ÇEYİZDE KIZ TARAFI ERKEK TARAFI ???

Elam123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
97
9
35
Merhaba;

Kız tarafının alması gereken çeyiz kısmı nelerdir arkadaşlar bilgi rica ediyorum..
Hiç bilgim yok, erkek arkadaşımlada çok bu konuları sen bunu ben bunu şeklinde konuşmak istemıyorum :)

Teşekkür ederim..

kız tarafı yatak odası,mutfak malzemeleri
erkek de beyaz eşya ve oturma grubu diğer eşyalar.
bizde durum böyleydi. ekstralar gönüllüğe kalmış.
ama her memleketin de geleneği farklı.diğer arkadaşlar da yorum yapsın. eminim unuttuklarım vardır.

kız tarafı yatak odası,mutfak malzemeleri
erkek de beyaz eşya ve oturma grubu diğer eşyalar.
bizde durum böyleydi. ekstralar gönüllüğe kalmış.
ama her memleketin de geleneği farklı.diğer arkadaşlar da yorum yapsın. eminim unuttuklarım vardır.

Teşekkür ederim Canım. Evet Yatak odası ve mutfak kısımını kesinleştirdim :) Bütün yörelerde var sanırım zaten bu.

Bu tamamen anlaşmaya bağlı ama bizde genel geçer kural şöyledir. yatak odası mobilya perdesi halısı dahil mutfak malzemeleri ayrıca banyoda yok havlusu paspası vs tüm ev tekstili ve küçük elektirkli aletler robotudur saç kurutma mak. süpürgesidir kız tarafınındır. birde gördüğüm bir şey var kız tarafı bulaşık makinesinide alıyor. :KK70: ama dediğim gibi bu tamamen anlaşmaya bağlı. biz ayırmadık nışanlımla alıp alıp atıyoruz kenara. düğünde damatlık da kız tarafına aittir. geri kalan herşey erkek tarafının.

biz ayırmadık, nişandan sonra aileler herşeyi ortak alalım düğünü de ortak yapalım diye konuştu. Ben zaten çoktan ev tekstillerini bitirmiş, mutfak alışverişini yarılamıştım bu konuşulduğunda. Şimdi ben mutfak alışverişine devam ediyorum o da balayı için para biriktiriyor, evin kalan büyük harcamalarını da ailelerimiz paylaşacak. beyaz eşyalardı yatak odasıydı vs. ayırmayacağız yani, her iki aile de "benim gücüm şu kadar" diyip ne kadar katkısı olabileceğini söyleyecek biz çıkan toplama göre nişanlımla ne kadarlık düğün yapacağız nasıl eşya alacağız belirleyeceğiz. bence sen de nişanlınla baştan bütçe işini konuş. burada çok okuyorum, evlenirken nişanlısı almış ya da nişanlısının ailesi almış gibi görünen pek çok şeyin taksidini evlendikten sonra ödeyen gelin hikayesi. baştan konuşun ki neye ne kadar harcanacak nasıl ödenecek evlendikten sonraki sabit masrafınız nedir baştan belli olsun sonradan sıkıntı yaşamayın.

Ama illa ayıracağız, kız tarafı ne alır diye soruyorsanız ben İzmirliyim, bizde kız tarafı mutfağın her türlü ıvır zıvırı (sadece buzdolabı hariç), yatak odasının perdesinden halısına her detayı ve ev tekstillerini alır. nişanda erkeğe detaylı bohça yapılır, damatlığı ve yüzüğü alınır.

Bizde de şoyle olmuştu. Yatak odasının halı perde ortusunu, mutfağın tabak çanak her turlu bulaşığını. Elektrik supurgesi utu bulaşık makinesini annemler almıştı. Oturma gurubu beyaz eşyayı ve geri kalanı eşim aldı.. Tabi maddi duruma, gelenek goreneğe ce isteğe gore bu değişir...

Canim bende nisanliyim anlatayim kendi yapacaklarimizi oturma grubu mutfak full esyalari elektrik süpürgesi utu camasir makinesi firinli iki hali yatak yastik tarzi şeyler istersen bulasik makinesi erkek tarafi 3lu mobilya takimi buzdolabi TV oda yatak yastik hali perde bunlar yani ama her yerin adeti farkli

biz ayırmadık, nişandan sonra aileler herşeyi ortak alalım düğünü de ortak yapalım diye konuştu. Ben zaten çoktan ev tekstillerini bitirmiş, mutfak alışverişini yarılamıştım bu konuşulduğunda. Şimdi ben mutfak alışverişine devam ediyorum o da balayı için para biriktiriyor, evin kalan büyük harcamalarını da ailelerimiz paylaşacak. beyaz eşyalardı yatak odasıydı vs. ayırmayacağız yani, her iki aile de "benim gücüm şu kadar" diyip ne kadar katkısı olabileceğini söyleyecek biz çıkan toplama göre nişanlımla ne kadarlık düğün yapacağız nasıl eşya alacağız belirleyeceğiz. bence sen de nişanlınla baştan bütçe işini konuş. burada çok okuyorum, evlenirken nişanlısı almış ya da nişanlısının ailesi almış gibi görünen pek çok şeyin taksidini evlendikten sonra ödeyen gelin hikayesi. baştan konuşun ki neye ne kadar harcanacak nasıl ödenecek evlendikten sonraki sabit masrafınız nedir baştan belli olsun sonradan sıkıntı yaşamayın.

Teşekkür ederim, yvaş yvaş oturuyor beynimde birşeyler :)

bence ev eşyalarıyla alakalı ortak bütçenin nişan sonrasında iyice konuşulup kararlaştırılması gerekiyor. öbür türlü ''ben bunu aldım, sen şunu almadın'' veya ''ben daha çok harcadım'' gibi tatsız mevzular oluşabiliyor. gerçi herkes üzerine düşeni yaparsa hiç sorun olmaz.

canım bu durum yöre yöre değişebilir
gerçi artık genelde çok şey ortak alınıyor

ben bursalıyım
eşim de bursalı
burda kız tarafı, mutfak el aletlerini, ütü, süpürge, buzdolabı ve televizyon hariç beyaz eşyayı
yatak odasını, perdesini ve halısını veya salon koltuklarını, halısını, perdesini
mutfak masasını, sandalyelerini
yatak odası tekstilini, mutfak ve banyo tekstilini, yorgan, yastık
mutfakta tencere, tabak. çanak ve evin aksesuarlarını alır

k.valide de bir iki nevresim takımı, bornoz takımı, bir battaniye, bir yorgan, yatak örtüsü alarak gelin kızın çeyizine katkıda bulunur, bazıları tabak çanak da alır

canım bu durum yöre yöre değişebilir
gerçi artık genelde çok şey ortak alınıyor

ben bursalıyım
eşim de bursalı
burda kız tarafı, mutfak el aletlerini, ütü, süpürge, buzdolabı ve televizyon hariç beyaz eşyayı
yatak odasını, perdesini ve halısını veya salon koltuklarını, halısını, perdesini
mutfak masasını, sandalyelerini
yatak odası tekstilini, mutfak ve banyo tekstilini, yorgan, yastık
mutfakta tencere, tabak. çanak ve evin aksesuarlarını alır

k.valide de bir iki nevresim takımı, bornoz takımı, bir battaniye, bir yorgan, yatak örtüsü alarak gelin kızın çeyizine katkıda bulunur, bazıları tabak çanak da alır

BÜTÜN EVİ KIZ KURUYOR DESENİZE :)

Ben ve nişanlım Ankaralıyız... Erkek tarafı yatak odası hariç evin bütün mobilya ve beyaz eşyasını erkek tarafı alır... Kız tarafıda yatak odası,halılar perdeler, mutfak ürünlerini ve diğer ıvırzıvırları alır...

Ben ve nişanlım Ankaralıyız... Erkek tarafı yatak odası hariç evin bütün mobilya ve beyaz eşyasını erkek tarafı alır... Kız tarafıda yatak odası,halılar perdeler, mutfak ürünlerini ve diğer ıvırzıvırları alır...

Evet bende bu kanıya vardım, doğru olan bu. Ama bence kim de ne varsa o alsın ortaklaşa durumu yok ise. Ve benim hala hiç birşeyim yok ve ne yapıcam bilmiyorum. Kısa sürede nasıl kendimi toralıycam onu hiç bilmiyorum. :KK43:(( Çok zor ya bu işler çokkkb :KK43:

Evet bende bu kanıya vardım, doğru olan bu. Ama bence kim de ne varsa o alsın ortaklaşa durumu yok ise. Ve benim hala hiç birşeyim yok ve ne yapıcam bilmiyorum. Kısa sürede nasıl kendimi toralıycam onu hiç bilmiyorum. :KK43:(( Çok zor ya bu işler çokkkb :KK43:
Gerçekden zor annem liseden beri birşeyler alır bana :KK45: bende çalışıyorum her ay birşeyler alıyorum daha bitmedi eksiğim... Perdelere halılara hiç girmedik daha... Biz yatak odasını almayacagız onun yerine oturma grubunu ,vestiyer, mutfak masası gibi şeyleri biz alacagız öyle konuştuk.

bence bu konu biraz anlaşmaya bağlı ama bizim burda yatak odasını, salon, yemek odasını, beyaz eşyaları, halı ,perdeleri erkek tarafı alıyo,mutfak gereçleri, küçük ev aletleri, ev ekstili ,ıvır zıvırı kalanınıda kız tarafı alıyo ama benim kaynanacığımın kızı olmadığından ve ilk gelini de ben olduğumdan beni de çok sevdiğinden benim çeyzime uyku seti nevresim battaniye yemek takımı tencere seti almayı düşünüyo allah herkese benim gibi bi kaynana versin :KK54:

X