Çeyrekler gramlar falan filan

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.204
7.020
398
Anneannem dügünlerde takilan altinlar için "g*tümün yerine g*t" derdi.Anlamazdim guler geçerdim meğer ne kadar haklıymış.Dügünümüzde takılan ne kadar altin varsa sağolsun kayınbabam dügün borçları adı altında aldı gitti artik konusmanın manası yok ama bize gelen altinların karsılığını biz götürüyoruz.Biz evlendik 2018 de 4 senede ne kadar yükseldigı malum..Öyle ki bazen maaş sadece altın borclarına gidiyor keşke şu altin takma olayi kaldırılsa da ülkecek rahat etsek ne bana taksınlar ne ben geri takayım vallahi külfet gram aldik dün 1050 lira ya şaka gibi

O zamanki fiyatla şimdi ki fiyat aynı mı? 300 400 tl tak gitsin. Kayinbabayı 'da ayrıca kınıyorum.

Ciddi olmadığınızı düşünüyorum.
O zamanki paranın değeri ile şimdiki de ayni degil evet.
Altına altın, gümüşe gümüş, dolara dolar, euro ya euro karsilik görür.
Doğrusu bu.
Lakin kp almis altınları düğünlere iadeyi de o yapsın bir zahmet.

Malesef böyle yapanlar var .
Yaklaşık 10 yıl önce bir tanıdığımızın düğününde çeyrek taktı annemler, 2 yıl sonra ben evlendim, o zamanki çeyreğin parasını zarfa koyup vermişlerdi . Baya annem şok oldu kadın

maaşın elaleme takacağın altınlara gidiyorsa kusura bakma da ekonomi, bütçe planlamanda ciddi sorun var demektir. oldu canım ben aç gezeyim, markete gidecek param olmasın, ay boyu eşek gibi çalışayım neymiş efendim dıydısının dıydısına altın takıcam diye? bunu kastediyorsan burada hata sende. ülke 2018'de bu kadar berbat değildi. kendi cebimin derdi bitti bi de milletin düğününü düşünücem. farzet ki sen 4 sene önce varlıklı bir insandın, artık değilsin. ne olacak? o insanların siz evlendiğinizde alabilecek gücü varmış ki alıp takmışlar size. güçleri olmasaydı takmazlardı. senin de şu an gücün olsa alırsın rahatça takarsın ne var bunda? laaakin ay sonunu zor getiricem ama elalem için 1050 lira verip altın alıcam, ne güzel yaa... takanlar zorla mı taktı zamanında?

O zamanki fiyatla şimdi ki fiyat aynı mı? 300 400 tl tak gitsin. Kayinbabayı 'da ayrıca kınıyorum.

Elimizdeki paranın aslında kağıt olarak hiç bir değeri yoktur, değerli bir madene bağlanır. Oda altındır o zamanki ile şimdiki tam olarak aynıdır. Sadece alim gücü korunmuş olur altından kar etmek diye birsey aslında yoktur.
Konu sahibi bunların hiçbirinden sorumlu degil bir taraf getirmis bir taraf yemis olan konu sahibine olmus.

Kocanız ne dedi bu duruma ?

Ben de şahsen altın takarsam, altın; para takarsam para beklerim. İstisna olabilir, örneğin altın taktığım insanın çok zor zamanlar geçirdiğini darda olduğunu bilirim, iflas etmiştir, hastalıkla uğraşıyordur hastanelerde yiyordur, o insandan kalkıp da durumu yokken beklentimi karşılamasını bekleyemem, canı sağ olsun der geçerim.

Düğünü kayınbaba yaptıysa istemesi bir nebze hakkı değil mi?Ama düğünü siz eşinizle yaptınız da onlar altına el koyduysa haklısınız.

Maalesef altının fiyatının artması insanları bağlamıyor, ne taktılarsa onu bekliyorlar

Türk kültüründe altın belirsiz süreli bir borç gibidir zamanı gelince aidesi yapılmalıdır. Yani sırf armağan olarak verecek kadar zenginler de bulunuyordur elbet de ortalama düşünce, gelenek bu şekilde. Zorlamadık takmasaydı diyenleri de anlamıyorum gayet bu yönde bir baskı var toplumda çünkü zaten annenle babanla başlayan bir süreç.

Takılan altınlar düğün masraflarına gidecekse"düğün yaptık"demesinler bence.Milleti eğlendirmek için düğün yapılır,takıda düğün masraflarına gider.O zaman eğlenmek isteyen akrabalar parasını verip eğlenmiş mi oluyor?Anlamyorum? :) Düğün kadar gereksiz bir etkinlik yok bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…