Çeyrekler gramlar falan filan

Takılan altınlar düğün masraflarına gidecekse"düğün yaptık"demesinler bence.Milleti eğlendirmek için düğün yapılır,takıda düğün masraflarına gider.O zaman eğlenmek isteyen akrabalar parasını verip eğlenmiş mi oluyor?Anlamyorum? :) Düğün kadar gereksiz bir etkinlik yok bence...
Aynen öyle oluyor aslında düğün gayet zenginlik gerektiren bir organizyon çünkü sadece birkaç saat sürüyor ve binlerce lira gidiyor😅 Lüks ayakkabı çanta bile daha mantıklı bi harcama.

Anneannem dügünlerde takilan altinlar için "g*tümün yerine g*t" derdi.Anlamazdim guler geçerdim meğer ne kadar haklıymış.Dügünümüzde takılan ne kadar altin varsa sağolsun kayınbabam dügün borçları adı altında aldı gitti artik konusmanın manası yok ama bize gelen altinların karsılığını biz götürüyoruz.Biz evlendik 2018 de 4 senede ne kadar yükseldigı malum..Öyle ki bazen maaş sadece altın borclarına gidiyor keşke şu altin takma olayi kaldırılsa da ülkecek rahat etsek ne bana taksınlar ne ben geri takayım vallahi külfet gram aldik dün 1050 lira ya şaka gibi
Madem hoşlanmadığınız bir adet neden düğün davetiyesine takı kabul edilmeyecektir yazmadınız? Hadi ailelerden çekindiniz diyelim. Bozdurmasaydınız mesela. Bozdururken güzeldi, iadesi zor geliyor demiyorsunuz da…

Altına altın bekleyenlere şaşırıyorum ben de.
O zamanki maaşıma 20 çeyrek alıyordum şimdi 5 tane anca alırım. Evlendiğimiz sene çeyrek 180liraydı. En büyük kağıt para birimimizden azdı. E şimdi büyük bir kriz yaşıyoruz. Çoluk çocuğumu aç bırakıp takamam çeyrek fln. Ayrıca borç denmesi için benim istemem lazım. Sen kafana göre bütçene göre belirlemiş bir şey hediye etmişsin. Sonra benden benim bütçemin yarısını isteyemezsin. Normal bir zamanda yaşamıyoruz.
Kuzenlerim, çok samimi arkadaşlarım aile dostlarım hariç takmıyorum altın. Kimse kusura bakmasın

HAY o kbabanın.. doğrusu söyleyeceksin beyfendiye 'borçları altınlarımla ödediniz bitmiştir şimdi yerimize siz takarsınız babacıgım' demen lazım. ne kadar ayıp ya hadi borç için durumu yoktur alır ama sizin dışarı ele taktıgınızdan haberi yokmu siz resmen bedavadan keseden dağıtıyonuz almasını biliyosa baba olarak yerinede koycak. cocugunuda evlendiremiyosa o zaman gitsin kredi çekip çalişip ödeseydi. oldu valla bedavadan iş bende 10tane evlendiririm öyle :sinirli::kızgın:

Arkadaşlar bu altın işi yanlış anlaşılıyor :p düğünü kayınpeder yaptıysa yaptı. Altınlar evlenen çiftlerindir. Geri götürülecek evet ama o sırada toplu kredi verilmiş gibi oluyor. Durumun yoksa düğün yapmazsın nikah yaparsın yine altın gelir. Topluca eline para geçer ama yavaş yavaş ödersin. Bankadan kredi almış gibi düşünün. Topluca para alınıyor, yavaş yavaş ödeniyor.

Ben toplu para istemiyorum derseniz davetiyede belli edersiniz. Ya da geldiyse ve istemiyorsanız bizim gibi bankada bir kasa kiralarsınız ya da eve bir kasa alır oraya koyar zamanı gelince aynen iade edersiniz böylece bütçenizde hiçbir delik açılmaz. Ama sizin ya da eş ailesinin altınlara konması olacak iş değil. O zaman onlar ödesin bir zahmet. Her altın götüreceğiniz zaman kayınpederden isteyin direkt.

Bir de kayınpederin neden düğün borcu var? Adam mı evlendi? Sizin düğününüz neden başkasına borç yazsın ki… paranız yoksa düğün yapmazsınız. Altın alışverişi sevmiyorsanız baştan almazsınız. Bu adetler dün çıkmıyor, beğenmediğinize katılmazsınız. Yarım katılmak olmuyor.

Arkadaşlar bu altın işi yanlış anlaşılıyor :p düğünü kayınpeder yaptıysa yaptı. Altınlar evlenen çiftlerindir. Geri götürülecek evet ama o sırada toplu kredi verilmiş gibi oluyor. Durumun yoksa düğün yapmazsın nikah yaparsın yine altın gelir. Topluca eline para geçer ama yavaş yavaş ödersin. Bankadan kredi almış gibi düşünün. Topluca para alınıyor, yavaş yavaş ödeniyor.

Ben toplu para istemiyorum derseniz davetiyede belli edersiniz. Ya da geldiyse ve istemiyorsanız bizim gibi bankada bir kasa kiralarsınız ya da eve bir kasa alır oraya koyar zamanı gelince aynen iade edersiniz böylece bütçenizde hiçbir delik açılmaz. Ama sizin ya da eş ailesinin altınlara konması olacak iş değil. O zaman onlar ödesin bir zahmet. Her altın götüreceğiniz zaman kayınpederden isteyin direkt.
Ya ananem bile dedemden kalan emekli maaşıyla geçinen kadın, zamanında her torunu için altınını yapıp kenarıya koydu elimde varken yapayım dedi. Ekonomik kriz de birden bire olmadı taa 7 8 yıldır altın döviz yükseliyor. Ben bana 5 yıl önce çeyrek takmış birine gidip gram takıp kriz var demeye utanırım. Bana göre bu hiç hesap kitap ekonomi bilmiyorum ama kendimi akıllı sanıyorum demek. Kaldı ki hediyeleşme de karşılıklıdır. Ya baştan altın kabul edilmeyecek ya da geri vermeye gelince bahane bulunmayacak. Baştan bozdurmak yerine faize konulsa bile ne kadar kar edilir.

Ben altınlarımı bozdurmadım.Dolayısıyla bana arkadaşım taktıysa bir altın ben de bana getirdiğini geri ona takmış oldum..bozdurup bir yatırım yapsaydım yine sıkıntı yoktu..geçen yıl 750 bin olan ev bu gün 2.5 milyon.Yani bozdurup harcıyorsam almasını da bilmem gerek.Ama burada sıkıntılı durum konu sahibinin elinden alınmış olması.

Madem hoşlanmadığınız bir adet neden düğün davetiyesine takı kabul edilmeyecektir yazmadınız? Hadi ailelerden çekindiniz diyelim. Bozdurmasaydınız mesela. Bozdururken güzeldi, iadesi zor geliyor demiyorsunuz da…
Kayınbaba almış yemiş altınları konu sahibi değil 😅

Anneannem dügünlerde takilan altinlar için "g*tümün yerine g*t" derdi.Anlamazdim guler geçerdim meğer ne kadar haklıymış.Dügünümüzde takılan ne kadar altin varsa sağolsun kayınbabam dügün borçları adı altında aldı gitti artik konusmanın manası yok ama bize gelen altinların karsılığını biz götürüyoruz.Biz evlendik 2018 de 4 senede ne kadar yükseldigı malum..Öyle ki bazen maaş sadece altın borclarına gidiyor keşke şu altin takma olayi kaldırılsa da ülkecek rahat etsek ne bana taksınlar ne ben geri takayım vallahi külfet gram aldik dün 1050 lira ya şaka gibi
Madem öyle neden siz takiyorsunuz ki. Bizim de kendileri aldı ama ben götürmedim.karsiligini. kendileri taktılar

Kayınbaba düğün yapmış milet taksin takistirsin bende onları alayım diye
Borcuna verdiyse düğün yerine nikah yapılsaydı
Genelde düğünün amacı da bu takılsın taktığımız ne varsa bize geri dönsün zihniyeti de var

Back
X