Çeyize ne koymalı?

burcutk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
1.848
4.513
208
Selamlar,

Seneye evleneceğim; çeyizimde bir parça bile yok. Annem sağ olsun hiiiiç takmamıştır böyle şeyleri, ben de onun kızıyım işte Hep "Zamanı gelsin, hepsini alırız, ne var" dedik; zaman geldi işte.

Neyse, ucundan başladım; mutfaktaki büyük parçaları hallettim. Bir tane de nevresim takımı aldım Sonra da dedim ki Kadınlar Kulübü'nün çeyiz köşesine bakayım bir.

Anam, ne göreyim? "Kızlar, henüz pek bir şeyim yok ama" diyen en az 8 nevresim takımı, bilmem kaç tencere takımı almış. Daha da bir şeyim yok diyor haa

Şimdi benim maaşım iyi aslında (her şeyimi kendim aldığımdan bildiriyorum) ama o kadar şeye asla gücüm yetmez ya. Para mı dayanır sekiz nevresim takımına? Daha yorganı, yatak örtüsü var

Ne diyorsunuz bu işe; normali bu mu yani? Her şeyi o paylaşılan listelerdeki gibi alsam ben beş sene evlenemem. Beni rahatlatın ne olur, "Saçmalama, ne abartıyorsun" deyin

Not: Boylu poslu, alımlı bir kadınım bu arada. Beni bir gören bir daha bakar. Gerçi konuyla ilgisi yok ama âdettendir diye belirteyim dedim, haha

Notuna koptum Kahkaham üst katlara gitmiştir kesin.

Ha bu arada hiç çeyiz olayına girme. Daha doğrusu çeyiz serme gibi adetler yapmayacaksan, alınması gereken temel şeyleri al. Geri kalanını evine yerleşince alırsın. :)

not kismi cok seker :) bence herseyden en az 1 taneyle baslada gerisini paran oldukca alirsin canim :)

Forumuda iyi biliyormuşsunuz..
Çeyiz bölümününde varlığından haberdarsınız..
Keşke direk oraya açsaydınız konuyu editörlere yük olmazdı konu taşı fln

Konuya gelirsek bende kara kara düşünüyorum ki ben daha okuyorum ve gelirim yok planımızdada çalışmaya başlamadan direk ben mezun olduğum gibi evlenmek var..
Artı olarak annem damat adayını istemiyor resti çekip yok sana evlenmek yok sana çeyiz derse el elde baş başta kalcaz öyle ortada

8 nevresim takımı ve bir kaç takım tencere seti olanlar umarım ki en az 300 metrekare bir eve ve bir kaç hizmetçisi olan bir yere gelin gidecektir. Ya nevresim takımlarının köküne kramp mı giriyormuş? Bir daha üretilmeyecek miymiş? Iki takım alsan yeter. Gerçi yorgan mı kullanılıyor. Battaniyene de nevresim geçirmiyorum zaten.boşver o kıtlıktan çıkmış halde çeyiz depolayanları...

Sagdan soldan hediye de gelir evlendikten sonra da halledilir eşyalar.
sadece mutfagim tamamdi digerlerini evlendikten sonra hallettik.

Benim hiç ceyizim olmadi

Ha bu arada hiç çeyiz olayına girme. Daha doğrusu çeyiz serme gibi adetler yapmayacaksan, alınması gereken temel şeyleri al. Geri kalanını evine yerleşince alırsın. :)
Hahaha bu hızla gidersem çeyizim olmayacak ki sereyim

Çok teşekkür ederim; ben de böyle mantıklı ve çağımızdan cevaplar duymak istiyorum işte

Konuyu niye çeyiz bölümüne açayım ki, yemek takımı markası sormuyorum, çeyiz paylaşmıyorum :) sıkıntımı paylaşıyorum sadece :)

Valla sizi rahatlatmak isterdim ama kelin merhemi olsa...

Çok teşekkür ederiim, içimi rahatlattınız :)

Düşündüm de, benim gideceğim ev maksimum 275 m2 olur

Hahaha bu hızla gidersem çeyizim olmayacak ki sereyim

Çok teşekkür ederim; ben de böyle mantıklı ve çağımızdan cevaplar duymak istiyorum işte

Canım benim evim var, o yüzden diyorum. İçine girip oturmadan bilemezsin ne lazım olacak.

Temel şeyleri al, gerisini evlenince ihtiyacınıza göre alırsın. Hiç zorlama kendini. Bu arada seramik tencere seti alacaksan Karaca'dan alma. En iyisi Esse'nin. Bir sene olmadı dökülüyor tencerelerim

Konuyu niye çeyiz bölümüne açayım ki, yemek takımı markası sormuyorum, çeyiz paylaşmıyorum :) sıkıntımı paylaşıyorum sadece :)

Valla sizi rahatlatmak isterdim ama kelin merhemi olsa...
Çünkü konunuz çeyiz bölümüne ait,oraya taşınır büyük ihtimal.

canım valla yemeni, patik ve havlu bol bol al. bu kadar güzerl kadına, daha ne yüklüyorlar allahın aşkına, güzelliğin yeter!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…