ailesine ziyarete gider. Sizde nasıl ?

tabiki her yerde farklıdır böyle şeyler ama benim bildiğimde yeni evli çiftlerin evine
hemen misafir gitmez.Bizde gelin mevlütü yapılır düğüne gelemeyenler mevlüte gelir
Gelin gelinliğini giyer dua okunur sonrasında gelen misafirler bakmak isterlerse bakarlar
eve.

Evlendikten sonra düğüne gelemeyenler hediyesi ile gelir, ama bir müddet sonra düğünden sonra değil. Ben evlendiğim ilk zamanlar çalışıyordum k.valideme gelip hediyeleri ona bırakıyorlardı o da bana veriyordu. Gelinin evine gelinse bile artık çeyiz görme falan olmaz. Sen o evi artık kullanacağına göre daha ne çeyizi görecekler. Hayırlı olsuna gelmiş olurlar sadece. Ben çeyiz de sermedim. Normal bir ev nasıl döşeniyorsa o şekilde. Öyle incik cincik ortaya sermedim. Herşey çekmece ve dolaplara konmuşdu.

Çeyiz serme olayı bana biraz abes geliyor, amaçlarla amaçlar birbirine karıştırılmış gibi oluyor.Ayrıca yeni evli çiftin evine hemen gitmek te hiç hoş birşey değil bence.:20:

Merhaba kızlar, özellikle ablalarım, merak ettiğim bir sorunum var. Örf ve adetler, yörelerimize göre farklılık gösteriyor, bu yüzden bende sormak istedim sizde nasıldır ?

Evlenmeden önce ev döşenir sonra çeyiz serilir. Evlenene kadar ev, çeyiz görülmeye gelinir. Yani ailemden bildiğim ve çevremden gördüğüm kadarıyla böyledir.

Peki evlendikten hemen sonra, düğüne gelemeyen yada evi göremeyen akrabalar, komşular eş dost v.s, davet edilmeden çeyiz görmeye gelir mi ? Benim bildiğim yeni evlenenlere bir müddet misafir gelmez yada en azından haber verilir, yada düğüne gelemeyen yakınlarımız annenin yada eşin ailesine ziyarete gider. Sizde nasıl ?

ben şahsen 5 yıl evvel ev yerleştirmeden annemın evınde 2 gunluk ceyız serdık sırf hatır için actık görücülere yoksa bana ıskence gelıyo herkes ellıyo falan sinir bozucu bişiy kendı evıne yerleştirdikten sonra ektra ceyız o eve serılmez ev görmek ısteyenlerde 2 aydan sonra gelıp ev görürler annenın evıne sereceksın ceyızını ve konu komsu akraba cagırılır onlarda hatta hedıye getırır falan guzel seyler aslındabunlar ama ne bılım sonrası sıkıntı :D

bizde çeyiz gelinin değil annesinin evine serilir.ev eşyası değil tabiki,el işleri,havlular,örtüler vs ne varsa düğün olmadan 10 gün önce falan serilip 1 hafta kalır,isteyen gelip bakar.düğünden önce de toplanıp gelinin evine yerleştirilir.
bize düğünden sonra (belki 1 ay sonra,emin değilim) eşimin bütün krabaları hayılı olsun demek için teker teker geldiler,her gün birini ağırladım ve her yeri gezdiler.daha da fenası,aradan kaç yıl geçti,doğum yaptım.düğünden sonra gelemeyip bebek görmeye gelenler(yani evime ilk kez gelenler) rahatça keyiflerine göre evin her tarafını gezdiler.pijamalarımla misafir karşıladığım günler olduğu gibi (habersiz misafir) o halde görmelerine rağmen yatak odama dahi girdiler.gereksiz adetler demek istemiyorum ama insanda da biraz görgü olacak!

Back
X