çeyize dantel

sedna03

Guru
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2008
1.824
32
358
Diğer
benzer başlıklar okudum ama emin olamadım :(
kızlar ben dantel sevmiyorum..örmesinde sıkıntı yok ama kullanmayacağım şeyi örmek istemedim hiç :( el emeği göz nuru örsen bi türlü örmesen bi türlü...göz nuru ayrı vakit ayrı gidiyor...ee ben onu evimde kullanmaya kıyamam kenarda sararacak bu kezde :( yaptırmak istemiyorum...
çeyiz hazırlıyorum şimdi ve etraftan dantelin var mı diye soruyorlar...mutfak takımım pikem -annem sağolsun- dantel(annecim elleriyle yaptı beyaz iş bile var)
masa örtüsü var bide...
yeterli mi ? şimdi örsem yetişmez..hazır alsam diyorum..insanlar sorunca da istemiyorum diyorum ama eminde değilim...illa ki olmak zorunda mıdır dantel? ya da başka ne olması gerekir ? tavsiyeye ihtiyacım var..
bu arada salonda da dantel istemiyorum alternatif ne olabilir acaba?
haaa bide havlu kenarları var....olması şart mııdr ve olursa kaç tane olması ii olur ?
anneme sorsam hepsinden yapmamı ister (istiyorda zaten).zevklerimiz çok farklı...
teşekkürler

tatlim sana söyle söyleyeyim benim havlularimdan baska tek 1 tane bile dantelim yok cok şık örtüler var onlari ortmek istiyorum oyle dantel sevmem ben yatak odasinda dantel mutfakta dantel salonda dantel oturma odasinda dantel ooooo hic tarzim degil valla annem ormeye calisiyodu direk dedim bosuna yapma ben sermicem kalir sende goturmem bile diye vazgecti yapmiyor artik :9: :9: bence yaptirma biz calisan insanlariz bilmiyirum sen calisiyomusun ama pratik olmasi lazim herseyim kac parca onlarla ugrasamam valla yika utule yika utule cildiririm

bende aynı dertten muzdaribim:1: hiç sevmiyorum ve dediğiniz gibi calısan insanlarız kım ugrasacak onların ütüsüyle düzeniyle :26:

ayrıca zaten artık mobilyalar falan gayet şık üstlerine bi örtü örtmeye gerek yok dıye düşünüyorum ama annem yıne ısrarla yaptırıyor birşeyler demekki olması gerekıyor diye düşündüm artık sesimi cıkarmıyorum ördür sen millet hiç dantelı yok falan demesin simdi:52: bi kere sereriz sonra kaldırırım ben dedm :27:

canım benim ablamın var daha yeni evleniyo ama oda kullanmıcak hazır setlerden de aldı
ben hiçbirtane almıcam ne hazır salon takımı ne el yapımı örtülerden nefret ederim ya annemde bana yapmıyo zaten istemem dedim sakına oyarım valla dedim kim ne derse desin artık mazide kaldı onlar eski işler ya ne gereği var onlara 21. yy dan 22. yy ilerliyoruz bi 10 yıl sonra düğün olayıda biter gibime geliyo bunların hepsi out oldu artık ama başkalarının lafını önemsiceksen yaptır için sıkılır sonra ben tınlamayan biri olduğum için hayatta almam yapmam yaptırmam :52::30::32:

Son düzenleme:
bende istemiyorum sevmiyorum,ama annem yapıyor,laf ederler diye,ediyorlarmıs gercekten,bende kullanmıcam valla:16:

bende aynı dertten muzdaribim:1: hiç sevmiyorum ve dediğiniz gibi calısan insanlarız kım ugrasacak onların ütüsüyle düzeniyle :26:

ayrıca zaten artık mobilyalar falan gayet şık üstlerine bi örtü örtmeye gerek yok dıye düşünüyorum ama annem yıne ısrarla yaptırıyor birşeyler demekki olması gerekıyor diye düşündüm artık sesimi cıkarmıyorum ördür sen millet hiç dantelı yok falan demesin simdi:52: bi kere sereriz sonra kaldırırım ben dedm :27:

canım benim ablamın var daha yeni evleniyo ama oda kullanmıcak hazır setlerden de aldı
ben hiçbirtane almıcam ne hazır salon takımı ne el yapımı örtülerden nefret ederim ya annemde bana yapmıyo zaten istemem dedim sakına oyarım valla dedim kim ne derse desin artık mazide kaldı onlar eski işler ya ne gereği var onlara 21. yy dan 22. yy ilerliyoruz bi 10 yıl sonra düğün olayıda biter gibime geliyo bunların hepsi out oldu artık ama başkalarının lafını önemsiceksen yaptır için sıkılır sonra ben tınlamayan biri olduğum için hayatta almam yapmam yaptırmam :52::30::32:

bende istemiyorum sevmiyorum,ama annem yapıyor,laf ederler diye,ediyorlarmıs gercekten,bende kullanmıcam valla:16:

kızlar valla kim ne derse desin! her şeyin en kalitelisini almaya çalışıyorum eminim sizde öyle yapıyorsunuzdur aman şunuda alayım aman bu eksik kalmasın derken şu ana kadar aldıklarım 7 bin tl yi buldu yatak odam vs 20 yi bulcak belkide bu kadar yaptığımıza dua etsinler kimseyi karıştırmam zevkime onlar kullanmayacak sonuçta benim evim benim düzenim çok kızarım öyle şeylere ben anemede dedim sakın yapma istemiyorum diye yazık anneciğimin gözlerine ben sandıkta sarartacagım diye günlerde onu yapacak :47: ilerde dantel moda olurda sevmeye başlarsam ozaman yaptırır kullanırım tabi oda belki :9: :1: :9:

tatlim sana söyle söyleyeyim benim havlularimdan baska tek 1 tane bile dantelim yok cok şık örtüler var onlari ortmek istiyorum oyle dantel sevmem ben yatak odasinda dantel mutfakta dantel salonda dantel oturma odasinda dantel ooooo hic tarzim degil valla annem ormeye calisiyodu direk dedim bosuna yapma ben sermicem kalir sende goturmem bile diye vazgecti yapmiyor artik :9: :9: bence yaptirma biz calisan insanlariz bilmiyirum sen calisiyomusun ama pratik olmasi lazim herseyim kac parca onlarla ugrasamam valla yika utule yika utule cildiririm

Evet çalışıyorum o yüzden bu kadar ayrıntılar olmasın evimde :) mobilyalara bakarken bile çok ince süslemesi olanları istemiyorum (mesela oymalar arasında ayna var silerken tek tek hem süslerin tozu hem aynayı sil .. uğraşamam :D )

aynen :)

ben çabuk sıkılırım değişiklik isterim değiştiremem değiştirsem atamam el emeği diye, evde saklar dururum :D yazık ya

benim annem de yapıyo yaptırıyo :)

Eğer çeyiz serecekseniz bir takım da olsa bulunsun çeyizinde derim.

Annelerin içi rahat etmez evet :9:

İlla olacak o dantellerden :9:

bnm annem adettendir onlarsız olmaz diyenlerden
benm hala evlilik olmadıgı için bilmiyorum. ama annemin gönlü olsun diye alırım kullanmam
ablamada bohça için baya dağıtıldı. ablam sevdiği için evinede serdi:)
ablam kendisi yapardı. ama yazık günah. nasıl yapıyorlar:( güzel gözlerine yazık

Dantel çokta itici bişey değil ama yaa.. tamam bende çok sevmem ama bazen gerekebiliyor.

*salon takımında istemiyorum sadece
*30 adet havlum var ve hepsinin kenarları dantel. sağolsun 3 büyük ablam var onlar yaptı.
*yatak odası içinde dantel peçete ördürdüler kanser örneği diye bi örnek. .güzel bişeye benziyo.
*dantellerden pike takımı sardırıcam pikocuda. hamile ve lohusalık dönemlerinde şık olur.. pembe be gri olmak üzere şık ve değişik olur bazen..
*7 adet seccadem var ve hepsinin etamainini ablam işledi. (1 tanesini ben işledim ve yaptığım tek şeydi :)
*25 adet çetik- patik var hepsini bi akrabama yaptırdım parayla..
*liflerim hepsi el örmesi 25-30 adet sanırım..
*başörtü yazma 30-40 adet hepsi el işi göz nuru..

bütün çeyizimi aktardım size...
hepsini kullanmasamda çeyizimde görünmesi ve hediyelik olarak şık olur.

Dantel çokta itici bişey değil ama yaa.. tamam bende çok sevmem ama bazen gerekebiliyor.

*salon takımında istemiyorum sadece
*30 adet havlum var ve hepsinin kenarları dantel. sağolsun 3 büyük ablam var onlar yaptı.
*yatak odası içinde dantel peçete ördürdüler kanser örneği diye bi örnek. .güzel bişeye benziyo.
*dantellerden pike takımı sardırıcam pikocuda. hamile ve lohusalık dönemlerinde şık olur.. pembe be gri olmak üzere şık ve değişik olur bazen..
*7 adet seccadem var ve hepsinin etamainini ablam işledi. (1 tanesini ben işledim ve yaptığım tek şeydi :)
*25 adet çetik- patik var hepsini bi akrabama yaptırdım parayla..
*liflerim hepsi el örmesi 25-30 adet sanırım..
*başörtü yazma 30-40 adet hepsi el işi göz nuru..

bütün çeyizimi aktardım size...
hepsini kullanmasamda çeyizimde görünmesi ve hediyelik olarak şık olur.

güle güle kullan canım :16:
düğün ne zaman herşeyi hazırlamıssın:12:

havlu olarak 2-3 tane göstermelik yaptırmıştık ama daha hiç kullanmadım tamamen modern kullanıyorum.
eşyalarım komple spor hiç sermedim ama masa örtüsü dantel takımı vs. hepsi var ben küçükken anneannem yaptırmış kaç takım.
he çeyiz yerleşirken bakıyorlar hele ki o kafadalarsa. laf da konuşurlar o tarz tiplerse. bende vardı bi ton ama hiç serdirmedim.
bir tek yatak odamda seviyorum bence romantik bir hava katıyor. zaten yatakodası takımım çok modern bir takım değil ama sade bir model.
size kalmış biraz da karşı taraf nasıl tipler?
dantele alternatif çok şık fransız gipürleri oluyor ama basitlerinden değil kaliteliler güzel duruyor, tavsiye ederim. home sweet home tarzı bir mağazadan bakabilirsin. mutluluklar dilerim :)

Back
X