çeyizin götürülmesi konusunda...

sfkzynp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
437
5
46
İzmir
kızlar memlekette çeyizim yıkanmış, ambalajlanıp, kolilere yerleştirilmiş. yorganları, yastıkları bir kısmı kendi çantasında, bir kısmı da yine kolilere girmiş. çeyiz uzun yola çıkacağı için, ben hurçlara koymayın demiştim ama? şimdi iyi mi ettim diye düşünüyorum. tuttuğumuz evi yerleştirip, döneceğiz. nişanlım da memleketine dönecek. hani çok süslü püslü gidip çeyiz olduğu belli olmasın demişti. ne olur ne olmaz diye. siz ne diyorsunuz?

hiç gerek görmemişimdir şu çeyizin götürülürken süslenip püslenmesini, hiç gerek yok canım bence ya, ağız tadıyla yerleştirin ve kullanmak nasip olsun yeter

hiç gerek görmemişimdir şu çeyizin götürülürken süslenip püslenmesini, hiç gerek yok canım bence ya, ağız tadıyla yerleştirin ve kullanmak nasip olsun yeter

Ben de aynı düşüncedeyim canım, hiç lüzum görmüyorum öyle süslemeye falan çok saçma geliyo ama farklı düşünen düşündüğü şekilde yapar,tamamen kişiye kalmış.

teşekkürler kızlar :) her kafadan bir ses çıkıyor ve ben nedense bu aralar o seslere kulak vermeye başladım herhalde stres beni kararlarımı sorgulamam sebep oluyor. bence süse gerek yok, gerek görenler yapsın :))

Canım o sesler ne yazık ki (iyiliğini istiyoruz, en iyisi en güzeli olsun adı altında) seni daha çok strese sokmaktan başka bi işe yaramıyor. Elbette aile büyüklerinin tecrübeleri de göz ardı edilmemeli bir takım konularda ama bu senin hayatın, senin isteklerin önemli.
Sana bir örnek vereyim, bir arkadaşımın çeyizlerini göndermek üzere hazırladılar, bembeyaz hurçlar, koliler kırmızı kurdelelerle süslendi, her şey harikaydı, kamyonla yola çıkarken mahalle ayağa kalktı herkes hayran hayran camdan o çeyizi izliyordu ancak yerleşecek olan evlerine vardıklarında, o sesler sayesinde iş bozulup aynı kamyona geri yüklenip döndü ve ayrıldılar..

Allah ağız tadınızı bozmasın inşallah, huzurla sağlıkla kullanırsın inşallah

Not: Birçok konuda doluyum, biraz uzattım :)

benim çeyizimde memleket dışına gelmişti...bizde kolilere koyduk nazar boncuklu kağıtlarla süsledik vs...ya bunlar herkesin kendi zevki,isteği,düşüncesi...kim nası istiyorsa öyle yapar ya da ne kadar önemsiyorsa...sen nasıl istiyorsan öyle yap...ama ben şuna da önem veriyorum tamam aileler bazen çok karışıp stres yaratabiliyor (ben fazlasıyla yaşadım bunu ) ama yinede onların isteklerine de biraz uyulması taraftarıyım...sonuçta onlarda çocuklarını bir kez evlendiriyor,özeniyorlar bişeylere...hem ölüp gidecekler bigün,ne onların içinde kalsın şunu yapamadım bunu edemedim diye ne de siz sonradan vicdan azabı çekin,annem-babam şunu istemişti de ben yapmadım diye...

kötü olmuş bu...nazar değmiş resmen,milletin gözü kalmış...hayırlısı...

kızlar yorumlarınız için çook teşekkür ederim :) süslü püslü gitmesini istemiyorum. çünkü çeyiz gidecek ve ev kapanıp herkes kendi memleketine dönecek. çeyiz olduğu anlaşıldığı için de hırsıza açık davetiye gibi düşündüm. o yüzden dikkat çekmeyecek kolilerle göndermek istiyorum. çünkü çevremden çeyiz asılan evlere hırsız girdiğini duydum ( en yakın da arkadaşımın başına geldi ( düğünden sonra ilçeden merkezdeki evlerine bir gidiyorlar, ev tarumar edilmiş ( ailem de neyse ki beni anladı.

Açıkçası ben geleneklere birazcık bağlıyım sanırım, büyüklerimin isteklerine de kendi isteklerime de cevap vermeye çalışcam ilerde vicdan azabı çekmek istemem annem şöyle istemişti yapmadım nişanlımın ailesi böyle demişti yapmadım üzülmek istemem..
Ama senin durumun farklı sana katılıyorum evi kapatıp düğününüze kadar orada olamayacaksanız bence de süslenmemesi daha hayırlı olur sizin için ne olur ne olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…