Doğuma Hazırlık ceyllin mi gökçenaz mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tonay_45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
23
0
36
Bursa
arkadaşlar 20 haftalık hamileyim ve kızıma isim arıyorum.şimdilik aklımızdan geçenler ceylin ve gökçenaz.yada yanlızca gökçede olabilir.sizinde başka isim fikirleriniz varsa bekliyorum.sizce hangisini koymalıyım.ceylinmi gökçenazmı?

Sadece Gökçe en güzeli.
Ceylinin anlami iyi degil, arastirmani tavsiye ederim canim.

ceylin cennet kapısı demekmiş sanırım.gökçede sevimli, güzel,mavi gözlü birde eski bir türk ismi osmanlı padişahlarının eşlerine verilen isimmiş.bir anlamıda melek.sanırım haklısın gökçe daha güzel.

illa ikisinin arasında seçim yapmak gerekirse gökçenaz daha güzel ve iddialı ağız dolduran bir isim ceylin ise cenin'i anımsatıyor sonucta bebiş sizin...

bende sadece gökçe diyorum.
internette klasik isim sitelerinde yazan anlamlara çok aldanmamak gerek,çoğu atmasyon çünkü,iyice araştırmalı.
modern isim koyucaz diye,herkes aynı isimleri koyuyor.Yada pek kimsede olmasın diye değişik heceler birleştirilip, uyduruk bi anlamda yüklenerek tuhaf isimler oluşturuluyor net ortamında.sanırım şu dönem biraz daha klasik isim koymak ilerde onları farklı kılabilir ;) gerçi söyleyene bakın bende "duru" koydum kızımın adını :))

4, 5 aylık bir kızım var, ismi Gökçe. Bence Gökçe hem anlamlı hem de yıllardır var olan ve yıllar sonrada olacak bir isim. Ceylin ismi demode oldu.İleride okula başlayınca sınıfında muhtemelen birden fazla Ceylin olacak ve bu bence hoş bir durum değil.
Biz de Gökçe Naz düşünmüştük ama sonra Asya Gökçe'ye karar verdik. Aile arasında Gökçe ismini kullanıyoruz ve çok benimsedik.

evet gökçekuzu bende aynen senin gibi düşünüyorum.hiç modası geçmeyecek bir isim.aslında asyayı bende düşünmedim değil.çok güzelmiş kızının ismi uzun ömürlü olsun inşallah.darısı başımıza.

bende sadece gökçe diyorum.
internette klasik isim sitelerinde yazan anlamlara çok aldanmamak gerek,çoğu atmasyon çünkü,iyice araştırmalı.
modern isim koyucaz diye,herkes aynı isimleri koyuyor.Yada pek kimsede olmasın diye değişik heceler birleştirilip, uyduruk bi anlamda yüklenerek tuhaf isimler oluşturuluyor net ortamında.sanırım şu dönem biraz daha klasik isim koymak ilerde onları farklı kılabilir ;) gerçi söyleyene bakın bende "duru" koydum kızımın adını :))

benim de kizimin adi Duru:)

Back
X