Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kız tarafı yatak odası,mutfak malzemeleri
erkek de beyaz eşya ve oturma grubu diğer eşyalar.
bizde durum böyleydi. ekstralar gönüllüğe kalmış.
ama her memleketin de geleneği farklı.diğer arkadaşlar da yorum yapsın. eminim unuttuklarım vardır.
biz ayırmadık, nişandan sonra aileler herşeyi ortak alalım düğünü de ortak yapalım diye konuştu. Ben zaten çoktan ev tekstillerini bitirmiş, mutfak alışverişini yarılamıştım bu konuşulduğunda. Şimdi ben mutfak alışverişine devam ediyorum o da balayı için para biriktiriyor, evin kalan büyük harcamalarını da ailelerimiz paylaşacak. beyaz eşyalardı yatak odasıydı vs. ayırmayacağız yani, her iki aile de "benim gücüm şu kadar" diyip ne kadar katkısı olabileceğini söyleyecek biz çıkan toplama göre nişanlımla ne kadarlık düğün yapacağız nasıl eşya alacağız belirleyeceğiz. bence sen de nişanlınla baştan bütçe işini konuş. burada çok okuyorum, evlenirken nişanlısı almış ya da nişanlısının ailesi almış gibi görünen pek çok şeyin taksidini evlendikten sonra ödeyen gelin hikayesi. baştan konuşun ki neye ne kadar harcanacak nasıl ödenecek evlendikten sonraki sabit masrafınız nedir baştan belli olsun sonradan sıkıntı yaşamayın.
canım bu durum yöre yöre değişebilir
gerçi artık genelde çok şey ortak alınıyor
ben bursalıyım
eşim de bursalı
burda kız tarafı, mutfak el aletlerini, ütü, süpürge, buzdolabı ve televizyon hariç beyaz eşyayı
yatak odasını, perdesini ve halısını veya salon koltuklarını, halısını, perdesini
mutfak masasını, sandalyelerini
yatak odası tekstilini, mutfak ve banyo tekstilini, yorgan, yastık
mutfakta tencere, tabak. çanak ve evin aksesuarlarını alır
k.valide de bir iki nevresim takımı, bornoz takımı, bir battaniye, bir yorgan, yatak örtüsü alarak gelin kızın çeyizine katkıda bulunur, bazıları tabak çanak da alır
Ben ve nişanlım Ankaralıyız... Erkek tarafı yatak odası hariç evin bütün mobilya ve beyaz eşyasını erkek tarafı alır... Kız tarafıda yatak odası,halılar perdeler, mutfak ürünlerini ve diğer ıvırzıvırları alır...
Gerçekden zor annem liseden beri birşeyler alır bana bende çalışıyorum her ay birşeyler alıyorum daha bitmedi eksiğim... Perdelere halılara hiç girmedik daha... Biz yatak odasını almayacagız onun yerine oturma grubunu ,vestiyer, mutfak masası gibi şeyleri biz alacagız öyle konuştuk.Evet bende bu kanıya vardım, doğru olan bu. Ama bence kim de ne varsa o alsın ortaklaşa durumu yok ise. Ve benim hala hiç birşeyim yok ve ne yapıcam bilmiyorum. Kısa sürede nasıl kendimi toralıycam onu hiç bilmiyorum. (( Çok zor ya bu işler çokkkb
genelde böyle canımBÜTÜN EVİ KIZ KURUYOR DESENİZE :)