Çeyrekler gramlar falan filan

Kayınbaba düğün yapmış milet taksin takistirsin bende onları alayım diye
Borcuna verdiyse düğün yerine nikah yapılsaydı
Genelde düğünün amacı da bu takılsın taktığımız ne varsa bize geri dönsün zihniyeti de var
Ama kayınpeder "takmadıklarını da" hüpletmiş baksana ..yoksa bu kız niye 2018 den beri milletin taktıklarını götürmeye çalışıyor😔

Aklın yolu bir
Altınları siz aldınız artık karşılığınada siz gidersiniz der bırakırım.
Gerekirse hiç gitmem o düğünlere
Aynen öyle ama her zamanki gibi eş faktörü devreye giriyor. Eşi söylesin babasına “ takıları sen aldın sen öde desin” çıksın işin içinden.

Kayınbaba düğün yapmış milet taksin takistirsin bende onları alayım diye
Borcuna verdiyse düğün yerine nikah yapılsaydı
Genelde düğünün amacı da bu takılsın taktığımız ne varsa bize geri dönsün zihniyeti de var
Altınları alan kız ve erkek aileleri gördüm ama çocukları yanında değil yurt dışında veya şehir dışında yaşıyorlardı.
Siz gelip takamazsınız biz onları geri götüreceğiz diye gram veya çeyrekleri almışlardı.
Hoş o bile bana saçma geliyor ama buradaki kayınbaba tam ölücüymüş

Valla bu ben taktım oda takacak kesinliğini hic anlalamdım ve bana çok çok ayıp geliyor benim param varsa yeni evli çifte alirim yardim olur ben evlenirken onlarin durumu yoksa nedicem illa alicak mısinız 🤦🏼‍♀️ bide bunu not edenler var rezillik 🤢 ben evlenirken dedim herkese durumu olan içinden gelen taksın kimse kendini zora sokmasin kimseden birsey beklemedim

Valla bu ben taktım oda takacak kesinliğini hic anlalamdım ve bana çok çok ayıp geliyor benim param varsa yeni evli çifte alirim yardim olur ben evlenirken onlarin durumu yoksa nedicem illa alicak mısinız 🤦🏼‍♀️ bide bunu not edenler var rezillik 🤢 ben evlenirken dedim herkese durumu olan içinden gelen taksın kimse kendini zora sokmasin kimseden birsey beklemedim
Biz taktığımızı değil ama bize takılanı yazdık. Çünkü o takı sayesinde evlilik borçlarımızı ödeyip araba peşinatı yaptık. Getirlere de evlenirken aynısını götürürüm ki onlar da müşkülünü gidersin. Aslında imece gibi çok güzel bir gelenek. Karşı olana da saygı duyarım, ama baştan kabul etmemesi şartıyla. Altın fiyatı pazarlığı, o zaman şöyleydi şimdi böyle vs uyanıklık oluyor. Altın her devirde altındır. Haa durumun çok sıkışıktır, muhattaba anlatırsın. Halden anlar, durumun düzelince telafi edersin. Ama diğer türlüsü şık değil.

Düğünü kayınbaba yaptıysa istemesi bir nebze hakkı değil mi?Ama düğünü siz eşinizle yaptınız da onlar altına el koyduysa haklısınız.

Maalesef altının fiyatının artması insanları bağlamıyor, ne taktılarsa onu bekliyorlar
Yargıtay der ki ziynet eşyası kim tarafından takılırsa takılsın gelinin hakkıdır. Düğünü kim yaparsa yapsın hırsız gibi ziynet alınmaz..

Biz taktığımızı değil ama bize takılanı yazdık. Çünkü o takı sayesinde evlilik borçlarımızı ödeyip araba peşinatı yaptık. Getirlere de evlenirken aynısını götürürüm ki onlar da müşkülünü gidersin. Aslında imece gibi çok güzel bir gelenek. Karşı olana da saygı duyarım, ama baştan kabul etmemesi şartıyla. Altın fiyatı pazarlığı, o zaman şöyleydi şimdi böyle vs uyanıklık oluyor. Altın her devirde altındır. Haa durumun çok sıkışıktır, muhattaba anlatırsın. Halden anlar, durumun düzelince telafi edersin. Ama diğer türlüsü şık değil.
Ama 10 sene önceki maaşınla aldığın altınla şimdi aldığın altin bir değilse aynı olmaz olamaz ha not edersin durumun varsa alırsın sen ama ben taktım bana illa takacaklar diye diretmek hic bana göre şeyler değill bi kadin baktı oğlu evlenmiyor taktığı kişilerden altınını istemişti ya bune Allah aşkına 🤣 ben çocuk yapmadim mesela ben napayım birkaç sene sonra taktiklarimi verin mi diyeyim 🤣

Ama 10 sene önceki maaşınla aldığın altınla şimdi aldığın altin bir değilse aynı olmaz olamaz ha not edersin durumun varsa alırsın sen ama ben taktım bana illa takacaklar diye diretmek hic bana göre şeyler değill bi kadin baktı oğlu evlenmiyor taktığı kişilerden altınını istemişti ya bune Allah aşkına 🤣 ben çocuk yapmadim mesela ben napayım birkaç sene sonra taktiklarimi verin mi diyeyim 🤣
Altın aynı, bizim alım gücümüz düştü. Düğüne, bebek görmeye ne geldiyse aynısı götürülür. Uğraşamam diye düşünen atar kenara harcamaz ya da baştan kabul etmez.

Ben zaten şu an borçlu taraftayım, takanları ödüyorum. Diğer türlü olsam da sizin dediğiniz kadın gibi yapamazdım. O da ayıp olmuş. Sizin durumda yapacak bir şey yok ama bebeğiniz olsa gelmesi lazım tabii. Hatta sizin gibi biri var bizim ailede. Kadın her düğüne, bebek görmeye çeyreği ile geldi. Kendi de bekar. Annem mahcup olmamak için ev görmeye altın kolye götürmüştü :KK53:

Vallahi senin gibi saf gelini bulmuşlar yoluyorlar. Uyanık biri olsa gider dava açar.. Çayır çatır geri alır rakıyı pederden,ödemeyi bırak .. Koca da ne b.k yerse yesin..

Altın aynı, bizim alım gücümüz düştü. Düğüne, bebek görmeye ne geldiyse aynısı götürülür. Uğraşamam diye düşünen atar kenara harcamaz ya da baştan kabul etmez.

Ben zaten şu an borçlu taraftayım, takanları ödüyorum. Diğer türlü olsam da sizin dediğiniz kadın gibi yapamazdım. O da ayıp olmuş. Sizin durumda yapacak bir şey yok ama bebeğiniz olsa gelmesi lazım tabii. Hatta sizin gibi biri var bizim ailede. Kadın her düğüne, bebek görmeye çeyreği ile geldi. Kendi de bekar. Annem mahcup olmamak için ev görmeye altın kolye götürmüştü :KK53:
Aynen imkanı varken hiçbir şey karşılıksız bırakılmamalı. Mesela amcam ne evlendi ne çocuğu var babam düşündü hep altın veren taraf amcam oluyor diye ortak zeytinlikteki payını amcama devretti. Yani çocuğuma altın takmış biri çocuk düşünmüyorsa da başka kıymetli bir şey hediye etmem gerekir. Diğer türlüsü bağış oluyor, fırsatım varken de bu pozisyonda olmak da istemem biri bana yapsa da düşüncesiz ve cimri bulurum doğruya doğru.

Ama kayınpeder "takmadıklarını da" hüpletmiş baksana ..yoksa bu kız niye 2018 den beri milletin taktıklarını götürmeye çalışıyor😔
Aslında düğünde takılanları gelinle damat ödemez ki bunu anlamadım ben
Aileler öder gelin damat bilmez ki kim ne taktı
En azından bizde öyle
Kp vurgunu yapmış demek derdi buymuş siz ödeyin demiş borç dahi ödese borç odemeknicin altınlardan medet ummuş
Altınları alan kız ve erkek aileleri gördüm ama çocukları yanında değil yurt dışında veya şehir dışında yaşıyorlardı.
Siz gelip takamazsınız biz onları geri götüreceğiz diye gram veya çeyrekleri almışlardı.
Hoş o bile bana saçma geliyor ama buradaki kayınbaba tam ölücüymüş

yaaa yerim o anneyi.

valla ben 39 yaşındayım nerede baksan 15 senedir takı yapıyorum millete bekarım.
denilmiş ya sadece kuzenlere yakın arkadaşlara filan diye
hadi benim arkadaş tayfa da genelde benim gibi geneli bekar ya da dünyanın bir ucunda evli kimse kimsenin düğününü kolay kolay görmez. ama kuzen bende 200 tane. (arada nesil farkı var, ben hepsine yapmadım ama) yaptıklarım gelse kuyumcu dükkanım olurdu.

ben bana yapsınlar diye ypmadım aslında. ama bakınca da, düğünde sünnette takılan takı da borçtur bizim görgümüze göre...eskiden yapılabiliyordu. artık bu iş nasıl olacak ben emin değilim?

bir de anlamıyorum kayınbaba altını alacaksa bence düğün hiç yapılmasın...bunlar baştan konuşulmuyor mu?
bizde kimse kimsenin altınını almaz. ailelerin de takı "kütüğü" yoktur.
ama kızkardşeim başka memlekette evli, kayınvalidesigil düğünden önce taşınan komşusuna gidip altınını almıştı, onlar düğüne gelip takamazlar diye.

Konu sahibinin düğün borcu içinmiş ama. Yine konu sahibi ve eşine harcanmış yani. Para yoksa yoktur. Kayınpeder niye borç harç düğün yapsın ki? O düğünü de kabul etmem altını da vermem.
Bilmem ben bu konuda yapmayan kendi bilir diye düşünüyorum ama ben çocuğum evlenirken borç harç yardım ederim . Yani çocuklar o altinlarla birşey sahibi olacak engel olmam . Benim gördüğüm düğünde anne baba çocuğuna yardım eder düğün altinlari da gençlerde kalır ki bı mal edinebilsinler. Benim kendi tarafımdan altın geldi eşimin ailesinden gelmedi niye diye kavga etmedim ama gelen altın olsaydı vermezdim bana takılıyor çünkü . Kanunen de benim

Bilmem ben bu konuda yapmayan kendi bilir diye düşünüyorum ama ben çocuğum evlenirken borç harç yardım ederim . Yani çocuklar o altinlarla birşey sahibi olacak engel olmam . Benim gördüğüm düğünde anne baba çocuğuna yardım eder düğün altinlari da gençlerde kalır ki bı mal edinebilsinler. Benim kendi tarafımdan altın geldi eşimin ailesinden gelmedi niye diye kavga etmedim ama gelen altın olsaydı vermezdim bana takılıyor çünkü . Kanunen de benim
Allah o günleri gösterir inşallah, ben de yardım etmek isterim. Ama olmayan adamı da borç harç yapmıyor diye kınamam. İnsanlar da belli yaşa gelmişler, biraz rahat etmeliler. Kendine yetemeyecek olan da düğün yapmayacak bu kadar basit.

Allah o günleri gösterir inşallah, ben de yardım etmek isterim. Ama olmayan adamı da borç harç yapmıyor diye kınamam. İnsanlar da belli yaşa gelmişler, biraz rahat etmeliler. Kendine yetemeyecek olan da düğün yapmayacak bu kadar basit.
Yani bende kinamam yapmak zorundasın da demem zaten bizim düğünü de yapmadılar ben ne demek yapmıyorsunuz demedim ama yapıp da sonra altınları almak da ne bileyim 🤣

Yani bende kinamam yapmak zorundasın da demem zaten bizim düğünü de yapmadılar ben ne demek yapmıyorsunuz demedim ama yapıp da sonra altınları almak da ne bileyim 🤣
Bu işler baştan konuşulur. Kayınpeder önce yaparım ederim diyip sonra altınları almaya kalktıysa o koca karşısında duracaktı. Zaten herkes babasının bu tip bir durumdaki tavrını bilir. Bu tür olaylar önemlidir. Karşı duramıyorsa boşanmaya bile gider, gitmeli de. Ama baştan böyle anlaşıldıysa şimdi bunun arkası kovalanmaz.

Back
X